Pot câinii să mănânce măsline? Tot ce trebuie să știți

pot câinii să mănânce măsline

Măsline siguri gustul mare în pizza și subs. Puteți să-l mâncați și să le adăugați la orice salată pentru a da o aromă în profunzime. Puteți folosi chiar și uleiul de măsline pentru aproape orice mâncare pe care o faceți. Sună gustos, dreapta? Dar, câinele tău să-i mănânce? Să aflăm.

Pot câinii să mănânce măsline?

Vestea bună este că câinii pot mânca măsline, cu condiția ca ei să fie în siguranță și nu dăunează câinelui. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că poți să-ți dai măslinele câinilor pentru fiecare masă sau le poți da orice fel de măsline! Există anumite aspecte care să țină cont în timp ce dau măsline câinilor dvs. și aici sunt.

  • Nici o groapă

Câinii nu sunt ca oamenii. Ei nu au abilitățile motorii fine necesare pentru a îndepărta groapa din măsline. De fapt, câinii nu pot înlătura niciodată nici o semințe, deoarece labele lor nu sunt destinate acelei acțiuni.

De asemenea, deoarece nu pot separa gropile, ei vor tinde să mănânce măslinul ca întreg. Acest lucru se poate dovedi a fi periculos, deoarece punerea pot sufoca câinele. În plus, poate afectează dinții Dacă încearcă să-l mestece.

măsline verzi și negre pentru câini

Acesta este motivul pentru care asigurați-vă că scoateți groapa din măslini înainte hrănirea câinelui.

  • Fără aromă

Câinii nu pot procesa aromă ca oamenii. În primul rând, mugurii lor de gust nu pot diferenția nici măcar o aromă de la alta. Cu excepția unei game largi de arome, orice altceva are același lucru.

Aceasta înseamnă că nu există niciun punct să vă dați măslinele aromate de câine, deoarece nu se pot bucura cu adevărat.

Mai important, măslinele aromate tind să conțină o anumită cantitate de sodiu, care din nou, câinele nu poate procesa. Amintiți-vă că câinii erau în vânătoarea sălbatică și Consumul de carne crudă până când au fost domesticiți cu câteva secole în urmă. Deci, sistemul lor digestiv nu poate procesa sare și aromele. De fapt, hrănirea măslinelor conservate pentru câinele dvs. poate avea un impact grav asupra sănătății sale.

Dacă intenționați să mergeți la supermarket pentru a cumpăra unele măsline, asigurați-vă că alegeți cele câmpne, disponibile de preferință în fructe și culoar de legume. Dacă nu le puteți găsi proaspete, săriți-vă dați câinele conserve de măsline sau măsline care vin cu orice topping.

  • Măsline proaspete

Un alt aspect este că hrăniți câinii numai măsline proaspete. Dacă sunt bătrâni sau dacă vedeți niște mucegai sau colorări pe ele, aruncați-le doar departe. Nu vă hrăniți niciodată câinilor nici alimente contaminate sau stricate, deoarece ar putea avea repercusiuni grave asupra sănătății lor. Poți chiar să-i grăbești la spital imediat dacă dai astfel de alimente câinelui tău.

În cele mai multe locuri, este greu de găsit măsline proaspete pe tot parcursul anului. Dacă nu puteți obține măsline proaspete, evitați pur și simplu să le dați câinelui dvs. Poate puteți cumpăra un staniu de măsline conservate sau condimentate pentru a vă satisface poftele de gust și pentru a vă bucura de aromă, dar este un mare nu - nu pentru câinele dvs.

  • Măsline negre și verzi

După cum știți, există două tipuri de măsline, verde și negru. Deci, care poți să-ți dai câinele? Măsline verzi sau măsline negre?

Orice este foarte bine. Nu există prea multă diferență în ambele tipuri de măsline în ceea ce privește conținutul lor nutrițional. Măslinele negre sunt coapte în timp ce măslinele verzi sunt încă crude. Aceasta este destul de multă diferență între ele. Puteți să vă hrăniți câinele fie din cele două feluri, cât va fi bine. Dar amintiți-vă, fără condimente sau sare.

Câte măsline ar trebui să vă hrănești câinele?

Acum că știi că este bine să hrănești măslinele la câinele tău, următoarea întrebare este cât de mult poți da.

În mod ideal, dați câinelui un pic mai mic dacă îl dați pentru prima dată și vedeți dacă îi place gustul. Pentru tot ce știi, câinii tăi nu pot lua o fantezie pentru măsline și nu pot să-i încerce deloc. Depinde complet de personalitatea câinelui tău. Unii câini sunt deschisi pentru a încerca noi alimente, în timp ce altele sunt închise la ceva nou sau diferit. Deci, dați o piesă mică și vedeți cum câinele dvs. răspunde acestor măsline.

Dacă câinele tău îi place, începe cu o singură măsline pe zi. Începeți întotdeauna încet când încercați alimente noi pentru că nu știți cum vă va afecta Sistemul digestiv al câinelui. Cel mai bine vă dați o singură măsline la câinele dvs. prima zi și așteptați 24 de ore pentru a vedea dacă există o reacție adversă la aceasta. Dacă câinele dvs. pare bine, măriți-l la două o zi și din nou, fiți în căutarea oricăror reacții adverse.

Dacă totul pare bine cu câinele dvs., puteți merge mai departe oferiți măsline. Dar cu siguranță nu în fiecare zi. Poate fi un tratament ocazional pentru câinele dvs. și poate doi la un moment dat. Cu siguranta nimic mai mult decat asta. Niciodată nu fantezi să-ți dai câinelui un castron de măsline pentru a gusta. Poate fi foarte dăunător pentru sănătatea lor.

Dacă vă întrebați de ce câinele dvs. nu poate avea un castron de măsline, se datorează faptului că măslinele sunt ridicate în grăsimi saturate. Rinichii și pancreasul câinilor nu sunt echipați pentru a gestiona astfel de niveluri ridicate de grăsime. De fapt, dacă sunt supuși unei diete bogate în măsline sau, în acest sens, orice substanță grasă, ele au un risc enorm de a dezvolta pancreatită, o boală care pune viața în pericol. În această condiție, pancreasul câinelui devine inflamate și va necesita o intervenție chirurgicală imediată.

Măsline negre pentru câini

O regulă de degetul mare este dieta câinelui dvs. ar trebui să conțină aproximativ 95% din hrană pentru câini de înaltă calitate și în restul de 5%, puteți experimenta alimente umane și asta, cu ușurință.

Pe scurt, puteți alimenta măslinele la câinele dvs. și pot oferi și o tona de beneficii pentru sănătate. Acestea fiind spuse, sistemul digestiv al câinilor nu este echipat pentru a gestiona nivelurile ridicate de grăsimi prezente în măsline. Acesta este motivul pentru care le dați cu ușurință și nu mai mult de unul sau două măsline la un moment dat. Optați numai pentru măsline proaspete, fără nici un fel de arome.

Sursă:

  1. Anna Burke, Pot câinii să mănânce măsline?, Clubul american Kennel
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să mănânce măsline? Tot ce trebuie să știți