Ce este caterwauling și de ce fac pisicile?

Ce este Caterwauling și de ce fac pisicile

Unele rase de pisici sunt foarte liniștite, în timp ce altele le place să vocalizeze foarte mult. Pisica ta poate dori miau și purr, dar poate, de asemenea, ocazional auzi sunete alarmante, cum ar fi țipete, Yowls și Caterwauling. Dar ceea ce este Caterwauling? Sună ca un cuvânt atât de ciudat, de modă veche, iar unii oameni nu înțeleg nici măcar că înseamnă ceva specific. Cu toate acestea, Caterwauling este un sunet important pentru ca proprietarii de pisici să recunoască. Vă poate ajuta să vă îngrijiți de pisica și să înțelegeți nevoile lor.

Kitten Caterwauling

Caterwauling: un sunet stresant?

Deoarece nu pot comunica, având un animal de companie poate fi similar cu un copil. Când fac un sunet sau prezintă un comportament neobișnuit, trebuie să investigheze ce poate fi cauza ei. Există mai mulți pași pentru acest lucru. În primul rând, trebuie să determinați ce sunet este. Este o miau? Este un purr? Este un yowl? Există, de obicei, un număr limitat de cauze odată ce determinați ce sunet fac, deci trebuie să vă gândiți la fiecare și să investigăm până când sunteți sigur că aveți dreptate. Acest lucru ar putea însemna oferirea timpului de joc, găsirea și tratarea unei răni, oferindu-le mâncare, sau altceva vă puteți gândi la că pisica dvs. poate avea nevoie.

Dacă doriți să distingeți un Caterwaul de la un Miaow, ar trebui să știți că cea mai distinctă caracteristică a Caterwauling ca sunet este pitch. Este foarte mare, chiar mai mare decât Miaow-ul lor obișnuit și, de obicei, pare foarte supărător. Este un sunet extraordinar, care este dramatic și poate fi chiar descris ca "melodic". Sunetul este cel mai sigur supărător să audă, și chiar vă puteți gândi pisica este în durere. Din păcate, poate fi corect.

De ce este pisica dvs. Caterwauling?

Dacă reacția dvs. Gut este că Caterwauling este un sunet negativ, instinctele dvs. sunt corecte. Este puțin probabil ca pisica ta să experimenteze o emoție fericită sau plăcută dacă caterwaul. Cu toate acestea, există multe motive ca pisica dvs. să fie caterwauling, și nu toate sunt la fel de alarmante. Unele cauze sunt foarte grave, în timp ce altele necesită doar o atenție și îngrijire. Pe măsură ce Caterwauling este aproape întotdeauna un răspuns negativ la o problemă pe care o întâmpină pisica ta, poate fi utilă pentru a ști de ce pisicile Caterwaul, astfel încât să puteți investiga în continuare și să descoperiți cât de gravă poate fi problema.

Există șase motive principale pisica dvs. poate fi caterwauling, și va trebui să investigheți fiecare până când sunteți sigur că nu există nimic grav în neregulă cu pisica voastră. Dacă ignorați un Caterwaul, este posibil să ignorați un simptom al unei boli grave sau lăsați pisica dvs. în suferință emoțională. Pentru a vă ajuta, aici sunt primele șase cauze ale Caterwauling:

1. Pisica ta vrea să se împerecheze

O pisică care dorește să crească adesea are o mulțime de schimbări de comportament. Ele pot deveni mai agresive, pot părea să-și uite pregătirea casei, deoarece încep să-și marcheze teritoriul cu urină și pot deveni aglomerări. În mod similar, pot începe și Caterwauling. Este deosebit de obișnuit pentru felinele de sex feminin care sunt în căldură, dar bărbații care sunt aproape de o femeie care este în căldură pot, de asemenea, Caterwaul.

Iubitorii de pisici care încearcă să-și reproducă pisicile să-i primească pe Caterwauling și o vor lua ca un semn pentru a lua pași importanți în programul de reproducere. Cu toate acestea, majoritatea proprietarilor de animale de companie nu doresc ca pisoi neașteptate să aibă grijă de. Ignorarea Caterwaulingului ar putea duce la o sarcină, deci este important să acordați atenție oricăror Caterwauling dacă nu doriți pisoii.

Vestea bună este că, dacă pisica voastră este spartă sau neterată, este puțin probabil ca pisica ta să fie caterwauling pentru a atrage un partener. Aceasta înseamnă că puteți trece de la această posibilă cauză. Dacă pisica dvs. nu a fost spartă sau neterată, dar nu doriți să le reproduceți, ar trebui să discutați neutering sau spaying pisica ta cu veterinarul dvs. dacă doriți să împiedicați Caterwauling.

2. Pisica voastră dorește atenția

O cauză obișnuită a Caterwauling este căutarea atenției. Aceasta poate fi o modalitate legitimă pentru a comunica cu dvs. De exemplu, dacă vă pregătiți târziu cina, este o modalitate prin care vă vor aminti să le hrăniți. Ei pot, de asemenea, Caterwaul atunci când doresc apă, timp de joc sau doar câteva bacuri.

Există totuși un efect secundar potențial negativ al Caterwauling pentru atenție. Este posibil ca pisicile să învețe că Caterwauling este cel mai bun mod de a obține tot ce vor. Trebuie să vă asigurați că nu vă întăriți accidental ca un comportament prin depășirea celor mai mici capriciile lor. Cu toate acestea, deoarece Caterwauling poate fi un simptom al ceva serios, este înțelept să investigăm toate celelalte posibilități înainte de a scrie pe pisica dvs. ca manipulativă.

Dacă sunteți sigur că pisica dvs. încearcă doar să vă manipuleze să le dați mai multe tratamente, va trebui să vă opriți să răspundeți la Caterwauling. Trebuie să le învățați că Caterwauling nu este o modalitate acceptabilă de a vă atrage atenția. De asemenea, este posibil să doriți să introduceți ideea că tratamentele sunt date ca o recompensă pentru un comportament bun, pentru a-și redirecționa comportamentul. De exemplu, instruiți-i să răspundă la numele lor și să-i răsplătească succesul cu tratamentele.

În legătură cu o postare: Cea mai bună pisică tratează

mewing pisica britanică

3. Pisica ta se simte nervos

Pisicile pot fi foarte anxioase Animale. Străini, medii noi, singurătate, mirosuri necunoscute, animale de companie și orice număr de lucruri le pot face să devină foarte înfricoșătoare. Multe pisici încep să caterwaul când proprietarii lor pleacă la muncă pentru că se simt abandonați și speriat. Ei pot, de asemenea, Whine și Caterwaul după ce vă mutați Casa, introduceți un nou animal de companie în familie sau faceți orice alte schimbări în viața lor.

Ca proprietar de pisică, este important să vă pregătiți suficient pisica pentru schimbări de viață. Dacă credeți că pisica dvs. se luptă cu anxietate, căutați alte schimbări de comportament, cum ar fi distrugerea mobilierului, ascunderea, pupile dilatate, agresiune și un apetit redus. Odată ce știi că pisica ta se luptă cu frică, ar trebui să încerci să cheltuiți mai mult timp calmant de calitate cu ea.

Nu forțați pisica în a face nimic, nu vrea, dar petreceți timp cu ei într-o cameră tăcută împreună, până când vin la tine. Oferiți-le tratează, le îngrijește și, în general, accidentați și calmați-le. De asemenea, puteți reorganiza mobilierul pentru a oferi mai multe fețe și căi de evacuare, ceea ce le va ajuta să se simtă în siguranță și vă puteți consulta medicul veterinar despre hormon și terapii de miros.

4. Pisica ta este confuză

Pisicile pot, de asemenea, să înceapă Caterwauling la bătrânețe. Acesta este adesea un rezultat al disfuncției cognitive feline (FCD), care este denumită în mod obișnuit ca cat demență. Se estimează că peste jumătate din pisicile mai vechi de 11 ani și peste 80% din pisicile care sunt mai vechi de 16 ani, vor experimenta dezorientarea ca rezultat al FCD. Dacă aveți o pisică veche, este probabil ca acest lucru să-și explice Caterwauling.

Alte simptome pot include:

  • Uitarea comportamentelor învățate, cum ar fi utilizarea casetei de gunoi sau unde se culcă.
  • Care apar să uite oamenii sau animalele cu care se familiarizează
  • A se pierde
  • Priviți în spațiu
  • Un interes redus față de oameni și membrii familiei
  • Devenind aglomerat
  • Agresiune
  • Schimbari in Modelul de dormit
  • Un apetit redus
  • O rutină redusă de îngrijire

O pisică cu FCD necesită și mai multă rutină și stabilitate decât pisica medie. Va trebui să creați un mediu sigur și stabil, cu mese foarte obișnuite și timpi de pat. Veterinarul dvs. poate fi, de asemenea, capabil să prescrie medicamentul de anxietate.

5. Pisica ta vă avertizează despre invadatori

Una dintre cauzele cele mai puțin grave ale Caterwauling este o alertă concepută pentru a vă avertiza despre invadatori. De cele mai multe ori, pisica ta reacționează pur și simplu la vederea unui animal necunoscut afară și vrea să vă spună că "aveți grijă, cineva este pe gazonul nostru!". Dacă pisica dvs. doar caterwaululii când sunt lângă fereastră, este probabil că nu este nimic serios care este în neregulă cu ei.

Cu toate acestea, doriți să le antrenați din Caterwauling la invadatori dacă o fac prea frecvent sau în mijlocul nopții. În primul rând, puteți elimina tentația prin închiderea perdelelor, dar puteți lua în considerare și redirecționarea comportamentului lor atunci când văd un animal străin. Încercați să le redirecționați înainte ca Caterwaul, și apoi să le recompenseze cu un tratament dacă reușesc să nu fie caterwauling.

În legătură cu o postare: Cum să vă concepeți ferestrele

6. Pisica ta este în durere

Ultimul, dar, potențial, cel mai serios motiv pentru pisica dvs. poate fi Caterwauling este durere. Dacă sunteți cu adevărat confuză de ce sunt Caterwauling, și credeți că acestea pot fi în dificultate, durerea este o explicație probabilă. Merită să le privească pentru orice răni, lovituri sau leziuni și îndreptându-se direct la veterinar Dacă nu găsiți o explicație rezonabilă pentru izbucnirea lor.

roșu pisică caterwauling

Lista potențialelor explicații medicale pentru vocalizarea este prea lungă pentru a lista aici, dar veterinarul dvs. va putea să restrângă cauzele. Încercați cel mai bine să vă amintiți ce făcea exact pisica dvs. când au început să-i facă pe Caterwauling. Au întins o articulație specială? Dacă s-au întors înăuntru? Au mâncat ceva neobișnuit recent? Au frezat o anumită zonă împotriva mobilierului, poate datorită unei mâncărime care le deranjează? Au fost bolnavi recent? Odată ce știți ce este în neregulă, veterinarul dvs. va putea oferi tratament, iar Caterwauling ar trebui să se oprească.

Surse:

  1. 8 sunete de pisică - și ceea ce înseamnă - Petmd
  2. Miauul pisicii! Caterwauling în pisici - Spitalul Animal VCA
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ce este caterwauling și de ce fac pisicile?