Controlul nașterii pentru câini: cum funcționează?

Controlul nașterii câinilor
Vet-fapte-check-box

Nu sunt expert, dar sunt destul de sigur că o cutie plină de pui este singurul lucru drăguț din lume.

Acestea fiind spuse, puii sunt mici lucruri mici, care necesită o tona de îngrijire - îngrijire că mulți oameni nu pot să ofere.

Deci, este important să Luați responsabilitatea pentru sistemul de reproducere al animalului dvs. de companie și asigurați-vă că pupul dvs. nu devine o mamă nouă sau tată cu excepția cazului în care vă aflați în măsură să vă asigurați tinerilor și să le găsiți toate casele bune.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a împiedica câinele dvs. să aducă niște pui neintenționați în lume. Vom discuta cele mai bune opțiuni de control al nașterii pentru câinii de mai jos și să explice diferitele argumente pro și contra ale fiecăruia.

Sperăm că acest lucru vă va ajuta să împiedicați istoricul căutării să se uite la fel de bizar ca al meu acum.

Controlul nașterii pentru câini: Taweaways cheie

  • Există câteva tipuri diferite de control al nașterii, care sunt eficiente pentru câini. Aceasta include totul, de la spargere și sterilizare la dispozitivele contraceptive în stil barieră.
  • Va trebui să discutați cea mai bună strategie de control al nașterii pentru câinele dvs. specific cu VET dvs. Sterilizarea chirurgicală este cea mai ușoară (și cea mai frecventă) strategie mai mulți proprietari utilizează, dar câțiva câini pot fi mai bine serviți de alte tipuri de contraceptive.
  • Puteți vedea soluții contraceptive de câine DIY și tehnici de inducere a avorturilor online, dar doriți să evitați aceste lucruri. Mulți sunt periculoși și puțini lucrează în mod fiabil.

Opțiunile de control al nașterii caninei de bază: cum să preveniți sarcina la câini

Există câteva tipuri diferite de control al nașterii disponibile pentru puii dvs. Ele se încadrează în primul rând într-una din cele trei categorii, pe care le vom menționa aici și apoi discutăm mai detaliat mai târziu.

  • Sterilizarea chirurgicală - de obicei numit spaying (în cazul femelelor) sau al neutelingului (în cazul bărbaților), sterilizarea chirurgicală este cel mai comun tip de control al nașterii, majoritatea proprietarilor aleg. Și dacă ați adoptat pooch-ul dvs. de la un adăpost, câinele dvs. probabil a fost deja "modificat" sau "fix" (termeni colocviali pentru a fi sterilizați chirurgical).
  • Controlul nașterii medicale - Există câteva medicamente care pot determina ca câinii să devină temporar sau permanent infertili. Medicamentele exacte disponibile vor varia în funcție de țara în care locuiți, sănătatea câinelui dvs. și un milion de alte lucruri, dar sunt o opțiune utilă pentru niște pui.
  • Contracepția barieră - Contraceptivele în stil barieră pentru câini utilizează același principiu de bază pe care contraceptivele în stil barieră o fac pentru oameni - împiedică uniunea de ouă spermatologică care va duce la noi pui. Dar (din fericire), contraceptivele de barieră pentru câini sunt puțin diferite decât cele pe care le folosesc oamenii. Deci, nu va trebui să vă intimi incomod cu câini-ul dvs. să le folosiți.

Ca și în cazul majorității altor aspecte ale îngrijirii câinilor, niciuna dintre aceste opțiuni nu este perfectă.

Toate au puncte forte și slăbiciuni, iar unele lucrează mai bine în unele situații decât altele. Vom vorbi despre fiecare dintre aceste trei opțiuni contraceptive în detaliu mai jos.

Spaying sau sterilizare: opțiunea standard de control al nașterii câinilor

Spaying și neutering sunt, fără îndoială, Cele mai frecvente tipuri de control al nașterii folosite la câini. Ambele proceduri sunt chirurgicale în natură, iar câinele dvs. va fi plasat sub anestezie generală în timpul operațiunii.

Majoritatea veterinarilor consideră că intervenția chirurgicală de control al câinilor masculine (cunoscută și sub numele de sterilizare sau, din punct de vedere tehnic, o orhiectomie) pentru a fi procedura mai rapidă și mai ușoară.

După anestezizarea pacientului, un veterinar face o incizie în fața scrotului câinelui și îndepărtează ambele testicule, precum și unele dintre structurile aferente. Incizia este apoi cusută înapoi, și asta e asta. Rețineți că scrotul este de obicei lăsat în poziție și, de obicei, se va scufunda în timp. Cu toate acestea, dacă scrotul este deosebit de mare, veterinarul poate să-l îndepărteze.

Operațiunile de spargere sunt puțin mai complicate. De fapt, există două opțiuni chirurgicale diferite pentru sterilizarea câinilor de sex feminin.

  • Ovariohisterectomie - Atât ovarele, tuburile uterine și uterul sunt îndepărtate.
  • Ovariectomie - numai ovarele și o porțiune din tuburile uterine sunt îndepărtate. Cea mai mare parte a uterului este lăsată intactă.

Ambele tipuri de operațiuni de spayare sunt eficiente. Ovariohisterectomia este mai frecventă în SUA, în timp ce ovariectomia este mai frecventă în Europa, dar de obicei puteți obține o procedură efectuată, indiferent de partea iazului pe care îl trăiți. În ambele cazuri, câinele va fi steril după procedură și nu va experimenta deloc un ciclu de căldură.

Procedurile de sterilizare și spionare sunt ambele permanent și aproape 100% eficient atunci când este efectuat corect.

Acestea oferă, de asemenea, mai multe beneficii pentru sănătate:

  • Neutering, de exemplu, poate ajuta la reducerea comportamentelor de montare și rătăcire la bărbați, și poate reduce șansele unui câine de a dezvolta cancer de prostată.
  • Spaying-ul poate oferi o varietate de beneficii pentru sănătate, dar este cel mai notabil pentru reducerea riscurilor pentru infecțiile uterine și câteva tipuri de cancer diferite.
Controlul nașterii câinilor

Spaying și neutering nu sunt, totuși, fără riscuri.

Complicațiile chirurgicale sunt întotdeauna o posibilitate cu orice operațiune, iar unele femele dezvoltă incontinență după o ovariohisterectomie. Cu toate acestea, riscurile acestui fapt pot fi reduse dacă un câine este permis să experimenteze un ciclu de căldură complet înainte de operația de spargere.

În plus, unele cercetări sugerează că sterilizarea chirurgicală poate fi asociată cu un Creșterea probabilității probleme comune și unele tipuri de cancer (în special în câinii mari).Acest lucru se consideră a fi legat de încetarea completă a producției de testosteron în bărbații castrați.

În mod ideal, câinii sunt spayed sau sterilați relativ mai devreme în viață, Deoarece acest lucru tinde să maximizeze beneficiile pentru sănătate ale fiecăruia. Cele mai multe veterinarii recomandă modificarea câinilor între patru și șase luni de vârstă, Dar unele adăposturi îndeplinesc operațiunea pe câini de două luni.

Asigurați-vă că ați citit-o Ghid complet pentru argumentele pro și contra de spargere și neutring Pentru o discuție mai aprofundată atunci când vă gândiți când să vă sterilizați câinele.

Opțiuni de control al câinilor medicale

Există câteva forme medicale diferite de control al nașterii câinilor, care sunt administrate pe cale orală sau printr-un dispozitiv implantat.

Vom discuta cele mai frecvent utilizate mai jos.

Megestrol Acetat: pilula contraceptivă câine

Inițial dezvoltat pentru a trata cancerul și pierderea sindromului la om, Megestrolul acetat este, de asemenea, utilizat ca medicamente pentru controlul nașterii pentru câinii de sex feminin.

De asemenea, este folosit pentru tratarea a câteva alte condiții de sănătate, inclusiv sarcina falsă și unele condiții de piele. De asemenea, deoarece tinde să suprime producția de testosteron, este folosit ocazional pentru a elimina problemele comportamentale legate de sex la bărbați.

Megestrolul acetat este un medicament relativ vechi, care a fost inițial dezvoltat la sfârșitul anilor 1950, Dar nu a fost comercializat ca un contraceptiv de câine în SUA până în 1974. Inițial vândute sub numele de marcă Ovaban, Megestrolul pentru câini este acum disponibil ca medicament generic.

Acetat de megestrol vine în formă de tabletă, dar nu este o pastilă de sterilizare a câinelui. Face parte dintr-o clasă de medicamente cunoscute sub numele de progestine, care sunt similare din punct de vedere chimic cu progesteron - un hormon natural care joacă un rol important în sistemul de reproducere al câinelui dvs.

Pills de control al câinilor

Acetat de megestrol este administrat la începutul celui de-al doilea ciclu de căldură al unui câine (nu trebuie utilizat până când un câine nu a terminat cu succes primul ei ciclu de căldură), în timpul unei etape cunoscute sub numele de Proestrus. Este dat într-o perioadă scurtă de timp și declanșează o întârziere de patru până la șase luni în debutul următorului ciclu de căldură.

Megestrolul pentru câini nu este destinat utilizării pe termen lung, iar veterinarii nu recomandă utilizarea acesteia pentru mai mult de două cicluri de căldură consecutive.

În consecință, este într-adevăr numai pentru câinii care vor fi fie în mod deliberat crescuți, fie vor fi spionați mai târziu.

Megestrolul acetat este asociat cu câteva riscuri importante de sănătate și efecte secundare. Unele dintre cele mai notabile includ:

  • Extinderea glandei mamare
  • Cancerul mamar
  • Schimbări comportamentale
  • Creștere în greutate
  • Letargie

De asemenea, poate provoca defecte de naștere sau dificultăți de muncă dacă sunt administrate câinilor gravide.

MIBolerone: contraceptiv de câine lichid

Mibolerone (cunoscută și sub numele de dimetilnortestosteron) este un steroidul androgenic care este folosit pentru a suprima ciclul de estrus al câinilor de sex feminin. Aceasta face acest lucru prin contracararea efectelor estrogenului și a progesteronului.

Trebuie să începeți să administrați picăturile cu cel puțin o lună înainte de începerea etapei de proeestru de dumneavoastră Ciclul de căldură al câinelui a fi eficient.

Mibolerone a fost în jur pentru o vreme, așa cum a fost produs pentru prima dată în 1963. Medicamentul este disponibilă în formă lichidă și se administrează oral. MIBolerone pentru câini este vândut sub numele de verificare a mărcii. Câini de diferite dimensiuni (și chiar diferite rase) necesită doze diferite ale medicamentelor.

Mibolerone întârzie doar estrus aproximativ 90% din timp, deci nu este complet eficient. Poate fi folosit timp de până la doi ani, dar nu este potrivit pentru utilizarea pe tot parcursul vieții.

În plus, Nu este recomandat câinilor care vor fi utilizați în programele de reproducere la o dată ulterioară, deoarece poate întârzia ciclurile de căldură ulterioare timp de până la 200 de zile. Sarcini false sunt, de asemenea, frecvente după încetarea medicamentelor.

Mibolerone nu este sigur pentru toți câinii. Este contraindicat câinilor cu probleme de rinichi sau hepatice și nu este recomandat pentru unele rase (în special, Bearlington Terriers). Este, de asemenea, asociat cu o varietate de efecte secundare, inclusiv agresiune, piele grasă, descărcare vaginală și incontinență urinară.

Mibolerone pentru câini poate provoca, de asemenea, leziuni în tractul de reproducere și se știe că declanșează umflarea clitorală (deși acest lucru rezolvă adesea după ce medicamentul este oprit).

Acetat medroxiprogesteron: injecția contraceptivă câine

Medroxiprogesteron acetat este o versiune sintetică a progesteronului medicament, astfel încât acesta funcționează în același mod în care acetat de megestrol.

Medicamentul este disponibil în forme generice, dar este cel mai bine cunoscut de formulările de marcă de nume - Provera sau Depo-Provera.

Acest medicament a fost dezvoltat pentru prima dată în anii 1950 și este folosit pentru controlul nașterii, precum și tratamentul unor afecțiuni legate de hormoni la om. La câini, este folosit pentru a aborda problemele comportamentale, cum ar fi agresiunea și pentru a întârzia debutul estrului.

Medicamentul este disponibil în mai multe forme, dar este cel mai frecvent administrat câinilor ca o injecție. Două puncte forte de dozare sunt disponibile, care durează trei sau patru luni, respectiv. Medicamentul nu este aprobat de FDA pentru utilizare în animalele de companie din SUA, dar unele veterinarii îi vor prescrie pentru utilizarea "off-etichetă".

Controlul nașterii câinilor Injecție

Din păcate, există o serie de efecte secundare asociate cu acetat de medroxiprogesteron. Printre alte lucruri, Poate declanșa tumori mamare, diabet, creștere în greutate și letargie. Unii veterinari chiar descurajează utilizarea completă în femele intacte, așa cum se poate declanșează infecții uterine potențial periculoase.

Medroxiprogesteron acetat este, de asemenea, folosit pentru a diminua unitatea sexuală a bărbaților și a reduce unele comportamente legate de sex, cum ar fi roamingul pentru colegi.

Suprelorin (Acetat de deslorelin): Implant contraceptiv de câine

Acetat de deslorelin este un medicament care suprimă gonadotrofine și testosteron la câini. Se folosește pentru o varietate de scopuri diferite în rândul veterinarilor, inclusiv tratamentul problemelor suprarenale la dihori și ca un medicament de control al nașterii la câini.

Medicamentul (mai bine cunoscut de numele de marcă Suprelorin) este un implant contraceptiv de câine care este disponibil în două dimensiuni diferite, pentru a declanșa infertilitatea fie pentru șase sau douăsprezece luni.

Este numai aprobat pentru utilizare la câinii de sex masculin, Dar mai multe studii au găsit-o eficiente pentru câinii de sex feminin (și alte specii de animale sălbatice), iar unele veterine le-au prescris pentru utilizarea "off-etichetă".

Acest medicament este foarte asemănător cu hormonul de eliberare a gonadotropinei corpul câinelui deja produse. Implantul funcționează prin eliberarea acestei substanțe chimice încet, ceea ce împiedică în mod eficient corpul său să producă hormonii necesari pentru funcția de reproducere adecvată - inclusiv testosteronul.

Aceasta înseamnă că, în plus față de provocarea infertilității temporare, de asemenea, acetat de deslorelin declanșează aceleași tipuri de schimbări comportamentale la bărbați că unele medicamente și proceduri chirurgicale fac.

Zeterin (gluconat de zinc și L-arginină): Injectarea de sterilizare a câinelui

Zeuterina este singurul sterilant aprobat de FDA pentru câini din SUA. Conceput pentru a steriliza permanent câinii de sex masculin între 3 și 10 luni, medicamentul este injectat direct în fiecare testicul (Ouch).

Potrivit producătorului, procedura durează doar câteva minute, provoacă puțină durere și nu necesită anestezie.

Cu toate acestea, și în numele câinilor de sex masculin de pretutindeni, aș sugera că anestezia este probabil de dorit oricând începeți să vă loviți în jurul unor astfel de zone delicate cu instrumente ascuțite. De fapt, Unii veterici par să fie de acord, și câțiva chiar sună la tratamentul "barbaric."

Drogul ucide orice spermă prezent și dăunează testiculelor. Majoritatea câinilor vor experimenta umflături pentru câteva zile după injectare, în timp ce unii vor - obțineți această experiență de experiență care durează luni.

În mod surprinzător, o inflamație urmează, făcând imposibilă că sperma viitoare să călătorească pe tot parcursul canalului. În cele din urmă, medicamentul cauzează atrofia testiculară, dar gradul de atrofie realizat variază și nu este întotdeauna evident vizual.

După administrare, zoaterin reduce nivelurile de testosteron produs de un corp de câine tratat. Cu toate acestea, majoritatea câinilor încep să producă din nou un testosteron, astfel încât această abordare contraceptivă nu reduce incidența problemelor de prostată sau a altor boli afectate de testosteron.

Este, de asemenea, puțin probabil să declanșeze modificările comportamentale, cum ar fi agresiunea redusă, care sunt uneori dorite (deși Modificări comportamentale după sterilizare sunt adesea imprevizibile).

În partea flip, aceasta înseamnă că poate fi mai puțin probabil să declanșeze unele dintre problemele de sănătate legate de hormoni care se crede că rezultă din castrare.

Pentru a administra Zeterin, veterinarii trebuie să devină certificați de către distribuitor. Pentru a face acest lucru, trebuie să completeze un curs de cinci ore care detaliază procedura.

Partea de afaceri a producției și dezvoltării de droguri veterinare nu a fost amabilă cu Ark Sciences, Inc., Compania care produc medicamentele. Au încetat să producă medicamentul în Statele Unite în 2016.

Medicamentul are o durată de depozitare de doi ani, deci nu mai există doze disponibile. Același medicament este încă vândut în afara SUA, sub Numele de marcă Estestelsol.

Clorură de calciu / injecție de alcool etilic

Unele veterinarii au administrat experimental injecții de clorură de calciu / alcool etilic pentru a steriliza câinii în același mod în care se utilizează zuterină.

Aceasta provoacă o sterilitate permanentă și ireversibilă la câinii de sex masculin, dar tratamentul nu este aprobat de FDA.

Alte medicamente de control al nașterii

Există câteva alte medicamente de control al nașterii care sunt folosite în alte părți ale lumii și câteva care nu mai sunt disponibile. În plus, este important să rețineți că acesta este un relativ fertil (ha!) Zona de cercetare, deci este înțelept să discutăm despre orice nou sau recent aprobat Controlul nașterii Medicamente disponibile.

Unii cercetători au descoperit și asta ultrasunetele pot fi eficiente Pentru sterilizarea câinilor de sex masculin. Cu toate acestea, necesită aplicații repetate, iar câinii trebuie anesteziați înainte de procedură, ceea ce elimină multe dintre beneficiile metodelor de control al nașterii chirurgicale.

În plus, această metodă nu pare să fi dobândit acceptarea pe scară largă în comunitatea veterinară.

Controlul nașterii caninei

O notă privind utilizarea controlului câinilor în afara etichetei

După cum se poate vedea, O serie de medicamente utilizate pentru controlul nașterii la câini nu sunt aprobate de FDA pentru o astfel de utilizare. Cu toate acestea, veterinienii au adesea autoritatea legală de a utiliza medicamente în moduri neperminate (deși Există câteva restricții).

Asa de, Doar pentru că unele dintre aceste medicamente nu sunt aprobate pentru utilizare în SUA nu înseamnă că nu veți putea să vă folosiți medicul veterinar să le folosiți Pentru a vă trata animalul.

Veterinarii sunt toți indivizi și au niveluri variate de confort privind utilizarea în afara etichetei, Deci, va trebui să discutați despre opțiunile pe care VET dvs. este dispus să o pună în aplicare.

În plus, în cazuri rare, chiar merită să călătorească în străinătate cu animalul dvs. de companie pentru a obține unul dintre medicamentele care nu sunt disponibile în SUA.

Și pentru înregistrare, avem cititori din întreaga lume, așa că, în timp ce avem tendința să ne concentrăm asupra proprietarilor de câini americani, de asemenea, încercăm să furnizăm informații prietenilor noștri din alte părți ale lumii.

Metode de control al nașterilor bazate pe barieră: sistemul original de creștere a câinelui

Câteva contraceptive pe bază de barieră pentru câini au fost judecate, dar puțini s-au dovedit a fi fiabile și eficiente.

Dispozitivele intrauterine, de exemplu, s-au dovedit a fi problematice, iar prezervativele prezintă o varietate de provocări care fac utilizarea lor nepractică.

Dacă credeți că faceți contact vizual cu câinele dvs. în timp ce se potrivește este ciudat, imaginați-vă cum ați simți că l-ați "adaptat" pentru o noapte din oraș. Nu ai putea niciodată să-l privești din nou în ochi.

Există cel puțin O singură opțiune asemănătoare cu centura de câine disponibilă, care poate împiedica câinele dvs. să aibă relații sexuale. Cu toate acestea, pe baza fotografiilor, unii proprietari au oferit produsului în acțiune, nu funcționează întotdeauna.

Este posibil să vă potriviți câine de sex feminin cu o chiloți de perioadasau utilizați A Banda de burtă pe câinii de sex masculin pentru a le împiedica să facă sex, dar nici o soluție nu este în întregime eficientă. În cel mai bun caz, acestea ar trebui să fie considerate opțiuni temporare, de oprire.

Motivele câinilor de spaying și al câinilor nu sunt întotdeauna adecvați

Cea mai mare parte a comunității veterinare recomandă ca majoritatea proprietarilor să se spună sau să-și nască animalele de companie. Nu numai că ambele operațiuni Forme eficiente de control al nașterii, ele oferă, de asemenea, o serie de beneficii pentru sănătate.

in orice caz, Există câteva cazuri în care sparile și neuterizarea nu sunt ideale. Câteva dintre cele mai frecvente exemple sunt discutate mai jos.

  • Câini care nu pot tolera anestezia
  • Câini care sunt candidați săraci pentru chirurgie
  • Câini care sunt planificați pentru viitoarele încercări de reproducere
  • Proprietarii care sunt preocupați de modificările de personalitate după sterilizare

Dacă oricare dintre descrierile de mai sus se aplică dvs. sau puilor dvs., este posibil să fiți obligați să luați în considerare contracepția medicală sau de barieră pentru canina dvs.

În cele din urmă, există pro și contra pentru a vă modifica câinele, deci asigurați-vă că ați discutat despre decizia dvs. cu VET dvs. Dacă ați dori să citiți mai multe despre avantajele și dezavantajele de spaying și neutering, verificați Acest articol despre subiect (Pagina 14), autorizat de K9 de medicii mei veterinar de la mine Joanna de Klerk.

Controlul natural la naștere pentru câini: Remedii acasă și opțiuni naturale

Din păcate, nu există metode sigure și eficiente de control "natural" pentru câini. La urma urmei, câinii au evoluat peste milenii pentru a se reproduce cât mai eficient posibil!

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vedeți remedii de control al nașterilor pe bază de plante în unele dintre colțurile mai puțin responsabile ale internetului. Doar pretindeți că acestea nu există, deoarece este puțin probabil să fie eficienți și pot provoca câinele dvs. să devină destul de bolnav.

CÂȘTIGUL FAQS

Chiar noțiunea de control al câinilor este un pic ciudat, iar mulți proprietari au întrebări despre această problemă. Nu putem răspunde la orice întrebare posibilă, dar vom încerca să abordăm câteva dintre cele mai frecvente mai jos.

Fac dog-uri?

Există un câine DIU pe piață. Numit Dogspiral, Dispozitivul a fost proiectat de doi veterinari bosniaci în 2014. Conceptul este cu siguranță atrăgătoare pentru anumiți proprietari, deoarece este, în esență, o formă de spargere non-chirurgicală. in orice caz, Nu există studii publicate, revizuite peerice ale dispozitivului, iar mulți veterinari au preocupări serioase cu privire la siguranța și eficacitatea acesteia. Doar vorbiți cu medicul veterinar despre dogspiral dacă credeți că poate fi o opțiune bună pentru animalul dvs. de companie.

Ce ar trebui să faceți dacă câinele dvs. a mâncat pilulele de control al nașterii?

Câinii care mănâncă o pastilă de control al nașterii sau două, de obicei, nu experimentează multe probleme grave de sănătate, dar ar trebui să contactați întotdeauna veterinarul pentru a fi sigur. Pilulele de control al nașterii pot provoca ocazional Suprimarea măduvei osoase, și pot reprezenta un risc mai grav pentru câini de sex feminin intacte sau nefericite.

Există o injecție pentru a opri sarcina câinilor?

Există câteva medicamente care vor termina efectiv o sarcină în câinele dvs. Toți au efecte secundare și riscuri, deci nu este ceva care ar trebui luat ușor, iar unii vor cere ca câinele dvs. să fie monitorizat într-o clinică veterinară după administrarea medicamentelor. Dacă bănuiți că câinele dvs. a rămas însărcinată și doriți să încheiați sarcina, discutați doar problema cu VET dvs. 

Puteți să terminați sarcina câinelui la domiciliu?

Nu. Puteți găsi probabil unele "remedii de acasă" nedovedite, dar acestea pot pune câinele la un risc extrem. Vă implicăm să căutați în schimb asistență veterinară. VET va folosi adesea Un drog numit Alizin Pentru a rezilia sarcina, care este, în general, sigură și eficientă. 

Există un plan b pentru câini?

Nu există într-adevăr o "dimineață după pilule" sau planul B pentru câini. Dar există câteva medicamente care pot rezilia o sarcină nedorită la câini (după cum sa discutat mai sus).

Pot să-mi dau câinelui pastile de control al nașterii umane?

Nu. Ciclul Estrus uman lucrează în câteva moduri fundamentale diferite decât ciclul de estrus canin, astfel încât pilulele de control al nașterii umane nu vor păstra câinele să obțină pregatorieri. De fapt, pilulele de control al nașterii umane pot fi periculoase pentru câini.

Ce sa întâmplat cu dopul de știft? Îl poți cumpăra încă?

Motorul de oprire a fost un dispozitiv contraceptiv în stil barieră, conceput pentru a preveni împerecherea câinilor. A fost popular cu niște crescători, dar compania care le-a făcut nu pare să funcționeze mai mult.
Studul de oprire sunt listate ca "momentan indisponibil" pe Amazon, iar compania nu a postat pe pagina lor de Facebook din 2017.

Controlul nașterii câinilor: Takeaway

După cum puteți vedea, există alternative la spargere și sterilizare, care poate fi o metodă mai bună a controlului la naștere pentru câțiva câini.

Niciuna dintre opțiunile disponibile nu este complet perfectă sau fără dezavantaje, Dar trebuie să discutați cu siguranță aceste opțiuni cu VET dvs. dacă par mai potrivite pentru circumstanțele animalului dvs. de companie.

Ați folosit vreodată o formă alternativă de control al nașterii pentru câinele dvs? Ne-ar plăcea să auzim despre experiențele dvs!

Spuneți-ne binele și releul metodei alese, precum și în orice modalitate a apărut să modifice personalitatea câinelui dvs. de comportament. Experiențele dvs. pot ajuta un alt iubitor de câini să facă cea mai bună alegere pentru pooch-ul lor!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Controlul nașterii pentru câini: cum funcționează?