Pot câinii să mănânce fistic? (Ghid de nutriție)

pot câinii să mănânce fistic

Toată lumea știe cât de mult câini iubesc untul de arahide pentru tratate. De fapt, mulți Câine de câini recomandă să oferim poochesul nostru cu unt de arahide tratate. Dacă câinii iubesc untul de arahide, atunci este sigur să spună că pot mânca cu ușurință alte tipuri de nuci ca fistic? Chiar înainte de a începe să dați fistic la mutt ca o gustare, ați putea dori să citiți mai întâi acest lucru.

fistic

Profilul nutritiv al fisticului

Toți iubim să împărtășim tot ce avem cu animalele noastre iubite, în special cu alimentele. Și din moment ce vorbim despre nuci, este, dar natural să întrebi dacă este sigur să dea fisticul nostru de mutts. Înainte de a răspunde la această întrebare, să aruncăm mai întâi o privire la profilul nutritiv al acestui tip de piuliță.

Un gram de fistic conține de obicei aproximativ 55 de ani.7 kcal constând din 2.79 de grame de carbohidrați, 2.06 grame de proteine ​​și 4.44 de grame de grăsime, plus 1.03 grame de fibre dietetice. Acest lucru oferă fisticului un profil foarte dens. Ca și cum conținutul său de carbohidrați nu este suficient pentru a furniza nevoile energetice ale pooch-ului dvs.; Conținutul său de grăsime vă ajută să vă asigurați că câinele dvs. va primi o explozie reală de energie atunci când este necesar.

Din păcate, aici se referă la preocuparea majoră. Imaginați-vă că vă dați poveștile cu o sută de grame de această piuliță și dați-o în esență 44.44 de grame de grăsime, mult mai mare decât 27.97 de grame de carbohidrați și 20.6 grame de proteine.

Cel bun este faptul că conținutul de grăsimi din fistic a inclus acizi grași mononesaturați care sunt bine cunoscuți pentru proprietățile antioxidante și antiinflamatorii. Acest tip de acizi grași este, de asemenea, considerat foarte apreciat pentru scăderea nivelului de colesterol rău în timp ce crește nivelul de colesterol bun. Și în timp ce câinii nu sunt într-adevăr acei predispuși la dezvoltarea evenimentelor cardiovasculare, asigurându-se că au un profil de lipide din sânge mai sănătos înseamnă că aveți o problemă mai mică de a vă îngrijora.

Dincolo de profilul gras al fisticului, oferiți și câinelui o varietate de micronutrienți, cum ar fi următoarele.

  • Beta caroten: Acesta este un precursor al vitaminei A și este privită pentru proprietățile sale antioxidante. Acest lucru duce, în esență, la haine și pielea mai sănătoasă, precum și la un sistem imunitar al câinelui un impuls foarte necesar. Beta-carotenul a fost, de asemenea, dovedit a încetini declinul cognitiv, astfel încât acesta poate fi extrem de util între câinii de rang înalt.
  • Complexul de vitamina B: Fisticul sunt, de asemenea, bogate în vitaminele B, în special în niacină, acid pantotenic, piridoxină, tiamină și riboflavină. Acestea sunt importante pentru o serie de procese în corpul câinelui, dar mai important în metabolismul moleculelor de macronutrient.
  • Vitamina E: Un antioxidant bine-cunoscut, Vitamina E poate aduce o mulțime de bunătate pentru pielea și haina de mutt, sporind, de asemenea, sistemul său imunitar. Proprietățile sale antioxidante lucrează excepțional cu vitamina A și beta-caroten.
  • Calciu: Știm cu toții ce face calciu pentru tine. Este important în construirea și întreținerea oaselor mai sănătoase și mai puternice, de asemenea, implicate într-o serie de alte procese corporale, inclusiv contracția musculară.
  • Cupru: Rolul cuprului în corpul canin se găsește în producția mai eficientă a celulelor roșii din sânge, menținerea funcționării optime a celulelor nervoase și îmbunătățirea funcționării celulare a sistemului imunitar.
  • Fier: Când vorbim despre fier, întotdeauna vorbim despre oxigen în sânge. Este nevoie de fier în formarea hemoglobinei, o proteină de transport care transportă oxigen la țesuturi și îndepărtează dioxidul de carbon pentru eliminare.
  • Magneziu: Una dintre funcțiile cheie ale magneziului este reglementarea nivelului sanguin de potasiu, sodiu și calciu, toate minerale importante în stabilirea echilibrului în organism. De asemenea, ajută la calmarea spasmelor musculare, astfel încât câinele dvs. nu va trebui să se culce durerii după o lungă zi de mers pe jos și să alerge în parc.
  • Mangan: Acest mineral vă ajută să vă asigurați că sistemul nervos central funcționează optim. De asemenea, este important în producția de țesuturi conjunctive, factori de coagulare a sângelui, oase și chiar hormoni sexuali.
  • Zinc: Îmbunătățirea sistemului imunitar este una dintre acțiunile inerente ale zincului. Ca atare, oferind acestui micronutrient ar trebui să contribuie la îmbunătățirea abilităților antioxidante și imune de stimulare a fisticului.
  • Seleniu: Un alt antioxidant este seleniu. Acest lucru poate oferi efecte sinergice cu zinc, cupru, vitamina E și vitamina A în fistic.
  • Fosfor: Calciul nu este singurul mineral necesar pentru sistemul skeletal mai sănătos și mai puternic. Fosforul este, de asemenea, important în special în menținerea structurii osoase, densității și integrității osului. Este important și în funcționarea optimă cognitivă.

Câine drăguț mănâncă fistic

Nu prea mult fistic

Pe baza a ceea ce am discutat până acum, toți suntem de acord că fisticul sunt surse excelente de antioxidanți, antiinflamatori și Sistemul imunitar - stimularea nutrienți. Este bogat în proteine ​​și acizi grași mononesaturați, de asemenea.

Din păcate, așa cum am menționat deja, aici se află problema. Deoarece fisticul conține 44.4 grame de grăsime, medicii veterinari și experți în animale sunt destul de precauți atunci când vine vorba de a oferi Pooches noastre extrem de mari.

La retrospectivă, o sută de grame de neschimbate, arahide brute conține de fapt mai multă grăsime la 49.2 grame. Acestea fiind spuse, putem spune că fisticul au un conținut mult mai mic de grăsime decât arahidele pe care le dăm cu toții pooches sub formă de unt de arahide.

Ați putea dori, de asemenea: Câine în condiții de siguranță unt de arahide tratează

În plus față de conținutul său ridicat de grăsimi, nu trebuie, de asemenea, să dați fisticului câinelui dvs. neutilizat sau cu coajă încă intactă. Aceste părți ale piuliței sunt greu și pot fi splinte. Pentru Câini mai mici, Problema poate fi obstrucționarea intestinală. Deci, dacă decideți să vă dați Pooch Pistachio, asigurați-vă că scoateți carnea din cochilie și dați numai carnea. De asemenea, evitați adăugarea de aromă, condimente sau orice alt ingredient. Nu ar trebui să-l într-adevăr, de asemenea. Amintiți-vă, este ridicat în grăsime așa cum este.

Este bine să dați fisticului câinilor? Da, prin toate mijloacele. Cu toate acestea, nu ar trebui să o faceți ca parte a dietei regulate a câinelui. La fel ca arahidele și untul de arahide, acestea ar trebui să fie date numai ca tratamente. Și oriunde sunt implicate tratamente, acestea nu ar trebui să cuprindă mai mult de 10% din dieta zilnică a lui Pooch. De asemenea, asigurați-vă că ați eliminat carcasa și nu adăugați niciodată altceva.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce fistic? (Ghid de nutriție)