Păduchi la câini

Câine în mâncărime în spatele urechii sale

Păduchii, în timp ce nu este distractiv să se gândească, sunt ușor de identificat. Ele sunt insecte fără aripi, plate, cu șase picioare care se atașează la arbori de păr al gazdei. Infestările de păduchi netratate pot duce la probleme cu pielea și pe patch-urile chele cauzate de zgârierea excesivă, iar păduchii au fost, de asemenea, cunoscuți că transmite boli. Păduchiul se hrănesc cu pielea sau sângele gazdei lor - în cazul infestării severe a mici catelusi, Pierderea de sânge de la păduchi poate duce la șoc sau chiar la moarte. Infestările sunt relativ rare printre câini În Statele Unite și Europa. Cu toate acestea, păduchii pot fi evitați și tratați.

Ce sunt păduchi?

Păduchi (louse singular) sunt paraziți care pot infesta Orice animal care are un strat de păr. Păduchi sunt specifice gazdei, ceea ce înseamnă că fiecare specie de animal este infectată numai de propriile lor specii speciale de păduchi. De exemplu, dacă un păcătos de la un cerb își găsește drumul pe un câine sau chiar o persoană, nu va rămâne acolo.

Spre deosebire de Căpușe, care sunt de fapt arahnide (legate de păianjeni), păduchi sunt lumină în formă și ovală în formă. Păduchii își lipiți ouăle pe arborele de păr aproape de piele, iar descendenții rezultați (numiți nits) arata foarte mult ca matreata. Deși câinii fac uneori păduchi, păduchii nu sunt un parazit comun în bine îngrijit pentru animale de companie. Păduchiul sunt cele mai frecvente la animalele care trăiesc în condiții inadecvate fără salubritate adecvată și au fost raportate în zonele rurale din America de Sud și Centrală.

Câinii pot fi infestați cu 3 specii de păduchi, Linognat Setosus(o lovitură de sânge), Trichodectes canis (o lovitură de mușcătură) și Heterodoxus spiniger (un pahar de mușcătură care se hrănește cu sânge). Păduchii de sânge face ceea ce implică numele lor: Pierce pielea pentru a ingera sângele câinelui. Păduchii care mușcă la pielea mortă a câinelui sunt iritanți, provocând câini să se zgârie. Ambele tipuri de păduchi de câini poartă și alte boli, cum ar fi viermii.

Simptome de păduchi la câini

Cel mai frecvent simptom al unei infestări de păduchi este o mâncărime extremă. Majoritatea câinilor infestați cu păduchi suferă de zgârieturi bruște de zgâriere, uneori până la ruperea pielii și provocând sângerări. Cu ambele specii de păduchi, păduchii netratați pot provoca pierderi de blană, mâncărime extreme, traume la piele și infecție și disconfort extrem.

La o inspecție strânsă, este posibil să vezi păduchi printre părul câinelui. Păduchiul sunt în mișcare ușoară și în mișcare lentă. Placi, prin contrast, sunt întunecate și în mișcare rapidă, în timp ce căpușele sunt întunecate și imobile. Deoarece păduchii își pun ouăle pe arborii de păr de păr, este posibil, de asemenea, posibil să se vadă ouăle lor goale, care arată foarte mult ca Dandruff. Orice fulgi albi care sunt lipicioase și greu de îndepărtat din păr sunt aproape cu siguranță ouă de păduchi necinstiți.

Cauze de păduchi

Păduchii sunt transmise atunci când două animale sunt destul de aproape unul de celălalt pentru ca paraziții să se perceapă pe o altă gazdă. Instrumentele de îngrijire comune, de asemenea, fac transferul ușor. Transmisia poate apărea în:

  • Kennels
  • Pet Stores
  • Centrele de adopție a animalelor de companie
  • Pet Daycares
  • Spectacole pentru animale de companie
  • Parcuri de câine

În timp ce condițiile sanitare slabe și aglomerarea se îndreaptă spre infestații de păduchi, păduchii vor profita de orice setare socială pentru câini, cum ar fi evenimentele de agilitate sau chiar plimbări de grup.

Tratamente farmaceutice

Dacă observați câinele dvs. zgârierea și suspectul păduchilor, luați-l la un medic veterinar pentru a fi sigur că nu este ceva mai serios. Păduchii sunt uneori confuzi cu Fleas care necesită un tratament ușor diferit.

Multe produse ucide și / sau respinge păduchi, inclusiv fipronil, scufundări de var, selamectină și mai mult. Discutați care ar fi cea mai bună opțiune pentru câinele dvs. (și amintiți-vă că nu veți aplica niciodată un fulg de câine sau că bifați medicamentele la pisica dvs., deoarece pisica sunt foarte sensibili la un punct de tip permetrin).

Tratamente la domiciliu

În timp ce produsele farmaceutice sunt foarte eficiente, o altă opțiune sigură, non-toxică este o baie de lime-sulf. În timp ce poate avea câteva efecte secundare (cum ar fi mirosul de sulf și o nuanță galbenă pe termen scurt la blana de animale), funcționează destul de bine. Discutați frecvența dipsurilor pentru păduchi cu medicul veterinar.

De asemenea, poate fi util să folosiți un șampon blând și pieptene de păduchi fine sau pieptene pentru a îndepărta păduchii morți și nituri lipicioase de la blana câinelui. Sanitizați piepteni după fiecare utilizare. Aruncați orice paturi de pat, perii sau jucării de pânză pe care un animal de companie infectate cu păduchi a folosit și, dacă este posibil, aveți orice mobilier pe care îl folosesc frecvent, cum ar fi scaunele sau covoarele cu abur curățate.

Dacă aveți un câine cu păduchi și mai mult de un animal trăiește în casa dvs., este cel mai bine să păstrați animalul infectat departe de ceilalți în timpul tratamentului. Totuși, probabil că veți ajunge la tratarea tuturor câinilor dvs., deoarece păduchii se răspândesc destul de ușor. În timpul tratamentului care poate fi săptămâni, țineți câinii departe de toți ceilalți câini - înseamnă evitarea spectacolelor de companie, a evenimentelor de agilitate, a îngrijirilor de animale de companie și a altor setări PET comunale.

Cum să preveniți păduchi

Anul de purici rotund și prevenirea bifați, conform recomandărilor dvs. veterinar, poate fi de ajutor în prevenirea infecției păduchiilor. Discutați acest lucru cu medicul veterinar.

Păduchiul este foarte neobișnuit aici în Statele Unite, dar există câțiva pași care pot reduce probabilitatea unei probleme. Păstrați câinii în locații curate și asigurați-vă că padurile sunt spălate și / sau modificate în mod regulat. Evitați să permiteți contactul cu pielea cu pielea cu orice câini de zgâriere din afara casei dvs.

Dacă vă luați câinele dvs. la spectacole, evenimente de concurs, îngrijiri de zi sau școli de ascultare, verificați locația înainte de timp pentru a fi sigur că este curată și bine gestionată. Dacă luați câinele într-un groomer, întrebați cum echipamentul de îngrijire este curățat și dezinfectat între clienți. Luați în considerare solicitarea unui tratament la fața locului care poate reduce probabilitatea de infestări de păduchi.

Sunt păduchi de câine contagios pentru oameni?

Familia ta nu poate Ia păduchi de la câinele de familie. Păduchi pe care îl vedem în școala în vârstă de vârstă sunt diferite tipuri de păduchi. Oamenii nu primesc păduchi de la câini - nici câinii nu primesc păduchi de la oameni. Păduchii sunt paraziți specifici specifici. Păduchii umani au nevoie de sânge uman pentru a supraviețui păduchii de câine au nevoie de sânge de câine și așa mai departe.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Păduchi de câiniManualul veterinar, 2020

  2. Păduchi. Spitalul Medical Animal, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Păduchi la câini