Cauze și tratament al cataractei juvenile la câini

Veterinar cu câine

La fel ca oamenii, câinii pot obține cataractă. De fapt, câinii suferă de cataractă mai frecvent decât orice altă specie. Deși majoritatea cazurilor se găsesc la câini cu vârsta peste cinci ani, cataracta se pot dezvolta la orice vârstă. Unii câini se nasc cu cataracta sau le dezvolta ca catelusi.

Ce sunt cataracta de juvenile la câini?

O cataractă este o opacitate a obiectivului într-un câine sau Puppy`s ochiul. Lentila este situată direct în spatele elevului și este în mod normal transparentă. O cataractă interferează cu o viziune normală prin menținerea unei lumini adecvate să ajungă la retină.

Opacitatea lentilă poate varia de la un punct mic de alb la o structură complet opacă care afectează întreaga lentilă. Dacă obiectivul devine complet mascat, rezultatul este orbire. În funcție de gradul de opacitate, puteți observa prostia în spațiul elevului care arată ca o marmură albă în ochi.

Cataractele sunt adesea clasificate de vârsta câinelui când se dezvoltă. Cataractele congenitale sunt prezente la naștere, cataracta minoră se dezvoltă în timpul puppyood-ului, iar cataracta senilă apar pe câinii de rang înalt. Gradul de nor a lentilelor are, de asemenea, influențează clasificarea cataractei.

De ce unele pui primesc cataracta?

Câteva lucruri pot duce la schimbări de lentile care devin cataracte. Leziuni, precum și inflamația rezultată, pot provoca o cataractă. Când se întâmplă acest lucru, de obicei afectează doar un singur ochi.

Cataracta rezultată din nutriția săracă sunt posibile, dar rare datorită progreselor moderne în dietele canine. În unele cazuri, cataracta este idiopatică, ceea ce înseamnă că cauza nu poate fi identificată.

Câinii suferă adesea de senile sau "bătrânețe", cataractă. Mulți câini mai mari de opt ani vor dezvolta un anumit grad de nor la lentila ochiului. Cataracta la câini pot rezulta din diabet zaharat atunci când proteina lentilei este rănită de schimbări metabolice.

Puii născuți cu cataracta congenitală se pot îmbunătăți în timp ce se maturizează. Asta pentru că obiectivul din interiorul ochiului catelusului crește împreună cu câinele. Când zona de nor de pe obiectiv rămâne aceeași dimensiune, până când catelul devine un adult, partea afectată a obiectivului este relativ mică. De la vârsta adultă, mulți câini născuți cu cataractă sunt capabili să compenseze și să vadă "în jurul" noroiului.

Cele mai multe cataracte canine sunt moștenite, în special în anumite rase. Poodles, Spaniolii Cocker, Terriers Boston, câini de urs Karelian, Terrier Fox WireHaired, Huskies Siberian, Retrieverii de Aur, Sheepgogii de Vechi și Retrieverele Labrador sunt raportate că sunt afectate cel mai des.

Tratamentul cataractei juvenile la câini

Tratamentul nu poate fi necesar până la pierderea unui grad ridicat de viziune și cataracta devin problematică pentru puști. O cataractă poate afecta doar o parte din lentilă și, în consecință, câțiva câini arată deloc câteva semne. Cataracta care acoperă întreaga lentilă poate permite încă o viziune, astfel încât pupul poate "vedea" în jurul porțiunii noroase.

Câinii sunt experți în luarea de cazare și bazându-se mai mult pe simțul mirosului și auz Pentru a compensa problemele de viziune. Adesea, chiar și Câini orbi Continuați să faceți bine în împrejurimile familiare, bazându-se pe alte simțuri acute.

Nu există un tratament medical care să trateze în mod specific cataracta. Dacă poate fi identificată o cauză fundamentală, este tratată când este posibil. De exemplu, veterinarii pot lucra pentru a corecta deficiențele nutriționale care au cauzat cataracte sau să trateze inflamația care a rezultat dintr-o vătămare a ochiului.

Singurul tratament eficient cunoscut pentru cataractă este chirurgia.

Chirurgie cataractă pentru câini

Când un catelus are probleme de navigare din cauza Pierderea vederii, Vederea poate fi restaurată aproape normal de către intervenția chirurgicală. Cu toate acestea, această procedură nu este indicată atunci când cataracta este cauzată de inflamație.

Aceleași tehnici chirurgicale utilizate pe persoanele pentru cataracte sunt aplicate animalelor de companie. Majoritatea oftalmologilor veterinari din practica privată sau la o universitate pot face intervenția chirurgicală, care se face sub anestezie generală.

Lentila însăși este conținută într-un fel de capsulă, ca o coajă de ouă. Cel mai frecvent, intervenția chirurgicală îndepărtează partea din față a cochiliei și conținutul din interior, lăsând jumătatea din spate a capsulei / cochiliei intacte. În unele cazuri, întreaga lentilă este îndepărtată și o lentilă nouă este transplantată pentru a înlocui lentila deteriorată. Câinii care au intervenția chirurgicală, în general, destul de bine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cauze și tratament al cataractei juvenile la câini