Oamenii de știință spun că câinii știu ce oamenii știu prin studierea privirii noastre

Se pare că câinii știu ce știu oamenii prin studierea privirii noastre

Se pare că câinii pot să facă ceea ce oamenii de știință nu au crezut că nu ar putea face animale non-umane: atribute stări mentale oamenilor.

Când oamenii trebuie să interpreteze comportamentul altor oameni, aceștia îi atribuie statelor mentale celuilalt și ei înșiși. Acest lucru ne permite să facem "luarea" emoțiilor, intențiilor și nevoilor celuilalt, astfel încât să putem acționa și să reacționăm în consecință.

Acest concept psihologic și filosofic este numit Teoria minții, uneori menționate ca mentalizare sau citire minte și fiecare persoană are un nivel diferit de.

În ceea ce privește alte animale non-umane, acesta a fost întotdeauna susținut dacă orice altă specie are aceeași capacitate. Alexandra Horowitz, dr. A fost unul dintre primii care au o privire extinsă la teoria minții la câini în Hârtia ei din 2011 (PDF).

Dar biologii cognitivi au făcut recent progrese în acest sens și s-au dovedit că câinii pot avea într-adevăr niveluri puternice de teorie a minții.

În noul studiu publicat în Cunoașterea animalelor Jurnal, cercetători de la Institutul de Cercetare Messerli din cadrul Universității din Medicina Veterinară Viena a efectuat un nou test.

Această procedură de experiment a demonstrat că câinii nu numai că pot identifica contactul cu ochii omului pe o sursă de alimente și să găsească stash-ul ascuns - pot folosi și aceste cunoștințe pentru a interpreta în continuare indicii umane și pentru a găsi alimente pe care oamenii nu le pot vedea oamenii.

Se pare că câinii știu ce știu oamenii prin studierea privirii noastre

Deci, ce înseamnă asta, exact?

Această abilitate de a prelua perspectiva altui este o componentă crucială a Inteligența socială. Practic, permite ca câinilor să facă față unui mediu construit și condus de oameni.

Până în prezent, teoria minții a fost atribuită numai oamenilor. Se dezvoltă undeva în 4a sau 5a Anul vieții și descrie capacitatea noastră de a înțelege concepte precum emoțiile, cunoștințele, dorințele, intențiile și credințele.

Această abilitate este de obicei negată la animalele non-umane.

Anterior, când oamenii de știință au privit animalele non-umane pentru indicii că pot înțelege aceste stări mentale, numai maimuțele și corvidele au fost confirmate ca fiind capabile să facă acest lucru. Câinii au fost testați pentru abilitate, dar rezultatele au fost insuficiente. Până acum.

LEGATE DE: Cercetările dovedește că câinii știu când minți

O nouă abordare

O nouă abordare experimentală a fost dezvoltată și testată. Aceste teste au determinat că câinii pot urma privirea umană, și identificați ceea ce vedea omul și, prin urmare, să înțeleagă ceea ce știa umanul.

Acest "Guesser-Knower Paradigm"Este un test standard utilizat atunci când efectuează cercetări privind atribuirea cunoștințelor altora.

Acest experiment a implicat două persoane: "Knower,"Cine a ascuns mâncarea de la câine sau cel puțin știa unde era și"Ghicitor,"(În acest caz, câinele) care a intrat în cameră după ce mâncarea a fost ascunsă sau care au acoperit ochii în timp ce era ascunsă. Câinele nu a reușit să vadă ascunderea alimentelor.

Următorul pas a fost pentru ca oamenii să informeze câinele în cazul în care mâncarea a fost indicată la diferite containere alimentare. Knower ar indica containerele corecte și Ghicitor ar arăta la altul.

Acum crezi, nu putea câinele pur și simplu miroase mâncarea? Nu. Toate containerele mirosau ca produsele alimentare. Câinii din experiment nu puteau fi utilizat nasul pentru a determina orice.

Pentru a obține mâncarea, câinele a trebuit să înțeleagă care omul cunoștea locația mâncării și care omenește numai omul, potrivit principalului investigator Ludwig Haber. Prin urmare, câinele a trebuit să identifice ce om a fost fiabil pentru informații.

În aproximativ 70% din cazuri, câinii au ales corect recipientul identificat de privirea Knower. Rezultatele au fost independente de pozițiile containerelor alimentare, persoana care acționează ca Knower, și unde Ghicitor se uita.

Dog Guesser Knower Test grafic
O schiță care arată camera de testare cu pozițiile Guesserului și a memberilor. Credit: Vetmeduni /Cunoașterea animalelor

Dovada ulterioară a teoriei minții la câini

Aceste teste au fost efectuate efectiv pentru a confirma a Studiu efectuat anterior în Noua Zeelandă. Echipa a elaborat un nou test care a oferit dovezi clare că câinii sunt capabili să preia perspectiva umană. Acest lucru a fost numit Guesser uitându-se departe și # 8221; Test.

Acest nou test a adăugat un strat de complexitate pentru câini prin adăugarea unei terțe persoane, care sa așezat în mijloc și a ascuns alimentele. Pe deasupra, Persoana care a ascuns alimentele nu a dat indicii la locația sa.

Guessere se așeză pe ambele părți ale Knower, Privind în aceeași direcție. Deci, o persoană se uita la Knower, iar cealaltă persoană se uita departe de ei.

Dacă câinele a vrut să determine cine Knower a fost, a trebuit să adopte perspectiva informatorilor și să-și urmeze gazele.

Credeți sau nu, câinii au jucat la fel de bine în acest test extrem de dificil. Despre 70% dintre câini a stăpânit aceste încercări.

LEGATE DE: Cum proprietarii își pierd încrederea câinilor lor

Implicațiile

Urmând priveliștele și luând cunoștințele gazzeștilor, câinii ar putea ghici unde era alimente invizibile. Prin adoptarea perspectivei umane, câinii sunt capabili să determine ceea ce oamenii se vede și ce știe umanul.

Prin urmare, ei sunt capabili să determine care oamenii pot sau nu pot avea încredere.

Câinii înțeleg bine comportamentul nostru. Aceste studii au stabilit că pot înțelege cu exactitate gradul de atenție.

Potrivit lui Huber, această abilitate de a adopta perspectiva noastră susține ideea că câinii posedă capacitatea de a ne interpreta comportamentul și de a anticipa intențiile noastre. Prin urmare, ei își pot modifica suficient comportamentul pentru a-și găsi drumul în lumea noastră foarte umană destul de bine.

Are câinele?

Câinii capacitatea teoriei mințiiDeci, dacă un câine poate ști unde se află mâncarea invizibilă, urmând o privire umană, ce altceva pot înțelege? Pot înțelege când intenționăm să le răjim? Pot înțelege diferența dintre prejudiciul intenționat și răul accidental?

Cei mai experimentați de câini cu experiență ar presupune că într-adevăr pot. Toți ne-am declanșat peste puii noștri iubiți sau am scăpat lucrurile din apropierea lor (sau chiar pe ele) accidental. Chiar dacă sunt inițial șocați, ei sunt rapizi să ierte.

Cu toate acestea, dacă cineva lovește în mod intenționat sau lovește un câine, se observă, în general, că câinele pare să-și amintească atât de mult după ce apare.

În timp ce aceste studii nu merg cât de mult, dovedind că câinii pot înțelege intențiile oamenilor, ne apropie de asta. Studiile dovedesc că câinii pot ști ce știm, fără a fi nevoie să înțelegem discursul uman. Aceasta este o avansare uriașă. Îi oferă partenerilor noștri canini mult mai cognitiv decât au fost dați anterior.

Sperăm că acest lucru înseamnă că știința se apropie de ceea ce iubim de câini au suspectat deja de zeci de ani, dacă nu secolele: Câinii noștri ne înțeleg.

 Referinţă:

  1. Amélie Catala, Britta Mang, Lisa Wallis, Ludwig Huber. Câinii demonstrează perspectivă luând pe baza unei priveliști geometrice care urmează într-o sarcină Guesser-Knower. Cogniția animalelor, 2017; DOI: 10.1007 / s10071-017-1082-X
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Oamenii de știință spun că câinii știu ce oamenii știu prin studierea privirii noastre