Ghidul unui veterinar pentru dewremers pentru câini: ce, de ce și când

La un timp sau altul În viața câinelui tău, el ar putea fi nevoie să ia un medicament pentru paraziți interni sau "viermi". Dacă credeți că câinele dvs. suferă de o infestare vierme, este mai bine să căutați sfatul medicului veterinar pentru tratament. Există diferite deferamer pentru mărcile de câini, iar multe dintre ele tratează doar anumite tipuri de paraziți interni.

În practica mea clinică, văd adesea proprietarii ale căror câini suferă deja de infecții parazitare din cauza lipsei de prevenire. Ele sunt, de asemenea, adesea curioase de ce un anumit medicament este necesar față de altul; sau, dacă câinele lor este deja pe un Desewormer care acoperă anumiți paraziți interni, ei se întreabă de ce prescriu unul diferit.

Este crucial pentru fiecare proprietar de animale de companie pentru a preveni infecțiile viermilor, nu numai de dragul câinilor lor, ci și pentru a proteja alți câini și oameni în sau în jurul gospodăriei. Studiile arată că prevalența viermilor din populația câinilor poate fi la fel de mare ca 54.3%, În funcție de locația geografică (1). Într-un magazin de animale de companie din Atlanta, sa constatat că 52% dintre pui au avut cel puțin un tip de parazit.

Voi încerca să explic totul cu privire la Dewremanii de câini în acest articol. Skinny pe situația este că nu toate mărcile de deținute pentru câini sunt deopotrivă. Aici, voi acoperi patru dintre cei mai frecvent prescrise de către medicamentele pentru câini și pe care paraziți sunt folosiți pentru a trata. Veți afla, de asemenea, cum se administrează fiecare, cum și de ce funcționează și orice efecte secundare cunoscute sau interacțiuni medicamentoase pe care le pot avea.

MAI MULT: Cum să Deworm un câine - un ghid pentru proprietarii de animale de companie

Ghidul unui veterinar pentru Desewer pentru câini
Cum, ce, de ce și când

Bayer Tapeworm Dewormer
Credit: Bayer Tapeworm DeaSormer

1. Praziquantel

Folosit pentru: Tapeworms

Praziquantel este un antihelmintic folosit în multe medicamente diferite de infecție cu paraziți. Cele mai frecvente De asemenea, numele de marcă de câini care utilizează Praziquantel sunt:

  • Profender
  • DronCit
  • Iverhart Plus
  • Virbantel
  • Milbemax
  • Drontal și Drontal Plus

Cele mai multe sunt comprimatele sau pulberile orale, unele sunt injectabile și un produs topic nou (Profender) este disponibil. Unii demersori conțin numai praziquantel, în timp ce alții conțin alte medicamente.

În unele țări, Praziquantel este disponibil în afara contorului. În altele, aceasta necesită o rețetă veterinară. În Statele Unite puteți achiziționa unele medicamente cu praziquantel peste-tejghetă, în timp ce alții vor necesita o rețetă.

Sa demonstrat că este 100% eficace împotriva unui număr de viermi la câini și pisici, dar în special multe tipuri de viermi (2, 3, 4).

Cum functioneaza:

Praziquantel dăunează pielii de vierme, permițând sistemului imunitar al câinelui să omoare viermele. Viermii morți nu sunt adesea văzuți în scaun, așa cum adesea se dezintegrează. Praziquantel este utilizat în principal pentru tratamentul tăietorilor, cunoscut și ca cestode. Cele mai comune specii de vierme din pisici și câini este Dipylidium Caninum.

Studiile au demonstrat modul în care Dewremanii de câini Praziquantel poate trata, de asemenea, infecția asociată cu alte tipuri de viermi, inclusiv speciile de tania și mezoesoidele și Echinococcus Specii (5, 6, 7). Dacă câinele dvs. călătorește în anumite zone ale Uniunii Europene, tratamentul pentru Echinococcus Poate fi cerut de lege înainte de importul de animale de companie în țară.

De unde știu dacă câinele meu are vierme?

De asemenea, pentru câiniTapeworms aderă "capul" lor la peretele tractului digestiv al câinelui și "corpul" "corpului" produce pachete de ouă. Aceste pachete de ouă leagă împreună și formează ceea ce arată ca un vierme. Pachetele de ouă se desprind și se răspândesc în fecalele câinelui. Ele arata adesea ca boabe mici de orez blocat la blana din jurul anusului, pe scaun proaspăt sau pe covoare.

Unii câini cu tapeworms arată comportamentul "scotaj" - tragând capătul din spate și anusul peste pământ. Această acțiune poate răspândi ouă de vierme în covor. Câinii infectați cu purici au adesea viermi de tape.

Cum pot împiedica viermele în câinele meu?

Dacă bănuiți că câinele dvs. are viermi de tape, discutați cu medicul veterinar înainte de a încerca orice Desewermer pentru câini. VET dvs. poate solicita o probă de scaun pentru confirmare. Dacă se găsește viermele sau "orezul" mic pe păr, acest lucru poate fi, de asemenea, trimis pentru testare.

Cea mai comună vierme la câini (Dipylidium Caninum) pot fi adesea prevenite printr-un bun program de control al puricii. Plasele transmit viermi pentru câini. 

Poate fi important să se controleze atât pentru purici, cât și pentru viermi în gospodării cu copii sau persoane cu imuno-compromise. In timp ce Dipylidium Caninum nu infectează în mod obișnuit oamenii, Oamenii poate sa a deveni infectat. Copiii sunt cel mai frecvent infectați prin ingerarea unei purici infectați.

Efectele secundare sunt foarte rare, dar posibile, prin urmare, doza exactă este crucială. Discutați cu medicul veterinar direct de tratarea cu Praziquantel și doza corespunzătoare a acestui Dewormer pentru câini.

Control lunar, pe tot parcursul anului (în mod obișnuit cu pilule de purici) și de-vierming lunar cu un produs oral combinat care conține praziquantel poate ajuta la prevenirea viermilor la câini și la gospodăria dvs. Praziquantel este cel mai frecvent administrat ca o singură doză pentru tratamentul tăietorilor la câini. Cu toate acestea, în funcție de situație, o a doua doză poate fi dată câteva săptămâni mai târziu.

Efectul secundar al Praziquantel și interacțiunea medicamentului

Praziquantel este amar și poate provoca greață la câțiva câini. În caz contrar, foarte puține efecte secundare sunt văzute la câini. Poate interacționa cu alte medicamente utilizate în mod normal cu canini, cum ar fi cimetidina, ketoconazolul și itraconazolul. Discutați cu medicul veterinar înainte de a le oferi Praziquantel dacă animalul dvs. de companie ia aceste medicamente sau chiar dacă utilizați a Șampon de fulgi.

Praziquantel este considerat sigur pentru utilizarea la câinii gravide. Nu utilizați Praziquantel în puii sub 4 săptămâni de vârstă. Majoritatea produselor Praziquantel DeaShemer pentru câini nu sunt etichetate pentru a fi utilizate la pisici sau câini sub 8 săptămâni de vârstă.

MAI MULTE INFORMATII: Cum câinii primesc viermi?

Panacur c canine Dewormer
Credit: Panacur C canin Dewormer

2. Fenbendazol

Folosit pentru: Viermi rotunzi, viermi, viermi, tania Tapeworms, Giardia Parazitul protozotal, viermii plănuiți, flukeuri

Fenbendazolul este un antihelmintic de benzimidazol. Numele de marcă al acestui Dewormer pentru Dog Medicine este Panacur.

Fenbendazolul este disponibil pentru câini ca un lichid oral și granule. Cel mai adesea este dat de seringă sau granule stropite pe alimentele câinelui.

Fenbendazolul este unul dintre puținele medicamente de degradare a câinilor "spectru larg". Tratează o mare varietate de paraziți intestinali în canini și alte animale. Multe studii și-au demonstrat eficacitatea față de tipurile de vierme menționate mai sus la câini și pisici (8, 9, 10).

Cum functioneaza:

Fenbendazol Dog Deawormer ucide paraziți prin inhibarea modului în care viermele ia în glucoză din corpul câinelui. Fără glucoză, nu există energie pentru ca viermele să se susțină, iar acesta moare sau este suficient de slăbit pentru a fi spălat din sistemul dvs. de companie.

Cum știu dacă câinele meu are paraziți?

De asemenea, pentru câiniCele mai multe pui sunt infectate cu viermi sau viermi rotunzi (uneori ambele) la naștere. Datorită ciclului de viață al acestor paraziți, viermii pot deveni "latenți" în mușchiul mamei - unde este aproape imposibil să ucizi cu câini de Dewremers. Modificările hormonale ale câinelui mamei pot stimula parazitul să se trezească și să infecteze puii prin laptele matern sau placentă în uter. Fenbendazolul a fost arătat ca o modalitate eficientă de a preveni aceste infecții (11).

Uneori viermii live pot fi văzuți în scaunul câinelui tău. Sunt mai susceptibile de a fi văzute moarte după o deworming de rutină. Hookworms sunt microscopice și nu sunt văzute în scaun. Puii care au diaree, sunt anemici sau nu se alimentează bine pot fi infectați cu unul sau mai mulți paraziți intestinali.

Câinii adulți pot suferi, de asemenea, de unele paraziți mai puțin frecvenți, cum ar fi Flukes, Lungs și Tapeworms. Dacă câinele dvs. are cronică diaree sau altă problemă digestivă, discutați cu medicul veterinar cu privire la spectrul larg de-vierming cu fenbendazol. Uneori, un parazit neobișnuit cauzează problema și nu poate fi detectată cu ușurință prin teste de diagnosticare de rutină.

Mulți paraziți comuni pot fi diagnosticați prin furnizarea medicului veterinar cu o probă proaspătă pentru testarea. Adesea, ouăle sau organismele sunt văzute de microscop sau ELISA Testarea La spitalul VET.

Cum pot împiedica acești paraziți?

Creditorii ar trebui să aibă un plan de tratament pentru cățelele de reproducție, deoarece este important să se prevină cățelușul acestor paraziți. Tratamentul o dată sau de mai multe ori cu fenbendazol ar trebui să fie luată în considerare pentru orice câine gravid, sub îndrumarea unui medic veterinar. Același lucru se poate face acasă dacă târfa dvs. este însărcinată.

Puii ar trebui să primească tratamente de degradare a câinelui Începând cu vârsta de 8 săptămâni și conform instrucțiunilor unui medic veterinar. Curățarea fecalelor imediat după ce sunt anulate este importantă în prevenirea răspândirii bolii. Acest lucru este valabil mai ales pentru puii, deoarece sunt cel mai probabil să fie infectați. Folosind o combinație lunară de DeWormer pentru câini cu prevenirea viermei inimii poate ajuta la reducerea paraziților.

Fenbendazol Efectul secundar și interacțiunea medicamentului

Vărsăturile și greața sunt uneori asociate cu utilizarea Dewormer a câinelui Fenbendazol. La animale mici, alte medicamente nu interacționează în mod obișnuit cu Fenbendazol (12, 13, 14).

Veterinarul dvs. poate determina doza acestui Dewormer pentru câini adecvați pentru animalul dvs. și cât timp va avea loc tratamentul. Fenbendazol Desewormer pentru câini este adesea folosit zilnic timp de 3-5 zile, iar un al doilea curs poate fi necesar în funcție de ceea ce parazitul este tratat. Cel mai bine este să oferiți fenbendazol cu ​​alimente.

LEGATE DE: Viermi în câine poop - ceea ce înseamnă și ce ar trebui să faci

Bayer Animal Health Deacăruitor
Credit: Bayer Animal Health Deacăruș

3. Pyrantel Pamoat

Folosit pentru: Viermi, viermi, viermi rotunzi, viermi de stomac

Pyrantel Pamoat este un antihelmintic folosit în mai multe medicamente diferite de infecție cu paraziți. Există multe branduri de câini Deworer care îl folosesc în formulările lor, dar cele două cele mai frecvente nume de marcă pentru câini sunt:

  • Strongid
  • Nemex

Pyrantel Pamoat este una dintre cele mai frecvente și mai sigure medicamente de pe piață cu o rată de eficacitate ridicată (15, 16, 17). Este disponibilă supra-the-contor ca lichid sau tablete și este frecvent administrată în timpul vizitelor de catelus medicului veterinar.

Este, de asemenea, un ingredient comun ca un de-viermer lunar cu tablete de prevenire a inimii. Pyrantel Pamoat vine în suspensii lichide, paste, tablete și produse combinate de prevenire a inimii.

Cum functioneaza:

Funcționează pe sistemul nervos al parazitului. În principiu, paralizează viermele, așa că viermele eliberează-o în interiorul câinelui și este expulzată cu fecalele. Odată ce a ieșit din câine, viermii mor. Uneori, viermii morți sau vii pot fi văzuți în scaun după un tratament cu pamoat Pyrantel.

Pyrantel Pamoat nu absoarbe bine în sângele câinelui. Funcționează numai în tractul digestiv și viermii pe care îi vine în contact cu acolo. Nu durează foarte mult și trece prin corpul câinelui foarte repede.

Pyrantel Pamoat tratează viermii rotunzi, viermi și viermi de stomac. Nu tratează formele de paraziți entitate.

Cum știu dacă câinele meu are acești paraziți?

La fel ca înainte, cele mai multe pui sunt infectate cu viermi sau viermi rotunzi (uneori ambele) la naștere. Datorită ciclului de viață al acestor paraziți, viermii pot deveni "latenți" în mușchiul mamei - unde este aproape imposibil să ucizi cu Dewremers. Modificările hormonale ale câinelui mamei pot stimula parazitul să se trezească și să infecteze puii prin laptele matern sau prin placentă în uter.

Uneori viermii live pot fi văzuți în scaunul câinelui tău. Sunt mai susceptibile de a fi văzute moarte după o deworming de rutină. Hookworms sunt microscopice și nu sunt văzute în scaun. Puii care au diaree, sunt anemici sau nu se alimentează bine pot fi infectați cu unul sau mai mulți paraziți intestinali.

Mulți paraziți comuni pot fi diagnosticați prin furnizarea medicului veterinar cu o probă proaspătă pentru testarea. Adesea, ouăle sau organismele sunt văzute de microscopul sau testarea ELISA la spitalul VET.

Cum pot împiedica acești paraziți?

Este important să se încorporeze tratamentul cu pamoat Pyrantel într-un program de reproducere. În timp ce alți decăriți pentru câini, cum ar fi Fenbendazolul, poate fi folosit și în siguranță în cățelele gravide, Folosind mai multe tipuri de De 15 de De 15 de câini, va oferi cea mai bună acoperire. În timp ce în siguranță, tratamentul câinilor gravide ar trebui să fie sub conducerea unui medic veterinar.

Puii primesc adesea (așa cum ar trebui) tratamentul de degradare a câinelui cu pamoat Pyrantel începând cu vârsta de 8 săptămâni și conform instrucțiunilor unui medic veterinar. Deoarece acest produs este slab absorbit în sângele câinelui, desenarea frecventă este sigură. Pe măsură ce crește catelul, alte etape ale paraziților cresc, de asemenea. Multiple Dewormings va ajuta la scăderea infecției mai rapidă și mai eficientă.

În mod obișnuit, există 2-3 săptămâni între tratamentele de degradare. Curățarea fecalelor imediat după ce sunt anulate este importantă în prevenirea răspândirii bolii. Acest lucru este valabil mai ales pentru puii, deoarece sunt cel mai probabil să fie infectați. Utilizarea unui număr lunar de câine combinat cu prevenirea de viermi poate ajuta la reducerea paraziților.

Pyrantel Pamoat Efectul secundar și interacțiunea medicamentului

Diarrheea, vărsăturile ocazionale sunt cele mai frecvente efecte secundare ale Pyrantel Pamoat. Dacă câinele dvs Vomituri frecvent sau violent după deworming cu Pyrantel Pamoat - contactați medicul veterinar. O mulțime de viermi uciși la un moment dat cu Pyrantel Pamoat pot provoca o impacție vierme în câinele dvs. (obstrucția tractului digestiv al câinelui cu viermi morți).

Pyrantel Pamoat este altfel un deferator foarte sigur pentru câini (18, 19, 20). Puii pot fi depuse încă din vârsta de 2 săptămâni sub conducerea unui medic veterinar. Dacă câinele dvs. ia alte medicamente, cum ar fi levamisolul, Morantel sau Piperazina, discutați cu medicul veterinar înainte de a utiliza Pyrantel Pamoat.

Similar: Cel mai bun câine Dewormer Review

Albon Dog Desewormer
Credit: Zoetis Health Animal Health / Valleyvet

4. Sulfadimetoxină

Folosit pentru: Coccidia

Sulfametoxina este un medicament antimicrobian de lungă durată. Cele două numere comune pentru numele de marcă pentru câini sunt:

  • Primor
  • Albon

În timp ce există alte mărci și generice disponibile, majoritatea medicilor veterinari se referă la acest câine Deworer ca Albon. Este disponibil sub formă de tablete și o suspendare orală. Suspensia orală a Albonului miroase ca buttersCotch și este bine tolerată de cățeluși.

Ca un tip de medicament de sulfa, Albon este Din punct de vedere tehnic un antibiotic (21). Drogurile de sulfa câștigă distincția de a fi prima clasă de antibiotice dezvoltate vreodată, în 1932. Sulful tratează o mare varietate de microbieni la câini și alte animale, inclusiv unele care sunt parazitare în natură (22, 23, 24). Multe vieți au fost salvate în cel de-al doilea război mondial datorită drogurilor sulfa.

Cum functioneaza:

Drogurile de sulfa funcționează prin lipsind microbul de acid folic. Acidul folic este necesar pentru diviziunea celulară și medicamentul de sulf blochează enzimele care fac acid folic pentru celulă. Animalele de companie (și oamenii) sunt capabili să ia medicamente de sulfa, deoarece noi, ca mamifere, trebuie să ne mâncăm acidul folic. Nu avem aceleași enzime ca și bacteriile.

Sulfametoxina este utilizată aproape exclusiv pentru tratarea cocidei parazitului intestinal. Coccidia sunt organisme cu un singur celulare care ciumă câini și pisici.

Cum pot preveni Coccidia la câinele meu?

De asemenea, pentru câiniPrevenirea Coccidia include menținerea animalelor de reproducere în condiții de igienă, carantină și tratarea animalelor infectate. Ridicarea fecalelor rapid și eliminarea acestora ajută la prevenirea răspândirii Coccidia în mediu.

Dacă catelul dvs. are diaree din Coccidia, este important să o curățați, să aruncați mizeria în mod corespunzător și apoi să dezinfectați suprafețele. Soluțiile de albire diluate funcționează bine pentru cele mai multe suprafețe dure. Curățarea cu aburi este necesară pentru covoare.

Efectul secundar de sulfademetoxină și interacțiunea medicamentului

Medicamentele de sulf pot provoca interacțiuni cu alte medicamente. Vorbiți întotdeauna cu medicul veterinar înainte de a da un alt medicament cu Albon Dog DeaSormer. Dacă Albon este folosit ca un Dewormer pentru câini pentru prea mult timp, poate provoca formarea cristalelor în urină, rezultând infecții ale tractului urinar și a problemelor renale.

Deși neobișnuit, efectele secundare de sulfademoxină pot include febră, limpede, inflamație articulară, erupții cutanate, producția redusă de lacrimă (ochi uscat) și numărul de celule reduse din sânge.

Ghidul unui veterinar la De 150 - Cum, ce, de ce și cândDoberman Pinchers nu ar trebui să ia Albon sau alte medicamente de sulfa, deoarece sunt foarte predispuși la dezvoltarea inflamației comune ca rezultat. Problema se rezolvă de obicei într-o săptămână de oprire a medicamentului.

Câini cu Boala lui von Willebrand (De asemenea, comună în Dobermans) nu ar trebui să ia medicamente de sulfa, deoarece le face mai susceptibile la sângerare. Dacă câinele dvs. are o boală hepatică, discutați cu medicul veterinar înainte de a utiliza Albon sau orice Desewermer pentru câini. Acest medicament nu este considerat sigur pentru sarcină.

Citiți următorul: 13 modalități bazate pe știință pentru a face față viermilor la câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ghidul unui veterinar pentru dewremers pentru câini: ce, de ce și când