Ce trebuie să faceți dacă șobolanul dvs. De companie are păduchi

Dacă ale tale Rat este mâncărime și zgârieturi, poate avea un ectoparasit comun numit păduchi. Cuvântul este terifiant și probabil vă face să vă gândiți doar la asta, dar nu vă faceți griji, există modalități prin care puteți evita acest parazit puțin brutal și tratați în siguranță animalul dvs. dacă îl contractează. Păduchii de companie pot fi tratați și eliminați în siguranță dacă știți ce să faceți.

01 din 05

Omoară păduchiul

Dacă bănuiți că șobolanul dvs. de companie are păduchi, solicitați imediat medicului veterinar de animale exotice. Ta Exotice veterinar poate diagnostica animalul de companie cu păduchi și o poate trata în mod corespunzător, folosind un medicament cum ar fi ivermectin sau selamectin off-etichetă (ceea ce înseamnă că medicamentul nu este destinat în acest scop, dar veterinarii o folosesc în mod obișnuit și sunt permise legal să facă acest lucru).

Nu încercați să cumpărați medicamente de peste-counter de la un magazin de droguri sau un magazin de animale de companie pentru a trata păduchi de șobolan. Tratamentele de păduchi umane sunt prea puternice pentru un animal mic și vă pot ucide șobolanul. Tratamentele magazinului de animale pot fi periculoase în propriul lor drept, provocând convulsii sau doar fiind ineficiente și o risipă de bani. Este mai bine să scapi păduchii de pe animalul dvs. de companie decât animalul de pe păduchi, așa că jucați-l în siguranță și vorbiți cu VET-ul dvs.

  • 02 din 05

    Curățați bine cusca

    După ce șobolanul dvs. a primit un tratament adecvat de la veterinarul dvs. și înainte de a vă întoarce animalul de companie în incintă, curățați bine și spălați cușca, vasele și orice jucării din cușcă cu apă și un detergent ușor de farfurie. Asigurați-vă că clătiți toate săpunul înainte de a pune paturi proaspete în. Aruncați orice așternut și alimente care ar fi putut fi infectate anterior și îngheța orice materiale rămase pentru a ucide orice insecte care se pot ascunde timp de cel puțin 24 de ore. Dacă este sub înghețarea în afara, puteți să vă puneți întotdeauna Casă de șobolani și bunuri în afara peste noapte pentru a îngheța (dar nu șobolanul tău!) și apoi înlocuiți așternutul, apa și alimentele a doua zi.

  • 03 din 05

    Speciile specifice

    Acest lucru înseamnă că oamenii primesc păduchi umani, șoarecii primesc păduchi de mouse-uri, cobaiul Guineea primesc păduchi de porci Guineea, iar iepurii primesc păduchi de iepure. Deci, nu vă faceți griji cu privire la dvs. sau copilul dvs. obțineți păduchi de la șobolanul de animale de companie cu pediculoză (infestație de păduchi). Dacă un buzunar de șobolan sare pe tine, nu te va mușca și nu va supraviețui. Cu alte cuvinte, nu puteți obține păduchi de la șobolan și nu îl puteți da nici el.

  • 04 din 05

    Acarieni vs păduchi

    Pur și simplu, acarienii sunt arahnizi ca păianjenii și căpușe, iar păduchii sunt insecte ca furnici. Există, de asemenea, două tipuri de păduchi, sugeți păduchi și mușcături sau mestecați păduchi. Pedele de aspirație sunt mai îngrijorătoare decât păduchii de mestecat din cauza posibilității de transmitere a bolii și a anemiei (pierderi de sânge excesive). Indiferent de tipul de păduchi, șobolanul dvs. are ambele sunt destul de mâncărime. Nu întârziați tratamentul dacă vă vedeți mâncărimea șobolanului.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Animale de companie la risc

    Șobolani, șoareci, porcușori de Guineea, și Gerbils sunt cele mai frecvente animale de companie pentru a dobândi păduchi. Destul de ciudat, la fel de popular și supărat, deoarece au devenit, hamsterii nu sunt cunoscuți pe scară largă pentru a se infecta cu păduchi, dar cobai în mod obișnuit. Iepurii vor deveni ocazional infectați, mai ales dacă au petrecut timp cu alți iepuri, cum ar fi un cadou corect sau de iepure.

    Dacă șobolanul tău este cel mai bine să-l scoți după veterinar după curățarea mediului și asigurându-vă că aerul nu este prea uscat în casa ta.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Robul de creștere și asistența medicală preventivăStahl Servicii veterinare animale exotice, 2020

    2. Îngrijirea șobolanului. Clinica veterinară veterinară, 2020

    3. Șoareci și șobolani: Boli parazitare. Centrul Veterinar Hallam, 2020

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Ce trebuie să faceți dacă șobolanul dvs. De companie are păduchi