Verde anole: tot ce trebuie să știți despre aceste șopârle mici

Verde Anole tot ce trebuie să știți despre aceste șopârle mici

În timp ce numele în sine nu poate fi cunoașterea comună a publicului larg, oricine și oricine iubește șopârlele lor vor fi siguri că vor ști despre ANOLUL VERDE. Cu toate acestea, în ciuda faptului că este un animal de companie comun pentru multe gospodării din America, se pare că mulți proprietari nu știu atât de mult despre aceste animale din ce în ce mai familiare.

Aici, la animalele mele de companie, am decis să aruncăm o privire în viața acestor creaturi mici, într-un efort de a aduce la lumină toate nevoile lor și de a ajuta la educarea celor care doresc să știe la fel de mult ca și cum trebuie să știți despre noul lor Prieten.

Introducere în verde anolei

În timp ce majoritatea anolei este verde (prin urmare, numele), burta și buzele acestei șopârle sunt de fapt albe și se știe că schimba culorile, la fel ca un chameleon - care a dat naștere la porecla chameleonului american. Aceste culori pot varia de la mai multe nuanțe de maro până la un verde luminos și, în ciuda capacității lor de a se adapta, ele nu sunt adevărate chameleoni și, în schimb, sunt mai aproape în legătură cu iguanas.

Pe lângă faptul că este capabil să-și schimbe culoarea pielii, Anolul își poate mișca ochii independent unul de celălalt - o altă caracteristică care ar putea fi responsabilă pentru plasarea incorectă a acestora cu porecleul Chameleon!

Acestea sunt cu aproximativ 4 și 8 centimetri lungi, majoritatea din această lungime fiind alcătuită din coadă, ceea ce reprezintă aproximativ 60-70% din suprafața corpului total - și sunt extrem de luminoase, crescând până la 0.25 uncii. În general, este de acord că bărbații sunt de obicei mai mari cu aproximativ 15%, deși există mai multe metode de determinare a genului.

Bărbații vor avea un dewlap (ventilator de gât) care să fie de aproximativ 3 ori mai mare decât omologii lor de sex feminin și colorarea dewlapului tinde să fie mult mai viu în picioare ca un roșu strălucitor peste palele roz roz, piersic sau chiar alb a fanului feminin al gâtului. Femeia verde a lui Anole are, de asemenea, o linie albă care se scurge în centrul coloanei vertebrale, pe care bărbații speciilor le lipsește.

S-ar putea să fi văzut deja aceste creaturi mici în jurul pustiei sau chiar în grădina ta din spate, dacă locuiți în statele din sud-est. În timp ce această zonă este habitatul lor original, ei s-au răspândit acum în întreaga lume și pot fi văzute în Caraibe, Spania sau chiar Japonia.

Din ce în ce mai frecvente sunt culorile mai rare ale anolei verzi, de la o decolorare a dewlapului până la un anolel albastru complet. Acest lucru este cauzat de mutații în gena, unde anolul nu are xanthophores (pigmentul galben care provoacă pielea verde). Acestea sunt incredibil de rare (în picioare la aproximativ 1: 20.000 de anoliuri verzi sălbatice) și sunt din ce în ce mai populare pe piața animalelor de companie, deși lipsa camuflajului, din păcate, le face o pradă mai ușoară în sălbăticie, deci afectează viața lor.

Verde anole pe copac

Comportamentul verde al anolei

Teritoriul este un lucru mare pentru anolul verde și sunt ulterior foarte teritoriale, în ciuda faptului că este în general destul de placid, în timp ce confortabil. Bărbul lui Anole își va bate adesea capul și își vor extinde dewlapul ca o metodă de avertizare și exprimându-și mânia cu privire la limitele depășite - deși este foarte rar, se ridică la mult mai mult decât atât. Pierderea este adesea semnificată de lipsa de bobbing entuziast la cap, cu victoria luând teritoriul lor mic, dar bine câștigat.

Firește, nu este întotdeauna atât de simplu. În cazul în care rivalul continuă să avanseze, în teritoriul apărător, vor exista zgârieturi și mușcăi aplente și, deși este foarte puțin probabil să provoace vătămări grave, ați putea observa câțiva dintre critterii verzi din grădina dvs. cu câteva cicatrici în jurul lor față și corp, ca urmare a acestor litigii.

În ciuda acestui fapt, anolii verzi sunt, în general, fericiți cu o manevrare ușoară a luminii - nimic prea ferm sau rapid. Dacă tocmai ați cumpărat un tânăr Anole, atunci ar trebui să începeți cum vrei să continuați. Cu alte cuvinte, dacă sunteți interesat de o mulțime de manipulare, atunci asigurați-vă că le-ați socializat cu dvs. prin intermediul manipulării, în timp ce sunt tineri. În caz contrar, ei se vor obișnui să rămână singuri și vor fi mai fericiți să rămână în acest fel.

Dacă anolul tău verde se simte amenințat, sau coada lor este apucată, își vor lăsa coada și scari. Acest lucru va crește în cele din urmă înapoi, dar poate avea o culoare ușor diferită față de restul corpului lor și poate fi un timp înainte ca lungimea completă să crească, care poate, de asemenea, să afecteze echilibrul acestora.

În general, anolul verde este foarte activ, după cum ați observat dacă aveți unul care se bucură de frecventarea curții dvs. Acesta este unul dintre motivele pentru care sunt din ce în ce mai populare ca animale de companie, deoarece se vor bucura de a avea o alergare în jurul rezervorului lor și pot fi interesante să se uite. Dacă alegeți să luați un anol verde ca un animal de companie, asigurați-vă că obțineți un terariu care stimulează suficient pentru ei.

Habitatul verde al anolei

Anolul verde este găsit în mod natural în zone calde și foarte umede, cum ar fi mlaștini și păduri. Dacă aveți un vizitator verde de Anole în curtea ta, s-ar putea să fi observat deja că se bucură de petrecerea timpului în frunziș și arbuști - adesea agățându-se de copaci și frunze ca se bazează pe soare. Firește, va trebui să oferiți un rezervor care imită acest mediu, dacă intenționați să păstrați un anol verde ca un animal de companie.

Căutați informații cu privire la cea mai bună casă pentru anolul dvs. verde? Asigurați-vă că luați următorul set de instrucțiuni pentru a crea un habitat confortabil și fericit pentru noile dvs. animale de companie.

  • Rezervor esențial

Este important ca rezervorul dvs. să fie la fel de mare cum vă puteți potrivi în spațiul desemnat, în rațiunea. Veți avea nevoie de un rezervor care permite o umiditate bună și căldură, permițând în același timp aer curat pentru a accesa spațiul de locuit. În general, un rezervor vertical se va potrivi cu noul animal de companie mai mult decât un rezervor orizontal, deoarece anolii vă vor bucura de alpinism și descoperirea împrejurimilor lor, dar acest lucru nu este o necesitate - aproximativ 18 inci este înălțimea ideală pentru anolul dvs.

  • Substrat

Substratul dvs. va trebui să poată gestiona rezervoarele fierbinți și umede, astfel încât să începeți cu aproximativ două centimetri de sol de potul steril, care va ajuta cu sentimentul unui habitat natural pentru anolul dvs. verde. Deasupra acestuia ar trebui să fie un substrat care gestionează umiditatea, astfel încât unele dintre cele mai bune opțiuni sunt fibrele de nucă de cocos, sau substraturi de coajă netratate. Acestea vor permite ca noul dvs. animal de companie să se simtă confortabil, indiferent dacă se bazează sub lampa lor de căldură sau se bucură de umiditatea că aceste paturi aduc.

  • Decor

În primul rând, va trebui să creați un loc sigur pentru ca anolul dvs. să se ascundă, când se simt puțin timid. Puteți crea o peșteră mică din roci artificiale sau din lemn, care ar trebui să fie suficient de mare pentru ca anul tău să se simtă confortabil, fără a fi atât de mare încât le puteți vedea cu ușurință dacă te uiți în rezervorul tău.

De asemenea, ar trebui să oferiți o mulțime de articole pentru a le urca. Furnizați plante vii acolo unde este posibil, deoarece Anolul dvs. ar fi mai degrabă să stea în ramurile dezordonate și vițele de o plantă reală decât să fie pe podea. Fiți sfătuiți să alegeți numai plante de reptilate, cum ar fi planta de păianjen - Dacă ați folosit solul de ghivece sub așternut, ar trebui să aveți loc pentru a folosi plante în ghivece, pentru a-și mări longevitatea și pentru a îmbunătăți umiditatea totală la dvs. ALOLE LIKING.

  • Iluminare și temperatură

Pentru a începe, rezervorul dvs. ar trebui să aibă o temperatură de aproximativ 85-90F în cel puțin o zonă a rezervorului, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de o sursă de căldură, cum ar fi un bec incandescent, pentru a oferi acest lucru. Green Anole este ca să facă plajă, astfel încât acest lucru este destul de esențial pentru fericirea lor - doar asigurați-vă că păstrați becul la o distanță rezonabilă, astfel încât șopârlă mică să nu se atingă bulbul și să devină ars. Magazinele locale de animale de companie sunt susceptibile de a avea lumini de basking care sunt concepute special în acest scop.

Pentru restul rezervorului, mediul ar trebui să mențină o temperatură constantă între 75-85F, ceea ce va trebui să scadă în jurul valorii de zece grade în timpul nopții, pentru a nu vă confunda anolul. Dacă nu doriți să schimbați bulbii sau să cumpărați un bec scump, există întotdeauna opțiunea de a obține un tampon de încălzire, ceea ce va trebui să plasați sub rezervor, pentru a vă menține animalul confortabil.

Toate aceste căldură vă poate usca rapid rezervorul, motiv pentru care este important să păstrați în partea de sus a umidității disponibile în vivariumul dvs. Puteți cumpăra echipament specializat pentru a menține o umiditate de 60-70% sau, dacă aveți timp, utilizați o sticlă de pulverizare care este umplută cu apă purificată și pulverizați acest lucru pe plantele dvs. Acest dublu-up ca o modalitate eficientă de a vă da anul dvs. de apă, deoarece sunt obișnuiți să bea apa din frunze - trebuie să le dați, de asemenea, opțiunea unui castron de apă în rezervorul lor.

Nu uitați lumina dvs. UVB - o parte ne-negociabilă a rezervorului verde al anolei. Ei au nevoie de acest lucru pentru a metaboliza calciul și pentru a obține o doză sănătoasă de vitamina D3. Fiți conștienți de faptul că razele UVB nu penetrează din sticlă, deci ar trebui să investiți într-un rezervor care are o plasă superioară, astfel încât razele pot ajunge la anolul vostru.

  • Mai multe anole

Dacă doriți să cumpărați mai multe anole verzi, trebuie să fiți conștienți de aspectul teritorial al bărbaților - în general, nu este sfătuit să aibă doi sau mai mulți bărbați într-un singur rezervor. Bărbații pot, totuși, să trăiască fericit cu multiple femele - doar asigurați-vă că verificați situația de reproducere, deoarece femelele pot să pună fericit ouă prin lunile de primăvară și de vară și puteți ajunge cu mai mulți anole decât ați negociat.

Firește, dacă doriți să aveți mai multe anoli într-un singur rezervor, ar trebui să fiți sigur că veți obține un vivarium suficient de mare pentru a le familia confortabilă. Un rezervor de 10 galoane este de obicei potrivit pentru un singur anol verde, în timp ce un rezervor de 20 de galoane poate fi capabil să găzduiască două sau mai multe anoli, în funcție de cantitatea de vegetație folosită pentru a separa spațiul și a stimula noul animal de companie.

Nu încercați niciodată să găzduiască diferite specii de reptile împreună. Chiar dacă sunt obișnuiți cu același habitat, inclusiv umiditatea și temperaturile, este probabil ca diferite reptile să atace și să se rănească reciproc.

Green Anole Dieta & Nutrition

Deoarece dieta lor constă în cea mai mare parte a insectelor, este corect să spun că o doză sănătoasă de greieri, gardări, grube și păianjenii sunt toate alegerile bune pentru versiunea dvs. verde. Ei vor încerca, totuși, mâinile lor la ceva, așa că încercați să nu vă alimentați anolul sau să adăugați ceva în rezervor care poate fi periculos, cum ar fi superworms sau kingworms, care au mandibule ascuțite care vă pot dăuna anolei.

Încercați să păstrați porțiunile mai mici decât dimensiunea capului lui Anole, altfel ar putea fi prea mari pentru șopârla dvs. să mănânce. Este, de asemenea, important să oferiți o dietă variată, deci, chiar dacă pot avea un favorit, nu fiți tentați să le dați singurii un tip de insectă față de ceilalți.

De asemenea, puteți să completați dieta anolei cu multivitamine și preparate minerale, dacă insectele dvs. sunt hrănite pe o dietă specifică pentru a include acest lucru. Acestea sunt disponibile în pulberi și spray-uri. Interesant, Anolul dvs. se poate bucura, de asemenea, de o bucată de fructe supra-maturate, deci nu ezitați să adăugați unele din acest lucru în rezervor sau să încercați un mic copil alimentar - oferind că nu există năsuri adăugate acolo.

Green Anole Grooming & igienă

Ca și în cazul tuturor animalelor de companie de reptile și Vivarium / Terrarium, va trebui să vă curățați în mod regulat rezervorul cu un dezinfectant adecvat aproximativ o dată pe săptămână. Din acest motiv, se poate recomanda ca tu ar trebui sa ai doua tancuri, unul pentru ca anolul verde de a folosi si cealalta sa fie curata.

Între aceste curățite, va trebui să vă curățați rezervorul zilnic, curățând orice alimente și fecale nelimitate. Analioanele verzi și-au vărsat în mod regulat pielea, deci va trebui să fie curățată prea. Dacă sunteți în stare, poate fi înțelept să adăugați într-o cutie de vărsare, care este umplută cu un tip de așternut ușor cam dogher, cum ar fi Moss Sphagnum, care va permite o mai ușoară vărsare.

Întotdeauna spălați-vă mâinile după manipularea anolei verzi sau curățați rezervorul, deoarece sunt cunoscuți purtători ai Salmonella și pot provoca probleme de sănătate la om (în special copiii).

Green Aole Probleme comune de sănătate

În ansamblu, un anolei verde sănătos va fi luminos; cu ochii, foarte activi și alertă în împrejurimile lor. Ei ar trebui să mănânce în mod regulat fără a pune prea multă greutate, dar cu un corp plin și coadă. Ochii și nasul lor ar trebui, de asemenea, să fie clar. În cele din urmă, pielea lor va fi sănătoasă și receptivă la schimbările de umiditate și temperatură (veți observa modificările pe măsură ce pielea lor schimbă culoarea când se întâmplă acest lucru).

Dacă observați oricare dintre următoarele, trebuie să contactați imediat medicul veterinar:

  • Pierderea în greutate sau scăderea apetitului
  • mucus în gură sau nas
  • umflarea în orice zonă a corpului
  • letargie și lipsă de mișcare sau mișcări lente
  • Bumps, răni sau abraziuni pe piele
  • dificultăți de respirație
  • paralizia membrelor
  • fecale anormale
  • vărsat de la picioare

Respirația și mucusul în gură și nas pot fi un semn de umiditate sau temperatură incorectă în casa lor - încercați să ajustați rezervorul lor pentru a se potrivi cu recomandările de mai sus și a vedea dacă acest lucru face orice diferență, de îndată ce observați modificările în bunăstarea lor. De asemenea, vă puteți consulta medicul veterinar pentru a vedea dacă există ceva mai localizat, ceea ce ar putea provoca o problemă.

Limbile umflate și letargie sunt, de asemenea, semne ale unui habitat inadecvat. Și anume, lipsa luminii solare sau a razelor UVB. Ele sunt cauzate de o incapacitate de a metaboliza calciul și de a sintetiza vitamina D3, ambele fiind esențiale pentru sănătatea și fericirea lui Anol. Dacă acest lucru rămâne netratat, anolul dvs. verde poate suferi în continuare cu oase și deformări sau chiar moarte. Continuați să furnizați iluminare amplă pentru animalul dvs. de companie și să contactați medicul veterinar, care vă poate oferi suplimente pentru a le ajuta prin boala lor.

Problemele cu sistemul digestiv sunt adesea demonstrate prin fecalele de animale de companie, iar scaunele fugitoare sau neobișnuite pot fi primul semn al unei probleme mai profunde. Dacă observați aceste, discutați imediat cu veterinarul dvs., deoarece vor rula testele corespunzătoare și vă informează dacă acesta este rezultatul unei infecții bacteriene sau parazitare și vă poate sfătui cel mai bine în pașii următori pentru a lua pașii următori.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Verde anole: tot ce trebuie să știți despre aceste șopârle mici