Tokay gecko: profilul speciilor

o închidere a feței unui gecko tokay

Tokay Geckos nu sunt la fel de obișnuiți ca Geckos Leopard Pet, dar ele sunt la fel de interesante ca și verișorii lor. Ca al doilea cel mai mare tip de Gecko, sunt cunoscuți pentru culorile și petele lor vibrante. Ele sunt de obicei o culoare gri-albastră, cu pete strălucitoare portocalii și albastre. Ei au o reputație de a fi oarecum agresivi și nu sunt recomandați pentru începători. Dar odată ce ați înființat rezervorul lor, nevoile lor de îngrijire sunt destul de simple.

O specie arboreală care trăiesc în copaci și pe stânci, Tokay Geckos sunt originare din părțile din Asia și unele insule Pacific. Sunt animale vocale, făcând un zgomot unic care sună ca "la-kay! La-kay!"Așa au primit numele lor comun. Potrivit unor mituri, se spune că aduc noroc. Cu toate acestea, ele, din păcate, sunt, din păcate, țintele frecvente ale prietenilor în sălbăticie, deoarece sunt utilizați în unele remedii medicinale. Oamenii își vor usca trupurile pentru a fi fierte în tonice sau la sol în pulberi care pretind că tratează diferite condiții, inclusiv astm, diabet, cancer și multe altele. Dacă sunteți în căutarea unui captiv de Bred Tokay Gecko, educați-vă mai întâi nevoile sale.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Tokay Gecko

Nume stiintific: Gekko Gecko

Dimensiunea adulților: 15 inci lungime

Speranța de viață: 10 ani în medie

Tokay Gecko Comportament și temperament

Tokay Geckos sunt nocturne, adică sunt cele mai active pe timp de noapte. În timpul zilei, gecko-ul dvs. va dormi într-o poziție de cap. În sălbăticie, aceste geckuri sunt cunoscute ca fiind extrem de teritoriale. Bărbații mai ales vor ataca orice animale, inclusiv alte Geckos Tokay, pe care le percep ca o amenințare. Mai mult, Tokays sunt alpiniști excelenți și au capete relativ mari în comparație cu alte geckos. Ei au, de asemenea, fălci puternice și cozi de prehensile (cozile capabile să apucă pe lucruri). Și ei pot să-și deașeze cozile pentru a scăpa de un prădător.

În plus, Tokay Geckos are o reputație de a fi destul de feisty și pot oferi o mușcătură dureroasă. Cu interacțiune regulată, ele pot deveni mai puțin agresive, dar, în general, nu sunt bune pentru manipulare. Astfel, acesta nu este un animal de companie pentru herpetologul novice sau o casă cu copii mici. Aceste geckos sunt inteligente și vor mușca dacă se simt amenințate.

Locuințe Tokay Gecko

Niciodată nu găzduiește Geckos de sex masculin Tokay împreună. Este, de asemenea, cel mai bine să nu găzduiască gecko în dormitorul tău, deoarece vocalizările sale s-ar putea să te trezească.

Deoarece acestea sunt geckos mare, un rezervor de 20 de galoane este dimensiunea minimă potrivită pentru carcasa lor. Oferiți ramuri robusi, deoarece gecko-ul dvs. va cheltui o mare parte din alpinismul său. Si adauga Plante în ghiveci de reptilate daca doresti. (Plantele artificiale pot fi de asemenea utilizate.) Plus, furnizați unele pete de ascundere folosind coaja de plută, jurnalele de jurnal sau peșteri.

Asigurați-vă că rezervorul dvs. are un capac sigur. Tokay Geckos sunt puternice și ar putea încerca să scape dacă oportunitatea se prezintă. Acest lucru poate duce la o situație periculoasă atât pentru Gecko, cât și pentru oricine din casa dvs., dacă Gecko simte nevoia de a se apăra.

Căldură

Scopul pentru între 80 și 90 de grade Fahrenheit (27 până la 32 de grade Celsius) în timpul zilei și 70-80 grade Fahrenheit (21-27 grade Celsius) noaptea. Un bec cu incandescență poate fi folosit pentru căldură în timpul zilei. Dar un bec de reptile nocturn sau element de căldură ceramic trebuie utilizat noaptea pentru a imita ciclul de zi cu zi. Căldura furnizată de deasupra rezervorului este preferabilă pe un pad de încălzire deoarece Tokay Geckos sunt alpiniști.

Ușoară

Becurile emf-emit, în general, nu sunt necesare, deoarece Geckos Tokay sunt o specie nocturnă, deși unii experți consideră că un nivel scăzut de lumină UV poate beneficia de sănătatea lor generală. Un bec roșu de noapte vă va permite să vă vedeți gecko-ul pe timp de noapte când este cel mai activ fără a întrerupe ciclul de zi cu zi a animalului.

Umiditate

Tokay Geckos preferă un nivel ridicat de umiditate de aproximativ 70%. Nu lăsați să scadă sub 50%. Mențineți umiditatea prin scufundare, un substrat care păstrează apă și un castron de apă. Dar, de asemenea, asigurați-vă că rezervorul are un flux de aer bun, deoarece un mediu este prea umed poate duce la probleme de sănătate. Măsurați nivelul de umiditate cu un higrometru.

Substrat

Substratul este materialul care liniilează fundul rezervorului Gecko. Ajută la menținerea umidității, iar anumite substraturi pot imita aspectul și simțul mediului natural al unui Gecko. Orhidee coajă sau coji de cocos substrat sunt alegeri bune pentru calitățile lor de reținere de umiditate. Când gecko-ul este vărsat, puteți folosi chiar și prosoape de hârtie, care ajută la curățarea. Selectați prosoape de hârtie care nu au fost albite și nu sunt design de cerneală.

Ce mănâncă geckosul?

Alimente și apă

Tokay Geckos sunt, de obicei, mâncătorii vagi și pot fi hrăniți o varietate de pradă de insecte, inclusiv greieri, supraviețuiri, viermi, viermi, viermi și gandaci. Tokays mai mare ar putea chiar să ia șoareci pinky. Prada ar trebui să fie intestin încărcat (alimente hrănitoare hrănite, care apoi trec la gecko) și au dusținut cu un supliment de vitamine care conține calciu. Minorii pot fi hrăniți la fiecare 24 de ore - adulții de obicei sunt hrăniți în fiecare zi. Consultați medicul veterinar pentru cât de mult să vă hrăniți gecko-ul, pe baza vârstei și mărimii sale.

Așa cum ar fi în sălbăticie, Geckosul Tokay beau de multe ori de la picăturile de umiditate care se aterizează pe ramurile de alpinism din incinta lor de la scufundare. Dar ar trebui să includeți și un vas de apă puțin adânc pe fundul rezervorului, astfel încât acestea au întotdeauna o sursă de hidratare.

Probleme comune de sănătate și comportament

La fel ca multe specii de șopârlă, geckosul sunt susceptibile la putregaiul gurii sau stomatitei. Simptomele includ un aspect roșiatic în jurul gurii sau o ooză brună. Excesul de saliva poate indica o infecție respiratorie.

Ele sunt, de asemenea, predispuse la infecții parazitare pe piele, precum și la nivel intern. O infecție a pielii poate arăta ca o erupție cutanată. Și dacă gecko-ul dvs. are dificultăți în a vărsa complet, acesta este un alt simptom al unei probleme a pielii. Mai mult, paraziți interni pot provoca lentărie, modificări ale apetitului, și depozitele fecale neobișnuite.

Toate aceste condiții sunt tratate dacă sunt prinse devreme. Consultați un medic veterinar care se specializează în reptile. Nu încercați să tratați aceste afecțiuni cu remedii la domiciliu.

În ceea ce privește problemele comportamentale, Tokay Geckos nu sunt cuddly animale de companie. Gestiona cu atenție și numai atunci când este necesar pentru a preveni rănirea. Când mușcă, sunt cunoscuți că se strânge și nu vor să renunțe.

Alegerea Tokay Gecko

Dacă simțiți că vă puteți ocupa de temperamentul feistial al unui Gecko Tokay, alegeți un animal captiv de la un crescător de reputație sau de salvare animală care vă poate spune despre originea și sănătatea sa. Așteptați să plătiți aproximativ 20 de dolari la 50 USD. Alegeți un gecko ale cărui coaste și oase pelvine nu sunt vizibile. De asemenea, nu ar trebui să vedeți nici o lovitură pe pielea sa, ceea ce poate indica o infecție sau un os rupt.

O modalitate de a determina dacă un Gecko Tokay este sănătos este să-l ridice. Un gecko sănătos nu va displace acest lucru și va vocaliza sau a încerca să vă muște, așa că asigurați-vă că mâna ta este în spatele capului său. Dacă gecko își deschide gura, se pregătește să muște.

Tipuri comune Gecko pentru începători

Specii similare la Tokay Gecko

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați Alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tokay Gecko. Zoo-ul național Smithsonian, 2021.

  2. Boli endo-parazitare în Geckos. Ghidul lui Tokay Gecko. 5 iulie 2012.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tokay gecko: profilul speciilor