8 Moduri de a ajuta o pisică orb păstrați în siguranță în casa dvs

Close-up portret de pisică

O pisică orb poate avea o viață minunată și fericită. Nu este deloc neobișnuit ca animalele de companie, în special mai în vârstă, să sufere pierderi de viziune.

Așa cum oamenii de peste 40 de ani tind să aibă nevoie de ochelari de lectură, aceleași schimbări de viziune încep să se dezvolte în aproape toate pisicile de peste vârsta de șase ani. Această schimbare normală, numită scleroză nucleară, are ca rezultat o mai mică flexibilitate a obiectivului, un aspect senzațional și o capacitate mai mică de a se concentra asupra obiectelor apropiate. Animalele de companie văd destul de bine, în ciuda nuanței albăstrui în ochii lor.

Tulburările oculare pot afecta viziunea animalelor de companie la orice vârstă, dar sunt mai frecvente la animalele mai vechi. Cataracta transformă lentila clară a ochiului noros și opac și, în cele din urmă, duc la orbire. De asemenea, animalele de companie pot suferi glaucom - o presiune crescută în cadrul globului ocular care poate fi foarte dureros și duce la orbire.

Există tratamente disponibile pentru Cataracta și glaucom. Controlul durerii în glaucom este deosebit de important. Este important să aflați de ce pisica dvs. a dezvoltat glaucomul, deoarece opțiunile de tratament pentru managementul pe termen lung diferă în funcție de cauza fundamentală. Pentru cataractă, chirurgia poate inversa orbirea, dar este destul de scumpă și este limitată la practici de oftalmologie veterinară de specialitate.

Nu este crud să permiteți animalului dvs. să funcționeze ca un animal de companie orb. De fapt, animalele orb nu sunt la fel de preocupate de deficitul lor ca majoritatea proprietarilor. Când animalul dvs. devine orb, pisica se va baza pe sentimentul său miros și auz. În multe cazuri, pierderea vederii este graduală, iar animalele de companie se adaptează și fac cazare atât de cu succes încât proprietarii sunt surprinși să descopere că lor îmbătrânirea pisicii a devenit orb.

Pisicile orb sunt în mod obișnuit foarte fericite. Ei continuă să se bucure și să rămână angajați în viață și în lumea din jurul lor - inclusiv oamenii lor. Kitties nu trebuie să te vadă să te iubești.

8 moduri de a ajuta o pisică orb

Nivelul de confort al animalului dvs. orb, siguranța și sănătatea emoțională sunt importante. Urmați aceste sfaturi pentru a păstra pisica fericită și confortabilă.

  • Nu mișcați alimentația sau cutia de gunoi: Este vital să păstrați mâncarea, bolurile de apă, cos de gunoi, și paturi de companie în același loc, astfel încât pisica dvs. poate găsi cu ușurință bunuri.
  • Faceți un marcaj de miros: Poate fi utilă pentru "mirosul" obiecte importante pentru pisica cu feromoni puternici pentru a-și ajuta nasul "a se vedea" ceea ce caută. Nu utilizați uleiuri esențiale pentru a marca mediul pisicii dvs., deoarece acestea sunt foarte iritante pentru plămânii pisicii și multe sunt toxice.
  • Evitați rearanjarea mobilierului: Animalele orb memorează și "Mind-Harta" Casa, și lucrurile în mișcare vor confunda pisica. Nu este deloc neobișnuit pentru o pisică orb, de exemplu, să insiste încă să facă salturi de podea-to-counter cu încredere atâta timp cât memoria ei rămâne proaspătă și exactă.
  • Protejați zone periculoase: Pad marginile ascuțite de mobilier cu folie cu bule până când pisica ta învață să evite pericolul. Blocați scările abrupte cu porțile pentru copii pentru a preveni căderile.
  • Utilizați vocea dvs. pentru a vă ghida pisica: Personalitatea și comportamentul animalului dvs. pot schimba un pic ca viziunea se estompează. Unele animale de companie devin mai dependente de proprietar, și acționează "agățat" - în mod real vă vor trata ca ghid, stați foarte aproape și urmați-vă în jur. Obțineți obiceiul de a vorbi cu pisica dvs. atunci când intrați sau lăsați o cameră pentru a vă ajuta să țineți evidența locației dvs.
  • Atașați un clopot la alte animale din casă: În casele de companie multiple, o altă pisică sau câine poate servi drept ghid pentru animalele de companie orb. Ajutați-vă animalul orb prin atașarea unui clopot sau a altui zgomot al unui guler al celuilalt animal.
  • Creați un loc sigur în fiecare cameră: Pentru a evita declanșarea peste animal de companie care este întotdeauna în picioare, oferă un pat sigur, confortabil în fiecare cameră. Pisicile sociale pot deveni stagniste odată ce viziunea se estompează. Poate că doresc să evite contactul cu HouseGests pentru a evita pasul.
  • Nu vă surprindeți pisica: Animalele orb, de asemenea, surprindeți mai ușor, așa că vorbiți întotdeauna cu pisica dvs. înainte de a-l mângâia pentru a evita să fie în mod accidental sau swatting în reflex.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Cât timp trăiesc pisicile?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Feline glaucomColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

  2. Animalele orbite pot conduce vieți fericite?Viziune veterinară

  3. A trăi cu pisici orb și surziEssendon Vet Clinic Vic, 2020

  4. Nici o audiere? Nici o vedere? Nici o problemă! Îngrijirea animalelor orb sau surdeBeverly Hills Associates Veterinaries

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 8 Moduri de a ajuta o pisică orb păstrați în siguranță în casa dvs