Câinii pot mânca ananasul?

Malteză purtând ochelari de soare și ananas cu ochelari de soare așezați în iarbă

Nimic nu este la fel de răcoritor într-o zi de vară fierbinte ca ananas proaspăt. Fiind bogat în vitamine și antioxidanții, acest fruct poate fi o gustare benefică pentru atât pentru tine, cât și pentru puii tăi. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți înainte de a-l împărtăși cu cel mai bun prieten al tău, totuși.

Beneficiile de ananas pentru câini

Ananasul sunt răcoritoare și hidratante deoarece sunt în cea mai mare parte a apei. Asta nu înseamnă că sunt doar calorii goale, totuși. Ananasul sunt bogate în antioxidanți. Acestea sunt compuși care pot ajuta la inversarea daunelor cauzate de radicalii liberi. În natură, toate moleculele doresc să aibă electroni care sunt împerecheați. Cei care au electroni neplătiri sunt numiți radicali liberi. Acești compuși vor fura un electron de la alte molecule pentru a deveni mai stabili (un proces cunoscut chimic ca oxidare), dar în a face acest lucru deteriora moleculele pe care le iau electronul. Antioxidanții din ananas ajută nu numai la inhibarea oxidării cauzate de radicalii liberi, dar și pentru a inversa daunele cauzate de ele.

Ananasul sunt, de asemenea, ridicate în vitamina C și vitamina B6. Vitamina C, la fel ca la oameni, poate ajuta la stimularea sistemului imunitar al câinelui. De asemenea, are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. Vitamina B6 este utilizată într-o varietate de funcții corporale ale câinelui, inclusiv activitatea creierului lor. În cele din urmă, ananasul conține, de asemenea, diverse minerale care ajută la susținerea unei pielii și a stratului sănătos, precum și a altor țesuturi conjunctive.

Ananasul conține, de asemenea, o enzimă numită bromelaină. Sa sugerat că acest compus poate ajuta la comportamentul neplăcute al mănâncă scaun. Se crede că prin adăugarea de ananas la alimentele câinelui dvs. poate face scaun mai puțin atrăgătoare.

Cu toate acestea, adăugarea de ananas (sau a altor aditivi) la dieta câinelui dvs. este puțin probabil să vă opriți câinele de a mânca excrementele. Coprofagia, termenul tehnic pentru mâncarea scaunului, este, în general, o problemă comportamentală care nu va avea o fixare simplă și rapidă.

Chiar dacă pinul dispune ca un factor de descurajare, acesta va funcționa numai pentru propriul lor poop, iar majoritatea câinilor cu acest obicei tind să mănânce și poopul altor animale.

Ruperea câinelui dvs. a mâncării lor de scaun va necesita timp, formare, răbdare, tehnici de management și diligență în păstrarea curții dvs. curată.

Potențiale preocupări de sănătate cu ananasul

Fructul, în general, are un conținut ridicat de zahăr, iar ananasul nu este o excepție. Dacă câinele dvs. se luptă cu obezitatea sau este cunoscut diabetic, fructul ar putea să nu fie o gustare adecvată pentru ei.

Veterinarul dvs. vă poate sfătui mai bine de ce fructe ar avea prea mult zahăr pentru câinele dvs. Ananasul uscat (și alte fructe uscate) are o concentrație și mai mare de zahăr. Țineți minte, ananasul are o mulțime de apă în ea, așa că atunci când scoateți-o, atunci modificați raportul dintre toate componentele rămase.

Miezul dur, interior, precum și pielea și frunzele exterioare, nu sunt ușor digerate de noi sau de câinii noștri. Dacă câinele dvs. trebuia să mănânce oricare dintre aceste părți, ele pot suferi de supărat gastrointestinal, inclusiv vărsături și diaree. În cazuri severe, pot suferi de la obstrucție gastrointestinală.

Ce părți ale unui ananas pot mânca câinele meu?

Cu adevărat, doar carnea moale, interioară a ananasului (aceeași parte a oamenilor mănâncă) este în siguranță pentru ca câinele dvs. să consume. Toate celelalte părți, inclusiv pielea spiked, frunzele care ies din partea de sus, iar miezul interior sunt toate nesigure pentru ca câinele tău să mănânce. Aceste părți sunt toate indigestibile pentru câinele dvs.

Dacă câinele dvs. ar fi ingerat oricare dintre piele, frunze sau nuclee, în cel mai bun caz, ar putea avea un joc de vărsături și / sau diaree. În cel mai rău caz, ar necesita o operație pentru a îndepărta o bucată de ananas care blochează tractul intestinal.

Poate câinele meu să mănânce ananas conservat?

Uneori este greu să găsești ananas proaspăt, mai ales când nu este în sezon. Pentru noi, această problemă este ușor rezolvată prin achiziționarea de ananas conservat. Din păcate, ananasul conservat poate avea de fapt mai mult zahăr decât proaspăt.

Există câteva soiuri care pot împacheta ananasul în apă, spre deosebire de siropul zaharis, dar ar trebui să evitați cutii de cumpărare dacă sunteți în stare.

Dacă cutiile sunt tot ce aveți, încercați să numai cumpărați ananasul ambalat în apă și asigurați-vă că bucățile de ananas sunt clătite bine înainte de a le oferi câinelui dvs.

Alte modalități de a alimenta ananasul la câinele dvs

Există și alte modalități pentru ca câinele dvs. să se bucure de ananasul proaspăt, în afară de faptul că le-au aruncat câteva bucăți în timp ce vă felie unul. Amestecându-l cu iaurt simplu poate face un topper delicios și nutritiv. Puteți să le înghețați pentru o tratare extra răcoritoare într-o zi de vară fierbinte. Pinepleul înghețat poate fi, de asemenea, pur și pentru a face un sorbet de ananas de doggy. Puteți chiar să vă aruncați puii o felie de ananas la grătar la următoarea grătar.

Ananasul poate fi o gustare minunată atât pentru câinele dvs. cât și pentru câinele dvs. Ca și în cazul oricărui nou tratament, verificați cu medicul veterinar înainte de a încorpora ananasul în dieta câinelui dvs.

Ce fructe pot mânca câinii?
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii pot mânca ananasul?