10 Moduri de a găsi pisica pierdută

Portret de pisică așezat în aer liber

Dacă sunteți proprietarul unei pisici în aer liber în aer liber, vă puteți confrunta cu o situație în care pisicile dvs. lipsește brusc. Chiar și pisicile numai în interior pot aluneca ușa neasteptat. Cu toate acestea, șansele dvs. sunt pisica dvs. a mers prea departe. Pisicile sunt foarte teritoriale (chiar și cele neuterate). De fapt, ei își vor apăra pe teritoriul lor cu orice preț. Dacă este scos din propriul teritoriu de o altă pisică alfa, care este mai mare și mai agresivă, pisicile vor căuta adesea siguranța în interior înainte de a fugi. Este mai probabil ca o pisică să fie îndepărtată fără voie din zonă, rănită sau ucisă.

Pentru a vă găsi pisica, luați în considerare posibilele motive pentru absența sa. Acesta este momentul să se retragă emoțiile și să evalueze posibilitățile, cu o acțiune adecvată pentru fiecare.

Interventia omului

Există posibilitatea ca pisica dvs. să fi fost victimă a unuia dintre următoarele scenarii:

  • Ridicată de controlul animalelor
  • Ridicată de un alt iubitor de pisici care crede că pisica ta este "pierdută"
  • "Salvat" de cineva care crede că pisica ta este abandonată, neglijată sau o rătăcită
  • Răpit pentru câștig de "Catnappers" profesioniști
  • Răpit de alții pentru scopuri inumane (bătăi de câine, jertfă rituală)
  • Prins și "eliminat" de un vecin de pisică
  • Accidental "răpire" (pisici ascunde într-un vehicul - este evidențiată din zonă)

Răniți sau uciși

  • De accidentul auto
  • De un câine sau de altă pisică
  • De animale sălbatice (coyote, skunk sau raton)

Planificați-vă strategia

Cu aceste considerații în minte, vă puteți planifica strategia dvs. pentru a vă recupera pisica dacă este încă în viață sau pentru a aduce închiderea dacă este descoperită că nu este. Timpul este esențial și poate fi necesar să efectuați toate acțiunile următoare:

  1. Verificați mai întâi curtea: Pisicile interioare care se strecoară, de obicei, rămâne în apropiere în curțile lor, sau se ascund sub punți, fundații și arbuști.
  2. Utilizați un monitor pentru copii pe verandă: Lăsați un castron de mâncare pe pridvorul dvs. cu un monitor electronic de bebeluși sau alt sistem de monitorizare a casei vizat pe castron.
  3. Creați fluturași cu imagini ale pisicii dvs .: Oferă o recompensă și distribuiți fluturașii la ușă la ușă în cel puțin o rază de trei ori. În plus, postați flyerul în magazinul de stocare și pe poli de telefon.
  4. Alertă ofițerul de control al animalelor: Dați-le un fluturaș și cereți-le la căutarea pisicii voastre, moarte sau în viață.
  5. Apelați veterinari locali: Este posibil un ingeru gardian a adus pisica ta cu leziuni - întrebați veterinarii dacă puteți posta un fluturaș în clinicile lor.
  6. Vizitați adăpostul local de animale: Lăsați un fluturaș și întrebați dacă o întâlnire de pisică a fost adusă, în viață sau moartă.
  7. Face publicitate: Cele mai multe ziare locale și ghiduri de cumpărături vor permite anunțuri gratuite "pierdute și găsite". De asemenea, verificați lista de ziare pentru "găsiți pisici."
  8. Postați paginile de internet locale pierdute / găsite pe internet și social media: Unele site-uri web sponsorizează specialități special concepute pentru animalele de companie pierdute / lipsă.
  9. Consultați cu organizațiile locale de salvare: Cereți permisiunea de a vizita casele de foster care ar fi putut fi luate recent într-o întâlnire de pisică descrierea.
  10. Închiriază un detectiv de companie: A ales un detectiv de companie instruit la Urmăriți animalele pierdute prin utilizarea tehnologiei.

Importanța identificării

Dacă pisica dvs. are o identificare corectă, este mai probabil să vă returnați. Dacă pisica ta poartă un guler și etichete, majoritatea oamenilor îl vor întoarce la tine dacă cred că este pierdut. Cu Micro-chipping și / sau tatuaj pentru urechi, mulți veterinari și adăposturi de animale vă va putea notifica, chiar dacă gulerul / etichetele au fost eliminate. Hoții profesioniști evită pisicile cu tatuaje de urechi - știu că laboratoarele nu vor accepta pisici deținute, iar mai mulți utilizatori finali ", probabil, vor evita.

Utilizați prudență în oferirea de recompense

S-au spus povești triste despre extortioniștii crudă care au extras recompense mari de numerar de la proprietarii de animale de companie sub premisa de a "găsi" animalele de companie. Dacă faceți publicitate cu o recompensă, lăsați una sau două detalii pertinente de identificare a pisicii dvs. (e.G. el are un whisker negru, un deget alb, etc.) Nu te lăsa deschis la speranțe false și prin toate mijloacele, nu Sârmă recompensă bani până când vă vedeți pisica.

Să se implice și să implice vecinii voștri

Cel mai important, luați măsuri pentru a împiedica pierderea pisicilor în primul rând. Există cel mai probabil alte pisici în aer liber în cartierul dvs., mai ales dacă locuiți în suburbiile.

  • Contactați proprietarii lor și spuneți-le despre preocupările dvs.
  • Organizați un "ceas de cartier pisică."
  • Stres importanța identificării (gulere cu etichete, microcipuri etc.) pentru pisicile lor.
  • Fiți în căutarea străinilor din vecinătate și dacă vedeți pe cineva care iau o pisică, obțineți numărul licenței și descrierea vehiculului. Sunați la proprietar dacă recunoașteți pisica.
  • Să se familiarizeze cu legile din comunitatea dvs. cu privire la animalele de companie. Multe orașe au legi care spun că animalele găsite trebuie să fie transformate în adăpostul local. Din păcate, mulți oameni nu realizează acest lucru sau nu iau în considerare legea.

Păstrați pisica în interior

Deși pisicile de interior se alunecă ocazional, rareori merg departe și pot fi de obicei văzute înapoi înainte de a vă satisface răul. Este de la sine înțeles că un Pisica interioară este o pisică mai sigură.

Sperăm că aceste sfaturi vor contribui la promovarea unei recuperări reușite. Amintiți-vă, este tot ce înspăimântător pentru pisicile noastre de drum, așa cum este pentru noi.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 10 Moduri de a găsi pisica pierdută