Câinii mănâncă poop - cauze, prevenire & cum să le oprești

Câinii mănâncă poop - cauze, prevenire și cum să le oprească

Dacă ale tale câine mănâncă poop, Nu ești singur! De fapt, unul din patru câini adulți mănâncă fecale cel puțin o dată. Unul din șase sunt mai mulți consumatori de scaunuri mai grave, fiind prinși în act de cel puțin cinci ori. Dar de ce animalele noastre iubite mănâncă poop?

În timp ce mănâncă poop ar putea părea dezgustător față de proprietari, tovarășii noștri canini mănâncă în mod natural propriile fecale din mai multe motive. În același timp, mâncarea poop poate, de asemenea, să indice condiții grave de sănătate. Dacă ale tale Câine a mâncat, Este important să se monitorizeze sănătatea și comportamentul lor să-și dea seama dacă o problemă de sănătate este de vină.

Cauze medicale de câine mănâncă poop

Dacă câinele dvs. mănâncă poop există mai multe afecțiuni medicale care pot provoca comportamentul. Acestea variază de la ușor de amenințat la viață. Diabetul, insuficiența pancreatică exocrină, hipochlorhidria, disbioza intestinală și malnutriție sunt doar câteva tulburări care adesea cauzează câini să mănânce poop.

Insuficiență pancreatică exocrină (EPI)

Insuficiență pancreatică exocrină (EPI) este o problemă în digerarea alimentelor Din cauza lipsei enzimelor digestive corecte. Cea mai frecventă cauză a EPI este atrofia acinară pancreatică (PAA), o boală cea mai frecvent observată în Păstoriștii germani și Setters de limba engleză.

La câini, simptomele EPI includ anemie, pierdere în greutate, oboseală, polifagie, PICA și diaree. Fără tratament, EPI poate duce la pierderea în greutate extremă, dilatarea gastrică și anemia. Dar de ce EPI provoacă câini să mănânce poop? Unul dintre simptomele cheie ale EPI este un nivel mai ridicat de foame. Ca rezultat, un pui afectat poate recurge la mâncarea poop pentru a se opri de la senzație de foame. Pentru că câinele dvs. nu poate să-și digereze mâncarea în mod corespunzător sau lipsa anumitor substanțe nutritive, determinându-le să caute în încercarea de a obține suficientă nutriție.

Tratamentul EPI CANININ implică Schimbarea dietei câinelui dvs., precum și furnizarea corespunzătoare enzime. VET dvs. va prescrie o dietă foarte digerabilă și cu fibre reduse pentru animalul dvs. de companie. Pe lângă acest lucru, unii vor sugera ulei de trigliceride cu lanț mediu cu fiecare masă. Cel mai important, câinele dvs. va primi suplimentarea enzimelor pancreatice exogene. Acest lucru poate veni în formă de pulbere, tabletă sau formă de capsulă. În plus, câțiva câini primesc cobalamin, vitamina K și suplimente de vitamina E.

Diabet

Diabet este A tulburare metabolică care provoacă zahăr din sânge ridicat niveluri. La câini, diabetul de tip 1 este cea mai comună formă de diabet. Simptomele diabetului netratat includ pierderea în greutate, creșterea urinării, sete și foamete. De-a lungul timpului, diabetul poate provoca, de asemenea, o vedere slabă sau chiar orbire datorită nivelurilor ridicate de zahăr din sânge. În ansamblu, aceste simptome ar putea dezvolta peste săptămâni sau luni. Majoritatea câinilor diabetici primesc diagnosticul când au peste șapte ani.

În plus, diabetul este mai frecvent la câinii de sex feminin și câinii de sex masculin. Dar de ce diabetul provoacă câini să mănânce poop? Ca urmare a diabetului, lipsa de glucoză poate determina creșterea apetitului câinelui. Acest lucru duce la aport excesiv de alimente, cunoscut și sub numele de polifagie. Dacă câinele dvs. nu poate accesa suficientă mâncare pentru a-și satisface apetitul sporit, ei pot recurge la mâncarea poopului pentru a umple gaura în stomac.

Tratamentul pentru diabet implică Terapia de insulină pe termen lung. În SUA, cele mai frecvente insuline date sunt porcine lente și insulină izofan. Atunci când decideți ce insulină să prescrie, este important să se ia în considerare prețul, disponibilitatea și posibilitatea de dozare o dată pe zi. Majoritatea câinilor diabetici se îmbunătățesc în termen de patru până la șase săptămâni de la începutul terapiei cu insulină!

Hipocllorhidria

Hipocllorhidria apare atunci când câinele dvs nu produce suficient acid gastric pentru digestie. În funcție de câinele individual, cantitatea de acid clorhidric observat poate fi scăzută sau complet absentă. Helicobacter pylori Infecțiile sunt adesea responsabile pentru acest lucru. Indiferent de cauza, hipoclhidria cauzează balonare, greață, diaree, constipație, pierdere în greutate și chiar cancer de stomac. Pentru a obține substanțele nutritive pe care le lipsesc, animalul dvs. de companie ar putea recurge la mâncarea poopului. De-a lungul timpului, acest lucru poate duce la Anemia de deficit de fier. Aceste deficite cauze Pica. Veterinarii vor folosi termenul & # 8220; PICA & # 8221; pentru a descrie acțiunea de a alimenta substanțe fără valoare nutrițională, cum ar fi solul, lemnul sau hârtia. Dacă câinele dvs. expune PICA, ar putea include, de asemenea, poop în dieta lor neobișnuită. Cauza acestui răspuns este în prezent necunoscută.

Tratamentul hipochlorhidriei implică abordarea cauzei subiacente. Termen lung Helicobacter pylori Infecția este asociată cu gastrita atrofică și cancerul gastric. Dacă câinele dvs. suferă de această infecție, VET dvs. poate prescrie antibiotice și agenți prokinetici. Tratamentul este dat de la caz la caz, deoarece modifică sistemul digestiv al câinelui și cât de bine funcționează în multe feluri. Unele cazuri reduc acidul gastric, în timp ce altele îl cresc.

Câine mănâncă hipoclorhidria
Mâncarea poop poate provoca hipoclorhidria.

Disbioză intestinală mică

Dysbioza este An dezechilibru în interiorul corpului. La câini, disbioza este cea mai frecvent observată în tractul gastrointestinal, în special în timpul Suprafața bacteriană intestinală (SIBO). SIBO este o creștere a bacteriilor în intestinul subțire, prea punctul în care este prea mult. Adevărat SIBO poate fi secundar unei game de condiții, inclusiv o imunodeficiență locală, un blocaj al intestinelor, Myopatia viscerală, sau Gastrita atrofică. Precum și acest lucru, utilizarea inhibitorului pompei de protoni crește riscul de Sibo. Dacă câinele dvs. are prea multe bacterii proaste în intestinul lor subțire, ele ar putea dezvolta simptome, inclusiv greață, vărsături, diaree, absorbție slabă a nutrienților și malnutriție. Deoarece disbiozea provoacă malabsorbție și, în consecință, malnutriția dvs., poochia dvs. poate recurge la mâncarea poopului într-o încercare de a obține nutriția pe care o lipsesc. Unii câini care se simt bolnavi vor mânca, de asemenea, iarbă alături de Poop.

Multe cazuri de Sibo răspund Antibiotice pe termen lung. Oxitetraciclină și metronidazol sunt alegeri comune de antibiotice pentru tratarea sibo. În plus, unele veterinarii vor prescrie diete speciale pentru a ajuta la combaterea stării. În cazurile de Sibo primar, fără alți factori, animalul dvs. de companie are o șansă foarte bună de recuperare.

Subalimentare

Dacă pooch-ul tău nu mănâncă suficientă mâncare, pot deveni rapid subnutriți. În timp ce niciun proprietar responsabil nu ar face acest lucru în mod deliberat de puii lor iubiți, Unii câini de salvare pot suferi de nutriție slabă când sunt aduse acasă. În general, câinii adulți mănâncă de obicei două mese pe zi. Porțiile zilnice ale câinelui dvs. ar trebui ajustate în funcție de starea corpului și la nivelurile de activitate. În funcție de producător, vor veni unele mărci de mâncare pentru câini servind recomandări pentru animalul dvs. de companie. Având în vedere acest lucru, este important să monitorizați starea corpului câinelui pentru a evalua cât de mult să le hrăniți. Cea mai bună modalitate de a evalua starea corpului dvs. de companie este prin punctajul corpului. Purina Oferă un instrument cuprinzător de scorizare a condițiilor corpului în acest scop. Dacă aveți îndoieli, adresați-vă întotdeauna medicului veterinar sau unui nutriționist veterinar pentru orientări suplimentare!

Un câine subestimat ar putea merge la lungimi extreme pentru a obține nutriția de care au nevoie. Unii câini ar putea să ceară mai multe resturi de masă, în timp ce altele se vor rădăcina prin gunoi sau chiar mănâncă poop. Dacă bănuiți că câinele dvs. este subflat, Este important să-i reevaluați dieta. Acest lucru ar putea implica consultanță cu o calificare calificată Nutritionistul veterinar pentru a înțelege mai bine ce are nevoie de câine.

Cauzele comportamentale ale câinelui mănâncă poop

Câinele dvs. ar putea mânca poop din cauza mai multor motive non-medicale, unele naturale și unele datorită problemelor comportamentale. Dacă câinele dvs. mănâncă frecvent poop, asigurați-vă că Evaluați ce ar putea provoca acest comportament și să lucreze pentru a corecta motivul subiacent.

Instinctul maternic

Dacă ale tale Câinele are pui, ea își va mânca instinctiv poopul lor. În primul rând, câinii de câini vor stimula cățelușul lor pentru a merge la toaletă, deoarece nu pot merge singuri. Ea face acest lucru prin lingerea regiunii genitale a catelului. Când catelul tău merge la toaletă, mama lor își poate mânca pooul în timpul procesului. În al doilea rând, un câine mamei poate mânca poo pentru al curăța Cutie de gropi. Acest lucru se crede că se datorează unui răspuns instinctiv. În sălbăticie, prădătorii ar putea fi atrași de mirosul de fecale de catelus, punând întreaga familie în pericol. Ca rezultat, mama va mânca poopul pentru a ascunde mirosul. Este complet normal pentru ca un câine de mamă să-și mănânce pupurile.

Deoarece acest comportament este normal, Nu este nevoie să o tratați sau să o corectați. De fapt, ar trebui să o încurajați! Din păcate, în unele cazuri, un câine de mamă ar putea să nu-i ajute pe puii să meargă la toaletă. Ea ar putea respinge puii ei sau pur și simplu să fie o mamă neexperimentată pentru prima dată. Dacă se întâmplă acest lucru, este de până la tine pentru a stimula cățelușul pentru a merge la toaletă folosind o cârpă umedă. De asemenea, va trebui să vă curățați.

Vârstă

Cei mai mulți proprietari de catelus sunt încântați de noul lor antics de sosire, dar mâncarea poopului este mai mică decât de dorit. Catelul tău explorează lumea cu nasul și gura lor, așa că este natural ca ei să vrea să pună lucrurile în gură. Din scaunul lor propriu la scaunul altora, mulți pui nu discriminează când vine vorba de a mânca poop. Se crede că Puppies mănâncă poop pentru a spori bacteriile sănătoase în intestinul lor, Datorită plictiselii sau pentru că ei se bucură pur și simplu de gust. Din fericire, cele mai multe cățelușe cresc din mâncare. In conformitate cu Clubul american Kennel, Cele mai multe pui cresc din acest comportament până la vârsta de nouă luni.

Este important ca tu Nu pedepsiți catelul dvs. pentru a mânca fecale. În schimb, fiți rapid corect și redirecționați comportamentul. Veți avea nevoie să prindeți comportamentul în momentul în care apare, ca o corecție după ce nu vă va învăța că catelul dvs. că comportamentul lor nu este dorit.

Plictiseală

Plictiseala nu este distractivă pentru oricine, Mai ales câinele tău. Dacă câinele dvs. suferă de plictiseală, ei își vor face propria distracție și este cel mai probabil că acest lucru va fi în moduri care nu lucrez pentru dvs. Pe lângă acest lucru, rasele de mare energie sunt mai predispuse la plictiseala. Acestea includ păstorii germani, Collele de frontieră, și Pudele. Câinele vostru nemulțumit ar putea mesteca mobilierul, scoarța excesiv sau chiar mânca poopul lor ca o modalitate de a trece timpul. Dr. Stanley Coren sugerează că câinii au nevoie patru stimuli pentru a preveni plictiseala. Acestea sunt:

  • Oportunități noi și interesante
  • Oportunități frecvente de a învăța lucrurile
  • Interacționând cu mediul
  • Expunerea la locuri interesante și lucruri

Fără acești patru stimuli, câinele dvs. poate deveni rapid plictisit. Din fericire, există multe modalități pentru a vă menține puiul ocupat în timp ce sunteți departe de casă. Aceste opțiuni variază de la sesiuni suplimentare de instruire, Stimularea jucăriilor de câine, variind plimbările dvs. și chiar concurente Doggy Sports pentru a vă menține pooch-ul activ!

mănâncă poop din cauza plictiselii
Câinele tău poate începe să mănânce poop din cauza plictiselii.

Atenție căutarea

Ca membru bine iubit al familiei, Câinele dvs. vrea în mod natural și are nevoie de dvs Atenţie și aprobare. Ca atare, comportamentul de căutare a atenției este comun și normal la câini. Este normal ca puii dvs. să sară la tine când le salut. Ei ar putea, de asemenea, să ceară pentru mâncarea voastră, să vă aducă niște jucării sau să vă apropiați de tine pe tot parcursul zilei. În mod similar, unii câini vor mânca sau vor ridica poop pentru a atrage atenția. Dacă urmăriți după câinele dvs. atunci când mănâncă poop, ar putea interpreta acest lucru ca un joc și pot efectua comportamentul pentru a iniția jocul. În alte cazuri, câinele dvs. vrea pur și simplu să vă angajați cu ei, chiar dacă rezultatele comportamentului sunt negative.

Este important ia în considerare dacă comportamentul câinelui dvs. este justificat. Câinele dvs. obține suficient exercițiu? Exercitarea lor oferă priza dreaptă pentru rasa lor? Petreceți suficient timp cu ei? Este, de asemenea, important să se ia în considerare comportamentele pe care le recompensați câinele. Unii câini vor recurge la comportamente nedorite pentru a vă atrage atenția. La câinele dvs., singura dată când devin accentul lumii dvs. este atunci când le corectați pentru "rău și # 8221; comportament. În general, dacă puiul vă urmărește atenția asupra timpului greșit, ar putea fi pentru că nu au o atenție suficientă la momentul potrivit.

Comportamente de deplasare

Unii câini vor mânca poop ca a Comportamentul de deplasare. Acest comportament apare de obicei Datorită raspunsului luptei sau zborului. Dacă câinele dvs. nu poate decide dacă să se angajeze în luptă sau în zbor, s-ar putea să se lingă sau să iasă în schimb. De exemplu, dacă câinele dvs. dorește să se apropie de alt câine, dar este frică de ea, ei ar putea să mănânce iarbă în loc să evite confruntarea cu problema. În mod similar, câinele dvs. ar putea mânca poop ca un comportament de deplasare.

Dacă câinele dvs. afișează comportamente de deplasare, este cel mai bine să identificați declanșatoarele și să încercați să evitați câinele dvs. intră în contact cu ei. Nu pedepsiți niciodată câinele dvs. pentru un comportament de deplasare, deoarece acest lucru va agrava doar anxietatea lor.

Teama de pedeapsă

Dacă câinele dvs. a fost abuzat sau neglijat în trecut, ei ar putea să-și mănânce poopul pentru a evita pedeapsa. Aceasta reflectă anxietate extremă. Cu acea fiind spus, câinele dvs. nu ar trebui niciodată pedepsit pentru comportamente negative. În schimb, acestea ar trebui corectate în momentul în care apare comportamentul nedorit. Dacă comportamentul a avut loc deja, este prea târziu să o corectați.

Pedeapsa după fapta este deja făcută, numai confundă. În timp ce câinele dvs. ar putea arăta semne că știu că sunteți supărat, Nu înseamnă că înțeleg de ce. Dacă vă prindeți câinele care mănâncă poop, este important să corectați comportamentul așa cum se întâmplă și să oferim un alt mod de a-și exprima nevoile.

Cum să opriți un câine de la mâncarea poopului

Cel mai bun mod de a opri câinele dvs. de la mâncarea poopului este la vizați cauza. Este câinele dvs. anxios? Există vreo problemă medicală potențială pentru a vă cere medicul veterinar? Știți cel mai bine câinele dvs., deci asigurați-vă că vă gândiți de ce câinele dvs. mănâncă înainte de a lua măsuri pentru a împiedica să se întâmple din nou.

O bună igienă

Pentru a împiedica ca câinele să mănânce poopul lor, este mai bine să aruncați imediat deșeurile câinelui înainte de a putea fi mâncat. Când o plimbare, asigurați-vă că aduceți suficiente pungi Doggie în cazul în care câinele dvs. trebuie să meargă la toaletă. Când la domiciliu, asigurați-vă că ați verificat în mod regulat în afara oricărui poop pe care trebuie să-l ridicați. Dacă aveți o grădină foarte mare, Purina sugerează alegerea câinelui Poo de două ori sau de trei ori pe săptămână. În mod similar, ajută la curățarea periodică a fecalelor oricăror alte animale de companie din gospodăria dvs. Dacă dețineți pisici, asigurați-vă că vă curățați în mod regulat cutia de gunoi. De asemenea, puteți muta caseta de gunoi din atingerea câinelui dvs.

Corecţie

Dacă câinele dvs. ajunge la deșeurile lor înainte de a scăpa de ea, asigurați-vă că sunteți sigur corecteaza-i în momentul în care încep să mănânce mai degrabă decât să le pedepsească. Când vă prindeți câinele după ce mănâncă poop, este deja prea târziu pentru a le învăța că comportamentul nu este dorit. Câinele tău ar putea arăta comportamente afectuoase sau blânde, deoarece știu că ești supărat, dar nu vor înțelege de ce. Ei nu vor face conexiunea că ești supărat cu ei pentru a mânca poop.

De asemenea, puteți utiliza Armare pozitivă. De exemplu, atunci când o plimbare, recompensați câinele dvs. cu tratamente pentru ignorarea poopului altor câini. Același lucru se poate face acasă când câinele dvs. ignoră poopul lor. Acest lucru vă va încuraja câinele să ignorați poopul în favoarea obținerii unui tratament! Dacă câinele dvs. nu are un nivel ridicat de motivație alimentară, puteți oferi o jucărie preferată în schimb!

Câine mănâncă corecție poop
Utilizați armarea pozitivă pentru a corecta câinele.

Câinii mănâncă Poop - FAQ

Aveți mai multe întrebări despre motivul pentru care câinele dvs. mănâncă poop? Secțiunea noastră de întrebări frecvente vor avea toate răspunsurile de care aveți nevoie. Daca ai dubii, Întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Pot câinii să-și mănânce poopul lor?

Deși un câine care mănâncă poopul lor este un comportament nedorit, Este de obicei inofensiv! Mulți câini par să se bucure de gustul sau textura propriului lor poop. În plus, mâncarea propriilor fecale ar putea ajuta de fapt pentru a restabili bacteriile din intestinul puilor.

Cu toate acestea, dacă câinele dvs. mănâncă de la alte animale, există câteva riscuri implicate. Un scaun al unui alt animal poate fi contaminat cu paraziți, viruși sau toxine care vă pot dăuna puilor dvs. curioși. Gunoi de grajd, pisica poo, si vulpe poo sunt favorite comune pentru câinii care mănâncă pe gunoi de animale.

Ce boli pot deveni câinii de la mâncare?

Dacă câinele dvs. mănâncă de la alți câini sau alte animale, ei conduc Risc de paraziți contractanți sau alte boli infecțioase. De exemplu, dacă câinele dvs. mănâncă fecalele unui câine cu viermi, sunt foarte probabil să se contracteze viermi intestinali. În mod similar, mâncând fecalele unui animal cu Leptospiroza pune câinele dvs. în pericol de a contracta leptospiroza.

Multe alte boli sunt transmisibile prin fecale animale. Campylobacter, Cryptosporidium, Salmonella, și Toxoplasma Gondii sunt vărsate în fecalele unui câine infectat. Câini care inghizează fecale contaminate poate suferi de gastroenterită datorită bacteriilor dăunătoare. La câinii imunocompromiși, această infecție poate fi fatală. Există, de asemenea, multe boli virale transmisibile prin contactul cu fecalele. Câinele dvs. poate contracta gripă canină, canin distemper, și Hepatita canină infecțioasă prin consumul de fecale contaminate.

Pot cainii să se îmbolnăvească de la propriile fecale?

Dacă câinele dvs. mănâncă propriul lor poop, Probabilitatea ca aceștia să le facă să fie mică. Cu toate acestea, această autocoproggie poate indica problemele de bază sau probleme comportamentale cu animalul dvs. iubit. Dacă câinele dvs. se sărbătorește frecvent pe poop, se poate reflecta anxietate, plictiseală, sau o nevoie de atenție. În cazuri mai severe de anxietate, animalul dvs. de companie ar putea să-și mănânce poopul în frică de pedeapsă.

Precum și dificultățile comportamentale, Câinele dvs. ar putea suferi de o afecțiune medicală Dacă mănâncă frecvent poop. Aceste condiții includ insuficiența pancreatică exocrină, diabetul, hipoclorhidria, disbioza intestinală mică sau malnutriție. Dacă bănuiți că câinele dvs. nu este rău, asigurați-vă că le monitorizați pentru orice semne de sănătate. Acestea ar putea include diaree, vărsături și pierdere în greutate. Deci, în timp ce câinele dvs. cel mai probabil nu va fi bolnav de a-și mânca propriile fecale, ar putea avea o condiție subiacentă care îi determină să mănânce fecale.

Ce se numește când câinii își mănâncă propriul poop?

Termenul folosit pentru a descrie un câine care mănâncă propriul lor poop este coprofagia. Acest lucru cuprinde consumul de orice fel de fecale. Mai precis, autocoproga descrie mâncarea fecalelor proprii. În schimb, alocoprophagia descrie mâncarea fecalelor unui alt câine, dacă celălalt câine face parte din gospodăria dvs. sau a altcuiva.

Dacă câinele dvs. mănâncă poop există mai multe motive potențiale pentru el. Acestea variază de la nevoile comportamentale simple la probleme medicale complexe. Dacă bănuiți că puiul tău iubit mănâncă fecale pentru un motiv medical, contactați medicul veterinar cât mai curând posibil pentru a trata cauza de bază!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii mănâncă poop - cauze, prevenire & cum să le oprești