Știința și psihologia limbii de câine

Aproape toți proprietarii de câini vorbesc cu animalele de companie, dar cât de mult înseamnă că câinii absoarbe? Desigur, câinii înțeleg cum să urmeze comenzile pe care le-am învățat, dar este greu de spus cât de departe înțelege înțelegerea lor dincolo de acest nivel rudimentar.

Știați că există așa-numitele & # 8220;Cercetarea limbii& # 8221; acea ajutați oamenii de știință Înțelegerea mai bună a complicației de comunicare între câini și oameni? Vom arunca o privire la unele dintre cercetările din spatele acestor câini și experimentele pe care oamenii de știință cognitive au trecut și ce au găsit.

Unii proprietari ar putea crede că animalele lor de companie au aproape tot ce spun ei, dar oamenii de știință cognitivi au abordat această întrebare cu scepticism. Din fericire, în ultimii ani, unele studii remarcabile au extins limitele cunoscute ale comunicării canine-umane și înțelegerea psihologiei câinilor.

Câinii nu pot să înțeleagă o discuție despre politică, dar sunt foarte tunuri la oameni în căile care contează. Ei nu folosesc cuvintele tale (care sunt imposibile pentru animale de învățat), dar sunetele și contextul lor, obiceiurile, gesturile, intonarea și emoțiile de a se potrivi la ceea ce este important pentru dvs.

LEGATE DE: Dog Expresii faciale și limbajul corpului explicat de știință

Canine Majoruri de limbă

Canine Majoruri de limbă

Este destul de obișnuit ca câinii să reacționeze la anumite cuvinte sau fraze. "Aveți nevoie de o baie!"Poate provoca pooch-ul dvs. să se ascundă sub canapea, în timp ce" doriți să mergeți la o plimbare?"Poate duce la o frenezie de coadă și salturi extatice.

Întrebarea este, în ce măsură câinele decodă cu adevărat aceste propoziții?

Este doar cuvintele "băi" și "plimbare" pe care a descifrat? Poate că este doar intonarea și gesturile voastre inconștiente, cum ar fi ridarea nasului sau în mișcare spre lesa. Din fericire, oamenii de știință au fost greu la locul de muncă în ultimele decenii.

Pentru a distruge, care elemente de limbă un câine este capabil să înțeleagă, cercetători și oameni de știință cognitivi Canina Cognition Center La Universitatea Yale au efectuat experimente controlate cu câini de companie pentru a înțelege complicațiile limbii corpului canin, cunoașterea și expresiile faciale. În mod similar, două coloane de frontieră, Rico și Chaser, au realizat realizări remarcabile în înțelegerea limbii umane și vom discuta câteva constatări de mai jos.

Colonele de frontieră sunt o rasă de lucru și există un studiu în special care dovedește-l bine (Pilley și colab. 2011). În timp ce oi de vânătoare, o collie de frontieră va urma gesturile și comenzile verbale ale păstorului pentru a cerc în sensul acelor de ceasornic, în sens invers acelor de ceasornic, picături la burtă, pas înainte, și așa mai departe. Ei înțeleg comenzi verbale, gesturi sau chiar separate fluiere pentru fiecare comandă (folosite atunci când aceste comenzi trebuie să călătorească pe distanțe lungi).

Având în vedere înțelegerea necesară pentru a executa aceste comportamente, nu este surprinzător faptul că această rasă a excelat în cercetarea lingvistică. Unii păstori spun că câinii lor știu numele oilor individuale, iar Rico și Chaser arată posibilitatea acestei afirmații. Știința populară Magazine a scris un articol despre ele.

Există, de asemenea, un videoclip pe care îl puteți verifica mai jos:

Iată o scurtă:

Rico a reușit să învețe numele de peste 200 de jucării și să aducă cel cerut. Chaser mai târziu a depășit acest record decisiv, învățând numele de peste 1.000 de jucării în acest experiment (Pilley și colab. 2011). De fapt, antrenorul lui Chaser a trebuit să recunoască că la bătut și el a trebuit să eticheteze fiecare jucărie pentru că nu le-a putut ține direct!

Când a fost rugat să aducă din nou această jucărie, ei își putea aminti numele, arătând astfel că au învățat cuvântul folosind tehnica numită "Maparea rapidă."

Atât Rico, cât și Chaser au putut să învețe numele jucăriilor noi prin excludere, o metodă pe care copiii mici o folosesc pentru a învăța cuvinte noi. Dacă li sa spus să aducă o jucărie cu un nume pe care nu l-au auzit niciodată, ei ar alege jucăria pe care nu o mai văzuse niciodată înainte.

Chaser a reușit să învețe și categorii. De exemplu, în timp ce fiecare dintre bilele ei avea un nume unic, ea a fost, de asemenea, capabilă să învețe cuvântul "minge" și să obțină o minge la cerere, mai degrabă decât un Frisbee. S-ar putea spune că un obiect era sau nu era o jucărie și apoi ar înțelege să lase singuri non-jucării.

Nu este clar dacă Rico a învățat ideea de "preluare" ca o acțiune separată de restul comenzii, dar pentru că Chaser a învățat trei acțiuni posibile pentru a face (obține, laba și nasul) ea ar putea arăta că a înțeles fiecare cuvânt În propozițiile sale de comandă.

Când a fost dată o nouă combinație, cum ar fi "laba (jucăria numită) albastru" ea ar putea efectua acțiunea corect prima dată, arătând că a înțeles propozițiile de la noun-verb ca două cuvinte separate, mai degrabă decât o singură comandă.

Ca și cum acest lucru nu era suficient, sa mutat la propoziții în trei părți cu obiecte directe, care au fost observate într-un studiu ulterior diferit (Pilley, 2013). Chaser ar putea executa corect comenzi, cum ar fi "la Frisbee să ia minge" și "să ia ball Frisbee", arătând că a înțeles că sintaxa propoziției a produs două semnificații diferite pentru aceleași cuvinte.

Cercetarea limbii Câinii precum chaser sunt echivalentul caninului de doctorat. Câinele dvs. poate cunoaște multe cuvinte, dar nu este probabil să aibă o astfel de înțelegere sofisticată a limbii umane fără orele de formare zilnică pe care le place Chaser.

Potrivit formatorilor și a oamenilor de știință, coloanele de frontieră sunt Workaholics. Chaser este adesea cere mai multă acțiune pentru că este un joc pentru ea.

Dacă doriți să vă antrenați câinele pentru a înțelege mai bine limba, concentrați-vă pe cuvinte concrete care descriu obiecte sau acțiuni și fiți în concordanță cu utilizarea cuvântului dvs. Dacă doriți ca câinele să înțeleagă că "liniște" înseamnă să nu mai facă zgomot, atunci nu spuneți "Shush!"În schimb, jumătate din timp. Cercetările ulterioare arată că câinele dvs. este mai probabil să acorde o atenție la ceea ce spui dacă mai întâi îl clarificați pe care îl adresați (Teglas și colab. 2012).

Câine FMRI Scan
Câine trecând printr-o scanare FMRI. Credit: © 2014 Elsevier Ltd

Obținerea brainilor

La om, jumătatea stângă a creierului detectează sensul limbajului și jumătatea dreaptă detectează emoția în cuvintele. Jumătățile sunt conectate încrucișate, astfel încât creierul stâng se conectează în primul rând la jumătatea dreaptă a corpului și viceversa (Preț, 2009).

Cercetători Victoria Ratcliffe și David Reby au folosit aceste fapte pentru a proiecta un mod inteligent de a spune dacă câinii care procesează vorbire în același mod în care oamenii fac. Au plasat câinii în experimentul lor între doi vorbitori. Acestea au jucat limbaj vorbitor pe care câinii ar fi putut înțelege, cum ar fi comenzile să vină (Ratcliffe și colab. 2014).

Uneori, cuvintele au fost prelucrate pentru a elimina emoția. Câinii și-au întors capul spre dreapta pentru a asculta. Urechea dreaptă este conectată la emisfera stângă a creierului, unde se detectează că acest lucru a sugerat că câinii ascultau sensul cuvintelor.

Dacă, în schimb, sunetele au fost rearanjate pentru a îndepărta semnificația și a face prostii, dar tonul emoțional a fost intact, câinii și-au întors capul spre stânga pentru a asculta, sugerând că încearcă să detecteze emoția folosind emisfera lor creierului drept. În discursul obișnuit, sunt prezente atât semnificația, cât și emoția și se pare că câinii acordă atenție ambelor.

Câinii par să aibă cel puțin unele dintre aceleași echipamente mentale pe care oamenii le au pentru a înțelege limba, așa cum arată FMRI scanează. Aceste scanări permit imagistica fluxului sanguin în creier pentru a indica regiuni de activitate crescută a creierului.

Câinii au fost pregătiți pentru prima dată să stea confortabil în scanerele FMRI, pot fi luate citiri valide. Aceasta a fost cheia procesului, iar câinii de formare este o formă de artă în sine. (Iată un videoclip a unui câine care intra într-o scanare FMRI pentru cei curioși cum funcționează, pentru că cu siguranță am fost.)

După ce au fost făcute scanările, cercetătorii au observat că oamenii arată activarea în anumite zone ale creierului atunci când ascultă limba vorbită. Când ascultați oamenii care vorbesc, câinii au arătat că unele dintre aceleași regiuni ale creierului au fost activate (Andlics și colab. 2014).

Creierul câinelui vs creierul uman
FMRI compară regiunile auditive la câini și oameni. Credit: © 2014 Elsevier Ltd

În timp ce câinii plătesc în mod clar ceea ce spunem și încercăm să înțelegem acest lucru, ei înțeleg doar o parte din ea. Limba vorbită nu este singura modalitate de a comunica, iar câinii nu pot vorbi. Ei ne întâlnesc pe gazonul nostru când s-au ajutat la cuvintele noastre, dar alte forme de comunicare vin mai natural pentru ei.

Obținerea punctului dvs

Câinii par să aibă un talent pentru înțelegerea gesturilor umane care sunt de neegalat în regnul animal. În timp ce puii tineri pot găsi alimente ascunse dacă un om indică acest lucru, lupii nu pot fără socializare și formare (Virannyi și colab. 2008).

Acest talent ar fi evoluat din cauza asocierii strânse ale câinilor cu oamenii (și iubirea de tratamente!). Deși cimpanzeii scor mai mare decât câinii pe multe teste de inteligență, Chiar și cimpanzele nu înțeleg gesturile umane, precum și câinii Potrivit unor studii recente (Kirchhofer și colab. 2012).

Câini vs cimpanzete
Numărul mediu de studii în care câinii au fost comparați cu cimpanzeul pentru recuperarea obiectului corect bazat pe comunicare. Credit: © Kirchhofer, PLOS ONE.

Cine, Me?

Nu este o surpriză pentru proprietarii câinilor că prietenii lor blană sunt capabili să se strecoare pentru a evita furia proprietarilor lor atunci când au greșit. Acest comportament arată o gândire destul de sofisticată între aceste urechi periculoase.

"Teoria minții" este abilitatea de a lua punctul de vedere al altcuiva și de a realiza că ar putea fi diferit de al nostru. Kaminski și colegii ei cercetători de la Institutul Max Planck pentru antropologie evolutivă au găsit o modalitate de a testa dacă câinii ar putea lua în considerare punctul de vedere al omului (Kaminski și colab. 2013). Câinii au fost plasați într-o cameră cu un om și un tratament și au fost interzise să mănânce tratamentul. Simți conflictul canin la orizont?

Curând roțile se transformă în timp ce câinii au încercat să-și dea seama dacă ar putea mânca mâncarea. Dar aici este lucrul: numai părți ale camerei (om sau tratament) au fost iluminate. Dacă câinii se strecoară tratează, pentru că au uitat că nu ar fi trebuit să le mănânce, v-ați aștepta ca iluminarea omului să le reamintească că tratează fructele au fost interzise.

Cu toate acestea, dacă câinii se strecoară tratează pentru că ei cred că omul nu le poate vedea, acolo aveți începuturile unei teorii minții. Câinele se gândește la ceea ce poate vedea omul și cum ar reacționa umanul la hotul lor.

Când rezultatele au fost, l-ai ghicit, câinii nu-i pasă dacă omul era în zona iluminată. Cu toate acestea, s-au apropiat de tratate mai repede dacă tratamentele erau în zona întunecată (cu excepția cazului în care câinii erau singuri și știau că nu vor fi observați). Destul de inteligent, biscuiți!

Un umăr blană pentru a se sprijini

Un umăr blană pentru a se sprijini

Un număr extraordinar de studii canine s-au concentrat asupra căscaturii (Joly-Mascheroni și colab. 2008). Acest lucru ar putea părea ca o cercetare frivolă, dar există un motiv bun pentru a vă întreba dacă câinii pot "prinde" căscarii de la oameni.

Se pare că abilitatea de a prinde căscări de la alții este corelată cu empatia (Platek, 2010). Psihopatii care scor inalta pentru "Coldhartedness" pe profilurile psihologice sunt putin impresionante pentru a prinde un cascada de la oricine, de exemplu.

Dar Rover vă poate prinde căscarii, o posibilă indicație a empatiei speciilor încrucișate. Dar, nu vă faceți griji dacă ceilalți dvs. semnificativi nu vă prinde căscul. Există și alte variabile implicate, cum ar fi temperatura și conștiința de sine.

Un alt obicei ciudat câinele dvs. va susține această dovadă pentru empatie. Când se uită la fețele umane, câinii (ca oamenii) au o priviri de vedere la stânga (Guo și colab. 2009). Asta înseamnă că oamenii și câinii vor arăta mai întâi și mai mult, în partea dreaptă a feței cuiva (în stânga spectatorului), ca studii de urmărire a ochilor.

De ce în lume s-ar întâmpla acest lucru, să nu mai vorbim de materie?

Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să vă întoarceți la cele două emisfere ale creierului. Amintiți-vă, partea dreaptă a emoțiilor proceselor creierului. Deoarece o mare parte a creierului este încrucișată, creierul drept este conectat la câmpul dvs. stâng al viziunii. Proprieta de vedere la stânga indică că procesezi informații emoționale.

Când vă confruntați cu cineva, vă veți uita automat la stânga dvs. pentru a citi emoțiile pe fața celeilalte persoane. Acest lucru este subconștient și aproape instantaneu. Câinele dvs. va face acest lucru atunci când vă privește, arătând că vă citește emoțiile. Nu e de mirare că întotdeauna știe când să vă sfătuiască sau să încercați să vă distrageți cu un joc.

Citiți următorul: Limba corpului câinelui - Ghidul proprietarului de companie pentru înțelegerea câinilor

Doriți să împărtășiți acest lucru?

Canina știința și psihologia limbii de câine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Știința și psihologia limbii de câine