Păsările tale are nevoie de un tăiat de cioc?

Close-up de ciocul unui papagal verde

Trimirea A Beacul Bird Sună un fel de înfricoșător, dar este o procedură necesară pentru unele păsări de companie. La fel ca unghiile noastre, un cioc de păsări este făcut din keratină și crește continuu pe tot parcursul vieții sale. Din acest motiv, ciocul trebuie să fie în mod constant împământat - fie prin intermediul activităților de zi cu zi a păsărilor, fie printr-o tăiere manuală a ciocului pentru a rămâne sănătoasă și funcționează corect.

Întreținerea ciocului de păsări

În mod normal, activitățile zilnice ale păsărilor sănătoase includ o mulțime de mestecați, alimentația și hrănirea, care ajută la menținerea naturală a pământului de cioc până la lungimea și forma corespunzătoare. Păsările sunt adesea observate frecarea ciocurilor pe suprafețe aspre, care ajută, de asemenea, la menținerea ciocului.

Cele mai multe păsări de companie care sunt prevăzute cu obiecte sigure, masticabile, cum ar fi forțele de lemn natural și Cuttlebone, sunt capabili să-și păstreze ciocurile în formă bună. Anumite alimente, cum ar fi nuci nesfârșite, pot ajuta, de asemenea, să-și poarte ciocurile - deși este important să se asigure că aceste alimente fac parte dintr-o dietă sănătoasă de păsări.

Ocît, un ciocă de păsări ar putea deveni îngrozită sau în formă ciudată. Acest lucru ar putea fi datorat unei vătămări, anumite afecțiuni medicale sau unui stil de viață care pur și simplu nu dă oportunități suficiente de păsări de a-și purta scaunul. Și când se întâmplă acest lucru, este necesară o tăietură de cioc (și potențial altă îngrijire medicală) pentru ao repara.

Procesul de tăiere a ciocului

Doar dacă nu ați experimentat în medicina veterinară, nu ar trebui să încercați niciodată să vă tăiați șiacul păsărilor dvs. Pentru a face acest lucru ar putea să vă răniți atât pentru dvs. cât și pentru animalul dvs. de companie.

Deci, dacă observați că ciocul păsărilor arată prea mult, neuniform sau altfel anormal, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să programați o întâlnire cu un an Avian veterinar. VET dvs. va trebui să vă examineze pasărea pentru a determina cauza anomaliei ciocului și pașii potriviți pentru ao corecta. În afară de un decupat de cioc, ar trebui, de asemenea, să trateze o stare medicală subiacentă.

Când pasărea dvs. își primește ciocul tăiat, veterinarul va folosi un fișier special - la fel ca un instrument dremel - pentru a îndepărta ușor straturile excesive ale ciocului păsărilor.Depunerea ciocului în acest mod imită îndeaproape eroziunea ciocului din viața de zi cu zi, permițând o privire mai naturală la ciocul finit și minimizarea riscului de rănire a păsării.

În mod evident, o vizită de veterinar și o tăiere a ciocului poate fi stresantă pentru o pasăre. După numirea dvs., este cel mai bine să luați pasărea direct acasă de la biroul vetor și plasați-o într-un loc liniștit și familiar în casa dvs. Vă reasigurați animalul de companie, dar încercați să evitați cuddlarea excesivă. Majoritatea păsărilor vor prefera să fie lăsate singure pentru o vreme după ce au suferit o excursie la veterinar. Furnizați apă proaspătă și o mulțime de alimente gustoase și nu permiteți vizitatorilor sau altor membri ai familiei să perturbă pasărea timp de câteva ore sau până când i-au reluat comportamentul normal.

Urmăriți acum: Ce îngrijire veterinară are o pasăre de animale de companie?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea și îngrijirea de rutină a păsărilor de companieManualul veterinar, 2020

  2. O pasăre sănătoasă are un cioc sănătos!Spitalul Veterinar del Mar, 2020

  3. Îngrijirea la păsări. Niles Spitalul de Animal și Centrul Medical Bird, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Păsările tale are nevoie de un tăiat de cioc?