Probleme oculare în geckos leopard

Close-up de Leopard Gecko Eye

Leopard Geckos au ochi mari, care îi fac foarte drăguți, curios animale de companie. Din păcate, ei suferă frecvent de afecțiuni oculare, dintre care majoritatea se datorează fie unor creșteri slabe, fie factori de mediu.

Este important ca să puteți recunoaște o problemă de dezvoltare a ochilor în gecko, astfel încât să puteți oferi îngrijirii adecvate și să înțelegeți când să vă contactați Exoticul Vet pentru ajutor. Cu toate acestea, puteți preveni multe probleme ale ochilor în totalitate prin menținerea condițiilor optime în habitatul animalului dvs. de companie.

De ce Geckos leopard au probleme cu ochii?

Ochii lui Leopard Geckos sunt mari proporțional cu dimensiunea capului lor. Acesta este un motiv pentru care ei tind să facă lucrurile blocate în ochii lor, să dezvolte abcese sau infecții și, în general, au probleme mai oculare decât alte animale. În caz contrar, ele pot avea probleme congenitale sau un aspect al lor dietă sau mediul poate lipsi.

Corpuri străine

Un corp străin este ceva în ochiul lui Leopard Gecko, care nu ar trebui să fie acolo. Aceasta ar putea fi o piesă de pietriș sau așternut, alimente, pielea reținută sau orice altceva care nu se găsește în mod normal în jurul unui glob ocular. Materialul poate fi blocat sau depus în priza de ochi și poate provoca o varietate de probleme dacă nu sunt eliminate cu promptitudine.

Abscese de ochi

Ochiul real poate fi perforat, să devină infectat sau să dezvolte un abces. Mai frecvent, zona direct sub ochi se umflă din cauza unui abces de la o rană care nu implică globul ocular.

Veți putea identifica un abces dacă observați o lovitură sub ochiul lui Leopard Gecko, care a apărut brusc. Acest abces ar putea fi din cauza a cricket sau mese de masă mușcătura sau animalul dvs. de companie s-ar fi putut zgâria pe o ramură sau alt obiect în rezervorul său. Uneori geckos care trăiesc împreună lupta și orice rană rezultată poate provoca formarea unui abces.

Ulcere de ochi

Când un corp străin se blochează în ochi sau globul ocular suferă o altă traumă, se poate forma un ulcer. Acest lucru se întâmplă atunci când corneea (stratul exterior clar al ochiului) este deteriorat. Un ulcer este o gaură sau o lacrimă în cornee, care poate fi mică sau foarte mare.

Ulcerele de ochi sunt foarte dureroase. Dacă gecko-ul dvs. are un ulcer de ochi, ar putea să-și țină ochiul închis, încercând să curețe ochiul cu limba sau să zgârie urlul cu piciorul.

Ochi roz

Conjunctivită este numele tehnic pentru Pinkeye, o inflamație a țesutului roz care liniile capacilor din jurul ochilor gecko. Această parte roz-roșie, carnică a ochiului este numită conjunctivă,și conjunctivita bacteriană este comună în Leopard Geckos, care o poate obține din apă murdară sau din orice mediu murdar pe care-l harboreze bacteriile. Una dintre cauzele principale ale conjunctivitei într-un gecko leopard este un terrariu necurat.

Linia de pleoape de pleoape

Verificați-vă gecko după ce își aruncă pielea pentru a fi sigur că și-a vărsat căptușeala pleoapelor. Dacă Condiții În terariul său nu sunt suficient de umede, căptușeala pleoapelor se poate lipi de pleoapă și să fie reținută după vărsare, ceea ce poate duce la o infecție.

Proptoza oculară

Proptoza este probabil cea mai gravă tip de emisiune oculară pe care o poate avea un gecko leopard. Cu toate acestea, este, de asemenea, cel mai puțin comun. Proptura înseamnă că globul ocular iese din priză de ochi. Într-adevăr, singura modalitate în care acest lucru poate apărea la un gecko leopard este dacă este strâns atât de mult încât ochiul lui apare.

Orbire

Uneori, Geckos Leopard sunt orbi din cauza problemelor congenitale, dar alte ori traumele sau alte situații pot provoca orbire. Indiferent de motiv, Leopard Geckos ar trebui să fie ok fără vederea lor.

Este posibil să aveți nevoie să ajutați a Gecko blind leopard mâncați, deoarece ar putea avea un timp dificil prin a prinde mâncarea în mișcare, cum ar fi greieri. În caz contrar, un gecko orb poate trăi cu ușurință viața într-o incintă obișnuită fără probleme.

Tratament

Din moment ce Leopard Geckos poate avea o mare varietate de probleme oculare, tratamentul depinde de problemă. Destul de des, aceste lucruri sunt grave și dvs Exotice veterinar va trebui să diagnosticheze problema și să prescrie tratamentul. Uneori va trebui să gestioneze tratamentul de urmărire la domiciliu.

Corpuri străine: Prin utilizarea aplicatorilor cu vârf de bumbac, clătirea salină și, uneori, lubrifierea ochilor, veterinarul dvs. ar trebui să poată elimina un corp străin iritant din ochiul afectat. Ocazional, atunci când corpul străin este prea greu de îndepărtat sau gecko leopard nu își va deschide ochiul, sedarea ușoară sau anestezia poate fi necesară. Acest lucru vă va relaxa gecko-ul și vă va permite medicul veterinar să lucreze mai repede, fără deteriorarea accidentală a ochiului animalului.

Dacă încercați să eliminați un element din ochiul lui Leopard Gecko, fiți extrem de blând și precauți. Încercați să clătiți ochiul cu o clătire cu ochi saline sterile, fără conservant, în timp ce vă restrângeți ușor Gecko.

Să fii foarte atent să nu-ți rănești gecko-ul sau să-l stresezi suficient pentru a-l face aruncați coada, care este, de asemenea, stresantă pentru animalul dvs. de companie. Dacă aveți vreo îndoială cu privire la capacitatea dvs. de a face acest lucru corect, este cel mai bine să vă luați gecko-ul în veterinar mai degrabă decât să faceți nici un rău sau durere.

Abceses: Indiferent de motiv Pentru un abces, veterinarul dvs. va trebui să-l scurgă și să-l curățească. Ea poate folosi un bisturiu sau un ac pentru ao deschide și apoi scoate ușor materialul infectat. În funcție de cât de rău este zona din jurul ochiului, veterinarul dvs. vă poate trimite acasă cu picături de ochi, medicamente pentru durere, antiinflamatori și / sau antibiotice.

Ulcere: Pentru a diagnostica un ulcer cornean, EXOTICS VET va folosi o pata speciala a ochiului sau vopsea de fluoresceina topica care se lipeste de ulcer daca unul este prezent. Ea va folosi apoi o lumină neagră pentru a identifica ulcerul de pe suprafața corneei.

Dacă găsește un ulcer, veterinarul dvs. va prescrie picături speciale de ochi și gecko-ul dvs. va trebui să fie recuperat în câteva săptămâni pentru a vă asigura că ulcerul pleacă. Nu există remedii la domiciliu pentru un ulcer de ochi.

Ochi roz: Deoarece conjunctivita în geckosul leopard este de obicei cauzată de bacterii, tratamentul necesită adesea o picătură de ochi antibiotice sau un unguent.

Linia de pleoape de pleoape: Nu încercați niciodată să eliminați o pleoapă reținută. Acesta este un loc de muncă pentru un veterinar cu experiență.

Proptoză: Dacă apare proptoza, ochiul trebuie, de obicei, să fie eliminat de Exoticul dvs. Vet.

Cum de a preveni problemele oculare

A fi proactiv poate preveni o serie de probleme oculare și ajută la menținerea gecko-ului dvs. de leopard sigură și sănătoasă.

  • Oferiți un mediu curat și stabil în incinta gecko-ului dvs. și știți cum să vă ocupați în mod corespunzător.
  • Menţine Condiții optime în terariu, inclusiv temperatura, umiditatea și lumina.
  • Păstrați apa și substratul geckului dvs. curat, ceea ce este esențial pentru sănătatea și siguranța acestuia.
  • Fi foarte electoral despre substrat alegeți și pentru gecko. Nu folosiți niciodată anumite tipuri de materiale, cum ar fi cochilii de nuc zdrobite, pietriș și jetoane de lemn, deoarece pot provoca leziuni oculare și alte probleme cu animalul dvs. de companie. Dacă nu sunteți sigur despre ce substrat este cel mai bun pentru gecko-ul dvs., nu fiți timizi să vă întrebați Exoticul VET pentru îndrumare.
  • Asigurați-vă că orice elemente din carcasa lui Leopard Gecko sunt netede, fără margini sau puncte ascuțite care ar putea să-și poată împrăștia ochii.
  • Pentru a evita garniturile de pleoape reținute, obsesivi despre nivelurile de umiditate din carcasa Gecko și luați în considerare furnizarea acestuia Umiditate ascunde caseta.
  • Dați-vă leopard Gecko o dietă variată a gecko-adecvată și cereți-vă exotică VET despre acordarea de vitamine și suplimente minerale, deoarece deficiențele nutritive pot contribui la vărsarea problemelor.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Gamble, Tony și colab. În Lumina: Diurnalitatea a evoluat de mai multe ori în GeckosJurnalul biologic al Societății Linneene, vol 115, nu. 4, 2015, pp. 896-910. Oxford University Press (OUP), DOI: 10.1111 / BIJ.12536

  2. Îngrijire de bază: Leopard GeckoArizona exotică

  3. Patologia ochiului reptile și adnexa oculară. Asociația veterinarilor reptilieni și amfibieni

  4. Wiggans, K. Tomo și colab. Diagnosticarea, tratamentul și rezultatul și factorii de risc pentru boala oftalmică în leopard Geckos (Eblefaris Macularius) la un spital de predare veterinară: 52 de cazuri (1985-2013)Jurnalul Asociației Medicale Veterinare American, vol 252, nu. 3, 2018, pp. 316-323. American Veterinary Medical Association (AVMA), DOI: 10.2460 / Java.252.3.316

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme oculare în geckos leopard