Tortoise grecesc: profilul speciilor

Portret de țestoasă grecească (Testudo Graeca)

Nativ din Europa de Sud, Africa de Nord și Asia de Sud-Vest, țestoasele grecești sunt păstrate în mod obișnuit ca animalele de companie, iar personalitățile lor affătoare le fac să fie plăcuți. Țestoase grecești sport o cochilie care este bronz la galben cu maro închis la negru. Ele sunt în general mai ușoare animale de companie, atâta timp cât proprietarii își îndeplinesc nevoile lor specifice de îngrijire. Cu toate acestea, pentru că acestea broasca țestoasă pentru animale de companie au o durată de viață în captivitate, de multe ori de 50 de ani sau mai mult, proprietarii potențiali ar trebui să se gândească mult și greu despre faptul că doresc să se angajeze să se îngrijească de un animal care le-ar putea îndeplini cu ușurință.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Țestoase grecești, broaște țestoase îngrozitoare

Nume stiintific: Testudo Graeca

Dimensiunea adulților: Până la 10 centimetri lungime

Speranța de viață: 50 de ani sau mai mult

Comportamentul și temperamentul de țestoasă grecesc

Ca mulți reptile de companie, Țestoasele grecești preferă să nu fie manipulate de oameni. Manipularea este foarte stresantă pentru țestoase și poate avea un impact negativ asupra sănătății lor. Unele țestoase ar putea chiar să muște dacă sunt luate. Când trebuie să vă ocupați de broască țestoasă, cum ar fi îndepărtarea acesteia din incintă pentru curățare, faceți-o încet și ușor.

În cea mai mare parte, țestoasele grecești sunt creaturi amiabile și moale, dacă nevoile lor sunt îndeplinite și aversiunea lor la manipulare este respectată. Odată ce își cunosc proprietarii, mulți devin destul de sociali. Ei vor merge adesea la oameni, mai ales dacă văd pe cineva cu mâncare.

Locuind țestoasa grecească

Tortozele grecești stau destul de mici, dar încă mai au nevoie de un spațiu amplu pentru a-și exercita. Mulți proprietari de broască țestoasă preferă să folosească tuburi mari de depozitare din plastic sau să construiască carcase din lemn în loc să utilizeze rezervoare de pește pentru carcasă. Tortozele nu au nevoie de oferta rezervoarelor de înălțime, numai spațiul de podea. O incintă care este de cel puțin 3 picioare cu 6 picioare cu pereți în jur de 18 inci este adecvată, deși este întotdeauna mai bună. Asigurați-vă că eliminați alimente neatenție și alte deșeuri vizibile din carcasă zilnic și curățați toate suprafețele incintei cu o săptămână de curățare separată de reptile.

Dacă temperatura este de 75 de grade Fahrenheit sau mai cald, permiteți țestoasa dvs. un timp în aer liber. Cu toate acestea, este esențial să nu vă lăsați niciodată broasca țestoasa când este afară. Țestoasele pot fugi mai repede decât s-ar putea gândi, și sunt foarte bune la ascunzător. În plus, prădătorii, cum ar fi ratonii și hawks, le pot scoate în sus.

Este ideal pentru a construi un stilou în aer liber de țestoasă, care are un top securizat. De asemenea, îngropați zidurile stiloului de aproximativ 6 centimetri adânc pentru a preveni săparea țestoasa dvs. de la ei și scăpând. Asigurați-vă că pixul are secțiuni însorite și umbrite. Și nu ți-ai pus niciodată țestoasa afară într-un rezervor de sticlă, deoarece sticla și lumina soarelui poate crea condiții asemănătoare cuptorului.

Căldură

Tortozele grecești preferă un mediu între 75 și 90 de grade Fahrenheit. O secțiune a incintei de broască țestoasă ar trebui să fie pentru basking cu o lampă de căldură care menține o temperatură între 95 și 100 de grade Fahrenheit în timpul zilei. Pe timp de noapte, temperatura incintei poate fi între 70 și 80 de grade Fahrenheit. Dacă sunt păstrate în afara, aceste broaște țestoase pot gestiona temperaturile de noapte care scade la aproximativ 65 de grade Fahrenheit. În sălbăticie, de obicei, hibernează prin răcire iarnă Temperaturi.

Ușoară

În plus față de o lampă de căldură pentru zona de basking, țestoasa are nevoie, de asemenea, de emf-emitting iluminat pentru aproximativ 12 ore pe zi. Această lumină promovează producția de vitamina D în țestoasă, care ajută la metabolizarea calciului și întărirea oaselor. Fără o lampă UVB sau suficientă lumină naturală a soarelui, țestoasa dvs. ar putea dezvolta anomalii osoase.

Umiditate

Tortozele grecești au nevoie de un nivel de umiditate între 40% și 60%. Utilizați un higrometru (ecartament de umiditate) pentru a monitoriza nivelul de umiditate al incintei. Mențineți umiditatea prin scoaterea țestoaselor în fiecare zi sau ori de câte ori este necesar. În plus, păstrarea vasului de apă din țestoasă completă în orice moment va adăuga umiditate.

Substrat

Reptile-sigure mulci, camioane din lemn de aspen, iar amestecurile de murdărie sunt bune substrat (sau paturi) Opțiuni pentru țestoasele grecești. Asigurați-vă că mâncarea pe care o mănâncă sunt oferite pe o farfurie sau pe altă suprafață, astfel încât ei nu ingerăm accidental lenjeria de pat.

Acesta este cel mai bun mod de a vă găzdui țestoasa în interior

Alimente și apă

Tortozele grecești sunt erbivore și fac cel mai bine cu o dietă bogată în fibră și în proteine ​​scăzute. O varietate de verdeață întunecată, cu frunze și alte legume ar trebui să fie majoritatea dietei de broasca țestoasă: Greens Colll, pătrunjel de culoare proaspătă, verde de păpădie, dovlecei, broccoli și morcovi tăiați. Hrăniți țestoasa dvs. câteva alegeri diferite de legume în fiecare zi. Timothy fân care este tăiat în sus ar trebui să fie adăugat pentru a păstra coafa de broască țestoasă și pentru fibrele suplimentare.

Ele pot mânca cantități mici de fructe, cum ar fi zmeura tocată, căpșunile sau merele. Dar acest lucru nu ar trebui să facă mai mult de 10% din dietă.

Puteți să vă completați dieta de broască țestoasă cu o peletă comercială de calitate Fed zilnic. De asemenea, praful regulat al produsului cu o pulbere de calciu este adesea recomandat pentru a vă asigura că broasca țestoasa obține suficient calciu. Urmați sfatul medicului veterinar cu privire la suplimentarea și hrănirea pentru a menține o greutate sănătoasă.

Un vas de apă ar trebui să fie suficient de mare și accesibil pentru țestoasa dvs. de a intra în și de a produce sau defeca când este necesar. Schimbați apa zilnic sau după cum este necesar pentru a menține curățenia.

Probleme comune de sănătate și comportament

Ca multe alte broaște țestoase și țestoase, putregaiul de coajă este frecvent găsit în țestoasele grecești. De obicei, datorită unei infecții fungice, putregaiul de coajă poate provoca deformări dureroase, care pune viața în pericol pentru animal dacă sunt lăsate netratate.

De asemenea, ca și alte reptile, țestoasele grecești sunt susceptibile la boala osoasă metabolică. Această afecțiune rezultă dintr-un dezechilibru al raportului de calciu-la-fosfor al unui țestoasă și duce la slăbirea generală a oaselor sale. Este o altă condiție dureroasă care poate fi fatală dacă nu este tratată corespunzător.

în plus, infecție respiratorie afectează țestoasele grecești, cum ar fi multe alte reptile. Simptomele includ wheezing și letargie. Umiditatea incorectă a habitatelor este adesea vinovatul acestor infecții.

În ceea ce privește comportamentul lor, atâta timp cât respectați dorința țestoasa dvs. de a nu fi manevrat, ar trebui să coexistați pașnic. Dar să fie avertizat o broască țestoasă ar putea mușca sau zgâria dacă se simte amenințată.

Alegerea țestoasei grecești

Cel mai bun pariu pentru obținerea unei țestoase grecești este de la un crescător de reputație care își cunoaște istoricul medical. Potențial să se angajeze în acest animal de companie de foarte mult timp, deci este ideal să începeți cu un animal sănătos. Costul mediu pentru o țestoasă grec este de aproximativ 200 de dolari.

O broască țestoasă sănătoasă, în general, ar trebui să aibă ochi limpezi, nici semne de mucus în exces și o coajă netedă fără nici o deformare sau decădere. Dacă este posibil, cereți crescătorului de țestoasă sau grupului de salvare dacă îl puteți viziona mânca. Singura broască țestoasă care refuză mâncarea este una care este bolnavă.

Vă interesează reptilele pentru a fi păstrate ca animale de companie?

Specii similare cu țestoasele grecești

Dacă sunteți interesat de animale de companie similare, verificați:

În caz contrar, verificați alte tipuri de reptile și amfibieni care poate fi noul dvs. animal de companie.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tortoise grecesc: profilul speciilor