Ce înseamnă dacă câinele dvs. Aruncați lichid clar

Beagle culcat în jos

Dacă câinele dvs. a aruncat lichid clar, probabil că sunteți preocupat de ce să faceți în continuare. Unii câini vor Vomit Din când în când, dar vărsăturile repetate necesită o atenție. Câinele vărsăt poate apărea clar, maro, alb sau galben. Poate sau nu poate să apară spumos. Există mai multe motive potențiale pentru care câinele dvs. va vărsa lichid clar.

De ce câinii vom vărsa lichid limpede?

Vomitul lichid clar constă, în general, din saliva sau apă. Poate sau nu poate avea și niște părți spumoase. O explicație simplă pentru vărsarea lichidului clar este că câinele a băut prea multă apă sau a băut apa prea repede. Desigur, există și alte motive posibile pentru vărsături, deci nu presupuneți că nu este nimic.

Lichidul clar nu înseamnă neapărat apă sau saliva. Câinele dvs. ar fi putut ingera ceva clar care nu poate fi digerat.

Dacă vărsăturile se întâmplă doar de câteva ori și se oprește pe cont propriu fără alte semne de boală, Apoi, există prea multă cauză de îngrijorare. Cu toate acestea, orice fel de vărsături poate fi un semn al unei probleme mai grave, mai ales dacă apare frecvent.

Există multe motive posibile pentru care câinele dvs. va vărsa lichid clar.

  • Indigestie (adesea datorată indiscreției dietetice, supraalimentare, supradimensionată etc.)
  • Hipotiroidismul
  • Obstrucție gastrointestinală
  • Toxină expunere
  • Boli infecțioase
  • Pancreatită sau altă inflamație GI
  • Paraziți

Ce trebuie să faceți dacă câinele dvs. va vărsa lichid clar

Dacă câinele dvs. vom clarifica doar o singură dată, fără nici un motiv aparent, nu este nevoie de alarmă. Urmăriți câinele pentru letargie, diaree, Pierderea apetitului, slăbiciunii și a altor semne de boală. Uită-te în jurul casei dvs. pentru a dovedi expunerea la toxină sau ingestia corporală străină.

Dacă câinele dvs. pare altfel normal, continuați să vizionați mai multe vărsături. Dacă câinele dvs. va veni din nou, săriți la următoarea masă și continuați să observați. Oferiți următoarea masă programată după ce a sărit și continuați să urmăriți vărsăturile și alte semne de boală. Contactați medicul veterinar pentru sfaturi dacă câinele dvs. vom din nou.

a lua legatura Medicul veterinar Dacă vărsăturile zilnice continuă timp de câteva zile sau dacă câinele dvs. vom varia mai mult de două ori într-o perioadă de 24 de ore. De asemenea, trebuie să contactați VET dacă apar alte semne de boală.

Tratamentul pentru vărsături la câini

Dacă vărsăturile continuă, atunci este timpul să vedeți un medic veterinar. VET dvs. va discuta istoricul medical recent și pe termen lung. Asigurați-vă că ați partajat toate informațiile despre medicamentele și dieta curentă a câinelui. Amintiți-vă să aduceți tot ceea ce credeți că câinele dvs. ar fi putut mânca, cum ar fi plantele, substanțele chimice, sau Alimente periculoase.

Veterinarul dvs. va efectua o examinare amănunțită a câinelui dvs. Apoi, VET poate recomanda teste de diagnosticare pentru a căuta cauza vărsăturii. Aceasta include, de obicei, testarea de sânge și urină, radiografii (raze X) și, eventual, o ultrasunete.

Tratamentul recomandat se va baza pe rezultatele testelor de diagnosticare. În multe cazuri, câinele dvs. va fi tratat cu medicamente anti-greață, antiacide și / sau medicamente protectoare GI pentru a oferi relief. VET dvs. poate opta pentru a administra primele doze într-un formular injectabil pentru a evita vărsăturile suplimentare.

Dacă medicul veterinar suspectează o obstrucție GI, atunci chirurgia sau endoscopia poate fi necesară pentru a explora și a elimina obstrucția. VET dvs. poate fi capabil să efectueze una dintre aceste proceduri. Alternativ, s-ar putea să fiți referit la un specialist veterinar în funcție de situație. O ședere a spitalului va fi probabil necesară după procedură

Dacă veterinarul dvs. crede că câinele dvs. a fost expus la o toxină, atunci tratamentul va fi specific acelor toxine. Acest lucru poate implica contactarea controlului otrăvitorului animalelor, administrând cărbune activat sau dând alte remedii. Câinele dvs. poate fi necesar să fie spitalizat pentru acest tratament.

Câinele dvs. va trebui probabil să fie spitalizat dacă VET dvs. este preocupat de alte probleme cum ar fi deshidratarea, pancreatita și bolile infecțioase. În timpul spitalizării, câinele dvs. poate primi fluide intravenoase și doze frecvente de medicamente în timp ce se observă în spital.

Cum de a preveni vărsăturile la câini

Uneori nu există nici o modalitate de a preveni vărsături la câinele dvs., deoarece unele boli apar fără nici o cauză cunoscută.

Vestea bună este că există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține câinele sănătos și reduceți riscul de probleme cum ar fi vărsăturile.

  • Păstrați plantele, substanțele chimice, alimentele umane și orice alte toxine de neatins.
  • Împiedicați câinele să linge, să mestece și să mănânce lucruri periculoase.
  • Vizitați VET pentru rutină examene de wellness o dată sau de două ori pe an (conform recomandărilor dvs. veterinar).
  • Hrăni a dieta sanatoasa și păstrați tratamentul la un nivel minim.

Întotdeauna asigurați-vă că contactați medicul veterinar când începeți să vedeți semne de boală. Dacă așteptați, câinele dvs. poate deveni mult mai rău. Când aveți îndoieli, mergeți la cel mai apropiat oficiu VET deschis.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce înseamnă dacă câinele dvs. Aruncați lichid clar