Piranhas: cât de periculoși sunt ei?

Piranha roșie

Filmele de aventură nu ar fi complete fără scene ale oamenilor care sunt dezbrăcate la os în câteva secunde de către Piranhasul Ravenos în Jungle Rivers. Si totusi Piranhas sunt, de asemenea, păstrate de unii oameni ca exemplare în acvariile la domiciliu. Această contradicție poate lăsa pasioni care se întreabă cât de periculoase sunt piranhasul de fapt.

Într-adevăr, este Piranhasul care sunt mâncate în mod obișnuit de oameni - doar câțiva oameni au fost vreodată mâncați de piranhas. Și totuși, atacurile asupra oamenilor au avut loc într-adevăr, mai ales în bazinul Amazonului. Există câteva sute de cazuri de atac documentate, cu câteva terminare în moarte. Dar din mai mult de 20 de specii Piranha, este doar piranha roșie, care este subiectul majorității legendelor omenești.

Cât de periculoși sunt ei?

Potrivit unui studiu, atacurile cu piranha roșie tind să maximă în sezonul uscat atunci când alimentele sunt rare și nivelele de apă sunt scăzute, ceea ce duce la concentrații mai grele decât cele obișnuite de pește foame. Totuși, chiar și aceste atacuri de sezon uscat sunt, în mod normal, limitate la mici, dar dureroase nipuri la mâini și atacurile fatale-fatale sunt destul de rare.

O piranha are fălci puternici cu dinți ascuțiți și este un prădător formidabil, dar aceste pești se hrănesc, de obicei, pe alte animale sau animale rănite. Faptul este că Piranha foame va mușca aproape orice, chiar și alte piranze. Această predare conpecifică se întâmplă frecvent suficientă ca Piranhasul să dezvolte regenerarea incredibil de rapidă a furajului și a peretelui corpului, cu mușcăturile care fac progrese de vindecare vizibile în mod literal peste noapte. Această regenerare rapidă este subiectul studiului științific.

Expert de pește Dr. H. R. Axelrod a declarat pe televiziunea de rețea pe care Piranhasul nu sunt periculoși pentru oameni. Mai târziu a fost rugat să dovedească și să dovedească că a făcut-o - prin răsturnarea în apele infestate cu piranha purtând doar trunchiuri de înot. Plasând o bucată mare de carne pe un pește, el a dus-o în apă și a așteptat. Piranhii au rupt în carne, dar a plecat dr. Axelrod neatinsă.

Sunt Piranhas Legal?

Chiar dacă Piranhasul prezintă un pic de pericol pentru oameni, ei prezintă un pericol pentru speciile de pești nativi. Din acest motiv, multe state și țări restricționează importul, reproducerea sau chiar păstrarea lor în acvarii.

Din păcate, oamenii au pește de pește ei nu mai doresc în râuri sau lacuri, dar un piranha aruncat într-un râu sau la lac poate perturba cu ușurință speciile de pești care locuiesc acolo, deghează astfel ecologia. Potențialul unei populații de reproducere care se înființează în apele noastre este real, iar din acest motiv unele state aleg să interzică peștele chiar și pentru a fi utilizate în acvariile interioare.

Ar trebui să păstrați piranhasul?

Chiar dacă sunt legale în unele locuri, piranhasii nu sunt pești ideali ai acvariului. Ele nu pot fi păstrate cu alte pești, deoarece sunt prădători naturali - ei vor mânca toate celelalte specii tale și, uneori, chiar și pe alții de-a lor. Piranhasul sunt, de asemenea, destul de reclusiv și mai degrabă skittish. Cu excepția cazului în care rezervorul dvs. este gol de toată capacul, nu veți vedea piranhas afară și despre foarte des.

Timpul de hrănire este atunci când veți vedea cea mai mare acțiune și chiar și atunci ei vă pot aștepta să părăsiți camera înainte de a decide să mănânce. La fel ca orice prădător acvatic, Piranhas iau glisare singuri la alimente. Obiceiurile lor alimentare sunt mult mai lente și relativ necorespunzătoare față de frenziile de hrănire descrise de Magia filmului de la Hollywood.

Dacă sunteți serios despre alegerea de a păstra piranhasul, au nevoie de un habitat liniștit, cu locuri de ascuns și nu ar trebui să fie păstrate cu alte pești, chiar și cu propria lor specie. Piranhas sunt Carnivores care preferă alimentele proaspete. Și amintiți-vă, din cauza pericolului pe care îl prezintă la habitatele locale, verificați legile locale înainte de a aduce o casă.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Invadatorii lui California: Piranha. Departamentul de pește și faunei sălbatice din California, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Piranhas: cât de periculoși sunt ei?