De ce pisicile se aflau pe piept

De ce pisicile se aflau pe piept

Dacă sunteți un părinte de pisică, aveți șanse că ați văzut-o pe tovarășul tău de feline făcând niște lucruri ciudate. Încercând de pe pereți, stoarcerea în cele mai mici cutii posibile, furtul de șosete și alte articole de îmbrăcăminte, doar pentru a numi câteva. Dar unul dintre cele mai ciudate și unul cele mai drăguțe lucruri pe care le fac pisicile? Culcat și dormind pe pieptul părintelui lor de companie. Acesta este de fapt un comportament destul de comun pentru pisici, dar va dormi doar pentru a fi trezit de pisica ta stând pe piept (sau mai rău - capul) este destul de ciudat totuși. Deci, de ce fac pisicile asta? Deși nu există niciun răspuns clar la această întrebare, deoarece fiecare pisică este diferită, există câteva teorii despre motivul pentru care majoritatea pisicilor iubesc ședința și dormind pe turele și cuferele proprietarilor lor. Aici sunt câțiva dintre ei.

Pisica situată pe pieptul proprietarilor

Pisica ta te iubeste

Să începem cu cea mai evidentă și acceptată pe scară largă de ce pisicile le place să se afle pe proprietarii lor: dragoste. Da, pisica ta te iubeste la fel de mult - daca nu mai mult! - pe măsură ce îi iubești și ei arată prin diferite comportamente drăguțe, inclusiv lingerea mâinilor, frecându-și capul pe picioare, frământați pe poală și așezându-vă pe piept. Staiind și dormind pe piept, pisicile tale caută o modalitate de a întări legătura dintre voi doi. Cu alte cuvinte, este un semn pentru "Te iubesc, uman."

Ei caută securitate

Pisica ta poate avea patul lor propriu, Heck pot avea chiar ta la fel de bine, deci de ce aleg să vă stabilească? Când animalul tău a fost un pisoi, au dormit și în jurul mamei lor pentru mâncare și siguranță și acest tip de comportament poate continua bine în vârsta lor adultă. Deoarece multe pisici văd proprietarii lor umani ca părinți și protectori, îi place să se culceeze aproape și chiar pe ei - ați ghicit-o - protecția. Sigur, prietenul tău felinar poate arăta tot greu și puternic atunci când urmează șoareci, păsări sau jucării, dar când este timpul să se odihnească, sunt vulnerabili și doresc un fel de protecție să se simtă în siguranță. La urma urmei, pisicile din sălbăticie sunteți la cei mai vulnerabili în timp ce dormi, fiind aproape de cineva care știu și încrederea are sens perfect.

Pisicile iubesc căldura

Ați observat vreodată că pisicile tale iubește înmuia lumina soarelui? Chiar dacă locuiți în apartament, există o șansă bună că ați văzut pisica dvs. care rulează la fereastră primul lucru dimineața pentru a scălda în razele calde ale soarelui. Asta pentru că pisicile iubesc căldura. Chiar și cu haine groase, ei sunt cunoscuți că caută cel mai cald loc de dormit, inclusiv aproape de un șemineu, pe ferestrele însorite, lângă un radiator și pe patul proprietarului lor. Dar cel mai bun loc cald pentru a dormi, conform pisicilor? Pieptul sau turul tău. Pentru că disipezi căldura, pieptul tău face un loc de dormit super-confortabil, sigur și cald, încât nici o pisică nu poate refuza.

Băiera ta îi calcă

Un alt motiv pentru care pisicile iubesc dormind și în jurul lor mama lor este că ei le pot auzi bătăile inimii. În timp ce pisica dvs. poate fi un adult, ei nu ar fi putut să nu mai depășească acest comportament reconfortant - situându-se pe piept și să vă audă bătăile inimii să vă simțiți în siguranță și liniștiți, ca și cum ar dormi pe mama lor (care, într-un anumit sens, ei sunteți!). Veți fi încântați să auziți că, de asemenea, este adevărat - cercetările au arătat că purrul unei pisici are efecte calme și terapeutice asupra sănătății umane. De fapt, mângâierea unei pisici de purtring poate fi văzută ca o formă de relief de stres, care scade riscul bolilor de inimă și al accidentului vascular cerebral!

Pisica scoțiană de ploaie situată pe pat

Sunteți confortabil

Când sunteți în siguranță și caldă, sunteți, de asemenea, confortabil - cel puțin sunteți la pisica voastră! Mai ales dacă purtați un pulover frumos, gros sau pijamale confortabile și vă aflați în patul dvs. Și tu ar căuta locul cel mai confortabil pentru a dormi dacă ai dormit timp de 15 ore sau mai mult pe zi! Într-o notă mai serioasă, unul dintre motivele posibile pentru care pisica ta îi place să dormi pe piept sau burtă este pur și simplu pentru că te simți confortabil să dormi. Miros familiar, ești cald, și este întotdeauna mai bine să pui în companie bună.

Pisica ta încearcă să vă revendice

Dacă puneți întrebarea "Ce înseamnă atunci când o pisică se află pe tine", în speranța de a primi un răspuns pozitiv, adorabil, cum ar fi "înseamnă că te adoră", s-ar putea să fii o surpriză. Unele pisici stau pe proprietarii lor într-un efort de a le pretinde pentru ei înșiși. Așa este, cu atât mai mult vă lăsați pisica să stea pe piept, cu atât mai mult sunteți în posesia lor! Vin să te gândești la asta, asta este adorabil.

S-ar putea să fi văzut că pisicile fac acest lucru și cu alte obiecte, cum ar fi Jucarii de pisici, canapele și paturi, chiar hainele tale. Nu este de mirare de ce feline fac asta - sunt foarte teritorial, la urma urmelor. Prin minciună și așezată pe lucruri (și oameni), pisicile îi acoperă cu mirosul lor, care într-un fel, îi pretind ca al lor.

Nu lăsați pisica să doarmă pe tine pentru perioade lungi de timp

În timp ce adorabil, pisica ta dormind sau doar pe pieptul tău nu este ceva ce vrei pentru o perioadă lungă de timp. Iată de ce.

  • Puteți obține pieptul dvs. ghemuit: Oricine a urmărit vreodată somnul de pisică știe că din când în când îi place să se întindă, lăsându-i ghearele în timpul procesului. Firește, nu doriți ca pisica voastră să-ți placă pieptul, deoarece una, este dureroasă și două, fiind trezită la fiecare câteva minute, nu poate fi bună pentru rutina de somn.
  • Veți fi trezit frecvent: Pentru a continua dezavantajul anterior, a fi trezit la fiecare câteva minute sau ore nu este bun pentru sănătatea ta. Cercetările arată că somnul întrerupt este atât de rău încât este de fapt mai rău decât somnul scurt! Și chiar dacă pisicile tale este neobișnuit de calmă și liniștită în timp ce dormi, pisicile generează o mulțime de căldură atunci când dormi care se poate simți incredibil de fierbinte în câteva minute, te trezesc de la somnul tău.
  • Nu veți putea să respirați profund: În timp ce dormi, vrei să poți respira profund și în mod corespunzător, dar nu vei putea să faci asta cu o pisică adultă care se așează pe piept. Sigur, pisoiurile pot fi ok pentru o vreme, dar pisicile adulte se pot simți în curând prea grele și restricționează pe piept.
  • Puteți obține alergii: În afară de a fi blană, tovarășii noștri de feline au, de asemenea, destul de puțin de Dander (celule moarte ale pielii), care pot provoca probleme de sănătate, cum ar fi alergii la unii oameni. A dormi cu pisica ta atât de aproape de fața ta înseamnă că vei inhala un păr și dander, care după călătoriile la plămâni, poate provoca probleme de respirație. Este important să rețineți că toate pisicile au danse, chiar și cele care sunt tăiate în mod regulat (deși este sigur să spun că acele pisici au mai puține celule moarte și părul mortal).
  • Puteți să vă zdrobiți pisica: In cele din urma, dormind cu animalul dvs. de companie în pat nu este o idee bună pentru ei fie ca să vă puteți întoarce cu ușurință în timpul somnului și să vă zdrobiți pisicile sărace. Nu vă faceți griji, este foarte puțin probabil să vă omorâți pisica ca aceasta (dacă nu este un pisoi foarte tânăr), dar vă puteți răni.

Ce să faci dacă dețineți o pisică care iubește culcat și dormind pe piept, deoarece ei o echivală cu confort, securitate și dragoste? Există un compromis care trebuie făcut - paturi de companie. Obțineți un moale, confortabil Pat de pisică cu o caracteristică de încălzire dacă Kitty se bucură de căldură și o pune lângă patul tău. În acest fel, animalul dvs. de companie se va simți în siguranță în siguranță, confortabil și aproape de dvs., dar nu vă va întrerupe somnul. Bineînțeles, puteți întotdeauna să lăsați pisicile să se culce pe piept pentru o scurtă perioadă și apoi să le transfere în patul sau la locul de dormit favorit!

Ați putea dori, de asemenea: Pat de pisică încălzit

Pisica si proprietarul minciuna

FAQ:

De ce dormi pisica mea între picioarele mele?

Pentru pisica ta, dormind intre picioarele tale este cam la fel ca dormit intr-un hamac este pentru tine - super-confortabil, sigur si calmant. Picioarele dvs. creează un fel de loc ecranat unde pisicile tale pot să se pui în siguranță și să doarmă atâta timp cât le place. Desigur, în realitate, ei nu pot dormi așa de mult timp pentru că există o șansă să le loviți în somn! Din acest motiv, este mai bine să lăsați pisica dvs. să doarmă între picioarele dvs. numai în timp ce vă treziți (citiți o carte, vizionați TV etc.).

De ce dormi pisica mea în patul meu?

Pisicile sunt la cele mai vulnerabile atunci când dorm, motiv pentru care le place să caute locuri sigure și confortabile pentru a dormi. Uneori, locul ăsta poate fi patul proprietarului lor. Și de ce nu atunci când patul miroase ca părintele lor uman, este confortabil, cald și cel mai important sigur? Ei bine, unul dintre motivele pentru care este posibil să nu doriți ca Kitty să dormi în pat este din cauza labei lor murdare. Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acest lucru dacă dețineți o pisică interioară și vă păstrați podelele anunțului curat curat!

De ce dormi pisica mea pe piept?

Dacă nu aveți timp să citiți întregul articol și doriți un răspuns scurt și dulce, este pentru că sunteți cald, confortabil, familiar și sigur. Pisica ta te iubeste si pe tine si dormi de lângă sau pe tine întărește legătura ta. Uneori, totuși, pentru că pisica ta încearcă să te pretindă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile se aflau pe piept