Testele canine iq sugerează prezența unui factor "g"

Testele Canine IQ sugerează prezența unui factor G

S-ar putea să știm deja că câinii noștri sunt super-inteligenți, dar acum există un studiu care dovedește că canini de fapt posedă A & # 8221; factor sau A & # 8220; Inteligența generală & # 8221; factor. Conform Jurnalul Inteligență studiul Realizat de psihologii britanici Rosalind Arden și Mark Adams confirmă faptul că câinii care au arătat inteligent remarcabil în comportamentul cognitiv într-o zonă vor face, de asemenea, în alte domenii de testare.

Acest lucru este în concordanță cu peste un secol de cercetare privind inteligența umană. Pentru acest studiu, cercetatorii au folosit 68 de colaboratori de la Wales.Acești câini au fost totuși crescuți și instruiți să facă o muncă pe o fermă și, prin urmare, au avut medii similare. Caninii au fost apoi introduși prin trei studii distincte IQ cu un sistem de recompensă bazat pe un tratament alimentar.

Testele Canine IQ sugerează prezența unui factor G

testul de ocolire au avut câinii care rulează în jurul obstacolelor aranjate în diferite modele pentru a primi tratamentul. testul punct-urmați a implicat cercetătorul care indică un pahar inversat specific, ascunzând un tratament pentru a înregistra dacă pooch-ul a mers la cea corectă. În cele din urmă, cu Testul de discriminare a cantității a folosit un glob mic de unt de arahide peste un cel mai mare pentru a înregistra dacă câinele ar putea discerne între cele două diferențe de dimensiuni.

LEGATE DE: Formarea de agilitate pentru câini: Ghidul ultimului începător

Interesant, am fost martor la speciile albastre de pasăre care cântăresc diferența dintre arahide în cochilie. Ei vor ridica fiecare și o vor pune înapoi până când în cele din urmă au ales cel mai mare sau mai greu să mănânce.

Cu toate acestea, nu atât de surprinzătoare sunt rezultatele pentru acești canini testate. niste Câinii au încercat studiile în timp ce alții s-au luptat. Dar câinii care au depășit sau # 8220; nu au reușit și # 8221; într-un test, de obicei, a făcut acest lucru în toate cele trei quest-uri. Acest lucru este semnificativ, deoarece aceleași rezultate au fost găsite și în subiecții de testare umană.

De ce cercetătorii sunt încântați de aceste rezultate? Ei simt că acest lucru ar putea fi valoros pentru înțelegerea legăturii dintre inteligență și sănătate la om. Toate aceste cercetări au convins acei experți că scorurile obținute pe testele IQ ar putea Preziceți rezultatul sănătății noastre; O inteligență înaltă ar indica o viață mai sănătoasă și mai sănătoasă.

Testele Canine IQ sugerează prezența unui factor G

LEGATE DE: 20 cele mai bune studii științifice despre câini

Din păcate, interpretarea acestei constatări este complicată. Cum rămâne cu acei oameni foarte inteligenți care continuă să bea în mod constant și la exces sau la acei fumători obișnuiți? Acesta este motivul precis motivul pentru care cercetătorii folosesc câini pentru testarea inteligenței. Caninii nu se angajează în aceste obiceiuri periculoase, astfel încât să poată (cel puțin teoretic) să ofere o estimare mai precisă a relației dintre sănătate și inteligență.

Indiferent dacă acest tip de cercetare, fiecare tăietură pentru cei implicați, noi, ca părinți dedicați PET, putem deduce deja dacă tovarășii noștri canini au inteligenți sau sunt doar prieteni iubiți care trec prin viață un pic mai ignorant decât restul ambalajului. Sigur, uitându-se la o plimbare cu o plimbare inteligentă a unui skateboard sau înapoi înapoi în comandă poate fi distractiv (în timp ce pooch-ul nostru nu-și amintește de vasul său de apă este mai bun decât toaleta, cel puțin în opiniile noastre). Îi iubim încă pentru loialitatea și dragostea zilnică.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Testele canine iq sugerează prezența unui factor "g"