Cum să vă îngrijiți câinii de rang înalt: 11 sfaturi pentru ce să vă așteptați

Îngrijirea câinilor seniori

Îngrijirea pentru un câine senior este mult diferit de îngrijirea pentru un catelus.

Câinii seniori au nevoi unice, iar pregătirea este esențială, astfel încât aceste noi nevoi nu iau proprietarii prin surprindere.

În acest post și vom discuta Ce schimbări se așteaptă într-un câine în vârstă și Arată-ți cum să ai grijă de câini de rang înalt și să le păstreze confortabil, asigurându-vă că canina voastră senior se bucură de ani de aur la fel de mult ca și pupyalismul său.

La ce vârstă face un câine un canin senior?

Cum spui când câinele tău a lovit acel moment în viața sa? Depinde într-adevăr de câinele individual.

În general, câinii de rasă gigantic îmbătrânește mai repede decât câinii de rasă mai mici. De exemplu, o mare Dane este considerată senior cu aproximativ 5-6 ani, în timp ce o Chihuahua ar fi probabil doar vârsta de vârstă mijlocie și, probabil, nu va fi considerat un câine senior până la 10-11 ani.

Câinii de rasă mare se încadrează pe undeva între câini precum Retrieverii de Aur ar putea fi considerați seniori cu vârsta de 8-10 ani.

Cum să aveți grijă de câini de rang înalt: Un ghid de anii de aur

Veți fi mărturisit o serie de schimbări în câinele dvs. ca și vârstele. În timp ce poate fi surprinzător pentru a vedea o schimbare de pui iubită, așa cum devine mai în vârstă, amintiți-vă că multe dintre aceste schimbări sunt complet normale și nimic de îngrijorat.

Câteva dintre aceste schimbări pe care le puteți aștepta să mărturisești includ...

1. Dieta: Alegerea alimentelor pentru canina dvs. senior

Câinii seniori nu sunt ca mobile cum au fost odată - se obosesc mai repede și suferă de dureri de vârstă și dureri de vârstă. Această scădere a mobilității înseamnă uneori că vor ajunge să câștige greutate Pe măsură ce îmbătrânesc (veți vedea acest lucru și în oameni).

Câinii supraponderali (la fel ca oamenii) au o șansă mai mare de boli cum ar fi diabetul, bolile de inimă, boala pielii și chiar cancerul. Veterinarul dvs. vă poate ajuta să alegeți o dietă adecvată pentru câinele dvs., mai ales că câinii supraponderali trebuie să fie hrăniți cu atenție pentru a se asigura că toate nevoile nutriționale sunt îndeplinite în timp ce permit încă scăderea în greutate.

Cum să ai grijă de câinii bătrâni

Diete speciale care au mai puține calorii precum și cele care sunt ridicate L-carnitină sunt disponibile pentru câinii obezi sau supraponderali. O dietă cu un amestec de carbohidrați sau carbohidrați aleși cu atenție poate contribui, de asemenea, la menținerea sentimentului câinului supraponderal.

Solicitarea ajutorului din medicul veterinar este un început bun, dar ar fi o idee bună să începeți să învățați cum să citiți etichetele de mâncare ale câinelui.

Pe măsură ce câinii îmbătrânesc, unele dintre organele lor se pot descompune și nu lucrează la fel de bine ca și în tinerețe canine.

Poate doriți să luați în considerare o dietă specială dacă câinele dvs. are boală de inimă sau rinichi. Dietele mai mici în sodiu sunt mai bune pentru câinii cu boală de inimă, în timp ce dietele care ajută la controlul fosforului, calciului și alte niveluri de electroliți sunt adesea Cele mai bune alimente pentru câini pentru câini cu boală renală.

Chiar dacă câinele dvs. nu este supraponderal sau suferind de boală, există și Dog alimente pe piață care sunt concepute special pentru câinii de rang înalt. Aceste alimente pentru câini sunt, de obicei, mult mai scăzute în grăsimi, oferind în același timp substanțele nutritive că canini senior.

S-ar putea să găsiți pur și simplu că câinele dvs. senior a obținut picker - este posibil să aveți nevoie să experimentați cu diferite mărci de mâncare câine pentru a găsi ceea ce se potrivește cel mai bine gustului său.

Dacă ale tale Câinele senior se confruntă cu pierderea în greutate și are probleme să păstreze greutatea mai degrabă decât să-l vărsăm, ar putea exista alte probleme medicale la joc, așa că asigurați-vă că vă consultați medicul veterinar.

2. Mobilitate: Câinii seniori încetini

Câinele dvs. se va mișca mult mai puțin pe măsură ce îmbătrânesc. Aceasta înseamnă mai mult napping și mai puțin urmărirea după veverițe (care pot fi de fapt un bonus).

Vei vedea probabil ca câinii tăi să se schimbe în mai multe moduri, inclusiv:

  • Scări. Câinii seniori vor întâmpina dificultăți cu scările. În multe case, chiar și câțiva pași care au fost îndreptată odată în puppyood, devin dificile, obstacole înfricoșătoare.

Acest lucru poate pune probleme pentru câinii care, în mod normal, trebuie să coboare pași pentru a accesa curțile în care merg la baie. În aceste cazuri, recomandăm luarea în considerare a rampelor de câine, care vă pot lăsa câinele să călătorească în sus și în jos pași mai ușor.

Rampele de câine sunt, de asemenea, minunate pentru a ajuta câinii în mașini sau pentru a le ajuta pe paturi. Câinii seniori nu pot sări peste paturi sau canapele, astfel încât vor avea nevoie pași sau o rampă Pentru asta, de asemenea.

De asemenea, este posibil să doriți să luați în considerare obținerea unui a Ridicați cablajul, care poate fi folosit pentru a oferi asistență suplimentară câinelui dvs. la navigarea pe scări sau intrarea și ieșirea din vehicule - oricând în cazul în care Pooch are nevoie de o mână mică de ajutor.

  • Culcat și ridicându-se. Pe măsură ce câinele dvs. devine mai în vârstă, veți găsi că ei au un timp mai greu să se culce și să se ridice de pe scaunul lor. Încercați să vă urmăriți câinele senior, deoarece schimbă poziția și măsura cât de dificilă este mișcarea pentru el. Poate că are nevoie de medicina de artrită Doggie.
  • Mișcarea generală. În cele din urmă, pe măsură ce câinele dvs. devine și mai în vârstă, el sau ea poate avea chiar și un timp dificil de mers pe jos, cu câinele dvs. alunecare sau alunecând uneori. Acest lucru poate fi foarte înspăimântător pentru proprietari, dar este de așteptat. Când se întâmplă acest lucru, asigurați-vă că luați câinele la veterinar, care poate fi capabil să prescrie medicamentul care vă poate ajuta câinele să vă deplasați un pic mai ușor. Dacă câinele dvs. se deteriorează în mod semnificativ, este posibil să fie necesar să ia în considerare a Câine scaun cu rotile.
  • Joc. Vei observa probabil că câinele dvs. va anvel mult mai repede în timpul zilei. Configurați sesiuni de joacă scurte pentru distracție, dar lăsați câinele dvs. să se odihnească când se pare că se află în afara.
Sfaturi Senior Dog Care
  • Exercițiu. Câinii seniori nu pot merge la alergare sau plimbări lungi în pădure cu tine, dar că nu este să spui că ar trebui să oprești toate. Exercițiul vă poate ajuta să vă păstrați câinele superior sănătos și să păstrați articulațiile Limber - trebuie doar să păstrați exercițiul foarte ușor și merge foarte scurt (5-10 minute, ajustați la starea câinelui dvs.).

Păstrați un ochi atent pe câinele dvs. și evaluați starea lui, întorcându-se înapoi când pare obosit. Nu-l prea mult.

3. Câinii seniori dorm mai mult

Vei găsi că prietenul tău va fi napping și dormi mult mai mult decât el sau ea a făcut anterior. Câinii dorm deja destul de mult, Dar câinii mai în vârstă dorm mai mult!

Ei vor dura mai mult timp să se ridice dimineața și vor opta pentru a suna de partea ta, mai degrabă decât de a se lega în jurul casei.

Îngrijirea câinilor vârstnici

4. Câinii bătrâni ar trebui să obțină mai multe vizite VET

Vizitele regulate ale VET sunt extrem de importante atunci când vine vorba de îngrijirea câinelui dvs. senior.

Indiferent dacă câinele dvs. ar trebui sau nu să vadă un veterinar mai regulat odată ce începe să îmbătrânească este într-adevăr determinată de sănătatea câinelui dvs. și ar trebui discutate cu medicul veterinar.

O verificare normală a VET recomandată pentru un câine senior în stare bună de sănătate este la fiecare șase luni (de doua ori pe an). Asigurați-vă că veterinarul dvs. este foarte aprofundat cu examenul și verifică inima și plămânii câinelui în plus față de toată rutina obișnuită.

5. Temperaturile corpului: Câinii de rang înalt au crescut sensibilitatea

Câinii mai în vârstă nu pot regla temperatura corpului la fel de eficient ca câini tineri și ar trebui să fie păstrate calde, uscate și în interior atunci când nu există în afara exercițiului. Câinii de rang înalt sunt, de asemenea, foarte sensibili la căldură și umiditate. Luați măsuri de precauție pentru a le proteja de condițiile care ar putea provoca încălzire.

Un animal de companie artritică poate avea nevoie de rampe în casă, pături suplimentare și un pat ortopedic (potențial chiar și a a încălzit unul Dacă câinele dvs. devine rece ușor).

6. Semnele fizice ale îmbătrânirii caninei

Pe măsură ce câinele dvs. devine mai în vârstă, veți vedea unele sau mai multe semne fizice de îmbătrânire, inclusiv:

  • Subțierea stratului. Câinii seniori vor avea haina lor subțire și vor deveni mai puțin luciși decât înainte.
  • Ochii de ceață. Câinii mai în vârstă au adesea o nuanță albastră sau gri-albastră în ochii lor. Acest lucru este foarte normal. De asemenea, păstrați un ochi pentru o nuanță albicioasă - acest lucru ar putea fi un semn de cataractă, care necesită o atenție veterinară.
  • Mergând gri. Câinii bătrâni au adesea gri în jurul feței și bot.
Îngrijirea câinilor de îmbătrânire
  • Bulgări de piele. Senior Canini vor avea o serie de schimbări în pielea lor. Adesea, câinii vor începe să crească bucăți grase pe pielea lor numită Lipoame. Lipoamele sunt, de obicei, inofensive, dar ar trebui să-i luați câinele la veterinar pentru a le verifica, deoarece unii ar putea să prezinte o problemă de mobilitate sau să fie un semn de cancer.

7. Temperament: Câinii bătrâni pot fi grumpy

Ați observat vreodată modul în care oamenii pot obține un pic grumpier (uneori o mulțime grumpier) pe măsură ce îmbătrânesc? Același lucru se poate întâmpla cu prietenii noștri canini!

Câinii mai în vârstă pot deveni agresivi din mai multe motive. Agresiunea poate fi rezultatul unei probleme medicale, cum ar fi ceva care provoacă dureri (artrită sau boală dentară), sau pierderea vederii / auzului, care rezultă că câinele este ușor de surprins.

Din acest motiv, este mai bine să nu forțați câinii de vârf să interacționeze cu copiii mici - chiar dacă au fost întotdeauna minunați cu copiii din trecut. Copiii mici se mișcă imprevizibil și care pot fi adesea înspăimântați și copleșiți câinii mai în vârstă.

8. Sensul de câine senior

Câinii de îmbătrânire experimentează treptat simțurile de estompare, la fel ca oamenii. Aceste simțuri de estompare pot provoca schimbări comportamentale și, uneori, frustrarea.

Fiți conștienți de modul în care simțurile câinelui senior se pot schimba și încearcă să se adapteze corespunzător.

  • Viziune. Dacă câinele dvs. își pierde viziunea, întoarceți-l lumini pentru el și învățați-l un cuvânt care înseamnă că a ajuns la o scară. De asemenea, îl puteți îndruma fizic în jurul obstacolelor. Dacă câinele dvs. își pierde vederea (sau auzul), îndepărtați obstacolele și păstrați podele libere de aglomerație.
  • Auz. Puteți găsi câinele dvs. nu mai răspunde la comenzi așa cum a făcut-o odată. Probabil că nu vă va ignora, ci pur și simplu nu vă puteți auzi bine. Când ieșiți, rămâneți aproape și rămâneți în vederea câinelui dvs. Utilizați mai multe limbi corporale și atingeți fizic pentru a comunica cu canina.
  • Gust. O modalitate de a îmbunătăți lucrurile pentru câini cu dificultăți de miros și gust este de a experimenta mai multe alimente atrăgătoare, cum ar fi punerea sucului de ton pe mesele câinelui dvs. etc.
  • Miros. Câinii, probabil, nu mai pot mirosi, dar deoarece simțul mirosului este atât de paltry în comparație, probabil că nu am observat nici o schimbare. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că câinele dvs. poate avea un timp mai greu să-și găsească mâncarea, să te găsească și să se întâlnească în general, deci păstrați-vă în minte.

9. Senior Canine Confort: Este posibil să aveți nevoie

Câinii seniori au adesea nevoie de un pic mai mult ajutor pentru a rămâne confortabil - aici sunt câteva consumabile pe care le puteți încheia pentru a vă ajuta să vă ajutați caninul senior.

  • Paturi de câine ortopedice. Corpurile de câini de rang înalt sunt mai sensibili și nu au o amortizare atât de multă amortizare pentru a le menține confortabil. Mulți proprietari ajung să achiziționeze un pat ortopedic, de memorie de memorie spumă pentru canini vârstnici pentru a-și asigura confortul lor.

Dacă aveți nevoie de recomandări, luați în considerare o privire la postarea noastră despre Cele mai bune paturi de câine pentru câini de artritie senior.

Cele mai bune paturi pentru câini de rang înalt
  • Câinii rampe. După cum sa discutat mai devreme, pot avea nevoie de câini Câinele de câine Pentru a ajuta la obținerea scărilor în sus și în jos sau alt teren dur. Rampoanele sunt, de asemenea, minunate pentru a ajuta câinii mai mari să intre în mașini fără a le forța să sară (care poate fi dureroasă pentru câinii mai în vârstă și, de asemenea, exacerbate artrită).
  • Scări de câine. În mod similar, scări de câine Poate fi necesar ca câinii care doresc să doarmă Canapele sau paturi ridicate (sau orice suprafață pe care un câine ar fi lansat anterior). Scările de câine asigură că câinii nu își exprimă articulațiile sau rănesc ei înșiși încercând să sară în sus și în jos obiecte ridicate.
  • Câine de plăcuțe de câine. Îmbătrânirea poate afecta, de asemenea, vezica urinară a câinelui, iar prietenul tău blând poate să facă mai multe excursii la baie decât în ​​zilele mai mici. Pentru unii proprietari, care înseamnă pur și simplu mai multe călătorii în afara, dar în unele case mai multe călătorii în afara nu este o opțiune viabilă. În aceste cazuri, sugerăm să încercăm tampoane de câine, care vă pot lăsa câinele să se elibereze în interior (Notă: există chiar și Câine de câine, folosind iarbă reală, Ce câini iubesc și absorbi mirosurile).
  • Câine de ridicare a câinelui. Câine de ridicare a câinilor poate fi utilă pentru asistarea unui câine în sus a scărilor sau a unui teren dificil - cureaua de cablaj sub câinele dvs. și oferă proprietarilor un mâner pe care îl pot folosi pentru a-și furniza canininele cu un sprijin suplimentar.

10. Comportament, stres și anxietate

Pe măsură ce câinele tău devine mai în vârstă, vei găsi asta el este stresat mult mai ușor și mai des.

Anxietatea și stresul de separare sunt una dintre cele mai frecvente probleme de comportament observate la câinii mai în vârstă. Un câine care are anxietate de separare va deveni foarte anxios când simte că proprietarul său este pe cale să plece. Când proprietarul pleacă, câinele poate deveni distructiv, latrări sau urle, poate urina sau defeca și poate saliva profund.

Cum să ai grijă de câini bătrâni

Soluții: Lucrați cu medicul veterinar pentru a discuta despre oricare dintre aceste comportamente. VET dvs. va verifica dacă se indică o condiție tratabilă sau poate determina comportamentele datorită sindromului de disfuncție cognitivă, care poate fi tratat cu medicamente sau instruire.

În unele cazuri, proprietarii folosesc produse de reducere la stres cum ar fi thunderthirt sau Reducerea stresului sau uleiuri esențiale pentru a-și calma animalul.

De asemenea, încercați să învățați și să vă evaluați semnale de stres ale câinelui - Acest lucru vă poate ajuta să deveniți mai conștienți de situațiile sau obiectele care vă subliniază pooch-ul.

11. Deteriorarea mentală a câinilor vârstnici

Câinele tău mai în vârstă poate deveni senil când devine mai în vârstă. Îl puteți găsi la lătrat, plângând și acționând neobișnuit pentru aparent nici un motiv. Unii câini vor deveni brusc încurcați fără explicații.

O mare componentă a înțelegerii modului de îngrijire a câinilor seniori se ocupă de deteriorarea mentală.

Senior Disfuncția cognitivă canină este o problemă comună și poate fi foarte alarmantă pentru proprietari. Semnele disfuncției cognitive includ:

  • Confuzie sau dezorientare. Câinele dvs. se poate pierde în curtea proprie sau se poate prinde în colțuri sau în spatele mobilierului.
  • Pacing.ro. Picking și de a fi treaz toată noaptea sau o schimbare a modelelor de dormit.
  • Pierderea abilităților de formare a casei. Un câine antrenat anterior nu poate aminti și poate urina sau defeca unde nu ar fi în mod normal.
  • Scăderea nivelului de activitate. În timp ce activitatea redusă este comună în câinii de rang înalt, letargia neobișnuită poate fi un semn de probleme cognitive.
  • Lipsa de atentie. A scăzut atenția sau privirea în spațiu.
  • Lipsa de recunoaștere. Nu recunoașteți prietenii sau membrii familiei.
  • Sundowners. Da, Câinii pot suferi de la Sundowners La fel ca oamenii, unde proprietarii pot vedea o cantitate crescută de agitare și anxietate la câinii lor vin timp de seară.

Cunoașterea acestor semne va face lucrurile mult mai ușor pentru dvs. și câinele dvs., pe măsură ce decideți cum să mergeți mai departe. Doar știți că, în ciuda cât de greu de văzut deteriorarea cognitivă a câinelui dvs. poate fi, nu sunteți singuri - mulți câini suferă de ea.

Comoara amintirile cu canini senior

Vizionarea animalului tău iubit devin mai în vârstă, și martor la schimbările care apar cu vechimea, pot fi extrem de dificil pentru proprietari.

Nu te apropii prea jos despre câinele tău îmbătrânit - Dacă citiți acest post, probabil că vă interesează foarte mult pentru prietenul dvs. Canine și i-ați dat deja mulți ani buni. Ai avut grijă de animalul tău de companie.

Îngrijirea câinelui senior

Faceți ceea ce puteți pentru a vă face animalul confortabil în anii de aur - luați în considerare un pat ortoped de câine, anumite medicamente (după ce ați vorbit cu VET) și alte lucruri mici pe care le puteți face pentru a face viața mai ușoară pentru ei. Nu stresați prea mult despre câinele tău îmbătrânit. In schimb, Utilizați acest timp pentru a continua să faceți amintiri minunate împreună.

Se înghesuie puțin mai mult, mâncați un pic de slănină, urmăriți apusul soarelui. Există încă destule momente bune cu câinele dvs. senior, atât de comoară acele vremuri.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă îngrijiți câinii de rang înalt: 11 sfaturi pentru ce să vă așteptați