Bolile comune ale porumbeilor

Porumbel în băiat

Porumbeii sunt surprinzător de animale populare. Ei, împreună cu ei Doves, sunt păsări în picioare, cu picioarele de scurtă durată, care sunt a găsit aproape peste tot în lume În sălbăticie și în casele noastre. Ca animale de companie, ne pasă de orice nevoie, inclusiv tratarea multor boli comune pe care le pot obține. Aceste boli pot provoca o varietate de simptome, inclusiv probleme de respirație, diaree și chiar moarte.

Bolile comune ale porumbeilor

  • Gangrenă
  • Păduchi
  • Muste
  • Coccidia
  • Viermi
  • Hexamita
  • Acarieni
  • Chlamydia
  • Infecție respiratorie
  • Mycoplasma

Pigeon danker

Canker este cauzată de un mic organism numit protozoan și cauzează în mod obișnuit probleme de respirație. Este o boală care este ușor transmisă de la păsări la păsări, dar din fericire nu este capabilă să supraviețuiască în afara unei păsări pentru mai mult de câteva minute. Porumbeii trec de la alți porumbei atunci când împărtășesc boluri de apă, expune facturarea cu alți porumbei adulți și hrăniți porumbeii tineri culturi lapte.

Organismul care provoacă Canker este de obicei găsit într-un porumbel a decupa, gât, canal biliar, cloaca, proventriculus sau alte părți ale tractului digestiv. Nodulii de la Canker pot fi găsiți și pe ombilic într-un porumbel de cuibărit sau în sinusurile de porumbei. Simptomele de canker vor varia în funcție de ce parte a corpului se găsește, dar deoarece aceasta afectează cel mai frecvent gâtul, majoritatea porumbeilor vor avea dificultăți de respirație datorită nodurilor de pe amigdale. Alte semne de canker, pe lângă nodulele vizibile și problemele de respirație, includ diaree, pierdere în greutate, letargie și sângerare din gură și cloaca. Simptomele se înrăutățesc dacă boala nu este tratată și poate provoca moartea.

Leziunile de canker arata ca alte tipuri de infectii (cum ar fi un abces), dar Canker va afecta doar partiile corpului porumbeilor care sunt legate sau aproape de tractul digestiv. Aceasta înseamnă că o leziune pe o aripă nu ar fi cu siguranță canker. Organismul poate fi, de asemenea, văzut microscopic în fecale. Dacă porumbelul dvs. are canker, acesta poate fi tratat cu medicamente prescrimate de către VET dvs. Uneori este necesară îndepărtarea chirurgicală a nodulului de către Veterul dvs.

Viermii de porumbei

Ca multe alte tipuri de animale, porumbeii pot porni diferite tipuri de viermi în tractul lor intestinal. Viermii rotunzi, viermii și viermii de păr cresc și trăiesc în tractul digestiv al porumbeilor și pot provoca diaree, slăbiciune, sensibilitate sporită la alte boli și probleme de performanță în porumbei competitivi. Uneori puteți vedea viermi în fecalele unui porumbel, dar de multe ori se găsesc ouăle lor în timpul unei examinări microscopice a excrementelor.

Porumbeii primesc viermi de la consumul de insecte și de a ingera excluziile infectate de la alte păsări, astfel încât să poată fi foarte dificil să împiedicați să obțineți viermi. Examenele microscopice regulate ale excrementelor porumbeilor dvs. sunt recomandate pentru a examina aceste paraziți și tratamentul implică medicamente care, ca și alte medicamente de porumbel, pot fi adăugate la apă.

Pigeon Coccidia

Similar cu viermii, Coccidia este un protozoan intestinal care se găsește în porumbei și alte animale și cauzează diaree, pierderea absorbției nutrienților, slăbiciunea, letargia și pierderea în greutate. Coccidia este ușor transmisă de la porumbel la porumbel atunci când ingerăm căpșuni infectate și se găsește adesea în cantități mici și acceptabile în majoritatea lofturilor de porumbei. Dacă un porumbel acționează în mod normal și se găsește o mică cantitate de coccidia, acesta nu este adesea tratat.

Coccidia este un organism microscopic, astfel încât să nu îl veți putea vedea fără microscop, prin urmare Examinările obișnuite fecale de către VET dvs sunt recomandate pentru a vă asigura că porumbelul dvs. nu are o abundență de Coccidia. În ciuda unor cantități mici de protozoan acceptabile, dacă porumbelul dvs. are coccidii și pierderi libere (cea mai comună indicație a cocciiei) sau alte simptome, acestea ar trebui să primească medicamente pentru ao trata.

Pigeon Hexamita

Foarte similar cu protozoan care provoacă canker în porumbei, acest organism se găsește și în tractul digestiv al porumbeilor. Din fericire, hexamita nu este la fel de gravă pentru majoritatea porumbeilor, deoarece Canker este, dar este încă recomandat să trateze o pasăre diagnosticată cu ea. Organismul poate fi găsit microscopic în fecale și este adesea confundat cu canker datorită aspectului lor similar. Poate provoca diaree dacă suprapopulează tractul intestinal al porumbelului, dar este de obicei neobservat în porumbei normali.

Păduchi, acarieni și muște

Paraziți externi, cum ar fi păduchi, acarieni și muștele, sunt o teamă reală la porumbelul tău de companie. Acești dăunători enervant nu numai mușcă și irită porumbelul, dar pot provoca daune mai grave. O apariție scalabilă față de zonele nefericite ale porumbeului tău, găuri mici în arbori de pene, și păsările mâncărime sunt toate semne de paraziți externi. În funcție de tipul de paraziți, spray-urile medicamente sunt utilizate în mod obișnuit pe un porumbel care este infectat.

Infecții respiratorii porumbei

Altele decât canker, infecțiile respiratorii sunt probabil cel mai temut tip de problemă pe care proprietarii de porumbei se confruntă. Infecțiile respiratorii sunt extrem de contagioase. Stresat, vechi, iar păsările tinere sunt cele mai susceptibile la infecție.

Infecțiile respiratorii fac greu pentru o pasăre să respire și să zboare astfel încât să fie mai puțin activi și porumbeii concurenți vor funcționa prost. Dacă este lăsat netratat, un porumbel cu o infecție respiratorie va fi deschisă de respirație a gurii, are un efort sporit în timp ce respirați, așezați puful cu ochii închiși, nu mânca și va muri în cele din urmă.

Multe lucruri pot provoca o infecție respiratorie la un porumbel, inclusiv ciuperci, viruși, bacterii și acarieni. Infecțiile pot implica plămâni, sacuri de aer, sinusuri și alte părți ale tractului respirator. Este posibil să existe evacuarea vizibilă din Nares, în interiorul gurii sau a chooranului sau puteți să vă auziți de fapt străzii și / sau tusea dacă au o infecție respiratorie. Tratamentul agresiv, inclusiv curățarea mediului, tratarea paraziților care stă la baza care ar fi putut predispuși porumbelului să se îmbolnăvească, găsind cauza infecției și medicalizării porumbeului dvs., sunt toate importante în eradicarea unei infecții respiratorii.

Pigeon Chlamydia

Există multe tulpini diferite de chlamydia la porumbei și unele păsări nu prezintă simptome. Dar dacă porumbelul dvs. este subliniat, ei pot avea o flare de virus.

Medicamentele pentru tratarea virusului pot fi date păsărilor care prezintă simptome de chlamydia, dar boala nu poate fi vindecată. Infecțiile respiratorii cauzate de virus sunt preocuparea reală a porumbeilor care au chlamydia, astfel încât acestea sunt de obicei tratate simptomatic în timp ce se asigură că mediul lor este ideal (evitarea umezelii, temperaturile fluctuante etc.).

Pigeon Mycoplasma

De asemenea, o cauză a infecțiilor respiratorii, micoplasma poate infecta porumbeii în tractul lor respirator. Simptomele unei infecții cu micoplasmă sunt aceleași cu cele ale unei chlamydia și a altor infecții respiratorii, astfel încât, în funcție de partea tractului respirator care este infectată, puteți vedea descărcarea nazală, tuse, strănut și alte simptome.

Stresul este din nou motivul principal pentru care un porumbel va arăta simptome ale micoplasmei. Prin urmare, gestionarea unui mediu curat, fără stres, ideal pentru porumbelul dvs. este crucial în păstrarea păsării dvs. sănătoasă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pigeon danker. Universitatea din Florida Extension, 2020

  2. Boala canker la păsăriVeterinarii Greencross

  3. Primerul bolii porumbeilorLafebervet, 2020

  4. Stolf, Hamilton Oetto și colab. Acute prurigo simplex la om cauzate de păduchi de porumbeiAnais Brasileiros de Dermatologie, vol 93, nu. 2, 2018, pp. 285-287. Fapunsifesp (Scielo), DOI: 10.1590 / ABD1806-4841.20187120

  5. Infectie respiratorie. Clinica veterinară veterinară Melbourne, 2020

  6. Psittacoză. Centrul canadian pentru Sănătatea și Siguranța Ocupațională, 2020

  7. Mycoplasma Gallisepticum infecție la păsări de curte. Manualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bolile comune ale porumbeilor