Câinii pot fi introverti sau extroverti?

Este binecunoscut faptul că oamenii pot fi introverti, fie extroverti, in conformitate cu Indicatorul de tip Myers-Briggs. Chiar dacă există 16 tipuri de personalitate în totalul psihologiei umane, divizia de bază provine din aceste două tipuri. Dar câinii pot fi introverti sau extroverti, si prezinta vreun comportament similar pe care oamenii o fac?

Pe scurt, extrovertele sunt cunoscute sub numele de ieșire, social, vorbind și bubble, în timp ce introvertele se bucură doar de compania celor câteva, să găsească scurgeri mintale mici, sunt mai private, liniștite și interioare concentrate. Dar ce zici de câini? Un câine introvertit va fi mai puțin jucăuș și mai închis, în timp ce un câine extrovertit va prezenta o tonă de energie și abilități sociale?

De asemenea, citiți: Limba corpului de câine - Ghidul proprietarului de animale de companie pentru înțelegerea câinilor

Animalele și personalitățile lor

Câinii foarte sociali care se joacă în parcȘtiința din spatele tipurilor de personalitate de animale diferite, inclusiv câini, este mai degrabă rar. Acest lucru poate fi atribuit credinței de lungă durată că animalele nu au emoții și gânduri în același mod în care este definită psihologia umană. Aceasta înseamnă că nu pot avea personalități nici.

Binecunoscutul Canonul lui Morgan, Razbul de psihologie occidentală, a declarat că ar trebui să căutăm întotdeauna cele mai simple explicații atunci când vine vorba de motive psihologice pentru orice acțiune, oferind în cele din urmă o scuză pentru atribuirea acțiunilor animalelor numai la instinctele lor naturale, în special cele pentru supraviețuire și reproducere.

Cu toate acestea, ideea că câinii au emoții pot fi urmărite până la tatăl evoluției. Charles Darwin a susținut că toți oamenii și animalele arată emoții într-un mod similar, în cartea sa din 1872 Expresia emoțiilor în om și animale. Din păcate, această idee a fost uitată de mult timp, până când noile cercetări despre această chestiune au început în ultimele decenii.

Unul dintre oamenii care au început studiile privind psihologia câinilor și a altor animale a fost Dr. Samuel D. Gosling, un psiholog la Universitatea din Texas la Austin. Studiile sale L-au determinat să creadă că animalele au personalități unice, care apar din continuitatea evolutivă dintre oameni și animale. Dr. Gosling chiar a spus:

În timp ce un om introvertit va rămâne acasă într-o noapte de sâmbătă sau va rămâne singur la o petrecere, un caracatiță va rămâne în coaja sa în timpul hrănirii și va încerca să se ascundă prin schimbarea culorii.& # 8221;

Acest lucru ar putea însemna că toate animalele, nu doar câinii, pot fi introverti sau extroverti (într-un fel).

În plus, în ultimii ani, studiile personalităților animale au fost mult mai frecvente.

Lucrarea lui Marc Berkoff așa cum sa discutat în cartea sa Viața emoțională a animalelor: un om de știință de vârf explorează bucuria, tristețea și empatia animalelor - și de ce contează este probabil cea mai importantă și mai largă, bazată pe mulți ani de studiere a comunicării sociale în diferite specii. Această carte ne-a ajutat să ne dăm seama cât de bogați sunt viața emoțională a animalelor și schimbă modul în care le tratăm.

Câinele dvs. este introvertit sau extrovertit?

După toate studiile care au arătat că animalele au într-adevăr personalități, este sigur să spunem că câinii, într-un fel, pot fi introverti sau extrovertite. Deși câinii sunt descendenți ai lupilor care sunt animale de ambalare, și chiar dacă majoritatea câinilor sunt extrovertiți, asta nu înseamnă că câinii introverți nu există.

In conformitate la un articol de la comportamentul veterinar Dr. Jacqui Ley, Câinii introvertiți sunt adesea liniștiți la o companie necunoscută, deși pot fi jucăuși în jurul unor fețe familiare. Ei pot obosi mai repede decât câinii extrovertiți într-un mediu aglomerat și evitați situațiile zgomotoase. Ei tind să rămână la tine în situații sociale, să caute singurătate și nu se bucură de interacțiunea cu alți câini, în special câini extrovertiți. Suna familiar?

Câinele nesocial și introvertit a avut suficiente conversațiiPe de altă parte, câinii extrovertiți îi iubesc să interacționeze cu alți câini și oameni, nu se obosesc atât de ușor și adesea se exprimă vocal. Câinii extrovertiți ar putea necesita un pic de taming cu antrenament, deoarece acestea sunt ușor supraexcitate cu străini și pot fi uneori etichetate ca Câini hiperactivi.

Cunoașterea personalității câinelui dvs. vă poate ajuta să înțelegeți cum să vă apropiați de el și chiar să vă ajute să faceți față unor probleme comportamentale. Câinii introvertiți pot suferi adesea de un nivel crescut de anxietate, chiar și atunci când acest lucru nu este evident din comportamentul lor. Dacă aveți un câine introvertit, reduceți interacțiunea fizică, dați-le spațiu și lăsați-i să fie singuri dacă doresc. Nu-i forțați să interacționeze cu alți câini sau oameni și să nu le pună în situații de suprasolicitare.

Este important să rețineți că atât câinii introverți, cât și cei extrovertiți nu se vor comporta în funcție de tipul lor de personalitate tot timpul. Chiar dacă studiază studiile Aceasta sugerează o consistență substanțială în personalitate, nu este posibilă prezicerea întotdeauna a comportamentului unui câine. De asemenea, alte studii arată că personalitatea proprietarului poate afecta și schimba într-o oarecare măsură personalitatea câinelui într-o oarecare măsură.

În cele din urmă, câinii pot fi introverti sau extroverti, și se comportă în consecință. Tipul lor de personalitate nu le afectează în exact același mod ca și oamenii, dar este oarecum similară. Rețineți că fiecare câine are o personalitate unică și că acestea necesită o abordare diferită pentru îngrijire și formare, toate în funcție de tipul lor de personalitate.

Citiți următorul: Este cainele dvs. nesocial autism?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot fi introverti sau extroverti?