Care gusturi nu pot experimenta pisicile?

Pisica de tabbie cu placă de argint cu placă alimentară

Pisicile sunt cunoscute ca au multe simțuri dornice. Au acută auz, vedere care este legat de mișcare și întuneric și un foarte sensibil simtul mirosului. Pisicile de gust, totuși, este mult mai puțin complicată decât cea a oamenilor, a câinilor și a altor animale.

Pisicile nu au nici o capacitate de a gusta dulceața, dar au o capacitate mai mare de a detecta gusturile amare. Motivul pentru acest lucru poate apărea la evoluție. De asemenea, poate explica de ce se pare că sunt atât de multe pisici Eaters pretențios.

Un sentiment de gust

Pisicile sunt obligate de carnivore, adică trebuie să mănânce produse de origine animală pentru a supraviețui. Mugurile lor de gust pot fi evoluate pentru a-și satisface nevoile alimentare (sau invers). Din moment ce pisicile nu au nevoie de carbohidrați în dietele lor, nu au nevoie să detecteze gusturile dulci. În ciuda similitudinilor limbii cu alte mamifere, pisicile au câteva diferențe notabile.

Pisicile au mult mai puține muguri de gust decât oamenii și chiar câinii. Oamenii au aproximativ 9.000 de muguri de gust, iar câinii au doar aproximativ 1.700. Cu toate acestea, pisicile au doar aproximativ 470 de muguri de gust. Se crede că gusturile de gust ale pisicilor sunt similare cu cele ale oamenilor - gusturile de gust pot detecta dulce, acru, amar, sărat și Umami (o aromă de savuroasă sau egală). Dar, în timp ce mugurii de gust pisici poate fi capabilă să detecteze ușor dulceața, la fel ca oamenii pot, ei nu au receptorul de dulciură care îi permite creierului să recunoască gusturile dulci.

Când vine vorba de gusturi amare, pisicile par să aibă un avantaj. Deși au același număr de receptori de gust amar ca oameni, șapte dintre acestea par să fi devenit foarte dezvoltate. Această abilitate suplimentară de a gusta amărăciunea poate ajuta pisicile să stea departe de toxines În mediul înconjurător, multe dintre ele au un gust amar.

În ciuda faptului că are mai puține muguri de gust decât alte animale, pisicile par să poată gusta destul de puțuri acru, amare, sare și umami. Acest lucru este probabil dat, în parte, la sentimentul de miros foarte acut al pisicii.

Gusturile pe care pisicile nu le pot experimenta

Este acceptat științific că pisicile nu experimentează dulceața cum fac oamenii și câinii, deoarece acestea nu au o genă importantă de receptor de gust, care permite creierului să recunoască gusturile dulci.

Receptorii de gust sunt proteine ​​în celulele mugurii de gust care permit creierului să recunoască anumite arome. Într-un studiu publicat în 2006, cercetătorii au identificat secvențele ADN și au examinat structurile celor 2 gene cunoscute TAS1R2 și TAS1R3 care codifică heteromerul receptorului de gust dulce T1R2 / T1R3 în alte mamifere."A fost determinată că" pisica TAS1R3 este un receptor funcțional exprimat și probabil, în timp ce pisica TAS1R2 este o pseudogenă neexprimată."

Ce inseamna asta? În esență, pisicile par doar să aibă unul dintre cei doi receptori de gust cunoscuți care detectează dulceața. În general, pisicile nu par a fi capabile să guste sau să se bucure de arome dulci. Având doar unul dintre cei doi receptori de gust dulce poate însemna că pisicile pot detecta unele dulciuri la concentrații foarte mari, dar nu sunt în măsură să o experimenteze pe deplin în felul în care oamenii și multe alte mamifere fac.

Foods Pisici preferă

De regulă, pisicile crave carne și alte produse de origine animală. Multe pisici se vor bucura de snacking pe alte tipuri de alimente - pot încerca să mănânce gustările dulci, chiar dacă nu pot gusta pe deplin dulceața. În aceste cazuri, este probabil că grăsimea că pisica este degustare și poftă. Unele pisici par să se bucure de anumite tipuri de fructe. Acest lucru dovedește doar stereotipul că pisicile nu respectă regulile!

Chiar dacă pisica voastră ar putea să mănânce aceste alimente "out-of-caracter", nu înseamnă că alimentele sunt sănătoase pentru pisici. Cantități mici de fructe sau non-toxic Deserturi (I.E. nici o ciocolată) nu poate fi dăunătoare, ci ar trebui să fie alimentată cu ușurință. Chiar Pisica sanatoasa trateaza sau resturile de carne și pește trebuie administrate cu prudență. Tratează ar trebui să facă mai mult de zece până la cincisprezece la sută din dieta pisicii dvs. pentru a oferi un echilibru adecvat al nutrienților și calorii.

Alegeți produsele alimentare care este bogat în proteine ​​animale și scăzut în carbohidrați. Toate alimentele uscate conțin mai mulți carbohidrați decât nevoia de pisici, atât de mulți veterinari recomandă acum hrănirea tuturor sau a alimentelor umede pentru a crește consumul de proteine ​​și a reduce aportul de carbohidrați.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Lei, W., Ravoninjohary, A., Li, X., Margolskee, R., Reed, D., Beauchamp, G. și Jiang, p. Analizele funcționale ale receptorilor de gust amar la pisicile domestice (Felis Catus)PLUS UNU, 10 (10), 2015. DOI: 10.1371 / Jurnal.ponei.0139670

  2. Li, Xia, Li, Weihua. Wang, Hong. și colab. Pisicile nu au un receptor amar. Jurnalul de Nutriție, vol 136, nu. 7, 1 iulie 2006, pagini 1932s-1934. DOI: 10.1093 / JN / 136.7.1932

  3. Hrăniți pisica. Cornell Feline Health Center.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care gusturi nu pot experimenta pisicile?