Sunt câinii mai inteligenți decât pisicile? Noile puncte de cercetare la da

În dezbaterea veche de vârstă a Cine este mai inteligent între pisici și câini, știința ar fi putut găsi un răspuns.

O echipă de oameni de știință din universități din întreaga lume s-au adunat pentru a studia creierul diferitelor animale, comparativ cu cele ale oamenilor și a constatat că câinii pot fi de aproximativ două ori mai inteligenți ca pisicile.

Toate se reduce la numărul de neuroni conținuți în cortexul cerebral al fiecărei specii.

Studiul a fost realizat de cercetători de la universități din Brazilia, Africa de Sud, Danemarca și U.S. Constatările lor urmează să fie publicate în jurnal Frontiere în neuroanatomie.

De ce neuronii sunt importanți

Unul dintre autorii studiului, neurologul Suzana Herculano-Houzel, este bine cunoscut în comunitatea științifică, a studiat funcția cognitivă la om și animale non-umane timp de aproximativ un deceniu.

Potrivit lui Herculo-Houzel, măsurarea precisă a acestei funcții cognitive depinde de numărul de Neuroni în cortexul cerebral; mai mulți neuroni, cu atât mai inteligent animalul.

LEGATE DE: Progresul în diagnosticarea tulburării creierului la câinii mici

Neuroni sunt celule nervoase care servesc ca blocuri de construcție ale sistemului nostru nervos. Munca lor extrem de specializată este de a comunica informații în tot corpul în multe moduri diferite. Cu cât mai mulți neuroni pe care îi ai în creierul tău, cu atât mai cognitive sunt capabile de tine.

Într-o analogie ciudată pentru modul în care realizează acest lucru, Herculano-Houzel spune că ia creierul și "transformă într-o supă" și observă numerele de nuclee suspendate din celulele neuronale. Acest lucru este egal cu numărul de neuroni prezenți.

Stivuirea numerelor fiecărei specii

Câine și pisicăFolosind creierul de 3 animale și comparându-le împotriva oamenilor, cercetătorii au putut determina cât de inteligentă este una.

Au folosit o pisică și doi câini (unul mare și unul mic, deoarece dimensiunile câinilor pot varia atât de mult).

Oamenii sunt folosiți ca număr final pentru a măsura în acest studiu, deoarece avem cel mai mare număr de neuroni - aproximativ 16 miliarde pe persoană.

În ciuda variației dimensiunii fizice, creierul fiecărui câine a avut același număr de neuroni - aproximativ 500 de milioane.

Pisicile au avut doar jumătate de număr - aproximativ 250 de milioane.

Acest număr de neuroni indică faptul că câinii au la același nivel de inteligență ca ratonii și leii, în timp ce pisicile domestice au același nivel de inteligență ca și urșii.

Gorilele sunt cele mai apropiate de oameni, având 8-9 miliarde de neuroni, andchimpii se încadrează în linie cu 6-7 miliarde de neuroni.

Până în prezent, cele mai inteligente animale non-primate sunt elefanți, care au aproximativ 5 ani.6 miliarde de neuroni.

Efectuarea progresului științific

În timp ce acești cercetători contribuie la dezbaterile vechi în rândul iubitorii de animale de companie despre pisici și câini, aceasta nu a fost intenția lor.

Scopul lor mai mare a fost acela de a găsi dacă putem începe să folosim neuroni ca o altă măsură cuantificabilă a inteligenței. Până în prezent, măsurile utilizate în mod obișnuit au fost complexitatea structurală și dimensiunea creierului.

Cu toate acestea, există puține dovezi în spatele noțiunilor că un creier mai mare este egal cu mai multă inteligență.

Această cercetare ar putea ajuta oamenii de știință să înțeleagă o mai bună înțelegere a exact ce inteligența este în toate variațiile sale și modul în care anumite măsurători determină această inteligență.

Citiți următorul: Jucăriile de puzzle interactive pentru câini ca exerciții de creier

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sunt câinii mai inteligenți decât pisicile? Noile puncte de cercetare la da