Gecko cu cauciuc alb: profilul speciilor

Gecko căptușit alb

Nativ din Indonezia, albă Geckos"Corpurile sunt maro, verde sau bronz. Dar numele lor vine de la banda albă care începe pe fiecare parte a capului, converge pe spate și se duce la coadă, care are trupe albe largi. Aceste geckos au, de asemenea, tampoane de la picioare specializate care le permit să se deplaseze fără efort pe suprafețe verticale. Nu sunt la fel de temperamentale ca și alte specii Gecko, astfel încât acestea pot fi animale bune pentru proprietarii mai puțin experimentați care își pot satisface nevoile de îngrijire. Cu toate acestea, nu vă așteptați la un animal de companie cuddly, deoarece manipularea acestor animale noimale poate fi dificilă. Dar odată ce obțineți locuințele lor înființate, îngrijirea lor este destul de simplă și simplă.

Prezentare speciala

Nume comune: Gecko căptușită albă, gecko cu dungi albe, gecko skunk indoneziană, gecko skunk

Nume stiintific: Gekko Vittatus

Dimensiunea adulților: 9 până la 10 inci lungime

Speranța de viață: 10 până la 20 de ani

Gecko și temperament gecko căptușit alb

Gecko-urile căptușite albe tind să fie mai puțin agresive decât ruda lor apropiată, Tokay Gecko. Cu toate acestea, ei încă vor mușca dacă se simt amenințați și sunt destul de rapizi și delicați. Astfel, manipularea lor de obicei nu este recomandată decât dacă este absolut necesar. Aceste geckos sunt nocturne, adică sunt cele mai active pe timp de noapte, și le place să urce. Ele pot fi păstrate cu alte geckos, dar nu ar trebui să păstrați niciodată doi bărbați împreună. Ele vor lupta de obicei peste teritoriu - potențial la moarte.

Locuind gecko cu căptușeală albă

Un terariu de 20 de galoane este suficient pentru o pereche de gecko-uri albe, dar mai mare este mai bine pentru că acestea sunt șopârle active. Geckosul căptușit alb au nevoie de spațiu vertical pentru alpinism, astfel încât să folosiți un rezervor înalt. Un terrariu de sticlă cu o suprafață de sus sau o parte ecranată pentru ventilație funcționează bine. Oferiți un amestec de ramuri, lemn de ploaie, coajă de plută, bambus și viță de vie la diferite înălțimi și orientări pentru alpinism. Și adăugați o varietate de plante vii de mătase și / sau robuste, deoarece geckos se va bucura să se ascundă în ele. În plus, utilizați peșteri, coajă sau alte elemente potrivite pentru ascunderea petelor. În cele din urmă, includeți un fel de mâncare de apă mică, superficială pe care o curățați și umpleți cu apă proaspătă zilnic.

Căldură

Creați un gradient de temperatură în timpul zilei între aproximativ 80 și 90 de grade Fahrenheit pentru gecko-ul tău albă. Temperatura pe timp de noapte ar trebui să fie între 70 și 75 de grade Fahrenheit. Lămpile de căldură sau emițătorii de căldură ceramică fac surse de căldură bune pentru timpul zilei. Noaptea, becurile roșii de noapte sau emițătorii de căldură ceramică sunt opțiuni bune. De asemenea, puteți utiliza încălzirea sub-rezervor.

Avertizare

Nu vă odihniți niciodată o sursă de căldură chiar pe partea superioară a rezervorului, deoarece aceste geckos de alpinism s-ar putea să se apropie prea mult și să se ardă.

Ușoară

Geck-urile căptușite albe sunt nocturne, deci nu au nevoie de iluminare specială UV. Cu toate acestea, mulți experți cred că asigurarea unor niveluri scăzute de iluminare UV pot fi benefice pentru sănătatea lor generală. Asigurați-vă că gecko se poate ascunde de lumină dacă se dorește. Un bec roșu noaptea vă va permite să vizualizați gecko-ul când este cel mai activ.

Umiditate

Geckosul căptușit alb au nevoie de un nivel de umiditate moderat de aproximativ 65% până la 75%. Trebuie să monitorizați în mod regulat umiditatea incintei cu un higrometru. Ceață a carcasei Gecko de câteva ori pe zi cu apă caldă, filtrată și asigurați-vă că incinta este bine greșit în timpul nopții atunci când activitatea Gecko este cea mai mare. Geck-urile căptușite albe, de multe ori vor bea din picăturile de apă rămase din ceață.

Substrat

substrat este materialul care liniile de fund a incintei animalului tău. Poate oferi aspectul și simțul mediului natural al Gecko și, de asemenea, ar trebui să fie ceva care păstrează umiditatea pentru a ajuta la menținerea unor niveluri de umiditate adecvate. Unele opțiuni includ așternutul de fibre de nucă de cocos, mulci de cypress, mușchi și turbă. De asemenea, puteți folosi prosoape de hârtie sau de hârtie.

De ce a încetat să mai mănâncă mâncarea lui Leopard Gecko?

Alimente și apă

Feed Geckos căptușit alb o dietă în principal de greieri. Alte insecte pot fi adăugate pentru varietate, inclusiv răcitoare, lăcuste, tăietori și viermi de mătase. (Numai feed waxworms și viermi de masă ocazional.) Pradă ar trebui să fie de aproximativ dimensiunea spațiului dintre ochii gecko.

Hrăniți gecko-ul în seara. Orice pradă ar trebui să fie Gut-încărcat (alimente hrănitoare hrănitoare) înainte de a-l hrăni la gecko, precum și cu un supliment de calciu de două până la trei ori pe săptămână. De asemenea, luați în considerare adăugarea unei multivitamine o dată pe săptămână, dar asigurați-vă că consultați medicul veterinar atunci când adăugați orice suplimente la dieta animalului.

Minorii ar trebui să fie hrăniți zilnic, dar în fiecare zi ar trebui să fie suficientă pentru adulți. Hrăniți cât mai multă pradă la un moment dat în care Gecko va mânca cu nerăbdare și nu lăsați greieri neobișnuite care roaming în jurul rezervorului.

Probleme comune de sănătate și comportament

Geck-urile căptușite albe sunt predispuse la stomatită, sau putregaiul gurii, o boală comună între specia Gecko. Dacă sunt infectate, vor avea probabil o ooză de brânză (care este de fapt puroasă) în jurul gurii lor, împreună cu roșeața. Mai mult, dacă observați că gecko-ul dvs. este drooling, acest lucru ar putea fi un semn al unei alte afecțiuni comune între geckos: o infecție respiratorie.

Plus, ca și alte specii gecko, geckos cu căptușeală albă sunt susceptibile la infecții parazitare. Pe piele, o astfel de infecție poate arăta similară cu o erupție cutanată - un alt simptom este un eșec să-și vărsească în mod corespunzător pielea. Paraziții interni pot provoca letargie, schimbări în apetitul și depozitele fecale neobișnuite.

Toate aceste condiții pot fi tratate dacă sunt prinse destul de devreme. Nu încercați să tratați aceste afecțiuni cu remedii acasă - consultați întotdeauna un medic veterinar care este specializat în șopârle.

Alegerea gecko-ului tău albă

Gecko-urile captive sunt ideale ca animale de companie, deoarece sunt mult mai puțin susceptibile de a avea paraziți sau alte condiții de sănătate cum ar fi geckii sălbatici de multe ori. Așadar, selectați un Gecko dintr-un crescător de renume sau o organizație de salvare care vă poate spune despre istoricul sănătății animalului și așteptați să plătiți aproximativ 15 până la 50 de dolari.

Căutați un gecko cu piele care este netedă și liberă de orice umflături (care ar putea indica o infecție sau o os rupt). Gecko ar trebui să aibă ochii clară și ar trebui să accepte cu ușurință alimente atunci când este oferit. În plus, un gecko sănătos de culoare albă va reacționa probabil cu nemulțumire atunci când este manipulat și, eventual, încercați să vă muscați. Un gecko care este foarte letargic și docil ar putea fi bolnav.

Tipuri comune Gecko pentru începători

Specii similare la gecko-ul cu cauciuc alb

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gecko cu cauciuc alb: profilul speciilor