Leopard gecko: ghid complet de îngrijire și introducere

Leopard Gecko Ghid complet de îngrijire și introducere

Având în vedere că Leopard Gecko a fost crescut doar ca un animal de companie în Statele Unite în ultimii 30 de ani, este impresionant faptul că a devenit una dintre cele mai populare animale de companie reptilate. Este frecvent administrat ca un animal de companie pentru copii, deoarece acestea sunt o reptilă relativ ușoară de a avea grijă și sunt ușor de accesat și destul de ieftin. În timp ce animalele de companie pot fi o modalitate fantastică de a-și construi responsabilitatea la copii, Leopard Gecko, ca toate animalele de companie, este încă un animal viu, respirator, astfel încât să vă asigurați că copiii dvs. sunt pe deplin pregătiți să se angajeze în jur de 10 ani de îngrijire zilnică. Un geckos leopard trăiesc până la 20 de ani!

Leopard Gecko

Leopard Gecko comportament

Leopard Geckos sunt reptile nocturne. Acest lucru poate însemna o mulțime de comportamente mai interesante să se întâmple atunci când adormiți. Cu toate acestea, există o mulțime de alte comportamente care fac ca Leopard Gecko să fie un mare animal de companie.

În primul rând, ele sunt reptile de locuit la sol, deoarece de obicei provin din medii deșerte. Ei nu au tampoane lipicioase pe degetele lor Alte Geckos au pentru alpinism. În timp ce nu urcă, acest lucru le face mult mai puțin probabil să izbucnească și să fugă. Ele sunt, de asemenea, în general mai lente și nu sunt predispuse la mușcături. Acest lucru le face animale de companie foarte gestionabile.

În mod similar, Geckos Leopard sunt mai confortabile fiind manipulate decât reptilele medii. Trebuie să le antrenezi să devină obișnuiți să manipuleze, totuși. Pași pentru instruirea gecko-ului dvs. Leopard în a deveni sociabil cu oamenii includ:

  1. Așteptați ca ei să se adapteze la mediul lor
  2. Începeți antrenamentul atunci când sunt mai mult de 6 inci în lungime
  3. Aduceți-i la podea, poate într-o cutie de pantofi.
  4. Lăsați-i să se târască prin degetele timp de aproximativ 10 minute
  5. Pune-i înapoi în habitat
  6. Repetați o dată pe zi timp de aproximativ o săptămână
  7. Nu luați niciodată coada

Motivul pentru care nu trebuie să-ți iau niciodată coada este că, ca multe geckos, cozile lor cad când se simt amenințate. Leopard Geckos își regeneră cozile în aproximativ 40 de zile. La fel de interesant ca acest comportament, este destul de rar în captivitate, deoarece rareori experimentează aceleași niveluri de pericol.

O altă trăsătură de comportament a cozii interesante în leopard geckos este coada de rattling. Similar cu un rattlesnake, ei își vor zdrobi coada când sunt încântați. Acest lucru ar putea fi atunci când se bucură de mâncarea lor sau care doresc să se împerecheze.

Un al treilea comportament de coadă interesant este flutura. Ei fac acest lucru când se simt amenințați. Este important să înțelegeți acest comportament dacă aveți două geckuri care împărtășesc un rezervor. Dacă cineva începe să-și valorizeze coada, ele sunt stresate sau agresate de cealaltă.

Pentru a evita acest lucru, ar trebui să știți, de asemenea, că două geckos de sex masculin leopard se vor lupta, deci nu ar trebui să împărtășească niciodată o casă. În mod similar, un bărbat și o femeie se va reproduce astfel încât să nu le lase să împărtășească o casă dacă nu doriți ca acestea să crească. Majoritatea proprietarilor investesc în două geckuri de leopard de sex feminin pentru exact acest motiv.

Leopard Gecko Habitat

Leopard Geckos sunt șopârle relativ mici. Ei încep de la 3 sau 4 inci ca bebeluși, dar cresc doar la aproximativ 8 inci, cu bărbați puțin mai mari la 10 centimetri. Aceasta înseamnă că nu aveți nevoie să investiți într-un habitat foarte mare. Un rezervor de 20 de galoane ar trebui să fie suficient pentru unul sau două geckuri, care sunt condițiile preferate de viață.

Puteți utiliza o varietate de materiale pentru rezervor, unii proprietari utilizează chiar și o cutie de depozitare din plastic sau un rezervor vechi de pește. Doar asigurați-vă că materialul este robust și poate rezista la temperaturile ridicate de care va trebui să faceți mediul. De asemenea, veți avea nevoie de un vârf de ecran care acceptă corpurile de iluminare necesare, deoarece va oferi o bună ventilație, în timp ce opriți încercarea de evadare ocazională.

Ar trebui să adăugați substrat, roci și bușteni pentru un pic de alpinism ușor și o casetă ascunsă în acest mediu. Substratul vă ajută să vă ocupați de deșeuri, cum ar fi materie fecală și vărsare. Pentru tineri geckos, merită evitarea oricărei lucruri pe care le-ar putea consuma accidental, deoarece poate provoca probleme de sănătate, cum ar fi impacțiunea. Opțiunile de substrat potențiale includ:

  • Pietriș de mazăre
  • Gazon artificial
  • Pietre plate
  • Ziar

În legătură cu o postare: Leopard Gecko Substrat

Cutia de ascundere ar trebui să fie umplută cu vermiculită sau mușcă umedă, pe măsură ce gecko-ul dvs. leopard îl va folosi pentru a le ajuta să vărsați. Ascundeți cutiile devin deosebit de importante dacă doriți să vă spălați gecko-ul de leopard. Un gecko gravide va folosi caseta de ascundere pentru a-și pune ouăle. Plantele decorative pot fi, de asemenea, o adăugare plăcută.

Ca și în cazul tuturor reptilelor, trebuie să acordați o atenție deosebită pentru iluminare, umiditate și temperatură. Scopul este de a-și reproduce mediul de origine naturală. Pentru Geckos Leopard, acest lucru este relativ ușor în comparație cu alte reptile, deoarece acestea sunt nocturne și nu vor avea nevoie de o lumină UVB pentru basking. Puteți utiliza în schimb un bec normal de putere redusă. Amintiți-vă să păstrați doar acest lucru timp de 12 ore la un moment dat sau ați putea confunda geckosul dvs. de leopard.

Temperatura este, de asemenea, puțin mai puțin complicată. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că reptilele nu își reglează propria temperatură. Ele termorează, ceea ce înseamnă că trebuie să le furnizați două zone de temperatură pe care le pot deplasa între și când au nevoie.

În legătură cu o postare: Termostate de reptile

Leopard Geckos trebuie să aibă cea mai mare temperatură în caseta lor de ascundere, deci păstrați caseta ascunzătoare la același capăt ca și spotul dvs. de basking. Acest scop ar trebui să fie de aproximativ 88 sau 90 de grade. Aceasta înseamnă că celălalt capăt al habitatului lor trebuie păstrat la 75 de grade. În timp ce acest lucru este aproape de temperatura camerei, nu vă bazați pe acest lucru. Cel mai bine este să utilizați un tampon de încălzire sub rezervor, cu excepția cazului în care gecko-ul dvs. este probabil să se îngroape spre el și să se ardă. Nu folosiți roci de căldură deoarece vă pot arde animalul de companie și utilizați mai multe termometre, astfel încât să puteți verifica în mod fiabil mediul dvs. Leopard Gecko dintr-o privire.

Ultimul dintre toate, Leopard Geckos nu necesită prea mult control în ceea ce privește umiditatea. Spre deosebire de multe alte reptile care pot avea nevoie de o umiditate constantă de 60%, ceea ce necesită pulverizare și răsturnare constantă, gecko leopard are nevoie doar de o umiditate de peste 20% pentru a-și vărsa sănătatea pielea. Acest lucru poate fi relativ ușor de întreținut, dar nu uitați să țineți un ochi pe el!

Leopard Gecko Diet & Nutrition

Hrănirea dvs. Leopard Gecko este un alt aspect care este destul de standard și evidențiază motivul pentru care fac reptile de începători bune. În esență, geckos Leopard trebuie să fie hrăniți insecte vii. Insectele utilizate în mod obișnuit includ:

  • Mese viermi
  • Greieri
  • Waxworms

Hrănirea gecko-ului dvs. Leopard nu este la fel de simplă ca punerea greutăților vii în incinta lor, există trei pași importanți pentru a le oferi o dietă sănătoasă și echilibrată. Acești pași sunt: ​​încărcarea intestinului, praful și hrănirea.

1. Încărcarea intestinului

Dacă nu sunteți familiarizați cu termenul "încărcare a intestinului", este cea mai bună metodă de hrănire a insectelor pe care le păstrați pentru hrănirea reptilelor. În esență, implică hrănirea greierilor sau a meselor cu o dietă care este, de asemenea, nutritivă pentru reptile dvs. Ar trebui să hrăniți hrabelei nutritive hrană care este benefică pentru gecko-ul dvs. de leopard între 12 și 24 de ore înainte de ora de alimentare. Ceea ce constituie alimente de insecte nutritive depinde de insectele pe care le hrănești la reptile, dar unele sfaturi comune de hrănire a intestinului include:

  • Folosind diete comerciale pulverizate
  • Folosind alte feed-uri comerciale, cum ar fi bile de gel
  • Folosind chick sau hog mash
  • Hrăniți morcovii pentru viermi
  • Hrănirea fructelor și legumelor non-acide
  • Evitând broccoli și spanac

2. Praf

Un alt pas pentru a maximiza beneficiile nutritive ale mâncării lui Leopard Gecko este de a pulveriza insectele cu suplimente. Aceste suplimente sunt pline de vitamine și minerale importante precum calciu. O metodă excelentă de praf este așezarea insectelor într-o pungă, adăugați suplimentele sub formă de pulbere și apoi se agită ușor la strat. Asigurați-vă că nu adăugați prea mult, deoarece excesul de pulbere poate intra în ochii gecko.

Unii proprietari oferă geckos leopard cu suplimente în același mod pe care le oferă apă. Puteți pune un borcan mic de pulbere în incinta lor pentru ei să se ajute atunci când au nevoie de ea. Majoritatea geckilor ar trebui să știe cât de mult au nevoie natural. Cu toate acestea, ar trebui să țineți un ochi asupra aportului lor și căutați simptome de deficiență sau dezechilibru.

3. Hrănire

După ce ați făcut toate acestea, sunteți gata să hrăniți insectele la gecko-ul dvs. leopard. Cultivarea hamblingurilor și a geckilor tineri vor avea nevoie de câțiva greieri pe zi, dar odată ce devin adulți, pot fi hrăniți o dată la două sau trei zile.

Ca regulă generală, dimensiunea porțiunii lor ar trebui să le ofere două insecte de dimensiuni normale pentru fiecare centimetru de lungime. Un gecko de 8 inch adult leopard, de exemplu, ar avea nevoie de o dietă de 16 insecte oferite în fiecare zi. Dacă gecko-ul dvs. pare a fi hrănit sau în mod regulat nu își termină masa, încercați să reduceți fie regularitatea hrănirii la fiecare trei zile, fie reducerea numărului insectelor pe care le oferiți le oferiți.

Pentru a vă asigura că gecko-ul dvs. de leopard primește suficientă hidratare, trebuie să vă asigurați că există o sursă constantă de apă potabilă, oferind un fel de mâncare superficială care nu este niciodată goală. De asemenea, ele pot scălda în această apă, deci trebuie schimbat frecvent. Leopard Geckos ia pentru a bea dintr-un fel de mâncare destul de ușor, dar dacă vă îngrijorați că leopardul dvs. Gecko nu obține suficientă apă, puteți încerca să pulverizați alimentele cu apă înainte de a-l servi.

Leopard Gecko grooming & igienă

Regula de aur a îngrijirii de reptilare este spălați-vă mâinile! Ar trebui să vă spălați mâinile înainte de a le ocupa, după ce vă ocupați de ei și după ce atingeți tot ce au atins. Reptilele au un risc de salmonella. În timp ce obținerea Salmonella dintr-o reptilă este destul de rară, ea face spălarea mâinilor absolut esențiale. De asemenea, ar trebui să le țineți departe de oricine cu un sistem imunitar slab. Acestea includ copii mici, femeile însărcinate și oricine se luptă cu o boală.

O altă problemă comună cu reptile este vărsarea. După cum am atins deja, Leopard Geckos are nevoie de o casetă de ascundere pentru a ajuta la procesul lor de vărsare. Procesul lor este destul de rapid și tinde să coboare, mai mult sau mai puțin, la o dată. Tânărul geckos vărsat mai frecvent pe măsură ce cresc, dar altele decât că poate fi dificil să se prezică când va apărea vărsare. Pielea care este pe cale de a vărsa devine mai întunecată și apoi devine albă.

Este, de asemenea, comun ca Geckos Leopard să mănânce pielea și o parte din vărsarea lor. Acest lucru este perfect natural și apare ca un mijloc de completare a energiei pe care au pierdut-o în procesul de vărsare. În cea mai mare parte, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la procesul de vărsare, se va întâmpla în mod natural. Cu toate acestea, dacă gecko-ul dvs. de leopard nu are suficientă umiditate, ea poate împiedica capacitatea lor de a vărsa. Dacă bănuiți că gecko-ul dvs. este pe punctul de a vărsa, verificați dublu umiditatea și, dacă aveți îndoieli, utilizați o sticlă de pulverizare pentru a crește umiditatea.

Păstrarea mediul dvs. de leopard Gecko curată este vitală. Îngrijirea de igienă poate varia de la reptile la reptile, deci merită să cercetăm cele mai bune sfaturi, chiar dacă ați avut grijă de alți șopârle din trecut. Dacă doriți să oferiți o îngrijire de bună calitate a lui Leopard Gecko, cel puțin o dată pe zi ar trebui:

  • Eliminați fecalele
  • Scoateți vărsarea
  • Îndepărtați insectele de alimentare moartă și vii, în special ca insectele vii nesfârșite, pot încerca să vă atace gecko-ul
  • Înlocuiți apa cu apă proaspătă
  • Îndepărtați și curățați orice mobilier care au intrat în contact cu materia fecală

În mod similar, trebuie să faceți un profund curat al habitatului lor o dată pe săptămână. Aceasta implică:

  • Îndepărtarea și dezinfectarea mobilierului și decorațiile cu dezinfectantul de reptile
  • Dezinfectarea și spălarea incintei
  • Înlocuirea substratului cu substrat proaspăt

Amintiți-vă că gecko-ul dvs. de leopard este nocturnă. În timp ce vă puteți curăța în timpul zilei în timpul zilei, ar trebui să vă curățați exclusiv mediul dvs. de leopard Gecko în amurg sau dimineața devreme. Curățarea mediului în timpul zilei riscă deteriorarea ciclului de somn și determinând stresul.

Leopard Gecko Probleme comune de sănătate

Un aspect cheie esențial al îngrijirii unui animal de companie iubită este învață despre cele mai mari riscuri de sănătate. Acest lucru vă permite să recunoașteți simptomele cât mai curând posibil, ceea ce ar putea să-și salveze viața. Puteți chiar să evitați boala în primul rând prin îngrijirea sănătății preventive adecvate. Unele dintre cele mai comune probleme de sănătate care apar cu Leopard Gecko includ:

Boala osoasă metabolică (MBD)

Dacă leopardul dvs. Gecko nu primește suficiente minerale cruciale, acestea nu pot avea blocurile de construcție necesare pentru a-și susține dezvoltarea organismului. Un exemplu comun al acestei situații este o deficiență de calciu și vitamina D care poate duce la boala osoasă metabolică. Simptomele MBD includ:

  • Deformări fizice, în special în jurul coloanei vertebrale și a membrelor
  • Un apetit redus
  • Tremor

MBD poate fi o problemă de sănătate foarte gravă și ar trebui să vizitați un medic veterinar pentru a obține sfaturi despre cum să re-echilibrați aportul de vitamine și minerale. Nu este întotdeauna la fel de simplu ca să le hrănească mai mult. Ei pot avea nevoie de schimbări în mediul lor pentru a le ajuta să sintetizeze suplimentele.

Gastroenterită

Există multe modalități ca gecko-ul dvs. de leopard să sufere de infecții, cum ar fi prin răni netratate. O infecție bacteriană foarte comună în leopard Geckos este totuși gastroenterită. Își face ca stomacul să devină inflamați. Simptome pentru a avea grijă de:

  • Scaunele apoase
  • Vărsături
  • Cozi shunken

Gastroenterita poate fi fatală. Ar trebui să mergeți la veterinar de îndată ce bănuiți că ceva este greșit. VET dvs. va fi capabil să confirme diagnosticul și va prescrie tratamentul.

Dysecdysis

Multe reptile pot suferi de probleme de vărsare slabă. Gecko-ul dvs. de leopard poate lupta să-și scoată pielea atunci când nu există suficientă umiditate în mediul lor sau când dieta lor lipsește nutrienți importanți. Vărsarea săracă poate provoca, de asemenea, daune constrictive ale membrelor. Dacă sunteți preocupat de faptul că leopardul dvs. Gecko nu este vărsat corect, aveți grijă de:

  • Vărsarea luând în mod semnificativ mai mult de 24 de ore, care este timpul lor mediu de vărsare
  • Piele uscata
  • Devenind timid sau precaut din cauza vederii slabe
  • Umflături și zgârieturi neexplicate care se pot datora viziunii slabe

S-ar putea să fiți în măsură să ajutați un gecko leopard care este confortabil să fie tratat, oferindu-le un duș cald, blând. Căldura și apa ar trebui să ajute la orice probleme bazate pe umiditate. Dacă acest lucru nu pare să ajute, sau dacă nu sunteți sigur, ar trebui să le duceți la veterinar. VET ar trebui să fie capabil să elimine pielea periculoasă și vă poate sfătui care poate fi cauza problemei de sănătate.

Paraziți

Paraziți naturali trăiesc adesea în Geckos și se întâlnesc unul cu celălalt. Dar, uneori, un sistem imunitar slăbit poate duce la probleme cu acești paraziți. Ei pot, de asemenea, să prindă noi paraziți. Paraziți pot exista fără simptome, dar un parazit problematic poate provoca:

  • Mirositoare fecale
  • Fecale curge
  • O burtă umflată
  • Pierderea în greutate, în special dacă încă mai mănâncă aceeași cantitate sau mai mult

Paraziți trebuie tratați cu un veterinar. Diferiți paraziți pot necesita tratamente diferite, iar VET dvs. va trebui mai întâi să diagnosticheze parazitul exact și apoi să prescrie medicamentul și dozajul.

În legătură cu o postare: Verde anolei - Tot ce trebuie să știți despre acești șopârle mici

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Leopard gecko: ghid complet de îngrijire și introducere