Totul despre rasa de câine saluki

Dacă nu ați văzut un saluki sau nu știți prea multe despre asta, v-am acoperit. Acesta este un ghid pentru rasa de câine Saluki și ceea ce trebuie să știți. După citire, veți fi echipat pentru a lua o decizie dacă această rasă este potrivită pentru familia ta.

Pentru a începe, arată un pic ca o cruce între un câine afgan și o oglindă. Odată ce vedeți unul, veți ști exact ce înțelegem. Ca unul dintre cei mai grațioși câini, precum și una dintre cele mai vechi rase din lume, Saluki are o mulțime de istorie interesantă în spatele ei. Iată un instantaneu al câinelui Saluki, inclusiv fundalul, aspectul, nevoile de exerciții, temperamentul și multe altele.

Aspectul câinelui Saluki

Saluki este un câine elegant, subțire, cu picioare lungi, atletice. Ochii lor sunt deseori colorați și în formă de ovală, așezată pe capul lor lung și îngust. Urechile lor sunt destul de lungi, iar unii proprietari de saluki aleg să accentueze aspectul, lăsând părul matasos pe urechile lor să crească, ajungând peste umerii lor. Același lucru este valabil și pentru blana pe coada lor lungă, ceea ce este adesea cu pene și are un aspect flori și elegant.

Suprafața Saluki variază în culori și aruncă foarte puțin. Deși femelele tind să fie considerabil mai mici decât bărbații, câinele Saluki poate ajunge între 23-28 de centimetri înălțime la umeri și se cântărește între 40 - 65 de lire sterline.

Saluki Istoria câinelui

Câinele Saluki are o istorie bogată. De-a lungul anilor, a fost numită și o Greyhound persană, Gazelle Hound și Hound Arabian. Deși este considerat câinele regal al Egiptului, este de fapt originar din Turcia și regiunile înconjurătoare. Numele provine dintr-un vechi oraș arab care nu mai există. Dovezile sugerează că Saluki este unul dintre cei mai vechi câini domesticiți din lume. Corpurile lor au fost adesea găsite mumificate cu proprietarii lor de faraon în morminte care și-au prezentat fotografiile înscrise în ele.

Din punct de vedere istoric, musulmanii au considerat că Salukis sunt cadouri sacre de la Allah. Au fost atât de speciale încât nu au putut fi cumpărate pe piață. În schimb, ar fi trebuit să fi fost dată unul ca un dar de onoare sau prietenie.

Arabii au folosit salukis, să vâneze gazelle, iepure și șacal. Acest lucru sa datorat vitezei și agilității lor, în special pe terenul dur. Având în vedere cât de repede sunt acele creaturi, acesta oferă o idee despre cât de repede ar putea funcționa un saluki. Atunci când ajung la cea mai mare viteză - care poate fi de până la 50 de mile pe oră - apar ca și cum vor pluti, cu toate cele patru picioare suspendate în aer în același timp.

Clubul american Kennel a recunoscut pentru prima dată saluki în 1927.

Două Saluki

Temperamentul câinelui Saluki

Salukis poate face un animal de companie excelent pentru familia potrivită. Sunt loiali proprietarilor lor, dar sunt, de asemenea, foarte independenți. Aceste rădăcini din istoria lor ca vânător independent, prea repede pentru oameni pentru a ține pasul cu. Independența lor le poate face să pară în aloof, aproape ca o pisică, dar asta nu înseamnă că le place să rămână singuri.

Deși Salukis sunt capabile să fie vânătorii avid și rezistent la căldura și terenul deșert, care nu înseamnă că nu le place să trăiască un stil de viață luxos. Ei se bucură de suprafețe moi pentru a minți, deoarece nu au mult grăsime corporală pentru a acționa ca o căptușeală naturală. Și, deși le puteți găsi perfect fericiți în picioare lângă tine în pat sau pe canapea, asta nu înseamnă că nu au nevoie de activitate fizică. De fapt, opusul este adevărat. Sunt incredibil de atletice și au nevoie de o mulțime de oportunități de activitate fizică. Dacă trăiesc un stil de viață activ, sănătos, pot trăi până la 17 ani.

Salukis poate fi ușor distras și sensibil la disciplina aspră. Din acest motiv, unii oameni le găsesc dificil de antrenat. Dar cu orice câine, răbdarea este esențială. Arătându-le că sunteți liderul pachetului îi va ajuta să se simtă mai încrezători și mai confortabili în împrejurimile lor, care la rândul lor le pot face mai ușor să se antreneze.

Deși Salukis sunt blânde cu copii și chiar pisici de familie Dacă sunt ridicate împreună, este important să ne amintim că au fost crescuți să vâneze animale mici, non-canine. Din acest motiv, nu ar trebui să părăsiți niciodată un saluki dezlănțuit în aer liber sau într-o casă cu animale mici.

două saluki care rulează în câmp

Nevoile unui câine de saluki

Salukis sunt foarte adaptabile și fac animale de companie loiale, dar au nevoi specifice pe care toți proprietarii ar trebui să fie conștienți de. De exemplu, deși le puteți găsi adesea curbați pe un scaun confortabil în colțul unei camere, care nu înseamnă că se așează în jurul valorii de numai este bun pentru ei. Acestea nu sunt potrivite pentru apartamente mici și, în schimb, au nevoie de o mulțime de cameră. Acest lucru este deosebit de adevărat în aer liber, unde trebuie să poată alerga. O curte împrejmuită este ideală, datorită unității lor extreme de pradă.

Exercițiu

Păstrarea activului dvs. Saluki este cheia pentru a preveni comportamentele nedorite în casa dvs. Cel puțin, Salukis are nevoie de o plimbare cu o plimbare lungă. Cu toate acestea, unele salukis pot nevoie de mult mai mult exercițiu pentru a le menține fericit. Ei au o rezistență uimitoare, deci o plimbare simplă nu este probabil să le provoace mult. În schimb, rularea lor alături de bicicleta dvs. ar trebui să le aducă la o viteză care să se simtă cea mai confortabilă. Nu-i suprasolicitați. Un ritm moderat și ușor de pe bicicletă ar trebui să fie de ajuns.

Fi pregătit dacă saluki vede un animal mic în timp ce alergi sau ciclism cu ei. Fără formarea lor să lase animalul singur, ați putea găsi că ei ajung să vă tragă prin câmpuri în orice direcție pe care o are animalul merge. Și din moment ce sunt răni, ei pot fi atât de concentrați pe păstrarea pradă, având în vedere că ignoră orice indicii verbale pe care le dați. Amintiți-vă că acest lucru este în natura lor și nu o fac în mod intenționat ca un câine rău. Atunci când este posibil, alegeți locații și medii în care distragerile de la animalele mici sunt menținute la un nivel minim.

Probleme de sănătate

În ceea ce privește condițiile de sănătate, Saluki este predispus la unele genetice boli oculare, precum și cancerul. O îngrijire specială ar trebui luată la soare, deoarece poziția nasului lor pe fața lor îl face să fie predispusă la arsuri solare.

Îngrijirea

Îngrijirea este ușoară cu Saluki. Este fără miros și are o haină, în general, peste cea mai mare parte a corpului său. Doar asigurați-vă că o periați săptămânal. Este posibil să fie nevoie de mai multă periere, cu atât mai multă pene este totuși.

Cu grija corectă și un stil de viață care se potrivește, ați putea găsi că sunteți un proprietar ideal pentru acest câine uimitor.

Citiți următorul: Racingul câinelui de curse

Totul despre rasa de câine Saluki

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Totul despre rasa de câine saluki