Scutece (coajă) vărsarea în țestoase de apă

Turtle de înot

A Coaja din Turtle este compus din aproximativ 60 de oase. Coaja osoasă este acoperită cu un strat subțire de epiteliu, care produce stratul de coajă exterioară, numit Scuze. Scuzele sunt scale asemănătoare plăcii similare în compoziție la keratina de unghii. Ele protejează oasele și epiteliul cochiliei dedesubt. Pe măsură ce broasca țestoasă crește, epiteliul produce o nouă izvoară sub cele vechi, care este un diametru mai mare decât cel stratificat pe partea de sus a acestuia, permițând coaja să se extindă.

În cele mai multe țestoase și broaște țestoase, scutecele rămân pe coajă pentru viață, ceea ce face ca coaja să se îngroaie și o protejează. Straturile exterioare ale scutetelor pot fi purtate, în special în broaște țestoase, dar nu sunt în mod normal vărsate. În multe specii de țestoase de apă (Genera Chrysemys, Deirochelys, Graptemys, Pseudemys, Trahemys și Mallemys) Cu toate acestea, au vărsat anual stratul exterior de scutece. Acest lucru păstrează cochilia de a fi atât de groasă și grea încât face greu să înoate și ajută, de asemenea, să scape de coaja de acoperiri de alge și alte lucruri care cresc într-un mediu acvatic.

Este perfect normal ca țestoasele de apă să-și vărsească scutecele pe măsură ce cresc. Dar o coajă de peeling poate indica, de asemenea, boala, în funcție de tipul de broască țestoasă și de faptul că este sănătos.

În plus față de scufundarea scutece, toate țestoasele și țestoasele au vărsat pielea pe picioare și gât. Pielea de broască țestoasă este diferită de a ta, deoarece nu este elastică și nu se întinde pentru a permite creșterea. Pe măsură ce broaște țestoase cresc, veți vedea că ei depășesc și își scot pielea veche în etape. Acest lucru este cel mai vizibil în țestoasele acvatice și servește și ca o modalitate de a opri infecțiile

De ce țestoasele și-au vărsat scutecele?

Vizitarea sănătoasă are loc ca parte a creșterii normale a țestoaselor de apă, deoarece coaja se extinde cu restul corpului său în creștere. Alte motive comune pentru problemele de coajă includ bacteriile, paraziți, Alge, probleme de mediu și nutriție săracă. Este important să fiți capabili să distingeți vărsarea sănătoasă din problemele care ar putea pune în pericol sănătatea sau viața animalului.

În primul rând, determinați dacă cochilia sub coafura scutește pare normală. Oricând, coaja arată deformată, înroșită sau sângeroasă sub scutece, au expus osul, sau coaja se simte moale sau spongioasă, există o problemă și ar trebui să cauți sfaturi veterinare cât mai curând posibil. De asemenea, ar trebui să vedeți un veterinar dacă broasca țestoasă este în mod continuu scutece sau scutecele sunt peeling, dar nu se încadrează complet.

SHIDDING sănătoasă

Peelingul ca parte a procesului de creștere este normal atâta timp cât straturile subțiri apar, dezvăluind cochilia care arată și se simte normal.

  • Scuzele ar trebui, în general, să fie intacte și întregi și nu vor ieși în părți. Dacă nu, ar putea fi un semn de boală. Fiți conștienți de faptul că rocile ascuțite pot deteriora țestoasa dvs. scutește-o sau determină vărsarea prematură, astfel încât nimic din mediul său să fie potențial periculos.
  • Scuzele scutece nu ar trebui să fie foarte groase și ar trebui să apară aproape translucid. În esență, ar trebui să arate ca coaja de unde vin.
  • Este normal ca o broască țestoasă de apă să mănânce o parte din scutele sale după ce au căzut. Dar pentru a fi în siguranță, eliminați scutecele de la rezervor deoarece ar putea deteriora gâtul țestoasei și organele interne.

Probleme de sănătate care provoacă vărsare

Dysecdysis (vărsarea anormală) poate lăsa coaja de companie expusă și vulnerabilă la infecție. Poate fi, de asemenea, un semn de ficat, rinichi, tiroidieni sau boala osoasă, sau o deficiență nutrițională. Bacteriană Shell Rot este o altă problemă gravă, ceea ce poate duce la deformarea permanentă a coajelor. Alte motive pentru care broasca țestoasă ar putea varia anormal includ:

  • Suprapunerea, care poate duce la o creștere prea rapidă sau la alte probleme de sănătate
  • Leziuni cauzate de roci ascuțite sau altele asemănătoare într-un mediu de broască țestoasă
  • Basking în an zona în care este prea caldă
  • Prea scăzută a temperaturii mediului
  • Infecții fungice și bacteriene
  • Nivelurile ridicate de amoniac în apa din țestoasă (este important să aveți a bun Filtrați cu filtrare biologică)

Tratament

Tratamentul depinde de severitatea și de cauza dysecdysisului țestoaselor. Dacă problema este relativ ușoară, începeți prin asigurarea faptului că condițiile din habitatul animalului dvs. sunt optime. În unele cazuri, modificările minore ale incintei PET pot elimina problema. Verificați dacă sunteți sigur că:

  • Nu există roci ascuțite sau alte elemente care pot provoca vătămări
  • Temperatura ideală este menținută și nu există "puncte fierbinți" care vă pot răni broasca testoasa
  • Filtrul de apă este de bună calitate, funcționează corect și filtrează contaminanții biologici, precum și chimici
  • Vă hrăniți dieta corectă

Dacă problema este mai gravă sau nu este atenuată de modificările habitatului, este mai bine să verificați cu VET. În timp ce vă este posibil să eliminați ciupercile și algele din carcasa țestoasă, este ușor să vă răniți cochilia. Este mai bine să aveți un expert gestionat problema. VET dvs. poate fi, de asemenea, capabil să diagnosticheze o problemă medicală subiacentă și să prescrie medicamente.

Unul dintre tratamentele mai frecvente pentru putregaiul de coajă este debitor: un procedeu de curățare ușoară a carcasei putrede și apoi tratarea țesutului subiacent cu antibiotice, cum ar fi crema de sulfadiazină de argint. Veterinările pot da, de asemenea, broască țestoasă o injecție de ceftazidime sau un alt antibiotic. Unele țestoase necesită debarcări regulate (împreună cu un habitat și nutriție adecvat) în timp ce coaja vindecă. Dacă coaja de broască țestoasă este fracturată sau are profund adânc, veterinarii sunt adesea capabili să patchieze coaja până când se întoarce pe cont propriu. Poate dura luni pentru o leziune de coajă pentru a reveni la normal.

Dacă curățați-vă cochilia, utilizați un scruber foarte moale, cum ar fi o periuță de dinți moale și lucrați foarte încet și cu atenție. Dacă nu aveți acces la cremă antibiotică, o altă opțiune este un unguent antibacterian, cum ar fi betadina sau iodul de povidonă. Odată debritiv, o broască țestoasă trebuie păstrată uscată și caldă timp de câteva zile, dar cu acces la un castron mic de apă pentru băut. Acest proces ar putea fi repetat de mai multe ori pe parcursul a câteva săptămâni. Dacă, după mai multe debarcări și utilizarea unguentului antibacterian, broasca testoasa dvs. arată încă semne de boală de coajă, vizitați veterinarul dvs.

Prevenirea

În multe cazuri, nu este nevoie să împiedicați scutele. Este o parte necesară și importantă a creșterii broascotului de apă și a sănătății. Pentru a evita problemele, este important să se mențină un mediu adecvat pentru broasca testoasă și să se verifice cu un veterinar de îndată ce apar probleme de sănătate.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări și boli ale reptilelor. Merck Manual veterinar.

  2. Gestionarea gestionării pentru reptilele companionului. Animale de companie, extensie de cooperare, u.S. Administrarea alimentelor și a medicamentelor.

  3. Palmeiro bs, roberts h. Abordarea clinică a bolii dermatologice la animalele exotice. VET Clin North am exot animală. 2013 Sep-16 (3): 523-77. DOI: 10.1016 / J.Cvex.2013.05.003

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Scutece (coajă) vărsarea în țestoase de apă