Afgan hound: profil de rasă de câine

Afgan Hound

Houndul afgan, cunoscut pentru haina lungă, matasoasă, este o rasă de câine populară pentru calitățile sale demne. Afganoții afgani sunt considerați una dintre cele nouă rase vechi sau "bazale", ceea ce înseamnă că ADN-ul lor este mai strâns legat de câinii din istoria antică decât rasele contemporane comune. Deși rasa a provenit din Afganistan (unde a fost numele de rasă Tazi), majoritatea câtorilor afgani de astăzi sunt considerați că au provenit la începutul secolului al XX-lea Marea Britanie. În plus față de aspectul lor izbitoare, houndii afgani sunt cunoscuți pentru independența și încrederea în sine, precum și dulce, destul de liniștită, și natura plină de umor în jurul oamenilor cu care se simt confortabil.

Privire de ansamblu de rasă

grup: Câine

Înălţime: 25-27 inci la umăr

Greutate: Aproximativ 50 până la 60 de lire sterline

Coat și culoare: Haina este lungă, groasă și fină și poate fi orice culoare sau combinație de culori, inclusiv brindle și domino.

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile câinii afgane

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateScăzut
InteligențăMediu
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria câinii afgane

Este greu de fixat exact atunci când a apărut mai întâi câinii afgani, deoarece prezența sa precedă istoria scrisă - oricare dintre primele descrieri publicate ale rasei au apărut într-un desen al soldatului englez Thomas Duer Bateton când a fost în India în 1809.

Afganii pot fi urmăriți înapoi în mai multe regiuni din Afganistan, cu diferențe distincte în haina și culoarea lor, în funcție de locul în care sunt de la. Afganii afgani din zonele montane au straturi groase și întunecate, în timp ce cei din deșert au haine care sunt mai ușoare în culoare și volum. De secole, au servit ca tovarăși de vânătoare pentru oameni, care se bazează pe ei pentru viteza, gândirea rapidă și independentă și viziunea panoramică - trăsături comune ale tuturor celor apropiate.

Afganii de astăzi sunt în primul rând rezultatul eforturilor de reproducere realizate de limba engleză în anii 1920. Rasa a devenit un suport al soldaților britanici și nobilii la începutul anilor 1900, dar aproape a murit în timpul primului război mondial, când resursele s-au schimbat și a devenit dificil să se reproducă și de îngrijirea animalelor de companie. La mijlocul anilor 1920, ofițerii militari britanici au început să aducă câinii afgani în Occident, iar în 1927, rasa a fost înregistrată de Clubul American Kennel (AKC). Până în anii 1980, câinii afgani din America a devenit suporturi ale circuitelor de spectacol și de ascultare.

Afghan Hound Care

Datorită straturilor lor lungi, îngrijirea este o parte esențială a unei îngrijiri afgane. Stratul său fin și matasos trebuie să fie periat în mod regulat pentru a preveni covorașele și tangurile, deși băile sunt necesare doar după cum este necesar. Periați un strat de câine afgan de mai multe ori pe săptămână pentru a-și menține textura matasoasă și pentru a reduce vărsarea.

În afară de periere frecvente, cerințele de îngrijire a câinilor afgane sunt relativ de bază. Unghiile ar trebui să fie tăiate după cum este necesar și o îngrijire dentară adecvată furnizată în mod regulat. Părul lung în jurul urechilor lor înseamnă că câinii afgani sunt adesea predispuși la infecțiile urechilor, astfel încât urechile trebuie să fie păstrate curate și verificate în mod regulat pentru semne de iritare sau infecție. Mulți proprietari afgani legați părul de pe capul câinelui lor într-un nod de sus pentru a împiedica să se încadreze în alimente sau prin capturarea bacteriilor în jurul urechilor lor.

Afganii au nevoie de exerciții zilnice, dar ele sunt adesea fericite să se stabilească pe canapea cu oamenii lor după ce au avut șansa de a alerga în jur. Plimbări zilnice sau runde sunt încurajate, la fel ca și activitățile care utilizează unitatea de vânătoare naturală a Afganului, cum ar fi atrage cursa. De asemenea, se recomandă ca Afganul să aibă șansa de a fugi în afara unei zone închise o dată sau de două ori pe săptămână.

Deși sunt cunoscute pentru inteligentele lor, Hounds afgane pot fi departe și încăpățânați când vine vorba de antrenament. Cu excepția cazului în care scopul este de a instrui pentru spectacole, ascultare sau sport, majoritatea proprietarilor afgani consideră că este suficientă să respecte elementele de bază ale pregătirii în gospodărie. Țineți minte că, pentru că Drive de vânătoare este una dintre cele mai puternice caracteristici, chiar și cel mai bun hound alfhan poate să refuze să asculte "șederea" sau "vino" dacă sunt în căutarea pradă.

Probleme comune de sănătate

Ca toți câinii de rasă pură, afganii sunt predispuși la probleme specifice de sănătate, deși nu înseamnă că toți câinii din rasă vor experimenta ei. Un crescător responsabil va fi deschis și cinstit cu privire la orice condiții de sănătate cunoscute care afectează linia un cățeluș de la și va oferi, de asemenea, autorizațiilor de sănătate care arată că părinții cățelușului nu suferă de una dintre problemele de sănătate comune rasei, cum ar fi:

Dieta și nutriția

Ca toți câinii, câinii afgani fac cel mai bine o dietă de hrană de înaltă calitate, de proteine. Afganii adulți ar trebui să mănânce aproximativ 2 până la 2.5 cești de alimente uscate pe zi împărțite în două mese, deși alimentele uscate pot fi completate în parte sau în întregime de alimente umede. Puii afgani, seniori, iar cei care se confruntă cu răniri sau boli au nevoie de nutriție diferite, deci este important să obțineți instrucțiuni clare de la un veterinar calificat atunci când le determinăm dieta. Limitați alimentele și creșterea exercițiului pentru adulții afgani afgani care sunt supraponderali.

Cele mai bune rase de câine liniștite care scad mai puțin
PROS
  • Rasa liniștită, nu un barcă mare

  • Dulce și blândă natura

  • Mare chaser

Contra
  • Necesită o cantitate echitabilă de îngrijire

  • Poate fi încăpățânat și are o tendință de a fi mai auto-dirijată

  • Părul lung face predispus la infecții ale urechii

Unde să adopți sau să cumpărați un câine afgan

Cred că Houndul afgan ar putea fi câinele perfect pentru tine? Asigurați-vă că faceți cercetările dvs. pentru a obține o idee completă despre viața cu un câine afgan. Puteți găsi informații suplimentare, ajungând la reputația de crescători de vânători afgani sau grupuri de salvare Afgano Hound, inclusiv:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Afganii sunt câini mari, dar fac unele cercetări pe rase similare pentru a fi siguri. Rasele cu o mulțime de aceleași caracteristici includ:

Toți câinii sunt unici, dar puteți spune multe despre ceea ce ați putea să vă așteptați la personalitatea unui câine din rasa lor. Pentru mai multe informații, verificați tot celălalt Profiluri de rasă de câine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Afgan hound: profil de rasă de câine