Cataractă în pisici: cauze, simptome și tratament

Vânătoare de noapte, punându-se pe pradă rapidă, păstrând un ceas pentru a-și proteja pe teritoriul lor-pisicile își folosesc vederea dornică pentru supraviețuire în sălbăticie și pentru a trăi o viață activă ca un animal de companie în casă.

Dacă vederea unei pisici este afectată sau redusă, aceasta poate duce la schimbări de comportament și uneori dureri și disconfort. Pisicile sunt excelente la ascunderea semnelor de boală și este important să se urmărească și să abordeze preocupările rapide pentru cel mai bun rezultat.

Atunci când ochiul este implicat, este și mai urgent deoarece acest organ sensibil se poate schimba rapid, uneori ducând la pierderea completă a vederii. Cataractele pot fi tratate adesea în animale de companie și există semne și simptome pe care le puteți urmări în prietenul dvs. felin, care vă va permite să prindeți problemele mai devreme.

Ce sunt cataracta?

Ce sunt cataracta în pisici

Cataracta apare atunci când o zonă opacă se dezvoltă în lentila ochiului. Când proteina de jeleu din lentila ochiului se întărește și se îngroapă, lumina nu poate trece, reducând vederea și schimbarea aspectului ochiului.

O cataractă este o opacitate sau o zonă pe care nu o puteți vedea, în lentila ochiului. Obiectivul este ca un balon clar umplut cu o proteină asemănătoare cu jeleu. Lentila permite ca lumina să treacă și să fie concentrată și să producă imagini pe retină.

Dacă o zonă tare, groasă formează - o cataractă - lumina nu poate trece prin lentile în mod normal, iar viziunea poate fi redusă. Cataracta pot varia de la mici și ușoare, fără a afecta în mod semnificativ calitatea vieții sau a vederii, la severă, provocând durere, inflamație și pierderea vederii.

Din fericire, dacă intervenim devreme și tratăm boala ochilor și cataracta, putem ajuta pisicile noastre să continue un stil de viață sănătos.

Cât de comune sunt cataracta în pisici?

Cataractele primare nu sunt foarte frecvente la pisici. Cataractele primare sunt prezente la naștere sau datorită geneticii. Ratele de pisici care au fost raportate care sunt asociate cu cataracta includ persan, Birman, Himalayan și britanic Shorthair.

Dacă vă gândiți să aveți una dintre aceste rase, asigurați-vă că cereți crescătorului despre orice cataractă sau altă istorie a bolii genetice. Aceste cazuri progresează adesea foarte lent și nu au nevoie de intervenție medicală sau chirurgicală. Cu toate acestea, examenele și evaluarea regulate de către un medic veterinar vor permite monitorizarea ochiului pentru orice modificare.

Tipuri de cataracte la pisici

Tipuri de cataracte la pisici

Cel mai frecvent tip de cataractă la pisici sunt cele cauzate de o altă condiție. Cataracta secundară pot rezulta din leziuni oculare sau inflamații.

Cel mai frecvent tip de cataractă la pisici sunt cataracte secundare sau cataracte cauzate de o altă condiție.

Pisicile iubesc să urmărească lucrurile, unii aleg lupte cu alte pisici și, după cum am văzut toate, intrăm în situații precare. Acest lucru poate duce la o perforare sau rănire a ochiului. Uneori, chiar și după ce rănirea exterioară a vindecat, inflamația poate apărea în ochi și poate duce la formarea cataractei.

Uveita sau inflamația în camerele din față sau din spate ale ochiului, pot declanșa formarea cataractei. În plus față de traume, uveita poate fi cauzată de anumite infecții parazitare, toxine, deficiențe nutritive și cancer. Tratarea cauzei subiacente a uveitei este prioritatea, dar cataracta poate rămâne și necesită și tratament suplimentar.

CATARALE MATURE ȘI HIPERMATURE apar atunci când cataracta crește și preia întreaga lentilă, blocând viziunea. În aceste cazuri, obiectivul în sine poate induce uveita, prin carcasa exterioară a crackingului lentilei. În unele cazuri, obiectivul se va desprinde de fibrele care se află în poziție și se încadrează în camera din față sau din spate a ochiului. Aceste cazuri trebuie să fie văzute și tratate imediat de un medic veterinar.

Detectarea cataractei la pisici

Detectarea cataractei la pisici

Deși există simptome, vă puteți identifica acasă, medicul veterinar poate utiliza echipament special pentru a diagnostica cataractă.

Cataractele pot fi dificil de detectat la domiciliu, deoarece medicul veterinar folosește o lumină specială pentru a putea diagnostica și a vedea cataractă în animale de companie. Cu toate acestea, există unele semne care pot apărea în pisica dvs. dacă au cataractă.

Dacă prietenul tău felinar este vocalizarea mai mult pe timp de noapte sau lipsă de salturi pe care le-ar putea face anterior, poate fi un semn că viziunea lor este compromisă. S-ar putea să puteți vedea un nor întunecat sau întunecat în centrul ochiului atunci când lumina are dreptate.

În cele din urmă, unele dintre cauzele cataractei pot fi văzute ca pur și simplu probleme cu ochii. Roșeață, scuturarea, descărcarea excesivă, verde sau galbenă din ochi, bulgarea ochiului sau a treia pleoapă (bucata mică de țesut de pe colțul inferior al ochiului pe care animalele de companie le au) sunt înălțate sunt toate semnele pentru a vă lua pisica în medicul veterinar imediat.

Cum sunt identificate cataractele la pisici?

O parte a determinării cauzei problemelor de ochi se uită la întregul dvs. animal de companie. Un examen fizic complet și adesea teste de laborator vor fi efectuate pentru a identifica orice boli subiacente. Când medicul veterinar are un examen de ochi, ei vor folosi o lumină și o lupă specială, numită un oftalmoscop.

Ele vor face adesea teste ca amorțiți suprafața ochiului și folosiți o pată specială pentru a vedea dacă există zgârieturi la cornee sau suprafața exterioară. De asemenea, pot verifica producția de lacrimi pentru a vă asigura că ochiul nu este excesiv de uscat.

În cele din urmă, VET poate verifica ochiul de presiune utilizând un instrument special numit un tonometru. Toate aceste teste le dau bucăți de puzzle pentru a ajuta la determinarea sănătății ochiului, confortul animalului dvs. și problema cu ochiul.

Tratarea cataractei la pisici

Dacă pisica ta are o cataractă, medicul veterinar de practică generală vă poate adresa la un specialist, un oftalmolog veterinar. Oftalmologul veterinar poate recomanda tratamente și medicamente pentru cazuri mai avansate sau complicate, precum și efectuarea unei intervenții chirurgicale dacă este necesar.

În prezent nu există medicamente care pot fi date sau aplicate pentru prevenirea sau tratarea cataractei în mod specific, dar picăturile oculare sau medicamentele orale pot fi utilizate pentru a trata bolile subiacente. Ochiul este o provocare pentru a trata din cauza alimentării cu sânge și a tipului de țesut.

Echipa dvs. veterinară va fi mai întâi să se asigure că există condiții subiacente sau cauzale, mai întâi. În unele cazuri, eliminarea chirurgicală este o opțiune, similară cu cea care dezvoltă cataractă și pot oferi o soluție permanentă.

Dacă oftalmologul veterinar determină animalul dvs. de companie este un candidat, intervenția chirurgicală implică anestezie, apoi folosind instrumente foarte specializate, o mică incizie se face în ochi și în capsulă sau la stratul exterior al lentilului.

Materialul care alcătuiește lentila este îndepărtat, care îndepărtează și cataracta (lentectomie prin facoulificare). Un material de lentile sintetice este apoi pus înapoi.

Cazul pisicii tale poate să nu fie o potrivire bună pentru operație, dar calitatea vieții felinei este prioritatea principală.

Medicamentele pot fi prescrise și veți fi educați pe ceea ce să urmăriți acasă. Bolile și cazurile oculare se pot schimba rapid, atât de atenți, iar examenele de progres medical sunt esențiale.

În cazuri rare, cataracta fără alte boli oculare pot fi resorbite, restabilindu-se vederii. Dar fiecare caz este diferit, astfel încât îngrijirea și sfaturile veterinare vă pot asigura că pisica dvs. este confortabilă.

Tratarea bolilor oculare necesită îngrijire specializată și poate fi costisitoare, astfel încât să aveți o asigurare de companie este o mare investiție pentru dvs. și pentru animalele de companie.

Citeste mai mult: Cele mai bune asigurări de animale de companie pentru pisici

Chirurgia cataractei la animalele de companie poate varia de la 1800 $ pentru un ochi la cateva mii pentru cazuri complicate.

Pisicile noastre ne aduc confort și companie și dorim să trăiască vieți lungi și sănătoase cu noi.

Dacă observați o schimbare a ochiului pisicii pe măsură ce vă zgâriați sub bărbie sau jucați cu jucăria lor preferată, asigurați-vă că vă numiți medicul veterinar pentru o întâlnire. Cu un examen și diagnosticare atent, multe probleme oculare, inclusiv cataracte pot fi tratate și reușite pentru a vă menține pisica fericită și purtring.

întrebări frecvente

Cât costă să eliminați cataracta în pisici?

Costă 1.800 $ la 3.000 pentru a elimina cataracta la pisici.

De unde știi dacă pisica ta are cataracta?

Urmăriți schimbările în vedere, noroi în ochi, sau semne de roșeață, durere sau înșelătorie.

Face cataractă rănit pisici?

Nu dacă sunt ușoare, dar cu unele dintre problemele secundare, ochiul poate fi dureros.

Face cataracta să plece vreodată pe cont propriu?

În cazuri rare, hipermature, cataracte neinflamatorii pot reabsorb, iar viziunea se poate întoarce.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cataractă în pisici: cauze, simptome și tratament