Ce substanțe nutritive au nevoie de pisici în alimentele lor de pisică?

Ce substanțe nutritive au nevoie de pisici în alimentele lor de pisică

Este o ipoteză surprinzător de comună că hrănirea unui pisoi este aceeași cu hrănirea unei pisici, Doar cu porțiuni mai mici. Acest lucru nu este adevărat. Având în vedere că un pisoi poate fi o experiență destul de diferită de a avea grijă de o pisică și nu înseamnă doar cuteții și energia lor. În special, pisoii au cerințe diferite de nutrienți și este important să știți ce să le hrăniți.

Mulți proprietari de pisici experimentați nu au avut niciodată îngrijiri pentru un pisoi, deoarece adoptarea unui adult, pisicile spused este o cale comună de a deveni părinte de pisică. Dacă sună ca tine, sau dacă nu ați avut niciodată o pisică, luați câteva minute să citiți și să aflați despre nevoile pisicilor.

Îmbunătățiți pisoiul

Pisicile beau laptele mamei lor timp de 8 săptămâni și cel puțin 4 săptămâni. Mamele se ocupă de obicei de procesul de hrănire și înțărcare în acest stadiu, pentru că înțărcați un pisic lapte este un proces delicat, natural care necesită îngrijire și atenție.

Dacă vă găsiți responsabil pentru înălțarea unui pisoi și sunteți deloc nesigur, ar trebui să contactați cu siguranță VET. Ca ghid general, un program sugerat pentru înțărcare poate fi:

  • Vârsta 4-5 săptămâni - Furnizați un amestec de alimente de pisică umedă și formula pentru pisoi pentru a încerca. Supliment cu formula normală în timp ce se adaptează.
  • Vârsta de 5-6 săptămâni - Oferiți-i lui Kibble care este umezit cu apă pentru pisoi pentru a încerca nibbling.
  • Vârsta 7-8 săptămâni - pisoiul dvs. ar trebui să completeze comutatorul la alimentele solide.

Este puțin probabil ca va trebui să vă vedeți un pisoi, dar cu siguranță veți trebui să le oferiți Mâncare pentru pisici. Dar este mâncare de pisici la fel ca mâncarea pisicii? Ce ar trebui să le hrăniți și ce nutrienți au nevoie?

Kitten mănâncă

Kitten alimente vs hrană pentru pisici

Nu puteți scăpa cu furnizarea pisoiului dvs. cu aceleași alimente de pisică pe care le oferiți celelalte pisici adulte. Ar trebui să vă oferiți pisicile cu mâncare de pisoi care este adaptată nevoilor lor specifice. Există trei diferențe-cheie între alimentația pisică și pisici că cele mai bune produse de pisici vor lua în considerare:

  • Pisoiul dvs. are un stomac mai mic

Aceasta înseamnă că este posibil să aibă nevoie de mese mai mici. Dacă ați fi de a da mâncare de pisici la un pisoi, ei nu o vor termina. Acest lucru nu pare să fie o problemă dacă preferați metoda de hrănire gratuită, unde îi păstrați castronul toată ziua, astfel încât să poată păși așa cum doresc, dar această metodă poate încuraja obezitatea și nu trebuie să fie informată ca o metodă permanentă de hrănire.

În legătură cu o postare: Cele mai bune boluri pentru pisici pentru pisici

  • Ei vor avea triplă nevoile energetice

În timp ce creșterea exactă a cererii de energie depinde de cât de multe luni este pisoiul dvs. și fiziologia lor, este sigur că vor avea nevoie de mai multă energie decât o pisică adultă. Acest lucru se datorează faptului că acestea necesită energie pentru a-și susține creșterea și nivelurile ridicate de activitate. Dacă faceți acest lucru cu stomacurile mici, mulți pisoi vor necesita 3 sau chiar 4 mese pe zi.

  • Pisicile și pisoii au nevoie de o nutriție diferită

Pe măsură ce sunt în creștere atât de incredibil de repede, pisoii au nevoie de mai mulți grăsimi, acizi grași și unele proteine ​​și vitamine. Acești nutrienți vor asigura o creștere sănătoasă, sănătoasă în fiecare aspect al dezvoltării lor, de la mușchii lor la oasele lor.

Diferențe nutriționale

Cele trei nevoi nutriționale cheie ale pisoiului dvs. care sunt diferite de celelalte pisici sunt proteine, grăsimi și minerale. Proteina este esențială pentru mușchii pisicilor și dezvoltarea cartilajului. Grăsime, cum ar fi acizii grași omega-3, ajută la eliberarea de grăsimi, vitamine solubile în jurul corpului și oferă o mulțime de energie suplimentară de care au nevoie pentru a explora lumea și a crește. În cele din urmă, mineralele, cum ar fi calciul, vă vor da oasele și dinții puternici.

Obținerea cantității corecte de proteine, grăsime și minerale în această etapă a vieții lor îi va ajuta mai târziu în viață. Ingerarea suficientă a proteinei pentru a sprijini creșterea musculară, de exemplu, poate limita impactul sau chiar dezvoltarea, a condițiilor degenerative dureroase atunci când sunt mult mai în vârstă.

Pe măsură ce pisoiul dvs. are nevoie de un alt echilibru diferit de nutriție în dieta lor, cele mai bune produse de pisici va avea:

  1. Mai multă proteină, de obicei de la aproximativ 30% la 34%
  2. Mai multe grăsimi, de obicei de la aproximativ 18% la 20%
  3. Mai puțină fibră, de obicei de la aproximativ 5% la 3%
  4. Mai mult magneziu, de obicei de la aproximativ 0.09% până la 0.10%
  5. Mai puțin taurină, de obicei de la aproximativ 0.19% la 0.18%

Hrană umedă sau uscată

Mulți proprietari de pisoi se întreabă, de asemenea, dacă hrană umedă sau uscată e cel mai bine. Argumentele pentru și împotriva fiecărei părți sunt similare cu argumentele pro și contra a aceleiași întrebări adresate despre alimentele pentru pisici adulți. Produse alimentare uscate de pisică folosit pentru a fi promovat ca fiind benefic pentru dinții pisicii datorită actului de mestecat, dar este, de asemenea, criticat pentru a fi în mare parte carbohidrați care este o cauză principală de obezitate la pisici.

Pe de altă parte, alimentele cu pisica umedă este promovată ca fiind mai aproape de o dietă naturală a pisicii, cu mai multă proteină și grăsime. Când vine vorba de pisoi, alimentele umede pot fi cele mai bune din acest motiv, deoarece, după cum am discutat deja, pisoii au nevoie de mai multă proteine ​​și grăsime. De asemenea, merită considerată că dinții mici ai pisicilor nu pot să se ocupe de alimente uscate.

Decizia de a merge cu alimente umede sau uscate este una personală, iar în timp ce argumentul nutrienților poate sugera că ar trebui să alegeți alimente umede de pisici, mulți proprietari folosesc o abordare mixtă, deoarece doresc pisoiul lor să poată face comutatorul la alimentele uscate mai târziu pe. Oricare ar fi alegerea dvs., ar trebui să știți că diferite alimente pot necesita modele diferite de hrănire. Multe alimente umede, conservate vor hrăni suficient un pisoi cu două mese pe zi, în timp ce alimentele uscate sugerează patru. Asigurați-vă întotdeauna că citiți producătorii care servesc sugestii și lucrați cu veterinarul dvs. pentru a evita depășirea.

Ce să nu-mi hrănesc pisoiul

CAT tratează sunt o modalitate excelentă de a lega, recompensa și de a-ți antrena pisica, așa că s-ar putea să te întrebi dacă este o idee bună să dai tratamente unui pisoi. Răspunsul este da, poate fi o idee bună. Ca și în cazul tuturor pisicilor, totuși, trebuie să limitați cantitatea de tratamente pe care le dați. Regula de urmat este de a nu da niciodată tratamente pisicii sau pisicilor care depășesc 10% din aportul de calorii. De asemenea, ar trebui să luați în considerare dimensiunea tratatelor, ca potențiale pericole de sufocare.

Este înțelept să rămâi la pisica comercială tratează că există multe alimente umane care pot fi rele pentru pisoiul tău. Aceasta include, dar nu se limitează la:

  • Pește crud
  • Lapte
  • Carne brută sau ficat
  • Oua crude

Kitten mănâncă

Cum să-mi hrănesc pisoiul

În esență, substanțele nutritive și alimentele necesare pentru pisicile dvs. se schimbă în funcție de ce etapă se află pisoiul. În timp ce trebuie să luați în considerare propria personalitate și circumstanță a pisicilor, dacă doriți un program aproximativ de hrănire pentru primul an al vieții pisoiului dvs., un ghid general ar putea fi:

  • Prima lună: laptele mamei
  • A doua lună: înțărcare
  • A treia și a patra lună: hrănire liberă folosind hrana de pisici
  • A patra și a cincea lună: 3 până la 4 mese de hrană de pisici
  • A șasea lună: Începeți să vă deplasați la 2 mese de alimente de pisici
  • NINTE până la a douăsprezecea lună: Începeți trecerea treptată la alimentele pentru pisici adulți

Există mulți factori care pot influența o modificare a programului sugerat de mai sus, deci ar trebui să fie tratată într-adevăr doar ca un ghid. Poate exista o mare diferență în personalitatea și circumstanțele pisoiului tău. Variabile care pot afecta programul de alimentare al pisicilor dvs. pot include:

  1. Personalitatea lor

O pisică aventuroasă va avea nevoie de mai multă energie decât o pisică liniștită, sedată. În mod similar, unele pisici pot fi foarte lacomi și acest lucru înseamnă că unele pisoi nu pot fi potrivite pentru etapa de hrănire liberă, deoarece poate provoca obezitate. Prevenirea obezitate este esențială pentru a vă oferi pisica cu o viață lungă, sănătoasă și fericită.

  1. Sănătatea lor actuală

Dacă pisoiul dvs. este deja obez sau are o altă preocupare de sănătate, dieta lor ar putea fi nevoie să reflecte acest lucru. Ar trebui să discutați acest lucru cu medicul veterinar pentru a vă asigura că vă întâlniți nevoile și faceți ceea ce este mai bine pentru ei.

  1. Tipul alimentelor furnizate

Așa cum am atins deja, alimentele umede și uscate oferă orare foarte diferite de hrănire. Această variabilă este mai complexă dacă le oferiți o dietă mixtă. Acest lucru poate afecta dezvoltarea și programul de hrănire. Începeți urmând sugestia de pe ambalaj. Întoarceți-vă la veterinarul dacă aveți nevoie de mai mult ajutor.

  1. Mediul lor

La fel ca și cu toate animalele de companie, dacă aduceți un pisoi undeva în soare, ei vor avea nevoie de mai multă apă și de lichid decât pisoii din Alaska. Acest lucru poate însemna că alimentele cu pisoi umede este o idee bună și poate însemna că trebuie să vă abateți de la sugestiile producătorului. Ca întotdeauna, dacă nu sunteți sigur - vorbiți cu un veterinar.

Lăsați comportamentul și personalitatea pisicii dvs. să fie ghidul dvs. Atâta timp cât rămân fizic sănătoase și nu sunt obezi, este bine dacă nu par a fi pregătiți pentru următoarea etapă sau chiar resping. Așteptați și încercați din nou săptămâna următoare și repetați până când sunt gata.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce substanțe nutritive au nevoie de pisici în alimentele lor de pisică?