4 Sfaturi bazate pe știință pentru păstrarea sănătății câinilor de rang înalt

Top sfaturi bazate pe știință pentru păstrarea sănătății câinilor de rang înalt

Adresați-vă unui proprietar de câini și ei vor vă spun că cea mai gravă parte a deținerii unui partener de canin este faptul că ei nu trăiesc atâta timp cât o facem. Este inevitabil ca să trebuie să vă ocupați de un câine senior la un moment dat și nu va fi ușor. Învăţare Cum să păstrați câinii de vârstă sănătoși sănătoși ia o mulțime de cercetări.

Indiferent de cât de bine aveți grijă de poochia dvs., el va deveni mai în vârstă și problemele de sănătate cauzate de îmbătrânire vor fi probabil parte din ambele futures dvs. Pentru câțiva câini, îmbătrânirea se întâmplă cu grație cu probleme foarte mici. Pentru alții, complicațiile grave de sănătate legate de îmbătrânire pot face ca ani de aur să fie deprimantă și dureroasă.

Înțelegerea nevoilor lor și asigurarea unei calități mai bune a vieții pentru câinii de rang înalt este imperativ pentru orice proprietar de animale de companie care dorește să-și păstreze însoțitorul cât mai fericit și sănătos posibil. Există mai multe modalități de a păstra câinii de rang înalt în stare bună și există și multe produse pe piață pentru a ajuta proprietarii de animale de companie să administreze această sarcină.

Ce face un câine a senior?

Cum să păstrați câinii de vârstă sănătoși sănătoșiEste imposibil să spunem cât timp va trăi puiul dvs., deoarece fiecare câine îmbătrânește diferit. durata de viață a unui câine este contingent pe multe lucruri, inclusiv dimensiunea, rasa, greutatea, dieta și nivelul de activitate. Orice condiții genetice sau boli pe care le poate avea, de asemenea, să se înmulțească în viața sa, la fel ca orice boli pe care le contractează pe tot parcursul vieții sale.

De obicei, rasele mici trăiesc mai mult decât câinii mari. Un Jack Russell Terriel de cinci ani poate fi încă foarte activ și energic. Cu toate acestea, o nouă formă de cinci ani poate începe să prezinte semne de bătrânețe, cum ar fi rigiditatea articulațiilor și un metabolism încetinit.

Este important ca toți proprietarii de câini să înțeleagă aceste semne de îmbătrânire și să învețe cum să-i ajute pe animalul lor de companie să le gestioneze în cel mai bun mod posibil. Vom discuta unele dintre cele mai frecvente semne și cum vă puteți ajuta câinele superior să aibă o viață mai bună de calitate.

LEGATE DE: 8 sfaturi despre cum să vă păstrați câinele senior activ

4 sfaturi despre cum să păstreze sănătatea câinilor superiori
Potrivit științei

Cum să păstrați câinii de vârstă sănătoși sănătoși

1 Avizați modificările comportamentului

Este foarte important ca vârstele câinelui dvs. că nu respingeți modificările în comportament ca o simplă îmbătrânire. În timp ce este adevărat că câinii bătrâni vor încetini în cele din urmă, este la fel de adevărat că proprietarii pierd frecvent semne de probleme grave legate de vârstă.

unu Cercetătorul a urmat 45 de câini mai în vârstă În timpul unei examinări aprofundate la biroul medicului veterinar. În total 80% dintre câini au fost găsiți că au una sau mai multe probleme de sănătate care nu au fost recunoscute anterior. Adesea, proprietarii au observat probleme cum ar fi încetinirea, dormind mai mult, nu auzați sau văzuți, precum și înainte sau au un pic rigid, dar mai mulți câini au avut probleme medicale serioase sau care pun viața în pericol care necesită tratament.

Câinele dvs. senior va trebui să obțină verificări mai frecvent decât în ​​zilele mai mici, astfel încât problemele potențiale sunt tratate înainte de a deveni mai grave. Multe dintre bolile pe care animalele de companie le dezvoltă pe măsură ce îmbătrânesc sunt aceleași acea ciumă oameni mai în vârstă.

Cum să păstrați câinii de vârstă sănătoși sănătoși

Aceste afecțiuni includ:

  • Diabet
  • Cancer
  • Osteoartrita
  • Probleme de auz
  • Funcția hepatică redusă
  • Reducerea funcției renale
  • Reducerea funcționării cognitive
  • Probleme de șold, în special la câinii mai mari
  • Probleme de ochi, cum ar fi cataracta și glaucomul

Mai degrabă decât să încerce să memoreze o listă lungă de simptome pentru fiecare posibilă boală și încercând să-ți diagnosticați câinele, dați-l la veterinar pentru evaluarea profesională dacă ceva pare rău. Dacă este necesar, medicul veterinar poate executa teste pentru a afla care este problema și a dezvolta un plan de acțiune privind prevenirea în continuare a complicațiilor de sănătate superioare.

Dacă câinele tău vechi este greșit, dar el primește o sală de sănătate curată, el ar putea acționa din aceleași motive pe care câinii mai tineri o fac. Este posibil să trebuiască să-l antrenezi din comportamentul nedorit, dar să-ți amintești că este mai puțin flexibil decât el a fost în tinerețe (sau chiar în mod clar cantankeros!), ajustați astfel metodele pentru a-și lua în considerare vârsta.

LEGATE DE: 6 Sfaturi VET privind modul de îngrijire a câinilor senior

2 ar putea cainele dvs. să devină senile?

Dacă schimbările câinelui dvs. în comportament nu pot fi instruiți sau diagnosticați de o vizită la veterinar, poate că devine senil. Câinii mai în vârstă pot obține o versiune canină a bolii Alzheimer, numită Canine Sindromul de disfuncție cognitivă (CD-uri). Deși există lucruri pe care le puteți face pentru a încetini progresul CD-urilor, boala progresează treptat și va duce la schimbări de comportament pentru câinele dvs.

Cum să păstrați câinii de vârstă sănătoși sănătoșiSimptomele includ rătăcirea, privirea în spațiu, evitând contactul și anxietatea. Câinele tău poate dormi mai mult în timpul zilei, dar fii foarte neliniștit noaptea și poate deveniți dezorientați sau pierduți Chiar și atunci când este acasă.

Dacă ați observat aceste simptome, asigurați-vă că le menționați în veterinarul dvs. Există medicamente și suplimente care pot ajuta, Și cu cât începeți mai repede, cu atât mai bine funcționarea cognitivă a câinelui tău.

În interiorul creierului unui om cu Alzheimer sau un câine cu CD-uri există aglomerări de proteine ​​și încurcături numite Beta Amiloid Plakes. Este exact aceleași fragmente de proteine La câini și oameni. Din acest motiv, oamenii de știință studiază CD-uri la câini pentru a ajuta la găsirea unor tratamente pentru Alzheimer la om.

Au fost Au încercat câini de vaccinare astfel încât corpurile lor să reacționeze și să atace proteinele beta amiloid. Acest lucru a dus la clarificarea unor plăci, dar, din păcate, acest tratament nu a îmbunătățit funcțiile creierului câinilor. Boala implică, de asemenea, deteriorarea oxidativă a celulelor creierului, deci nu este prea surprinzător că dăruirea suplimente antioxidante la câinii cu CD-uri pot ajuta la protejarea funcționării lor cognitive.

Combinarea suplimentelor antioxidante cu activități precum jocul și învățarea (pentru a construi noi conexiuni creierului) obține, de asemenea, rezultate bune. Utilizarea unui tratament combinat este adesea mai mare decât încercarea unui singur lucru singur. Predarea vechilor trucuri noi de câine ar putea fi exact ceea ce a ordonat medicul. De fapt, multe studii au arătat modul în care stimularea mentală poate împiedica o listă de disfuncții cognitive la câini (citiți articolul de mai jos pentru mai multe).

CITESTE ACEST: 12 sfaturi despre cum să stimuleze mental un câine (bazat pe știință)

3 studii clinice - să ajungem real

Un om de știință care încearcă să dezvolte un nou tratament pentru oameni ar putea folosi șoareci ca animal de testare. Pentru a afla dacă un tratament de boală a funcționat, omul de știință ar trebui să facă ceva în mod intenționat pentru a da șoarecii boala.

Unii cercetători integrește acum cât de realistă este această abordare. Șoarecii experimentali sunt toate similare genetic, dar oamenii vin în toate formele și dimensiunile. Oamenii își iau bolile pe parcursul timpului prin mijloace naturale, dar Nu este practic pentru a aștepta doar șoareci de laborator suficienți pentru a obține boala specială studiată pe cont propriu. Adesea, tratamentele dezvoltate pentru a vindeca șoarecii nu funcționează la om și un motiv poate fi faptul că șoarecii de laborator sunt un sistem foarte artificial.

Recent, oamenii de știință au început să utilizați câini de companie pentru a dezvolta tratamente umane. Acest lucru nu este la fel de rău cum sună. Mai degrabă decât să meargă direct de la animalele de laborator la studiile clinice umane, unii oameni de știință tratează câini înainte de a trece la oameni.

Cum să păstrați câinii de vârstă sănătoși sănătoșiDe ce fac asta?

Cercetătorii și-au dat seama că câinii împărtășesc mediul nostru și dezvoltă multe dintre aceleași boli ca și omul. Există deja un sistem medical bine dezvoltat - practică veterinară - pentru a trata animalele de companie, se știe foarte mult despre bolile lor. Veterinarii și proprietarii păstrează un ceas apropiat de câinii participanți pentru a raporta orice efecte secundare din tratamente noi.

Există milioane de câini, astfel încât milioane de șanse să studieze condițiile medicale cum ar fi natural cancer, Diabet, Alzheimer`s (Sindromul de disfuncție cognitivă la câini) și chiar și îmbătrânirea în sine. Câinii bolnavi au primit chiar și Tratamente de celule stem de ultimă oră în mai multe studii.

Această abordare ne-a dat deja rezultate interesante: un nou tip de vaccin numit un vaccin ADN a fost dezvoltat pentru a lupta împotriva anumitor forme de cancer și este testat la câini. Vaccinurile de cancer de ADN nu sunt utilizate pentru a preveni cancerul, ci pentru a le lupta după ce apare.

Un vaccinul experimental Pentru melanomul malign canin, un cancer de piele foarte agresiv, a ajutat câinii să supraviețuiască mult mai mult decât de obicei, astfel încât vaccinul a fost deja introdus pe piață. Mai multe alte canine și Vaccinuri pentru cancerul uman sunt în curs de dezvoltare. Deși poate fi ceva timp înainte ca multe vaccinuri de cancer uman să fie disponibile pe scară largă, vom avea câini de companie să-i mulțumesc când sunt.

RECOMANDAT: Cele 20 de mărci de mâncare mai bune pentru sănătate și longevitate

4 Dieta este cheia pentru prelungirea unei durate de viață a câinelui

Este extrem de greu să reziste acelor ochi suflete care cerșesc pentru un alt trata, dar dacă există vreun sfat de sănătate canin, în mod clar susținut de cercetare, este importanța unui a Dieta controlată nutritivă Potrivit pentru etapa de viață a câinelui dvs. și problemele de sănătate. Restricționând cât de mult mănâncă câinele dvs. își poate extinde în mod substanțial viața.

Cum să păstrați câinii de vârstă sănătoși sănătoșiÎntr-un studiu, 48 de retrieveri la Labrador au fost hrăniți aceleași alimente, dar jumătate au primit o sumă restrânsă, iar cealaltă jumătate a mâncat cât de mult le plac. Câinii slabi au trăit o medie de Aproape doi ani mai mult decât câinii mai grași. Sunt mulți câini ani!

Într-un alt studiu, câinii erau aproape de trei ori mai puțin probabil Pentru a obține sindromul de disfuncție cognitiv canin când a hrănit o cantitate controlată de alimente. Restricționarea alimentelor a fost, de asemenea, găsite pentru a reduce osteoartrita. Menținerea greutății câinilor dvs. poate preveni boala articulară degenerativă, precum și o serie de alte probleme de sănătate.

Asigurați-vă că mâncarea câinelui dvs. are suficienți antioxidanți în timp ce vârstele, deoarece acestea pot ajuta la protejarea nu numai funcționarea sa cognitivă, ci De asemenea, auzul său. Dacă câinele dvs. are o boală renală cronică, cercetarile arata că alimentele special formulate concepute pentru a susține funcția renală pot fi foarte eficiente.

Multe dintre durerile și durerile de îmbătrânire (precum și bolile cronice) fac parte dintr-o imagine mai mare a inflamației în curs de desfășurare, care crește pe măsură ce îmbătrânim. Acest lucru a fost numit "Inflamații."Câinele dvs. are și acest lucru.

Diete concepute pentru a reduce inflamația conțin fitochimice, Compușii de plante cu beneficii potențiale ale sănătății. Unii dintre acești compuși pot fi capabili să comuteze gene sau pe astfel încât efectele genetice dăunătoare să fie tăcute.

Deci, ce puteți face pentru a vă ajuta câinele senior să mănânce bine?

Nu vă faceți griji cu privire la lucrurile pe care Vet-ul dvs. este mai bine pregătit să se ocupe de tine. Când aveți îndoieli, vedeți veterinarul sau un nutriționist canin.

Poate doriți să întrebați Planuri de asigurări de sănătate Pentru animalele de companie mai vechi, astfel încât să nu vă gândiți de două ori în ceea ce privește obținerea câinii dvs. de îngrijire suplimentară de care are nevoie. Dacă se găsește o problemă pentru care un tratament eficient nu este încă aprobat, puteți căuta un studiu clinic pentru a obține tratamentul experimental pentru animalele de companie.

Site-uri care vă vor ajuta să găsiți aceste studii clinice includ:

Puteți încetini sau împiedica multe probleme de sănătate, oferindu-i câinelui o dietă controlată nutritivă care ia în considerare problemele de sănătate și conține sau este suplimentat cu antioxidanți. Exercițiul de lumină va ajuta, dar amintiți-vă că o lovitură lungă poate să nu mai fie ideea lui de distracție.

Păstrați greutatea la un nivel sănătos și se va bucura de viață mai mult și are mai multă viață pentru a vă bucura. Cu o mică grijă deosebită și atenție la nevoile schimbătoare ale câinelui tău, el poate fi însoțitorul tău fericit și confortabil în anii lui de aur.

Citiți următorul: Îmbunătățirea calității vieții pentru câinii de rang înalt

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 4 Sfaturi bazate pe știință pentru păstrarea sănătății câinilor de rang înalt