Declarați pisici: ce trebuie să știți

Gri scoțiană pisică cu labe în prim plan

Declarația este o procedură chirurgicală care îndepărtează permanent ghearele de pisici. Este o metodă utilizată de proprietarii de pisici pentru a preveni o pisică să deterioreze obiectele de uz casnic, cum ar fi mobilierul, covoarele și perdelele când zgârieturile de pisică, care este un comportament de felin normal.

Odată văzută ca o practică de rutină, pisicile declarate a devenit un subiect de buton fierbinte în ultimele decenii, deoarece mai mulți oameni au ajuns să vizualizeze procedura ca inumane și chiar barbare.

Despre declararea pisicilor

Pisica Chirurgie descoperită este cunoscut oficial ca un onychetomy.

Declarația este o amputare digitală parțială - falanferul distal (ultimul os) al fiecărui picior este îndepărtat cu o lamă chirurgicală (scalpel), laser chirurgical sau un cilindru de unghii stil de ghilotină sterilizat.

Închiderea unui pisoi

Declarația nu va elimina doar o gheare de pisică. Își amputați parțial degetele de la picioare, eliminând ultimele oase și asigurându-se că ghearele nu pot crește înapoi.

Deoarece ghearele sunt atașate la falangele distal (plural pentru falanx), îndepărtarea acestor oase înseamnă că ghearele nu vor crește înapoi. Cu toate acestea, în unele cazuri, chirurgul poate eșua să înlăture întregul falanx distal, caz în care gheara ar putea experimenta regrowth.

O intervenție chirurgicală declarată este efectuată în timp ce pisica este sub anestezie. Medicul veterinar îndepărtează chirurgical ultimul os de picior al fiecărui picior, apoi închide fiecare deget cu suturi (de obicei cusături de dizolvabil) sau adeziv chirurgical și bandajele labe. În mod obișnuit, numai ghearele de pe labele din față sunt îndepărtate deoarece pisicile își folosesc în cea mai mare parte labele din față pentru zgâriere.

O intervenție chirurgicală alternativă la o intervenție chirurgicală declarată este a Tendonectomie, în care tendoanele sub degetele sunt tăiate pentru a împiedica pisica să-și extindă ghearele.

Profesioniști de pisici declarat

Pisicile descrise sunt uneori indicate din punct de vedere medical, de exemplu, dacă pisica are o tumoare pe picior sau a rănit laba sa atât de grav încât amputați capetele de la picioare este necesar din punct de vedere medical.

În plus, unii oameni susțin că pisicile descrise pot salva viețile pisicilor care altfel ar fi eutanasiate în adăposturi, deoarece proprietarii lor nu vor să trăiască cu distructivitatea lor.

În unele cazuri, declararea ar putea permite unui proprietar să păstreze o pisică care le zgârie (intenționat sau neintenționată), în special pentru persoanele care sunt bolnave sau imuno-compromise.

Contra de a declara pisici

Există multe dezavantaje pentru a declara pisicile.

Cei care se opun declarării elective a pisicilor citează numeroase obiecții față de pisicile deculsive, inclusiv următoarele:

  • Chirurgia decorativă este dureroasă pentru pisică
  • Potențial de infecție după operație
  • Amputarea chirurgicală este o mutilare inutilă
  • Declarația ia un comportament natural pentru pisici
  • Pisicile declarate nu se pot apăra de alte animale
  • Unele pisici pot avea dureri de lungă durată sau durere fantomă
  • Lameness (limpezirea orizondicării, alergarea sau alpinismul)
  • Unii oameni susțin că pisicile declarate dezvoltă alte probleme de comportament nedorite, cum ar fi agresiunea și eliminarea inadecvată (urinând în afara casetei de gunoi)

Este asemănătoare pisicilor dureroase?

Declarația este o amputare chirurgicală a ultimului knuckle al fiecărui deget. Ca și în cazul oricărei intervenții chirurgicale, o intervenție chirurgicală declarată este dureroasă pentru pisică. Din acest motiv, majoritatea medicilor veterinari prescriu în mod obișnuit medicamente analgezice pentru a ajuta la durere. Dacă pisica dvs. este declarată, adresați-vă medicului veterinar cu privire la protocolul de gestionare a durerii pe care intenționează să îl folosească.

Fie că pisicile declarate suferă de durere care durează dincolo de perioada de recuperare imediată nu este cunoscută sigur.

Subiectul este dezbătut fierbinte și are chiar și un nume: Sindromul de durere post-declară. Unii oameni cred că pisicile suferă de durere după o declarație pentru nu doar câteva zile sau săptămâni, dar luni sau chiar ani, din cauza daunelor nervoase care apar în timpul intervenției chirurgicale.

Durerea poate fi durerea tradițională sau poate fi "durere fantomă", similară cu ceea ce raportul de amputare umană (senzația de durere într-un membru care nu mai este acolo). Pisicile pot afecta sau prezintă alte semne de durere sau disconfort lungi după ce au vindecat de la operație.

Unii oameni cred, de asemenea, că pisicile declarate au mai multe probleme comportamentale legate de durerea reziduală cronică, cum ar fi evitarea și agresiunea cutiei de gunoi. Deoarece declararea unei pisici schimbă forma piciorului, procedura poate afecta și modul în care pisica merge, alergând și urcă.

Cât durează ca o pisică să se recupereze de la declarație?

Perioada de recuperare completă după o intervenție chirurgicală declarată durează oriunde de la două la șase săptămâni, în funcție de vârsta și dimensiunea pisicii.

Recuperarea pare a fi mai greu pentru o pisică adultă comparativ cu un pisoi, probabil datorită faptului că o pisică complet crescută este mai grea, astfel încât să meargă pe rănile sale este mai dureroasă. În timp ce pisica se recuperează, este important să le păstrați în interior, astfel încât labele să rămână curate și uscate. Până când labele pisicii sunt complet vindecate, hârtia mărunțită trebuie să fie folosită în cutia de gunoi în loc de lut sau așternut.

Cât costă să dectituați o pisică?

Costul declarațiilor unei pisici variază foarte mult în funcție de locul în care locuiți.

Deoarece Declarația este o procedură chirurgicală care necesită anestezie, se așteaptă să plătească undeva între $ 300 și 1.000 de dolari În funcție de vârsta și greutatea pisicii, precum și dacă optați pentru pre-anestezica recomandată și cateterul IV cu fluide sau alte teste sau servicii recomandate.

Este legată de pisici legale?

În funcție de locul în care locuiți, prevederea pisicilor nu pot fi permise de lege. Declarația este interzisă în multe țări europene și în Regatul Unit.

În Canada, Asociația medicală veterinară canadiană afirmă că "se opune amputare digitală parțială electivă și non-terapeutică, cunoscută sub numele de declarații sau onictomie, a pisicilor domestice" și că "zgârierea este un comportament normal în pisici."

În Statele Unite, declararea este ilegală într-o serie de orașe, inclusiv orașul Denver, Colorado, precum și întregul stat al New York. Din ce în ce mai multe orașe și state au în vedere legislația pentru a interzice declararea pisicilor.

Mai multe organizații de animale importante din U.S. se opun declarării elective pentru pisicile domestice, inclusiv Asociația Americană a Practicanților Feline (AAFP), American Animal Hospital Association(AAHA) și Societatea americană pentru prevenirea cruzimii față de animale (ASPCA). Asociația medicală veterinară americană (AVMA) afirmă că "descurajează declarația (onychetomia) a pisicilor ca o procedură electivă și susține alternative non-chirurgicale la procedură."

Alternative la cultivarea pisicilor

Pipele de pisică albă cu capace de gheare roz Lternative pentru a declara pisicile

Capacele de unghii sau gheare sunt o alternativă umană la declararea pisicii tale.

Dacă pisica dvs. prezintă un comportament distrugător de zgâriere, încercați unul dintre cele mai multe alternative mai umane la declarare:

1. Oferiți o mulțime de suprafețe acceptabile de zgâriere, astfel încât pisica dvs. să le zgârie în loc de mobilierul dvs.

Oferiți pisicii dvs. Multe obiecte diferite i se permite să zgârie, inclusiv copacii de pisici și zgârieturi. Asigurați-vă că oferiți atât suprafețe orizontale cât și verticale zgârieturi și oferă diferite tipuri de materiale (covor, sisal, carton etc.).

Citeste mai mult: Cele mai bune posturi de zgâriere pentru pisici interioare

2. Plasați zgârierea aversiunilor asupra articolelor de zgârieturi inacceptabile.

Dacă pisica ta îți zgârie canapeaua sau un scaun, o acoperi temporar cu ceva ce pisica nu-i place să se simtă, cum ar fi plastic, folie de aluminiu sau bandă dublă.

Pentru pisicile care zgâria covoarele, puneți o covoare de plastic pentru un scaun de birou peste covor cu partea de spikey orientată spre sus. Alături de fiecare element pe care îl acoperiți, plasați un element acceptabil de zgâriere (de exemplu, un post de zgâriere în apropierea brațului canapelei sau o placă orizontală de zgâriere în apropierea covorului acoperită). Puteți, de asemenea, să presărați catnip lângă articolele de zgâriere acceptabile pentru a vă atrage pisica. În timp, pisica dvs. va învăța să părăsească singur elementul interzis și îl puteți descoperi.

3. Păstrați unghiile pisicii tăiate scurte.

Suprafața de tăiere a unghiilor va păstra unghiile blunt, astfel încât ei fac mai puține daune dacă pisica ta scratcă ceva inacceptabil.

4. Încercați capacele de unghii.

Capacele de unghii de vinil rotunjite, cum ar fi labele moi, peste fiecare cui pentru a permite pisicii să se zgâria fără a provoca daune. Capacele de unghii sunt securizate cu adeziv adeziv în siguranță și rămâneți pe unghii timp de patru până la șase săptămâni, moment în care acestea trebuie înlocuite.

Gândurile finale

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, amintiți-vă că declarând pisica dvs. poate provoca un prieten blană destul de multă durere și suferință. Dacă această procedură nu este necesară din cauza problemelor medicale, luați în considerare încercarea uneia dintre celelalte alternative mai puțin dureroase enumerate mai sus.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Declarați pisici: ce trebuie să știți