Da, ești un băiat bun! Da, sunteti!

După cum se întâmplă, baby-vorbind câinele dvs. este o experiență de legare, indiferent cât de ridicol vă poate face să vă simțiți, spun oamenii de știință.

Uneori, nevoia de a vorbi copil-un catel adorabil este doar irezistibil, dar face orice pentru a-ți mări legătura? Aproape oricine are un câine, și chiar cei care le întâlnesc în viața lor de zi cu zi, au fost reduse la bâzâitul la ei incoerent. Practica este similar cu modul in care oamenii vorbesc cu bebelusii, numit de oamenii de stiinta ca "Discursul orientat spre sugari."

"Când am amestecat cele două tipuri de vorbire și conținut, câinii nu au arătat nici o preferință pentru un vorbitor peste celălalt. Acest lucru sugerează că câinii adulți trebuie să audă cuvintele relevante pentru câini vorbite într-o voce emoțională ridicată pentru a fi relevantă.& # 8221;

Baby vorbind cu câinii

Universitatea din York`s Dr. Katie Slocombe a adăugat că discursul orientat spre sugari este o acțiune instinctuală care ajută la o legătură umană cu un adult ca o achiziție lingvistică pentru copii. Proprietatea de câine sa schimbat de-a lungul anilor și cultura sa schimbat de la câini pur și simplu de animale de companie, fiind considerați membri ai familiei. Ca rezultat, oamenii s-au adaptat la vizualizarea căței în același mod în care ei văd bebelușii și modul în care vorbim cu ei sa schimbat și.

"Discursul orientat spre câini" (numit și ca și Dog-Speak & # 8221;) este similar cu discursul orientat spre sugari; Aceasta implică un ton înalt de voce și comportament excitat, dar implică cuvinte și fraze legate de câine. Lucruri ca "Vrei să ieși afară?"Și" minge "și" băiat bun!"Sunt frecvente în discursul orientat spre câini.

In acest Studiu nou, Un grup de cercetători au vrut să afle dacă discursul orientat spre câini a făcut aceleași lucruri ca și vorbirea orientată spre sugari și o legătură sporită între oameni și câinii lor. Experimentul lor a implicat oameni care folosesc tonuri și fraze diferite cu câini și cățeluși adulți și a constatat că discursul regizat de câine este cel mai eficient în creșterea legăturii de câine umane atunci când folosim voci înalte și fraze legate de câine.

Întrebându-ți câinele încântat dacă dorește să facă impozitele nu este la fel de eficient ca și cum ar fi întrebarea dacă vrea să joace, se dovedește. Dar vorbind cu puii dvs. într-o voce înaltă, ar putea să-l ajute să le obligă și să se angajeze mai mult. Acest lucru poate contribui la îmbunătățirea formării, sesiunile și creșterea fericirii generale a câinelui dvs.

LEGATE DE: Știința și psihologia limbii de câine - vă aduce câinele?

Baby vorbind cu câinii

Ce altceva poate face Baby-Talk?

Folosind discuțiile cu câinii cu câinii de-a lungul puppyood-ului, poate, de asemenea, să le condiționeze să se aștepte la recompense și să laude în prezența acelui ton specific. Reacția lor pozitivă la baby-vorbesc atunci când sunt adulți pot fi rezultatul acestei condiții. De asemenea, ar putea să-și îmbunătățească atenția.

Cu toate acestea, motivul pentru care ne-am discutat câinii noștri poate avea puțin de-a face cu câinii și mai mult de-a face cu noi. Baby-Talk poate fi declanșat de ideea că oricine este îndreptat spre nu înțelege limba ea însăși și va beneficia de tonul folosit atunci când le vorbesc. La copii și câini, este considerat un "comportament de atașare", menit să-i încurajeze să se angajeze cu noi.

Psihologie astăzi Sugestii Acest comportament de atașament, cum ar fi discuțiile pentru bebeluși activează și centrele de recompensă din creierul nostru și au trimis substanțe chimice cum ar fi dopamina și oxitocina. Eliberarea chimică este legată de dorința noastră primitivă de a iubi și de a fi iubită și este în mod obișnuit consolidată în timpul copilăriei între părinte și copil. Oxitocin și dopamina crește nivelul de fericire și stresul mai mic, satisface nevoia umană de a îngriji și chiar a scădea tensiunea arterială. Angajarea în baby-Discuție cu câinele dvs. poate contribui la toate aceste răspunsuri corporale pozitive. Privind în ochii unui câine are același efect asupra creierului uman, care ar putea fi un rezultat de mii de ani de Human-câine de legare.

Deci, indiferent cât de ridicol ați putea simți când vă lăsați în genunchi și bâjbâi la un câine drăguț, nu vă faceți griji - îi place la fel de mult cât de mult faceți și este bine pentru voi amândoi.

Citiți următorul: Este cainele dvs. nesocial autism?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Da, ești un băiat bun! Da, sunteti!