Sarcina de injectare a felinelor: cauze, simptome și tratament

Sarcina de injectare Feline Sarcom Imagine recomandată

Sarcoara de injectare a felinelor sunt greu de vorbit despre. Ele sunt, de asemenea, (din fericire) destul de rare, cu doar una în 1000 la una din 10 000 de pisici afectate de această boală.

După ce a spus acest lucru, fiind rare nu este un confort dacă pisica dvs. este numărul greșit în statistică. Cauza unui sarcom de injectare (cunoscută anterior ca un sarcom asociat cu vaccinul) este multifactorială, dar putem începe cu vaccinuri.

Unele vaccinuri lucrează prin provocarea inflamației la fața locului, ceea ce va stimula sistemul imunitar. Acestea sunt numite vaccinuri adjuvante. Adjuvantul servește un scop, dar în unele pisici, inflamația de pe site poate provoca transformarea celulelor inflamatorii în celulele canceroase în timp.

Aceste celule pot forma o tumoare numită fibrosarcom. Există și alte cauze ale inflamației care pot duce la un sarcom. Este posibil ca pisicile care să dezvolte fibroscarcom la locurile de injectare sunt predispuse genetic la dezvoltarea cancerului.

Cancerul care se dezvoltă la locurile de injectare se numește fibrosarcom. Este o formă extrem de invazivă de cancer. Această tumoare determină majoritatea problemelor sale prin agresiv local.

Există tumora pe care o puteți vedea și simți și, înconjurând acest lucru, există celule de cancer microscopic care invadează țesuturile înconjurătoare. Dacă numai masa este îndepărtată fără a lua o marjă largă de țesuturi normale care înconjoară masa, acesta va recita cu siguranță și, adesea, tumora recurentă este mai agresivă decât tumora originală.

Această tumoare poate, de asemenea, să se răspândească sau să se metastaze la alte site-uri, dar acest lucru este de obicei târziu în cursul bolii, cu o rată metastatică de ~ 20%. Cel mai frecvent tratament pentru acest tip de cancer este chirurgia și marginile recomandate în prezent ale țesutului normal care trebuie luate în jurul tumorii sunt de 5 cm în jurul masei și două straturi de mușchi sub masă.

Aceasta este o zonă foarte mare și o mare intervenție chirurgicală pentru un pacient de dimensiunea unei pisici. În tumori mari sau locuri care nu sunt supuse intervenției chirurgicale, aceste margini nu pot fi posibile și poate fi recomandată o combinație de intervenții chirurgicale și radiații.

Reducerea riscului, plasarea la locul vaccinului, detectarea precoce, diagnosticul și tratamentul sunt cheile pentru a asigura un rezultat bun dacă pisica dvs. este suficient de nefericită pentru a dezvolta un sarcom de injecție.

Scăderea riscului

Este important ca pisica ta să fie vaccinată pentru a le menține și familia dvs. sănătoasă. Rabia este un risc grav pentru sănătatea animalelor și umane și este esențial să se asigure că pisica dvs. este vaccinată. Astfel încât să nu vă vaccinați pisica dvs. nu este o opțiune bună.

Cu toate acestea, ar trebui să lucrați cu medicul veterinar pentru a adapta protocolul de vaccin pentru a se potrivi nivelurilor de risc ale pisicii și a stilului de viață. Există vaccinuri neatenționate pentru rabie care pot reduce riscul de a dezvolta această tumoare (deoarece au scăderea inflamației în jurul locului de injectare).

Vaccinurile din rabie neadjuvanizate sunt mai scumpe, dar, în opinia mea, merită cheltuieli suplimentare pentru a reduce riscul de a dezvolta un sarcom.

Plasamentul site-ului vaccinului

Recomandările actuale pentru locurile de vaccin la pisici sunt prezentate în Asociația Americană a Practicanților Feline Vaccinează liniile directoare. Ei recomandă ca vaccinările să fie administrate pisicilor sub cot sau genunchi.

Acest lucru va arăta probabil foarte diferit de ceea ce sunteți obișnuiți când vă luați pisica pentru vaccinare. Motivul acestei recomandări este că, dacă pisica dvs. dezvoltă un sarcom de injecție, cel mai de succes tratament va fi prin amputarea membrelor.

Nu este ceva ce ne place să ne gândim, dar această opțiune poate fi salvarea vieții. În trecut (și, din păcate, locurile de vaccinare actuale pot include zona dintre umeri și zona de șold sau de flanc. Aceste site-uri pot avea ca rezultat o locație tumorală care este foarte dificil de gestionat, cu o incapacitate de a îndepărta masa în unele cazuri sau o intervenție chirurgicală radicală, cum ar fi un perete corporal sau hemipelvectomie (îndepărtarea unei porțiuni a pelvisului și a membrelor) Realizarea reușită.

Există un studiu publicat privind vaccinarea în coadă, care a avut un răspuns imun la 95% din pisici. Mi-am vaccinat pisica mea în coadă, dar nu este obișnuită. Dacă acest site este ales, acesta necesită adesea ras coada și trebuie făcută în jumătatea inferioară a coada, astfel încât îndepărtarea coada cu margini de 5 cm ar fi fezabilă dacă este necesar.

Detectarea precoce

Veterinar cu pisică mare tabby

Detectarea precoce a situsului de injectare Sarcoama este esențială pentru tratamentul cu succes al acestei afecțiuni. 

La fel ca multe tipuri de cancer la animale și oameni, detectarea precoce poate fi cheia pentru tratamentul cu succes. Este important să vă monitorizați pisica pentru masele de piele peste tot, ci să acorde o atenție deosebită locurilor de vaccin.

Este relativ comun să aveți o bucată mică la un loc de vaccin în săptămânile care urmează vaccinarea, așa că nu vă panică dacă simțiți acest lucru. Cu toate acestea, în cazul în care masa este persistentă mai mult de o lună, fermă sau în creștere, este necesară o atenție.

Un sarcom poate crește luni până la ani după vaccinare, astfel încât orice mase la locurile de injectare anterioare ar trebui investigate. Deși o aspirație fină a acului (punerea unui ac în masă și luarea unei eșantioane a celulelor pentru a trimite la laboratorul pentru citologie) este, în general, recomandat ca prim pas în investigarea oricărei mase de piele, acest tip de tumoare este diferit.

Testul de citologie poate fi înșelător în acest caz, deoarece poate fi greu de distins între inflamație și celule tumorale. Cel mai bun test, dacă este suspectat un sarcom de injecție, este o biopsie tisulară.

Biopsia nu este aceeași ca și îndepărtarea masei. O mică parte a masei va fi îndepărtată, dar masa va rămâne în vigoare până când se atinge un diagnostic, astfel încât să poată fi planificată o intervenție chirurgicală definitivă.

Planificarea tratamentului

Dacă un sarcom de injecție este diagnosticat cu biopsia, următorul pas este planificarea tratamentului. Acest lucru poate implica teste de sânge pentru a evalua sănătatea generală a testelor dvs. de pisică și stadializare pentru a evalua mai atent tumora și pentru a evalua dacă există dovezi de răspândire în plămâni.

La pacienții mei, acest lucru se face cel mai adesea cu o scanare CT a pieptului pentru a evalua plămânii și a zonei afectate. Dacă sunt foarte suspect de un sarcom de injecție, am adesea scanarea CT și biopsia în același timp cu ambele necesită o sedare foarte mare, fie un anestezic general.

Tratament

British Shorthair purtând o persoană cu o persoană

Chirurgia este cel mai eficient tratament pentru sarcomul de injecție.

 

Cel mai eficient tratament pentru sarcomul de injecție este chirurgical. Dacă situsul de vaccin este sub cot sau genunchi, amputarea membrelor va oferi cel mai bun rezultat în majoritatea cazurilor și acesta este tratamentul recomandat.

Aceste intervenții chirurgicale sunt adesea considerate intervenții chirurgicale de sesizare și trimitere la un chirurg veterinar certificat de bord trebuie să fie discutat înainte de tratament. În tumorile care sunt prea mari pentru a obține marje de 5 cm sau în locații în care acest lucru nu este realizabil, putem lua în considerare o combinație de intervenții chirurgicale și radiații.

Uneori, radiația este dată înainte de intervenție chirurgicală și, uneori, chirurgia se face mai întâi . Din păcate, rezultatul cu această terapie combinată nu este la fel de bun ca în cazurile în care pot fi obținute marjele dorite.

Îngrijire de urmărire

Majoritatea pisicilor se vor face foarte bine după amputarea membrelor dacă sunt în stare bună a corpului. După intervenția chirurgicală, țesuturile îndepărtate sunt trimise la laborator pentru a confirma diagnosticul și pentru a evalua marginile exciziei.

Acesta este modul în care putem evalua dacă toate celulele tumorale au fost îndepărtate. Patologul va privi de-a lungul marginilor tăiate ale țesuturilor și raportului. Dacă nici o celule canceroase nu sunt observate microscopic în decurs de 5 mm de margini sau marginile tăiate, tumora va fi considerată a fi complet îndepărtată (margini curate).

În general, dacă marjele exciziei sunt curate, nu se va recomanda un tratament suplimentar. Chimioterapia nu este de obicei recomandată pentru această boală, deoarece rata de răspândire a plămânilor este relativ scăzută (20%), dar pot exista excepții de la acest lucru.

Terapia cu radiații este de obicei recomandată în cazurile în care există dovezi ale marjelor incomplete. Vaccinarea continuă a pisicilor care au avut această boală nu este, în general, recomandată.

Concluzii

Cu un protocol de vaccin care este adaptat la animalul dvs. de companie, plasarea adecvată a locului de vaccin, detectarea precoce și marjele chirurgicale adecvate, rezultatele reușite sunt posibile cu această formă foarte agresivă de cancer.

întrebări frecvente

Cât de mult timp trăiesc pisicile cu sarca de injectare sarcom?

Acest lucru va depinde aproape în întregime cu privire la succesul tratamentului chirurgical. Timpul median de supraviețuire pentru pisicile care au avut o intervenție chirurgicală cu marjele largi descrise este de 901 de zile, cu un alt diferit observat între pisici cu margini complete (1461 zile) față de margini incomplete (499 zile). Dimensiunea și locația tumorii vor dicta capacitatea de a realiza marje curate, astfel încât detectarea și plasarea timpurie a vaccinurilor pe membrul inferior au potențialul de a avea un impact mare asupra supraviețuirii în aceste pisici.

Cât de comună este sarca de injectare sarcom în pisici?

Această boală are loc în 1 la 1000 la 1 la 10 000 de pisici

Ceea ce este sarca de injectare sarcom în pisici?

Acesta este un cancer care se formează la locurile de injectare care sunt cel mai frecvent asociate cu vaccinarea. Este asociat cu o transformare a celulelor inflamatorii în celulele canceroase.

Vaccinurile pot provoca bulgări?

Multe vaccinuri pot provoca o bucată sau masă la locul vaccinării. Acest lucru nu este ceva de îngrijorat dacă nu este persistent sau în creștere. Dacă observați o bucată la un site de vaccinare anterioară, contactați medicul veterinar.

Vedeți sursele

Piatra Ae, Brummet Go, Carozza Em, Kass Ph, Petersen EP, Sykes J, Westman Me. 2020 Ghidul de vaccinare Feline AAHA / AAFP. J Feline Med Surg. 2020 sep; 22 (9): 813-830. DOI: 10.1177 / 1098612X20941784. PMID: 32845224.

Phelps Ha, Kuntz Ca, Milner RJ, Puterile Be, Bacon NJ. Excizia radicală cu margini de cinci centimetri pentru tratamentul sarcomului de injecție felină: 91 cazuri (1998-2002). J am Vet Med Assoc. 2011 Iul 1; 239 (1): 97-106. DOI: 10.2460 / Java.239.1.97. PMID: 21718202.

KIRPENSTIJN J. Sarcoara asociată cu situsul de injectare a felinelor: este un motiv pentru a evalua critic politicile noastre de vaccinare? VET Microbiol. 2006 Oct 5; 117 (1): 59-65. DOI: 10.1016 / J.vetmic.2006.04.010. PMID: 16769184.

Hartmann K, Ziua MJ, Thiry E, Lloret A, Frymus T, Addie D, Boucraut-Bailon C, Egberink H, Gruffydd-Jones T, Horzinek MC, Hosie Mj, Lutz H, Marsilio F, Pennisi Mg, Radford AD, Truyen U, möstl k; Consiliul consultativ european privind bolile CAT. Feline Injection-site Sarcoma: Ghidul ABCD privind prevenirea și managementul. J Feline Med Surg. 2015 Jul; 17 (7): 606-13. DOI: 10.1177 / 1098612X15588451. PMID: 26101312.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sarcina de injectare a felinelor: cauze, simptome și tratament