Green anole

O șopârlă verde Anole pe un ecran de verandă

Anolele verzi sunt cunoscute de numeroase nume, dar sunt, de asemenea, cunoscute pentru capacitatea lor de a schimba culorile de la verde la maro și înapoi (deși nu sunt adevărate Chameleoni). Ele sunt adesea găsite alergând în jurul valorii de și se întâmplă la soare în sud-estul Statelor Unite și Insulele din Caraibe, precum și în terariile din întreaga țară ca animale de companie.

  • Nume: Anolis Carolinensis, verde Anole, Carolina Anole, American Anole, Carmeleon american, Anole roșie
  • mărimea: Masculii ajung la 8 centimetri lungi (inclusiv coada) în captivitate, dar sunt mai mari în sălbăticie sunt mai mici
  • Durată de viață: Aproximativ 4 ani, deși pot trăi până la 8 ani sau mai mulți, dacă sunt bine îngrijiți

Green Aole Comporț și temperament

Green Anole sunt singura rasă de Anole Native din Statele Unite - ele pot fi găsite în sălbăticie din Tennessee, Louisiana, Georgia, Florida, Carolinas și Texas. Green Anole sunt foarte populare și fac animale de companie "starter" pentru copii. Aceste șopârle destul de mici au spate de emerald-verde și roz "dewlaps" (pungi sub bărbați). One ocazional poate avea chiar o nuanță albastră.

Anolii sunt distractiv să privească, deoarece sunt activi în timpul zilei și dragostea de a urca. Unul dintre cele mai bune atribute ale acestora este disponibilitatea lor de a interacționa cu proprietarii lor umani - mulți sunt dispuși să mănânce din mâinile proprietarilor lor. În timp ce este bine să alegeți un anoliu în sus (și mulți se bucură de perching pe un umăr uman), este important să evitați să le apucați de coadă. În schimb, învață copiii să-i iau prin plasarea unei mâini sub burta șopârlă.

Locuind anolul verde

Anolii pot fi adăpostiți într-un rezervor destul de mic sau un terariu. Un rezervor de 10 galoane este suficient pentru un singur sau o pereche de anole. Un rezervor mai mare este, desigur, mai bine și dacă locuiți mai multe anoliuri de spațiu este necesar.

Ar trebui să păstrați doar un anol de sex masculin pe rezervor. Femelele se vor descurca bine atâta timp cât rezervorul este suficient de spațios și există o mulțime de pete de basking și mai multe locuri pentru a se ascunde. Este necesar un capac bine echipat, deoarece anolii verzi se pot stoarce prin locuri foarte mici.

Un nivel de umiditate de 60 până la 70% este necesar pentru anolii verzi (utilizați un higrometru pentru a monitoriza aceste niveluri). Acest lucru poate fi realizat, de obicei, prin scoaterea zilnică a interiorului din interiorul rezervorului. Sunt disponibile sisteme de eliminare, deși sunt destul de scumpe. Dacă întâmpinați un timp greu de menținere a nivelului de umiditate, încercați să acoperiți partea superioară a rezervorului și / sau creșterea numărului de plante vii în incintă. De asemenea, oferă apă potabilă pentru anoli, deoarece de multe ori nu vor bea de la un castron (vor linge picăturile de apă de pe plantele greșite, cum ar fi chameleoni).

Căldură și iluminare

În timpul zilei, asigurați-vă că oferiți o Gradient termic de la 75 la 80 F (24-27 ° C) cu un punct de basking de 85 până la 90 F (29 până la 32 c). O combinație de încălzitoare de rezervoare și o lumină de basking pe o parte a rezervorului funcționează bine. Asigurați-vă că Gradient de temperatură adecvat este asigurată prin măsurarea temperaturilor în diferite locuri din jurul rezervorului. Temperatura de noapte poate scădea la un gradient de 65 la 75 F (18 până la 24 ° C). Nu utilizați lumini albe de basking pentru a obține temperaturi de noapte, dar, în schimb, utilizați plăcuțe de încălzire, elemente de încălzire ceramică sau lumini de căldură speciale de noapte.

În plus față de lumina incandescentă, ar trebui să oferiți un spectru complet UVA / UVB lumină timp de 10 până la 12 ore pe zi. Această lumină specială va ajuta la prevenirea dezvoltării anolei Boala osoasă metabolică și păstrați-i să se uite în culori strălucitori, activi și fericiți. Becul trebuie să fie schimbat la fiecare șase luni (chiar dacă nu ar fi ars) și nimic nu ar trebui să blocheze o altă lumină decât un ecran de plasă de metal (fără plastic sau sticlă).

Substrat

A substrat de mușchi de turbă și sol cu ​​sau fără un strat de coajă (e.G. Orchid Bark) este un substrat ideal pentru anole. Plante vii ajuta la menținerea umidității și asigurați acoperirea. Plantele vii favorite includ Sansevierias (plante de șarpe), bromeliad, filodendroni, iederă, orhidee și viță de vie. De asemenea, ar trebui prevăzute bucăți de coajă și ramuri pentru alpinism și basking. Evitați substraturi uleioase sau parfumate, cum ar fi rasurile de lemn și stați departe de substraturi foarte uscate, cum ar fi nisipul.

Alimente și apă

Analele verzi sunt insectivore și sunt în general consumatori buni. In timp ce greieri poate fi partea principală a dietei, cel mai bine este să hrăniți o varietate de insecte încărcate cu intestin mese viermi și viermi de ceară. Hrăniți două la trei dimensiuni adecvate Articole de pradă care sunt aproximativ jumătate din dimensiunea capului anolei în fiecare zi. Un supliment de calciu și vitamine ar trebui, de asemenea, să fie întrerupt pe insecte.

Probleme comune de sănătate

În general, anolii verzi sunt animale rezistente și sunt rareori bolnavi. Cu toate acestea, acestea pot dezvolta probleme respiratorii, putregaiul gurii sau o boală osoasă metabolică care are ca rezultat pierderea în greutate și îmbinările umflate. Cauta:

  • Articulații umflate
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Scaun mirositor sau curbat
  • Pierdere în greutate
  • Respiratie dificila
  • Descărcarea din nas, ochi sau gură
  • Vărsarea problemelor sau pielea decolorată

Ar trebui să consultați întotdeauna un medic veterinar dacă vedeți oricare dintre aceste probleme. Între timp, verificați dacă este sigur că substratul PET și dieta sunt adecvate, deoarece problemele cu acestea sunt adesea cauza bolii legate de stres.

Alegerea anolei verzi

Anulele verzi sunt disponibile la aproape orice magazin de animale de companie și ar trebui să fie ieftine (sub 20 de dolari). Căutați un specimen activ, alertă și asigurați-vă că alți anoliuri de la magazin arata sănătoși și bine îngrijiți. Este util să știți că lipsa degetelor de la picioare nu sunt o problemă: anolii verzi își pierd și regenera fără implicații în domeniul sănătății.

Dă-ți noul animal de companie câteva zile să se aclimatizeze la noua sa casă înainte de a ieși să joci. Dacă este posibil, localizați un veterinar cu experiență de reptilă, și aduceți-vă la o verificare verde pentru o verificare "Pet".

Specii similare de anoliuri verzi

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt reptile și amfibiene Profiluri de rasă.

Urmăriți acum: numele de șopârlă PET și fapte fascinante

Skicka ett socialt nätverk:

Springa