Turtle vs tortoise: diferența și compararea

Turtle vs Tortoise

Întrebare: Când este o broască țestoasă nu o broască țestoasă? Răspuns: Când este o broască țestoasă. Acum nu este strict adevărat, deoarece o broască țestoasă este de fapt o broască țestoasă! Confuz? Nu sunt surprins, dar totul va deveni clar.

Țestoase, broaște țestoase și terrapine aparțin tuturor Testudinidae Familia de reptile și pot, la început, toate arată destul de asemănătoare. Diferențele evidente sunt mărimea și că unii trăiesc în apă și alții pe teren, dar, odată ce vă aflați puțin mai adânc, există mulți factori partajați și diferențe distincte.

Bine, să comparăm acești croitori interesanți și să vedem cine iese pe partea de sus. Vom verifica și diferențele.

Ce este o broască țestoasă?

Bine, să începem cu câteva fapte de bază interesante.

Știați că broasca testoasa datează de la vârsta dinozaurilor cu peste 200 de milioane de ani în urmă? Având în vedere acest lucru, nu este surprinzător faptul că au evoluat să trăiască nu numai în apă, ci și pe uscat. De fapt, termenul broasca testoasa acoperă toate reptilele care au o coajă osoasă exterioară care își pun trupurile. Deci, aceasta include și broasca testoasa.

Este dat fiind faptul că ceea ce numim broaște țestoase sunt exclusiv creaturi și broaște țestoase tind să fie acvatice și au o mulțime de caracteristici în comun. Ei au, de asemenea, o mulțime de diferențe de a facilita identificarea. Chiar și o privire mai atentă la coajă ne poate da un indiciu pentru purtătorul lor!

Closeup Vizualizați țestoasa mică

E vorba de coajă

Aceste cochilii sunt destul de uimitoare. Există o mulțime de creaturi care trăiesc în cochilii, fac doar o plimbare de-a lungul unei plaje și verifică diferitele forme și dimensiuni, dar nu există nimic asemănător cochiliei familiei de broască țestoasă. De fapt, este mai mult ca o arhitectură decât o cochilie! Coaja de broască țestoasă a evoluat într-o structură cu două bucăți: partea de sus, numită carapace, iar partea de jos numită plastron. Aceste două piese se alătură fiecărei părți a animalului pentru a forma o coajă protectoare.

Spre deosebire de crustacee, broasca țestoasă și broasca țestoasă nu își scot întreaga coajă, deoarece este permanent fuzionată corpului. Nu vă faceți griji, coaja crește cu animalul și este imposibil ca corpul să crească prea mare pentru a se potrivi în ea și piesele mici ale stratului superior pot fi vărsate dacă sunt deteriorate sau bolnave, ajutând la menținerea sănătății animalelor sănătoase.

Îmbrăcat pentru succes

Nu ați alege să purtați pantaloni scurți și un tricou dacă v-ați dus la arctic sau cea mai groasă, jacheta căptușită din Sahara și familia Testudinidee nu sunt excepții. Deși familia de broască țestoasă nu își poate alege de fapt îmbrăcămintea, diferențele în carcasa lor exterioară au evoluat pentru a se potrivi cu habitatele relative și protejează "purtătorul".

De exemplu, coaja de mare acoperire a țestoasei terestre poate face mișcarea lentă și stângă, un pic ca și cum ați merge pe treburile dvs. de zi cu zi să poarte un costum complet de armură, dar, ca și armura, oferă o mare protecție. Deci, deși forma face dificilă ca broască țestoasă să fugă de pericol, este, de asemenea, dificil pentru un potențial prădător să prindă și să țină țestoasa în gură. Dacă gestionează acest lucru, există acea carcasă groasă, osoasă pentru a încerca să zdrobească și trebuie să existe o masă mai ușoară în jur!

În comparație, broasca testoasa acvatică folosește adesea viteza pentru a scăpa de un prădător și a evoluat o cochilie elegantă, simplificată, pentru a permite viteze mai rapide în apă. Dacă viteza nu este o opțiune, forma subțire face mai ușor să alunece în găuri ascunse între roci și să scape în acest fel.

Deci, prin evoluția cochiliei lor exterioare pentru a se potrivi mediului lor deosebit, atât țestoasele acvatice, cât și țestoasele terestre sunt întotdeauna îmbrăcate pentru succes.

Diferențele dintre țestoasele și țestoasele

Ne-am uitat la cochilie, așa că să ne uităm acum la structura osoasă. Începând cu osul din spate, ambele terenuri (broasca țestoasă) și broască țestoasă acvatică au opt vertebre cervicale. Cu toate acestea, când ajungem la picioarele lor, este clar că broasca țestoasă are degete și degetele de la picioare în picioare și picioare posterioare. Zona suplimentară și suprafața acestuia oferă ajutor înotul lor. Webbing-ul este între degetele de la picioare este, de asemenea, un pic de da-distanță.

Dar vederea lor?

Din nou, este vorba despre păstrarea în viață și evitarea rănirii în elementul și vederea dvs. este o altă diferență subtilă, dar esențială între broască țestoasă acvatică și țestoasa. Încă o dată, fiecare sa adaptat să se potrivească cu mediul lor.

Privind mai întâi la broască țestoasă acvatică, putem vedea aici că potențialii prădători au tendința de a proveni din două domenii principale: din aerul în care păsările de mare se pot prada pe ouăle și hatchling-urile; și sub apă, unde rechinii mari și balenele ucigașe pot mânca broasca testoasa adulților. Astfel încât vederea de broască țestoasă a evoluat pentru a da o viziune bună atât sub apă, cât și caută în sus. Chiar și ajustarea dintre viziunea acvatică și aeriană este și ea.

Să comparăm acest lucru cu viziunea țestoasei.

Prădătorii pentru broască țestoasă, deși unii, cum ar fi corbul, provin de pe cer, tind să fie pe teren și viziunea lor dezvoltată reflectă acest lucru. Uimitor, se crede că au o viziune de culoare, în principal în spectrul verde, dar acest lucru este încă studiat; Cu toate acestea, în cazul în care acest lucru se dovedește a fi adevărat, ar fi ideal atunci când încercați să identificați orice răscumpărare oportunistă, șobolan sau raton în vegetație. Incredibil, ei pot vedea chiar și ultra violete! Acest lucru încă în cercetare.

Într-o comparație între mătura și țestoasa de teren, propun acest lucru ca o remiză, deoarece ambele animale și-au adaptat vederea pentru a se potrivi cu habitatul lor special.

Unde locuiesc ei?

Din pădurile tropicale, lacuri și mlaștini la deserturi, veți găsi rezident familia de broască țestoasă în aproape fiecare continent, cu excepția Antarcticii. Cu toate acestea, locurile preferate pot fi găsite în America de Nord de Sud-Est și în Asia de Sud.

Unde și cum cresc ei?

În comun cu alte reptile, broasca țestoasă și broască țestoasă. Într-adevăr, acesta este singurul moment în care țestoasele marine vin doar pe uscat. Din nou, există diferențe subtile între terenul și animalele de mare.

Turtle de mare va veni pe pământ, își pune ouăle și le acopere cu nisip și pământ. Când sunt gata să tragă, micile hatchlings își prăbușesc calea de pe cochilie și continuă să-și scape drumul spre suprafață și libertate. Ele sunt destul de capabile să se ferească pentru ei înșiși și, odată ce au ieșit din nisip și pământ, se vor îndrepta drept pentru apă. Feisty mici critters!

Tortoasa de teren va pune, în mod natural, ouăle pe pământ. În primul rând, ea sapa o burrow apoi își pune ouăle și le acoperă la camuflaj și le păstrează cald. După trei sau patru luni, hatchling-urile, cum ar fi rudele lor acvatice, sapa până la suprafață. Iată-vă că broasca testoasa de mare și broasca țestoasă diferă: odată ce suprafața hatchlingurilor, ei continuă să fie tendința de mamele lor pentru încă două luni. Întrucât broasca testoasa de mare câștigă o protecție împotriva apei, țestoasa are nevoie de protecția unui părinte pentru a supraviețui primelor luni critice ale vieții.

Ce avem la pranz?

Totul coboară la ceea ce este ușor disponibil. Deci, broasca testoasa sau broasca teraculoasa va fi fericita pe garnituri, invertebrate, fructe si iarba, dar tinde spre vegetariana in principal, deoarece este dificil de a prinde prada in mutarea cand te intoarie atat de lent.

Turtle de mare, având totuși mai mult un avantaj de viteză în apă, se bucură de dieta variată a omnivorei și va devora ceva de la calmar și meduze la o porțiune frumoasă de alge!

Cât timp trăiesc?

Broasca testoasa de mare, ca si cu orice creatură sălbatică, este dificil de urmărit pe mare și orice țestoase din conservatoare și acvariile sunt, de obicei, ca urmare a bolii sau a vătămării, astfel încât este dificil să ezitați chiar și o presupunere a duratei lor de viață. De asemenea, depinde de regiunea pe care o locuiesc și de numărul de prădători naturali acolo.

Cea mai veche țestoasă, totuși, a fost estimată că a trăit la vârsta de vârstă brută de aproximativ 255 de ani! Aceasta a fost o țestoasă gigant numită ADWAITA care a trăit la grădinile zoologice Alipore din Kolkata, India până la moarte în 2006.

După cum puteți vedea, când vine vorba de longevitate și o durată de viață globală, broasca testoasa câștigă acest lucru.

Dimensiune medie: Turtle vs Tortoise

Broască țestoasă de piele poate cântări la oriunde până la aproximativ 2.000 de kilograme și ajung la o lungime de până la 6 picioare. Între timp, în comparație, țestoasa gigantă poate cântări în până la 919 kg și ajung în jurul valorii de 4 picioare de 3 inci în lungime.

Cât de repede se mișcă?

Țestoasele marine migrează mii de kilometri într-un an, astfel încât să crezi că ar fi destul de nippy în apă. În mod surprinzător, aceștia sunt înotători lenți, dar constanți, dar pot înota în explozii la viteze de până la aproximativ 35 km / h sau 22 mph, când au nevoie de ea cel mai mult.

Nu este o surpriză, totuși, că broaștele gigantice se plimbe de-a lungul timpului de aproximativ 60 de metri pe oră! Este o treabă bună că au acea coajă mare, tare! Tortozele mai mici, desert pot să scot de-a lungul a aproximativ 3-5 km / h.

Broască țestoasă mică

Dormi?

Da, țestoase și broaște țestoase atât somn cât și, în multe cazuri în locuri neobișnuite! Evident, fie pe uscat, fie în apă, locul trebuie să fie cât mai sigur posibil.

Tortoasa se va îngropa adesea sub așternutul de frunze pentru a dormi sau a hiberna menține partea superioară a nivelului cochiliei cu solul. Un loc mai neobișnuit, dar la fel de confortabil, ar fi un bătrân vechi, decăzut sau poate chiar o urină în timpul iernii.

Turtle de apă dulce, în conformitate cu multe dintre acvatice și semi-semi-Turturile acvatice, de multe ori aleg să se umfle în noroi sub apă pentru a dormi sau a hiberna. Pe măsură ce pot absorbi oxigen direct din apă, noroiul de la fundul unui iaz poate oferi un mediu confortabil în siguranță de la prădători.

Țestoasele marine se învârte adesea sub roci sau pe outcropaging-uri de corali pentru a oferi protecție în timp ce dormește. Deși, spre deosebire de broască țestoasă de apă dulce, trebuie să respire, au nevoie doar de câteva secunde la suprafață pentru a-și umple plămânii. Odată ce acest lucru se face, ei se întorc la sanctuarul lor și apoi încetinesc rata lor metabolică în jos. În acest fel, ele pot rămâne scufundate timp de câteva ore la un moment dat.

De ce sună cum ar fi?

Țestoasele pot face o gamă largă de sunete ciudate și minunate. Unii fac un sunet de lătrat ca un câine și unii fac un zgomot similar cu un burp uman! Încântătoare! În America de Sud, broaștele de broască țestoasă, chiar face un sunet ca un pui de gunoi!

Legenda țestoasă a americanilor nativi

Turtleul este chiar găsit în lumea spirituală. În mitul creării unor triburi americane native, Marele Duhul și-a creat patria prin plasarea pământului pe spatele unei broaște țestoase uriașe. Chiar și astăzi, America de Nord este adesea cunoscută ca "Insula Turtle".

Interesare chestii de broască țestoasă - utile pentru chestionare!

Substantivul colectiv pentru un grup de broaște țestoase este numit un creep. Din fericire, ei nu sunt de fapt foarte înfiorători și sunt una dintre cele mai populare creaturi la mare de pe planetă.

Familia de broască țestoasă are două schelete: un endoscheleton (intern) și un exoscheleton (extern).

Cântarele de pe carapace (coajă) au inele de creștere pe ele și acestea pot fi numărate, la fel ca inelele din interiorul unui trunchi de copac, astfel încât poate fi estimat aproximativ vârsta de țestoasă sălbatică.

O broască țestoasă de la Galapagos numită Harriet a fost îngrijită de Charles Darwin și Steve Irwin.

Cine vă ajută?

Deci, pe scurt, țestoasa trăiește cea mai lungă, broasca testoasa de mare este cea mai rapidă, iar broasca țestoasă din piele este cea mai mare. Bineînțeles, dacă mergem la sunete, ar trebui să-mi dau votul pentru broască țestoasă! Totuși, totuși le comparați, sunt sigur că veți fi de acord că toți sunt turiști-y uimitor!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Turtle vs tortoise: diferența și compararea