Notele de bază ale păsărilor sănătoase

Pet Parrot într-o cușcă care urcă pe bare

Majoritatea proprietarilor de păsări au auzit că este important să se monitorizeze abandoanele prietenului lor cu pene semne de boală. Cu toate acestea, poate fi dificil să se determine exact ceea ce este "normal" atunci când vine vorba de pasăre. S-ar putea părea brută, dar analizând excrementele păsărilor dvs. pentru culori, texturi și alți factori pot merge mult în menținerea sănătății animalelor de companie.

01 din 05

Culori

Dropurile de păsări sănătoase pot afișa o serie de culori și pot fi încă considerate "normale."Pasărea dvs. probabil consumă multe tipuri diferite de Fructe proaspete și legume, o multitudine de semințe diferite și o varietate de pelete multi-colorate dacă vă completați mesele păsărilor cu o dietă disponibilă în comerț. Coloranții alimentari din aceste pelete, combinate cu culorile naturale ale alimentelor proaspete, pasărea dvs. mănâncă, vor produce în mod natural un curcubeu de culori în excrementele lor.

Cu toate acestea, dacă observați că poopul păsărilor dvs. schimbă brusc culoarea, poate fi un semn de probleme grave de sănătate care necesită o atenție veterinară promptă.

  • 02 din 05

    Texturi

    Textura excrementelor va varia, de asemenea, pe baza dietei păsărilor dvs. Cu toate acestea, există anumite lucruri de reținut atunci când analizați poopul păsărilor pentru a vă asigura că este sănătos.

    Pentru un singur lucru, căderea nu ar trebui să fie nici prea umedă, nici prea uscată. O regulă bună este că poopul ar trebui să fie aproape de a imita coerența pasta de dinți, pentru lipsa unei analogii mai puțin dezgustătoare. Să fie în căutarea cadrelor care sunt foarte întunecate sau par "Țări", deoarece acesta poate fi un semn de sângerare internă, care necesită imediată Îngrijirea veterinară.

  • 03 din 05

    Mirosuri

    În general, excrementele păsărilor dvs. ar trebui să producă puțin la nici un miros. Poop care pare prea smelly poate fi indicator de infecție, probleme intestinale sau alte tipuri de maladie. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să coborâți și să vă smulgeți căderea pasărelor - care pot fi dăunătoare pentru sănătatea voastră. Mai degrabă, să acorde o atenție atunci când păsările folosește baia și vezi dacă se pare că există un miros remarcabil care se potrivește în jurul cuștii. Dacă nasul dvs. detectează ceva ce nu este doar "drept" despre miros, este probabil o idee bună să contactați VET-ul păsărilor dvs. pentru o evaluare.

  • 04 din 05

    Prezența lichidelor

    Spre deosebire de mamifere și alte tipuri de animale, căderea unei păsări nu sunt în mod normal solide. Mai degrabă, ar trebui să existe o cantitate echitabilă de lichid prezent într-o deșeuri sănătoase ale păsărilor, ca a Anatomia păsărilor nu are un mecanism separat pentru eliminarea deșeurilor lichide din corpurile lor.

    În schimb, urină și fecale sunt expulzate în același timp. Urina din picăturile de păsări se prezintă în mod normal ca un lichid alb de culoare albă și cuprinde, de obicei, în jur de 30 până la 50% din volumul cadrelor. În timp ce acest lucru poate varia ușor fără a fi cauza unei alarme, ar trebui să raportați cu siguranță medicului veterinar aviar dacă vă temeți că există prea mult sau prea puțin lichid în deșeurile păsărilor voastre.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Mărimea și suma

    După cum se poate aștepta, volumul unor excremente de păsări va fi relativ la dimensiunea păsărilor care le produce. Cu alte cuvinte, păsările mici vor produce excremente mai mici, iar păsările mai mari vor produce cele mai mari. Depinzând de dietă, Variații ușoare ale a ceea ce este o cantitate normală de cădere pentru orice pasăre dată, dar ar trebui să se observe orice schimbare drastică a dimensiunii sau frecvenței poopului păsării și raportate medicului veterinar. Din nou, acordând atenție droppings-ului păsărilor când curățați cuștile, vă va oferi cea mai bună idee despre ceea ce se potrivește în interiorul intervalului normal pentru pasărea dvs. particulară.

  • Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Notele de bază ale păsărilor sănătoase