Cum să observați și să tratați cataractă la câini

Coton de Tuléar Pup se uită la camera foto

Cataracta sunt relativ frecvente la câini și pot apărea în câteva motive diferite. Când formează cataracta, ele pot duce la orbire. Chirurgia este uneori necesară pentru a elimina cataracta la câini și pentru a restabili viziunea.

Ce sunt cataracta la câini?

O cataractă este o opacitate a lentilului în ochi. Obiectivul cristalin intraocular este fabricat din țesut fibros transparent și situat în spatele irisului. Într-un ochi normal, această lentilă transparentă permite lumina să treacă prin ochi la retină pentru a crea o imagine clară. Când obiectivul devine opac datorită formării cataractei, unele sau toate luminile vor fi blocate, iar viziunea câinelui devine compromisă. O cataractă începe de multe ori ca un mic loc de nor noroi albă și crește până când provoacă completă orbire.

Cataracta de obicei se agravează de-a lungul timpului, progresând de la imatur la maturitate. O cataractă matură implică întreaga lentilă și împiedică complet viziunea. Cataracta poate provoca luxarea lentilei, adica lentilele sunt deplasate si poate provoca daune celorlalte părți ale ochilor. În timp, cataractele pot începe să se dizolve, ducând la inflamație dureroasă a ochilor.

Rețineți că lentilele ochilor câinilor se vor schimba pe măsură ce vârî. Contractele de țesuturi fibroase și cauzează niște nori la ochi. Aceasta este o parte normală a îmbătrânirii și nu înseamnă neapărat ca câinele să dezvolte cataractă. Doar un medic veterinar poate determina prezența cataractei după efectuarea unei examinări oculare.

Semne de cataracte la câini

  • Aspectul noros la ochi
  • Pierderea viziunii

Cauzele cataractei la câini

Cataractele pot fi considerate primare sau secundare. Cataractă primară apar pentru un motiv cunoscut, altele decât predispoziția genetică. Cataracta secundară se datorează unui anumit tip de problemă în organism sau ochiului în sine.

Cataractă primară

Cataractele primare la câini sunt cauzate de genetică. Ele pot fi prezente la naștere (congenitale) sau se dezvoltă atunci când câinele este încă un cățeluș (CATARACTELE JUVENILOR). Câinii care dezvoltă cataractă ca adulți sau vârstnici pot avea, de asemenea, o predispoziție genetică.

Anumite rase de câine sunt cunoscute a fi predispuse la cataractă. Rasele cu risc includ, dar nu se limitează la, American Cocker Spaniels, Bichon Frise, Boston Terriers, Pudele, și Miniatura Schnauzers.

Cataracta secundară

Cataractele care nu sunt cauzate de genetică sunt, în general, numite cataracte secundare. Se dezvoltă atunci când există o problemă în ochi care duce la formarea lor. Cauzele potențiale includ Trauma la ochi, inflamația ochilor, Atrofia retină progresivă, Deficiențe nutritive, inflamația în ochi, boli endocrine și tulburări metabolice.

Diabetul zaharat este o cauză foarte frecventă de cataractă la câini. Lentilele unui ochi normal absoarbe glucoza de la organism ca energie ca energie. Excesul de glucoză este transformat într-un zahăr numit sorbitol. Dacă există prea multă glucoză, atunci va fi produs prea mult sorbitol. Sorbitolul atrage apa în lentilă, ducând la dezvoltarea cataractei.

Cum să detectați cataracta la câini

Dacă observați nori în ochii câinelui tău, nu înseamnă neapărat cataracta sunt prezenți. Doar un medic veterinar poate diagnostica cataracta la câini după efectuarea unui examen de ochi. Modificările vârstei și alte condiții pot provoca tulburări ale ochilor și chiar pierderea vederii.

Dacă formarea cataractei este văzută într-unul sau ambii ochi la examinare, veterinarul dvs. va evalua dimensiunea și severitatea, plus căutați alte probleme ale ochilor. Recomandările se bazează pe severitatea cataractei, a stării ochiului, a nivelului de pierdere a vederii și a sănătății generale a câinelui și a calității vieții.

Contactați-vă medicul veterinar dacă observați căderea ochilor sau pierderea vederii între vizitele de rutină VET. Deoarece cataractele pot începe mici și se înrăutățește în timp, detectarea timpurie vă poate ajuta să vă pregătiți pentru tratamentul pe drum.

Asigurați-vă că vă aduceți câinele la veterinar Check-up-uri de bunăstare de rutină la fiecare șase până la 12 luni (sau așa cum este recomandat de către VET). O cataractă imatură poate fi găsită în timpul unui examen de rutină, chiar dacă nu poate fi văzută cu ochiul liber.

Tratamentul cataractei pentru caini

Chirurgia este singura modalitate de a elimina efectiv o cataractă. Nu există medicamente care să poată trata, preveni sau o progresie lentă în mod eficient. Cu toate acestea, VET dvs. poate recomanda anumite picături de ochi sau medicamente sistemice pentru a trata efectele secundare ale cataractei.

Chirurgia cataractei se face printr-un oftalmolog veterinar certificat de bord folosind echipamente avansate. Lentila afectată este îndepărtată cu atenție și o lentilă artificială este plasată în ochi.

Recuperarea de la intervenția chirurgicală durează de obicei câteva săptămâni, în timpul căreia câinele dvs. trebuie să poarte un guler E pentru a preveni frecarea ochiului. Medicamentele antiinflamatorii și / sau antibiotice pot fi utilizate pentru a susține vindecarea. Majoritatea câinilor se recuperează bine și au o restaurare parțială sau completă a vederii.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să observați și să tratați cataractă la câini