Pot fi transmise păduchi între copii și animale de companie?

Căutarea câinelui pentru ectoparaziți

Dacă ați avut vreodată să vă ocupați de copilul vostru acasă de la școală cu un caz de păduchi de cap, nu este de mirare că doriți să vă asigurați că întreaga familie este protejată de transmiterea, membrii familiei blană incluse. Eradicarea păduchilor din casa și familia dvs. este o întreprindere serioasă, similară cu lupta împotriva infestării puricii și înțelegerea modului în care sunt transmise păduchi este esențial pentru distrugerea acestor dăunători.

Pot copiii și animalele de companie să-și dau un alt păduchi?

În timp ce vă puteți întreba dacă pisica vagă pe care ați luat-o ți-a dat copilului un caz de păduchi de cap sau dacă copilul tău va trece de-a lungul păduchiului ei câinelui, nu-ți face griji. Păduchiul sunt un parazit specific speciilor și se hrănesc doar pe speciile alese. Deci, în timp ce păduchiul copilului dvs. poate trece la dvs., animalul dvs. de companie nu va fi infectat. Păduchii umani au nevoie de sânge uman pentru a supraviețui, în timp ce păduchi de câine au nevoie de sânge de câine și așa mai departe.

În plus, copilul dvs. este mai probabil să contracteze păduchi de cap de la școală decât animalul dvs. de companie este de a obține păduchi din mediul său, deoarece păduchii câinelui și pisicilor sunt relativ neobișnuiți. Deși s-ar putea să fiți tentați să vă separați animalele de companie și copiii Dacă ați fost informați despre o infestație de păduchi la școală, nu este nevoie să vă faceți griji cu privire la transmisia dintre copiii dvs. cu doi și patru picioare. Pe de altă parte, trebuie să fiți atenți la transmiterea de la copilul dvs., dar încă puteți să vă strângeți animalul de companie și să rămâneți în siguranță.

Păduchi în oameni

Deși există un stereotip negativ de păduchi de cap care este cauzat de igiena săracă, nu este cazul oamenilor. Păduchi sunt extrem de contagioși și se pot răspândi cu ușurință în școli, îngrijiri de zi și grupuri de joacă de la contactul cap-la-cap și ca copii împărtășesc pălării, hairbrushes și accesorii de păr. Adulții rareori contractează păduchi de cap de la alți adulți, cu excepția cazului în care locuiesc împreună, mai ales dacă se luptă cu cazul copiilor lor.

O plângere a unui cap de mâncărime sau a unui sentiment gâdilat în capul lor este adesea primul semn de păduchi veți observa în copilul dumneavoastră. După o inspecție mai strânsă, probabil că veți descoperi mici puncte albe care se agăță de arborii de păr, care sunt nituri sau ouă de păduchi. Veți observa, de asemenea, stadiile de nimfă și adulți, care sunt gri și mobil, cu adulții fiind puțin mai mari - cu privire la dimensiunea unei semințe de susan.

Pentru a eradica păduchii din scalpul copilului dvs., trebuie să urmați a regim strict de șampoane speciale și pieptene pentru a elimina nits, nimfe și adulți. Spălare temeinică Paturile copilului dvs., jucăriile moi și îmbrăcămintea vor ajuta la uciderea acestui parazit, în plus față de aspirarea zonelor în care copilul se află și joacă.

Păduchi în casă

În timp ce păduchiul în oameni nu sunt rezultatul igienei sărace, animalele de companie și alte animale ridică adesea păduchi din condiții de viață nesanitare. Infestarea pe animalele de companie este de obicei văzută pe animale debilitate, rătăcite, ferate sau adăpost în condiții proaste, nu animale de companie casnice care primesc îngrijire adecvată. Păduchii pot fi transmise cu ușurință în adăposturile animalelor care nu au metode de dezinfecție adecvate, facilități de îngrijire care nu reușesc să-și dezinizeze echipamentele sau magazinele de animale de companie cu condiții de viață proaste.

Pentru animalele de companie care contractualează o infecție de păduchi, câini poate juca gazdă la o specie de păduchi de sânge și două specii de păduchi de mestecat, în timp ce pisicile atrag doar o specie de păduchi de mestecat. Indiferent de tipul de păduchi pe care îl are animalul tău, ea va deveni mâncărime, făcându-i să se frece, să mestece și să se zgârie la zona afectată, ceea ce duce la o haină mată și dură. Câinele dvs. poate deveni, de asemenea, infectat cu viermi, deoarece o formă de păduchi de mestecat poate transmite, de asemenea, acești paraziți.

Dacă observați mâncărime, mestecați și zgârierea, programați o vizită veterinară pentru a determina cauza. Deși păduchii dvs. de companie nu poate fi transmis copilului, diagnosticarea și tratamentul sunt încă necesare pentru a vă calma disconfortul animalului de companie. În funcție de cauza mâncării animalului dvs. de companie, medicul veterinar poate prescrie tratamente topice, cum ar fi șampoane, spray-uri sau spot-pe purici și bifați preventivi. La domiciliu, va trebui să spălați și să dezinfectați așternutul animalului de companie, să o păstrați separat de alte animale de companie ale aceleiași specii și dezinfectați perii și piepteni utilizați pe animalul dvs. de companie. Nu uitați să curățați covorul și mobilierul în care animalul dvs. își petrece cea mai mare parte a timpului, în mod ideal cu un curățitor cu aburi.

Dacă animalul dvs. de companie are păduchi și copilul tău se înclină pupul sau pisicile, ea poate avea o lovitură sau un nit să cadă pe ea.

Din fericire, deoarece păduchii sunt paraziți specifici specifici, furajul oportunist al copilului sau animalului de companie va muri în curând fără o masă adecvată.

Cum puteți împiedica familia dvs. să obțină păduchi

Deoarece păduchi poate dura săptămâni pentru a eradica pe deplin din familia dvs. și la casa dvs., prevenirea este mult mai simplă decât tratamentul. Pentru copiii dvs., împiedicați-i să împărtășească pălării, perii, căști și accesorii de păr cu alți copii. Pentru animalele de companie, investighați-vă facilitățile de îngrijire și îmbarcare pentru a vă asigura că acestea sunt curate și dezinfectate temeinic între fiecare animal de companie. Cu tehnici de management adecvate, este posibil să evitați o infestație de păduchi în animalul dvs. de companie. Dar, este posibil să nu fiți atât de norocoși cu copilul dvs., deoarece sunt mai predispuși la împărtășirea, fie că este vorba de un caz rece, de gripă sau de păduchi.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Păductori de cap: Tratament Întrebări frecvente (întrebări frecvente). Centre de control și prevenire a bolilor

  2. Păduchi: întrebări frecvente (întrebări frecvente). Centre de control și prevenire a bolilor

  3. Păduchi de câini. Merck Vet Manual. Actualizat în iunie 2018.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot fi transmise păduchi între copii și animale de companie?