Cum de a alege un pad sau o pătură de șa de vest

Șa cu tampon deasupra unui cal

Placa de șa sau pătura oferă un pic de amortizare extra între șa și calul și ajută șaua rămâne curată. Fără un pad sau o pătură, o șa va sta direct pe cal, unde va absorbi sudoarea și va ridica murdăria din spatele calului. Curățarea murdăriei sau a transpirației dintr-un pad de șa sau o pătură va fi mult mai ușoară decât curățarea fleecei pe partea inferioară a unei șa de vest.

Nici un PAD nu este un substitut pentru o șa potrivită corespunzătoare. Dacă tu și calul tău aveți în mod constant o problemă în spate sau chestiuni turistice, probabil că aveți nevoie să încercați diferite șaizeci, mai degrabă decât să încercați să corectați problema cu un tampon sau o pătură diferită. Numai problemele foarte minore de fixare a șei pot fi compensate cu un tampon.

Tampoanele și păturile de șa din vestul și păturile vin într-o mare varietate de țesături, forme și culori. Există chiar dimensiuni de ponei. Iată o privire la ceea ce este disponibil și cum să alegeți unul potrivit pentru dvs.

01 din 04

Pătură de șa de vest

Cea mai de bază pătură de șa occidentală este o bucată lungă de lungă durată de țesătură grosieră pliată în jumătate. Aceste tampoane tradiționale de șa vin în multe modele colorate și pot avea margini încrucișate sau cu tasinate. Puteți să vă distrați să alegeți unul care complimentează culoarea calului. Aceste pături funcționează bine cu mulți cai și șași și ar putea fi tot ce aveți nevoie. Ele sunt ușor de curățat. Cele mai multe pot fi aruncate în mașina de spălat și uscător sau atârnați să se usuce.

Dezavantajul la aceste pături este acela că pe unii cai, ei pot să alunece de sub șa. Ei pot, de asemenea, buchet, ceea ce poate provoca răni. Deoarece sunt făcute dintr-o țesătură țesută, ei pot prinde Burn și capete de semințe. Dacă călătoriți în clasele de agrement occidental, ați putea dori să evitați o pătură cu franjuri lungi ca această mișcare suplimentară în timp ce mișcările de cai pot da impresia de gheții choppy.

  • 02 din 04

    Suporturile de șa de vest

    O ușoară variație a păturii occidentale tradiționale este un tampon țesut. Aceste tampoane arata ca o pătură țesută deja pliată. Pot fi umpluturi între straturile de sus și de jos care absorb șocurile și curelele din piele care ajută la menținerea plăcii în poziție. Aceste plăcuțe pot fi, de asemenea, formate, astfel încât să se potrivească mai bine contururile calului pentru mai puțină alunecare și buchete.

    Unele tampoane pot avea o fleece naturală sau sintetică pe partea inferioară. Marcarea din piele ajută la prevenirea uzurii. Dacă centrul este făcut din spumă, poate fi destul de fierbinte pe spatele calului dvs., astfel încât să doriți să căutați unul care are un tip de spumă sau lână respirabilă.

    Tampoane, din cauza grosimii lor, pot fi greu de spălat. Unele îngrijiri trebuie luate pentru a fi siguri că umplutura din centru nu devine greu în timp. Fleece naturală nu poate dura atâta timp cât sintetic, iar ambele sunt predispuse la compactare și dezvoltarea de pete grele. Centrul de spumă cu celule închise poate deține căldură, în timp ce spuma de celule deschise este mai rece, dar nu ca absorbție durabilă și de șoc.

  • 03 din 04

    Tampoane de șa de vest

    Plăcuțele simțite nu sunt la fel de populare cum au fost. Tampoanele de lână plăcută au fost folosite de secole sub șa și pachete. Fabricat din lână comprimată, aceste tampoane absorb sweat bine și disipate căldura. Aceste tampoane vin în modele pătrate și în formă sau modele conturate pentru o potrivire mai bună. Pentru un cal cu greabăn mare sau a a scăzut înapoi, Un tampon conturat poate fi cea mai bună alegere. Acestea pot prezenta armătură din piele la punctele de uzură.

  • 04 din 04

    Neoprene Western Saddle Tamps

    Plăcuțele neoprenene sunt populare pentru calitatea lor de absorbție a șocurilor. Se crede că țeserea acestor plăcuțe de a menține răcitorul din spate al calului și sunt foarte ușor de curățat, de obicei, necesitând doar o clătire rapidă cu un furtun. În plus față de neopren, aceste tampoane pot avea un gel, lână sau un centru de spumă. Ele pot fi conturate și au o tăietură pentru a preveni legarea plăcuței împotriva căsătoriei calului. Unii vor fi rotunjiți la spate pentru a se potrivi mai bine unui cal scurt, cum ar fi un arab sau calul compact trimestru.

    Unele tampoane vor fi proiectate pentru a compensa problemele ușoare de fixare a șei sau pentru a oferi mai mult sau clearance-ul coloanei vertebrale. Umplerea suplimentară poate fi construită în tampon sau designul poate include buzunare pentru inserții. Deoarece neoprenul este lipicios, este mai puțin probabil să alunece sau să se bucure. Aceste tampoane tind să poarte mai repede decât alte tipuri. Ei pot deține, de asemenea, căldura, care le-ar putea face neconfortabil pentru un cal în vreme caldă sau când lucrează din greu.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Cum de a alege un pad sau o pătură de șa de vest