Pisicile pot mânca struguri?

Dacă pisica ta îi place să mănânce fructe de padure, s-ar fi putut prinși să te întrebi dacă pisicile pot mânca și struguri. La urma urmei, sunt suculente, dulci și perfect pisice. Deci, pisicile pot mânca struguri?

Ce sunt strugurii?

Când vorbim despre struguri, vorbim despre fructul viciunii Vitis Vinifera. Sunt una dintre cele mai vechi fructe de padure cultivate din lume - fructele au fost făcute în vin de mii de ani. Strugurii cresc în ciorchini și pot fi culori verzi, galbene, purpurii sau negre și variază de la o mazăre mică până la o minge de ping pong în dimensiune. Ele sunt disponibile pe scară largă proaspete, suculente, fermentate (în vin) și uscate (ca sultan, stafide sau coacăze).

Pisicile pot mânca struguri?

Cel mai bine nu este să vă alimentați strugurii pisicilor, deoarece acestea pot fi toxice pentru pisici. Nu suntem absolut siguri în acest moment, dar cu o varietate de alte fructe care sunt în siguranță, de ce să ia riscul? Strugurii pot avea anumiți antioxidanți, dar nu au beneficii de sănătate care nu sunt îndeplinite de alimentele de pisică.

Ce știm despre otrăvirea cu struguri?

În ultimii 30 de ani, a devenit evident că strugurii, stafide, sultanii și curenții sunt toate alimentele toxice la câini. Această descoperire a venit după o Baza de date centralizată de toxină a început să steag o tendință deranjantă care nu a fost observată anterior: câinii au murit de insuficiență renală acută după ce au consumat struguri și produse de struguri.

Baza de date a avut loc înregistrări de peste 500.000 de cazuri de otrăvire și la început mai puțin de 50 de cazuri au fost disponibile pentru a face legătura. Desigur, odată ce link-ul a fost făcut, mai multe cazuri au apărut și acum suntem încrezători că strugurii sunt toxici.

Ceea ce a devenit clar este că câțiva câini s-ar fi bolnav după ce au mâncat struguri, iar unii nu ar fi. Suntem de 30 de ani în linie și încă nu am lucrat ceea ce face strugurii otrăviți.

Știm că nu contează dacă strugurii sunt cruzi, uscate sau gătite, însămânțate sau fără semințe, nici dacă sunt cultivate la domiciliu, organice sau cultivate convențional. Nu pare să existe nici o rimă sau nici o rațiune pentru a explica care câinii se vor îmbolnăvi de la consumul de struguri și care nu - deci sfatul este de a trata fiecare struguri sau ingestie de raisin ca un scenariu cel mai rău caz.

Ce zici de otrăvire de struguri în pisici, în mod specific?

Problema aici este că pisicile sunt mai pretențioase decât câinii, iar mult mai puține pisici vor mânca struguri. Și dacă numai o mică parte din aceia reacționează, ar putea dura mult timp pentru a construi cazuri suficiente pentru a dovedi o legătură între insuficiența renală și strugurii la pisici, mai ales că pisicile sunt adesea în afara și ar putea avea acces la alte toxine care provoacă rinichi deteriora.

Potrivit liniei de asistență pentru otravă PET, au existat Rapoartele anecdotice ale toxicității de struguri la pisici și dihori, dar aceste rapoarte nu au fost studiate în detaliu, deoarece sunt prea puține și departe între ele.

În plus, acum știm despre legătura la câini, veterinul recomandă ca pisicile să nu mănânce struguri și, dacă o fac, le tratăm la fel de serios ca și câinii. În timp ce este un lucru bun că aceste pisici sunt potențial salvate de acest tratament rapid și agresiv, înseamnă și mai puține cazuri de pisici care mănâncă stafidele sunt disponibile pentru studiu.

Poate un struguri ucide o pisică?

Pentru că nu știm ce este otrăvitor despre struguri și chiar dacă afectează pisicile, aceasta este o întrebare grea de răspuns.

Cu toate acestea, știm că câinii nu trebuie să mănânce cantități mari de struguri pentru a obține simptome, chiar și unul destul de mare, deci dacă strugurii sunt otrăviți pentru pisici, iar pisica ta este una dintre cele nefericite care reacționează, da - un strugure ar putea ucide cu siguranță o pisică!

Ce se întâmplă dacă o pisică mănâncă struguri?

După cum am spus, nu știm sigur dacă pisicile răspund la struguri ca niște câini, dar dacă presupunem că rapoartele anecdotice sunt corecte, iar strugurii sunt toxici pentru pisici, iată ce știm:

Unele pisici vor fi bine

Lucrul ciudat despre stafide și otrăvirea cu struguri este că nu afectează toate animalele. În prezent, nu știm dacă este vorba doar de unii struguri, sau dacă este vorba doar de unele animale care sunt susceptibile. Dar este destul de clar că nu fiecare pisică care mănâncă un struguri sau un sultana va continua să dezvolte semne de otrăvire.

Simptomele toxicității de struguri

Simptomele sistemului digestiv sunt cunoscute ca fiind Cel mai comun semn clinic de otrăvire de struguri la câini. Vărsăturile sunt comune și nu se întâmplă întotdeauna imediat - dar câinii care au un stomac deranjat încep întotdeauna în 48 de ore de la consumul de struguri. Este un motiv că același lucru ar putea fi adevărat la pisici. De asemenea, pot apărea diaree și dureri abdominale.

Semnele neurologice, cum ar fi wobbia (ataxie) și tremore musculare pot fi mai frecvente decât am crezut inițial și am tendința de a avea loc 2-3 zile după ce stafidele sunt consumate. În același timp, chimia sângelui arată o creștere a ureei și creatininei (numită "azotemie") asociată cu daunele renale. Pisicile și câinii vor începe, de asemenea, să arate inappetenii și se schimbă de setea și urinarea lor.

Ce ar trebui să fac dacă pisica mea mănâncă struguri?

Indiferent dacă sunteți un proprietar de animale de companie care a alimentat accidental pisica dvs. un strugure sau vii acasă pentru a-ți găsi pisica îngăduit într-o pungă de stafide vărsate, trebuie să știi ce să faci în continuare.

  1. Opriți pisica dvs. mănâncă mai mulți struguri - cu atât mai puțini mănâncă, cu atât este mai mic riscul.
  2. Asigurați-vă pisica - probabil că va trebui să vă îndreptați spre veterinari, așa că puneți pisica undeva unde nu pot scăpa. În timp ce faceți acest lucru, acordați atenție oricăror simptome pe care le prezintă.
  3. Sunați la cea mai apropiată clinică veterinară deschisă și spuneți-le ce sa întâmplat. Vor dori să știe cât de mult timp animalul tău a mâncat strugul sau stafide, câți au mâncat și cum se simte pisica ta.

Ce se întâmplă în continuare?

VET dvs. va dori probabil să vă vadă pisica. Credem că strugurii se află în jurul stomacului mai mult decât majoritatea lucrurilor și să le scoatem mai repede decât mai târziu, așa că probabil vor cere să vă facă pisica bolnavă.

Pisica dvs. poate avea nevoie, de asemenea, de teste de sânge și spitalizare pe o picurare fluidă, mai ales dacă este prea târziu pentru a vă face pisica bolnavă sau dacă nu sunteți încrezător că toate strugurile consumate au fost eliminate prin vărsături.

Concluzie: Nu hrăniți niciodată strugurii pisicii voastre

Chiar dacă nu avem dovezi științifice care să spun că strugurii sunt toxici pentru pisici, vă recomandăm să nu hrăniți struguri prietenului tău felin. Ar trebui să vă asigurați că păstrați strugurii la îndemâna pisicilor și câinilor.

Există o mulțime de fructe de padure și alte fructe și legume pe care le cunoaștem sunt sigure pentru pisici, deci de ce nu hrăniți afine, Cantaloupe, Apple sau Courgette ca o gustare sănătoasă în schimb.

întrebări frecvente

Poate un raisin ucide o pisică?

Nu știm cu siguranță că stafidele pot ucide pisicile și de ce unele animale de companie sunt afectate și altele nu sunt. În timp ce ar fi puțin probabil ca un stadion să omoare o pisică, este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pare rău și să tratez toate stafidele ca toxice.

Sunt strugurii dăunători pisicilor?

Știm că strugurii sunt dăunători câinilor și au existat rapoarte anecdotice despre struguri otrăvitoare pentru pisici. Pentru a fi în siguranță, am recomanda ca strugurii să fie considerați dăunători pisicilor.

Poate o pisică să aibă un strugure?

Chiar dacă toxicitatea strugurilor la pisici este necunoscută, este mai bine să evitați să dați struguri de pisici. Se știe că sunt otrăvitoare pentru câini și nu avem suficiente informații pentru a lua decizia pentru pisici. Tratați-le la alimente umane sigure, cum ar fi afine, dovlecete sau pepene verde în schimb.

Ce alte alimente umane sunt toxice pentru pisici?

Pe lângă struguri, proprietarii de animale de companie ar trebui să evite apariția de hrănire (cauza anemiei), produsele lactate (deoarece majoritatea pisicilor sunt intoleranți de lactoză) carne crudă și ouă (care pot transporta salmonella) și ciocolată (care conține teobromina).

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile pot mânca struguri?