Profilul speciilor verde iguana

O iguana verde

Eventual datorită rolurilor lor de noroc în filmele lui Godzilla din anii 1960, Green Iguanas (American Iguana) care se găsește din sudul Braziliei tot drumul spre nord până la Mexic au devenit cele mai populare dintre toate animalele de companie reptilate. Cu toate acestea, nu numai că aceste șopârle uriașe sunt animale de companie sărace, dar marea majoritate a proprietarilor care le dobândesc că nu sunt capabili să ofere îngrijirii foarte specializate pe care le solicită. Nu este o supraestimare să spunem că industria magazinului de animale de companie a creat o catastrofă colosală prin vânzarea iresponsabilă a iguanelor verzi la admiratorii care nu sunt lipsiți de neexperimentare și nepotriviți.

Indiferent de ce spun unele site-uri web, Green Iguanas sunt nu pentru începători. Mulți proprietari au fost răniți permanent de aceste reptile, iar un număr mai mare de Iguanas au fost uciși din greșeală de preluarea săracă. Pe lângă faptul că au cerințe complexe de mediu și dietetice, este nevoie de timp să le baieți, Dați-le exerciții și pregătiți mesele lor. Green Iguanas sunt un angajament pe termen lung.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Green Iguana, American Iguana

Nume stiintific: Iguana iguana

Dimensiunea adulților: Până la 20 de kilograme - 6 picioare în lungime, coada conturează majoritatea lungimii totale

Speranța de viață: În sălbăticie, Iguanas verde trăiesc aproximativ 20 de ani. Îngrijirea captivă poate fi o provocare și multe Iguanas mor în primii câțiva ani de viață datorită malnutriției severe și a unei creșteri necorespunzătoare.

Green iguana comportament și temperament

Green Iguanas sunt diurne (active în timpul zilei), arboreal (trăind în copaci) șopârle mari care aleg să locuiască copacii apropiați și să depășească căi navigabile. Iguanas sunt înotători extrem de buni și vor alege adesea să sară de la o ramură Multe povestiri ridicate într-un râu de splash-jos pentru a face o evadare rapidă.

Aceste șopârle cresc să fie foarte mari extrem de repede, nu le place să fie manipulate și au ghearele și cozile foarte periculoase care sunt făcute pentru a crea leziuni de fixare - nu sunt deloc frică să le folosească în clipi de ochi. Când se confruntă, ei sunt luptători formidabili chiar și ca minori. Ei pot provoca mușcături grave.

Le ia de trei până la patru ani pentru a ajunge la vârsta adultă. Juvenii stau în grupuri familiale pentru primul an al vieții lor. Iguanele verzi de sex masculin în aceste grupuri își folosesc adesea corpurile proprii pentru a proteja și proteja femelele de pradă (cum ar fi Hawks, bufnițe, șerpi și oameni) și par a fi singura specii de reptile pentru a face acest lucru.

Locuind Iguana verde

O iguana verde cultivată la șase picioare are nevoie de mult mai mult spațiu decât atunci când este tânăr și un singur picior lung, dar ei cresc repede. Majoritatea adulților iguanas necesită o jumătate de dormitor mic sau o incintă foarte mare. Planificați să construiți o incintă care are o lungime de 8 metri, la 8 metri înălțime și 4 picioare laterale, la un nivel minim.

Dacă nu puteți lăsa iguana dvs. să aibă propriul său dormitor în casă, vă puteți construi propria cutie de iguana personalizată sau puteți achiziționa o incintă costisitoare construită personalizată. Trebuie să oferiți numeroase sucursale și forțe hefty pentru a urca în siguranță, împreună cu oportunități regulate de scăldat și elemente de mediu. Ele necesită, de asemenea, elemente specifice de încălzire și iluminare.

Căldură

Nu sunt recunoscute în mod obișnuit, iguanele verzi sunt originare din medii extreme, tropicale - acestea necesită temperaturi de 80 F până la 95 F pentru a fi sănătoși. Căldura suplimentară ar trebui să fie oferită prin utilizarea luminilor de căldură și a lămpilor, dar nu se încălzește rocile pe măsură ce provoacă arsuri. Temperaturile de basking ar trebui să fie de aproximativ 95 f, iar incinta nu trebuie să li se permită niciodată să scadă sub 78 f.

Ușoară

Aceste șopârle trebuie să aibă surse adecvate de iluminare UVB și UVA.În caz contrar, corpurile lor nu pot produce vitamina D care promovează absorbția de calciu, ceea ce poate duce la boala osoasă metabolică (MBD), o condiție fatală. Iluminatul UVB ar trebui să fie activat timp de 10 până la 12 ore pe zi, iar becurile trebuie schimbate la fiecare șase luni, indiferent dacă lumina arde sau nu.

Umiditate

Aceste șopârle tropicale necesită umiditate ridicată. Adăugați scobi sau mizerie pentru a separa locațiile din incintă pentru a aduce umiditatea medie până la 80% (o gamă de 70 până la 90%). Testați carcasa cu un higrometru în mai multe locații și aduceți toate părțile din incintă până în acest interval.

Alimente și apă

Mulți proprietari iguana sunt bine înțeles, dar în întregime dezinformă despre ceea ce iguanas trebuie să mănânce. Deși Iguanas verde în captivitate (în special animalele de companie lipsite de nutriție) vor consuma carne, consumul excesiv de proteine ​​animale va duce la probleme de rinichi severe și la moarte prematură. Nu hrăniți nici o carne la iguana.

Fiind erbivore, Iguanas verde sălbatic se hrănește în primul rând pe legume și fructe. Verzii cu frunze întunecate ar trebui să facă majoritatea dietei zilnice, inclusiv verdele de păpădie, endive, kale, patrunjel proaspăt, verde de muștar, arugula și altele Legume cu frunze bogate în calciu. Iguanas înghiți alimentele lor întreg, fără a mesteca, deci tăiați toate produsele alimentare în bucăți mici. Hrăniți această varietate o dată pe zi - iguana dvs. nu va supraviețui. Eliminați și aruncați orice alimente care nu a fost consumat în 24 de ore, deoarece toate alimentele trebuie să fie proaspete care trebuie acceptate.

Dezinformarea proprietarilor iguana au tendința de a alimenta salata de aisberg, care asigură apă, dar are o valoare nutritivă mică în comparație cu alte legume. Legumele ridicate în oxalate, cum ar fi spanacul de legare a calciului, ar trebui evitată. Cantități mici de fructe, cum ar fi fructele de fructe de padure, pot fi oferite ocazional sau pentru a atrage iguana dvs. verde să mănânce.

Furnizați un bazin de apă rezistent la vârf, care este suficient de adânc pentru șopârla dvs. să se înmoaie, dar nu suficient de mare pentru schimbarea și curățarea bolului zilnic. Iguana va învăța uneori să bea dintr-un vas de apă separat, curat și non-clorurat, totuși, ele preferă, de obicei, să pună picăturile de condensare a apei din frunze sau de cușcă. Cea mai mare parte a hidratării iguana vor veni direct din dieta vegetariană.

Probleme comune de sănătate și comportament

Fiind predispus la mai multe probleme de boală, Iguanas în mediul captiv nu sunt de obicei animale de companie sănătoase și robuste. Urmăriți-vă îndeaproape lizardul pentru orice semne de apariții neregulate sau anormale legate de sănătate.

Dacă vedeți sânge în excrementele iguana, poate fi dintr-o piatră vezică urinară. O examinare și radiografii (raze X) vor permite medicului veterinar să diagnostheze această problemă. Îndepărtarea chirurgicală a pietrelor este de obicei necesară, deoarece este terapia fluidă pentru a preveni leziunile renale. Medicul veterinar va discuta corecțiile dietetice necesare pentru a preveni formarea pietrelor viitoare.

Umflarea pe corp se numesc abcese. Ele sunt tratate prin îndepărtarea chirurgicală sau prinderea și spălarea abcesului. Materialul din abces poate fi cultivat pentru a identifica organismul infecțios și pentru a determina calea de tratament.

Legarea de ouă (dystocia) se întâmplă atunci când o femeie nu poate să-și poată transmite ouăle. Este o problemă obișnuită în reptilele captive, dar poate fi amenințătoare. Zodicația slabă, inclusiv iluminarea necorespunzătoare și temperatura, dieta greșită și deshidratarea sunt cauze comune. O iguana cu distocia va fi neinteresată de alimente și va deveni rapid bolnavă, letargică sau nu răspunde. Procedurile medicale și chirurgicale sunt de obicei necesare pentru a ajuta aceste animale pentru a le împiedica să le piardă.

Calciul este necesar pentru a ajuta Green Iguanas să crească, să aibă oase puternice și să evite boala osoasă metabolică - Vitamina D3 este necesară pentru a metaboliza acel calciu. Pulberile suplimentare sunt disponibile care pot fi abordate pe alimente la fiecare altă hrănire. Pe măsură ce iguana crește, monitorizează valorile de calciu și alte chimie, având exotica dvs. VET să ruleze câteva teste de sânge de bază. Aceste valori de bază vă vor informa dacă oferiți suficient sau prea multă calciu, proteine ​​și alte elemente nutriționale.

Alegerea iguana dvs. verde

Mai multe articole și cărți online datate au informații incorecte privind îngrijirea, dieta și cerințele de mediu. Se bazează în principal pe expertiza site-urilor științifice și numeroasele organizații de salvare Iguana pentru a afla despre cum să adopte un animal care are deja nevoie de o casă.

În unele ecosisteme sensibile, cum ar fi statul Hawaii, proprietatea Iguana este interzisă. Sunt Animale exotice care nu au pradă naturală pe insulă, astfel încât acestea sunt potențial periculoase pentru populațiile de plante și la viața de insecte și păsări Suportul plantelor. Datorită posibilului impact viitor al Iguanelor, care au fost eliberate de proprietar după ce a crescut prea mare pentru ca proprietarii lor să se ocupe, statul Hawaii interzice strict importul și posesia acestor giganți de locuit de copaci. Violatorii vor petrece trei ani în închisoare și vor fi amendați până la 200.000 de dolari.

În New York City, proprietatea asupra acestor șopârle exotice a fost interzisă din 1999, dintr-o preocupare pentru siguranța publică. Acestea au fost clasificate ca animale care sunt sălbatice, feroce, feroce, periculoase și înclinate naturale să facă rău oamenilor. Populația umană a orașului ar asigura, dar să asigure întâlniri umane neprevăzute și nedorite asociate cu evacuarea incintei inadvertentă.

Specii similare la iguana verde

Dacă sunteți interesat de Iguana verde ca a Potențial de companie, Examinați aceste alte specii de șopârlă:

În caz contrar, verificați alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi animalul dvs. de companie!

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kubiak, Marie. Îngrijirea veterinară a iguanelor verzi (Iguana Iguana) Partea 1: ZodicațiaAnimale de companie, vol 24, nu. 7, 2019, pp. 386-389. Mark Allen Group, DOI: 10.12968 / Coal.2019.0023

  2. Wanna iguana? Faceți mai întâi cercetarea reptile! Universitatea din Illinois Colegiul de Medicină Veterinară, 2020

  3. Gestionarea și creșterea reptilelor. Merck Manual veterinar, 2020

  4. Boli reproductive ale reptilelor. Merck Manual veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Profilul speciilor verde iguana