Substrat pentru un acvariu cu apă sărată

Pestii de acvariu, angelfish (Allophyllum Altum)

Mult mai mult decât doar "lucrurile de pe fundul rezervorului", substratul de acvariu este o parte integrantă a oricărui sistem de acvariu cu apă sărată. Pe lângă contribuția la atracția vizuală a unui rezervor, mediile de substrat servesc și alte scopuri:

  • Substratul într-un acvariu marin este o parte vitală a bazei de filtrare biologică a unui acvariu și, dacă alegeți să utilizați un mediu care nu este viu peste nisipul viu, acesta va deveni "viu" pe măsură ce rezervorul trece prin Procesul de ciclism Pe măsură ce acvariul se maturizează.
  • Medii cu granulație fină (1.0 la 2.Dimensiunea granulelor cu diametrul de 0 mm) sunt utilizate pentru NNR (reducere naturală a nitraților) împreună cu setările de filtrare a denitarificării, cum ar fi plenum, fluidizat și Pantofi de nisip profund Filtre, în timp ce dimensiunile cerealelor de curse (2.0 la 5.5mm) poate fi utilizat în filtrele de scurgere umedă / uscată sau când este prezent un UGF (filtru de ascuns).
  • Medii cu granulație fină (0.5-1.Dimensiunea granulelor de 7 mm sau nisipul de zahăr) este cel mai bun pentru peștii de cerneală de nisip, cum ar fi Gobies.
  • Oferă refugiu pentru multe tipuri de pește marin de bază și nevertebrate care construiesc fie înnebunite sau se îngropă în substrat, ca diferite specii de Wrasses, Gobies, Blenienes, Mandarinfishes, Creveți, Steafishes și atare. O oarecare fină la mediu granulară mică este bună pentru aceste tipuri de animale, deoarece substraturile mai grele pot deteriora animalele în timp ce ele aruncate prin el. Femeile, în special, par să suporte infecții externe atunci când sunt păstrate în substraturile mai grele.
  • Anumite tipuri de invertebrate de cerneală de nisip ingerați substratul și extragerea materiei organice din ea, cum ar fi castraveții de mare. Animale cum ar fi acestea se bazează pe substrat ca o sursă de nutriție și, prin urmare, ar trebui să fie furnizate un mediu destul de bine granulat.
  • Substratul găzduiește și alte critteri mai mici, cum ar fi amfipod-uri, copepods și viermi marini, care sunt o sursă de alimente pentru alte animale marine.
  • Mediile oceanice naturale sunt bazate pe calciu, care este benefică pentru sistemele de apă sărată în mai multe moduri.
  • Un mediu bazat pe calciu a consistenței corecte face un material bun pentru utilizare într-un reactor de calciu.
  • Este un material folosit pentru fabricarea rocilor DIY.

Poate fi destul de a diferenta de pret între diferite grade și branduri de substraturi.

Când decideți despre ce "consistența" substratului de a cumpăra, după cum puteți vedea, trebuie doar să luați în considerare cum va arăta, dar factor în ceea ce va fi folosit, dacă va fi potrivit pentru un fel de sistem pe care îl înființezi, și să conducă la anumite tipuri de viață marină care va fi păstrată în ea.

Înainte de a achiziționa materialul de substrat, rețineți că substraturile mai grele au tendința de a rămâne pus pe fundul rezervorului. Dacă aveți de gând să aveți o serie de capote în rezervor pentru o mulțime de Circulația apei, Veți dori un substrat mai greu.

Un ultim lucru de luat în considerare este "unde" vine mediul. Nisip (cum ar fi tipul folosit într-o cutie de nisip pentru copii), pietriș (cum ar fi tipul găsit în magazinele de pește care vine în culori frumoase care sunt vândute în primul rând pentru tancurile de apă dulce), precum și roci care sunt cariate pe uscat adesea conțin minerale nedorite, metale, silicați și, eventual, substanțe chimice sau toxine care pot ieși în apa acvariului și pot deveni problematici. Prin urmare, materialele pe bază de teren nu sunt recomandate.

Cel mai bun tip de substrat de a alege este unul care este în mod natural ridicat în conținutul de calciu care provine din ocean. Aragonite, corali / recifuri și medii bazate pe coajă sunt opțiunile de vârf, care pot fi cumpărate în diferite culori, cum ar fi tonuri roz, negru, alb și neutru, și vin într-o gamă largă de consistențe de la foarte fin la cereale mici și texturi medii și grosiere.

  • Bacsis: Pentru acvariile în care nu există nici un fel de cernere "nisip", o suport de coajă texturată oarecum mare sau grosieră poate fi foarte atrăgătoare pentru ochi, cum ar fi într-o anumită comunitate de rezervor de prăjituri specifice care găzduiește declanșatoare, leifishes, puffers, hawkfish, Anghilă și altele.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Substrat pentru un acvariu cu apă sărată