Pot câinii să mănânce alimente de pisici? (Ghid de nutriție)

pot câinii să mănânce alimente de pisici

Dacă ați avut ocazia să observați un număr de canini, ceea ce sunteți obligat să vă dați seama mai devreme decât mai târziu este că ei iubesc mâncarea pisică. Amuzant nu este?

Cerințele dietetice ale pisicilor și câinilor sunt diferite. Pisicile sunt inundate carnivore, ceea ce înseamnă că carnea este o parte obligatorie a dietei lor. Este o necesitate biologică. În timp ce pisicile nu pot prospera fără carne, câinii pe cât mulți cred că sunt omnivores. Caninele au nevoie de o varietate mai largă în dieta lor pentru a-și îndeplini cerințele nutriționale în comparație cu felinele.

câine mănâncă pisica

Acestea fiind spuse, unii câini sunt atât de îndrăgostiți de alimente de pisică că nu vă deranjează să mănânce alimente de pisică în formă aruncată, care a fost complet digerată și depusă în cutia de gunoi a lui Kitty. Păstrarea deoparte a factorului Yuck, la mulți câini, TOOTS-urile lui Kitty sunt o delicatețe pure.

De ce câinele dvs. mănâncă mâncare pisică?

S-ar putea să accepți, de asemenea, faptul că mâncarea pisică în orice formă ar face apel cu adevărat la câinele tău. Dar de ce este câinele tău atât de dornic să mănânce alimente feline? Atât mâncarea de câine și pisică, arată la fel. Ele sunt uscate kibble care miroase același lucru și vin în forme și dimensiuni similare. Ambalajul este, de asemenea, mai mult sau mai puțin similar.

Atunci care este diferența? Mâncarea comparativ a pisicii este foarte bogată în proteine, datorită unui procent mai mare de carne. Atât aroma și mirosul de carne, sunt mai puternice decât hrana pentru câini, caninii sunt ușor de tras spre alimentele feline.

Poate câinele dvs. să mănânce alimente de pisici?

Răspunsul nu este - cel puțin nu în mod regulat. Cu toate acestea, uneori alimentele de pisică ar putea fi folosite ca motivator pentru câini. Mulți proprietari de câini folosesc alimentele de pisică ca un tratament pentru animalele de companie. Dar este important să țineți cont de faptul că, cu excepția cazului în care VET vă sfătuiește, cea mai bună mâncare pentru caninul dvs. este hrana pentru câini.

Câinii au capacitatea de a digera alimente pe bază de carbohidrați și pot prospera pe o dietă bazată pe plante, spre deosebire de pisici. Spre deosebire de pisici, câinii nu depind, de asemenea, de dieta de proteine ​​specifice carnei. Un studiu recent a arătat, de asemenea, câinii ca fiind capabili să digere o dietă bogată în amidon ca parte a domesticirii.

În legătură cu o postare: Cel mai bun câine tratează

Efectele secundare ale consumului de alimente pentru pisici

Mâncarea de pisică este lipită de mai multe vitamine și minerale care sunt necesare pentru ca canina dvs. să se bucure de o sănătate bună. Ca rezultat, dacă hrăniți mâncarea de pisici la animalul dvs. în mod regulat, există o șansă ca vitamina și deficiența minerală să se culce.

Felina alimentară este, de asemenea, scurtă pe zinc și vitamina E, ambele fiind o necesitate pentru câini. Acesta conține, de asemenea, un ingredient numit Taurină pe care câinii nu au nevoie în dieta lor, deoarece corpurile lor sunt concepute pentru a genera taurine. Pe o perioadă de timp, acest dezechilibru nutritiv ar putea duce la tulburări gastro-intestinale și la obezitate. Câinii au nevoie de un echilibru adecvat între grăsimi, fibre și proteine ​​care sunt asigurate de o dietă a câinelui care conține proteine ​​de 18-22% față de o dietă a pisicii de 26-30% proteină.

Conform studiilor, cerința minimă de grăsime pentru câini este de 5% și 9% pentru pisici, ceea ce implică faptul că alimentele pisicii ar fi bogate pe conținut de grăsimi. Prin urmare, un câine care hrănește mâncarea pisică adesea tinde să câștige greutate. Alimentele de pisică are, de asemenea, un impact negativ asupra ficatului și rinichilor câinelui datorită conținutului de proteine ​​fiind mai mare decât ceea ce cere câinele.

Pentru un câine, cea mai gravă consecință a alimentelor de pisică este pancreatita, adică inflamația dureroasă a pancreasului. Dacă este lăsată netratată, ar putea fi și în pericol viața. Există anumite simptome de pancreatită care devin evidente, cum ar fi spate, abdomenul disperat, pierderea apetitului, slăbiciunea, letargia și febră. Vărsături și diaree sunt cele mai frecvente efecte secundare ale alimentelor de pisici și au impact asupra metabolismului câinelui și își pun în pericol viața.

Ați putea dori, de asemenea: Cele mai bune mărci de mâncare câine

Cerința dietă a câinelui față de dieta unei pisici

Aminoacizii sunt blocurile de proteine ​​și sunt clasificate în două grupe, și anume esențiale și neesențiale. Câinii și pisicile sunt capabile să producă aminoacizi neesențiali. Aminoacizii esențiali sunt obținuți din dieta lor.

Ambele pisici și câini necesită douăzeci și doi de aminoacizi pentru a se bucura de o sănătate bună. Dintre acestea, câinii sunt capabili să genereze doisprezece aminoacizi pe cont propriu și pisicile pot produce unsprezece. Restul sunt furnizate prin dieta lor. Pisicile necesită doi acizi grași esențiali, linoleici și arahidonici, pentru sănătatea renală, pielea și haina sănătoasă și sănătatea reproducerii. În comparație, câinii necesită numai acid linoleic.

Câinii necesită, de asemenea, o cantitate mai mică de acid folic, tiamină, niacină, vitamine A și B în comparație cu pisicile.

Câine mănâncă pisică

Cuvintele finale

Pisicile și câinii diferă în cerința lor nutrițională. Prin urmare, hrănirea alimentelor de pisică la canina dvs. este o definiție nu dacă canina dvs. este să se bucure de o sănătate bună. Cu toate acestea, dorința unui câine pentru alimentele de pisică nu poate fi trecută cu vederea. Consumul ocazional de alimente de pisică va servi la satiate gustul gustului caninului dvs. și, prin urmare, poate fi folosit ca un tratament.

În legătură cu o postare: Cel mai bun produs de pisică uscată

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce alimente de pisici? (Ghid de nutriție)