Cum să scapi de pisica pee miros?

Brown Tabby Cat situată pe covorOrice proprietar de pisici poate garanta că nu mai este nimic mai frustrant decât pisica pisică pee miros. Urina de pisică are un miros distinct, puternic, care poate fi dificil de eradicat din covoare, mobilier, podele și alte locuri. Vestea bună este, prin utilizarea tehnicilor corecte și evitând niște greșeli comune, puteți scăpa de mirosul pisicii pe pair în casa ta.

De ce este atât de greu să scapi de pisica pipi miros?

Urina de câine nu este ușor de curățat și cu siguranță nu miroase mare, dar urina de pisică este și mai strânsă și este extraordinar de dificil de eliminat din mai multe motive. În primul rând, urina de pisică este extrem de concentrată. Pisicile nu tind să bea multă apă (spre deosebire de câini, care pot goli un loc de apă întreg după un ROMP în curte). Urina unui câine este adesea așa de diluată încât este clar, ceea ce înseamnă mai puțin miros. În comparație, pisicile de obicei urinează volume mici de urină foarte puternică.

Urina pisicilor de sex masculin intacte (neutilizate) este chiar mai respingătoare, deoarece conține feromoni și hormoni cum ar fi testosteronul. O urină de pisică masculă nealterată ar trebui să miroasă puternică. În natură, permite ca pisica să trimită mesaje altor specii-femele știu că este prezent și disponibil pentru împerechere, iar bărbații știu că ar trebui să stai departe dacă nu se luptă pentru o luptă. În casa ta, totuși, nu există aproape nimic mai rău decât intacte pisica pisica pee miros.

De ce bătrânul pisicii se miroase atât de rău?

Pisica proaspătă pee miroase destul de rău, dar s-ar putea să fi observat că pisica pisică pare să miroasă mai rău și mai rău pe măsură ce timpul continuă. Acest lucru se datorează faptului că urina de pisică conține bacterii care descompun uree prezentă în urină, ducând la un alt miros infracțional: amoniac. Cu cât trece mai mult timp, cu atât mai mult bacteriile consumă ureea și mirosul mai amoniac pe care îl veți mirosi. Din acest motiv, cu atât mai repede vă curățați urina de pisică, cu atât mai bine șansele dvs. de a elimina mirosul.

Gri British Shorthair Pisica situată pe scaun

Lumina soarelui poate ajuta la eliminarea mirosurilor, așa că aduceți perne sau perne de scaun afară pentru a se usca la soare după curățarea și tratarea zonei afectate.

Cum să scapi de miros de urină pisică?

A scăpa de pisica pee miros este important oricând pisica ta pees în afara cutiei de gunoi. Dacă mirosul rămâne, pisica dvs. se poate întoarce la acel loc și se poate continua să urineze acolo în loc de cutia de gunoi. Plus, la fel de mult ca noi iubim pisicile, nimeni nu vrea ca casa lor sa miroase ca pisica pisica. Un sentiment de miros de pisică este mult mai bun decât al nostru, deci asigurați-vă că eliminați mirosurile persistente.

Eliminarea mirosului de pisici pee este dublu. În primul rând, trebuie să curățați și să scoateți cât mai mult urina. Apoi, trebuie să neutralizați compușii care cauzează mirosul.

Tipuri de produse utilizate

Cele mai bune produse de curățare pentru curățarea urinei de pisică sunt cele care neutralizează mirosul. Nu folosiți niciodată un detergent pe bază de amoniac, ceea ce va face mirosul mai rău. Un cuvânt de precauție: Nu folosiți niciodată Bleach pentru a curăța pisica. Bleach combinat cu urină poate provoca o reacție chimică care emite gaze periculoase.

Bicarbonat de sodiu: Un remover cunoscut de miros, soda de copt poate absorbi urina și mirosul. Poate fi folosit pe covor, mobilier și în rufe. Unele curățători comerciali de companie conțin bicarbonat de sodiu sau puteți folosi bicicleta simplă.

Oţet: Oțetul albă albă distilat sau oțetul de cidru de mere poate neutraliza mirosul urinei de companie. Dacă utilizați oțet, puteți mirosi mirosul oțetului în sine, dar acest lucru ar trebui să se estompeze în câteva zile.

Enzime pe bază de curățare: Enzimatic PET-Mirosuri de curățare sunt formulate special pentru a curăța petele de companie și neutralizează mirosul de animale de companie. Enzimele speciale din aceste produse descompun compușii care provoacă mirosuri în urină, lăsând nimic în urmă.

Cum să scapi de miros de pisici pee în covor?

  • Dacă pipiul este proaspăt și încă umed, se blochează cât mai mult urină, deoarece puteți folosi prosoape de hârtie sau prosoape de pânză. Dacă pipul a fost pe mochetă un timp, puteți sări peste acest pas.
  • Clătiți zonele murdare cu apă rece sau rece, apoi înmuiați cât mai multă apă când puteți cu prosoape și / sau un dispozitiv de curățare a covoarelor, cum ar fi un dispozitiv de curățare a covorului (Wet Wet Vac). Gândiți-vă de două ori înainte de a utiliza un dispozitiv de curățare cu aburi; căldura poate seta un miros și poate face mai greu de îndepărtat.
  • Utilizați un curățător enzimatic, urmând instrucțiunile de pe etichetă. Asigurați-vă că utilizați suficient de curățat - ar trebui să se înmoaie prin covor.
  • Permiteți curățătorului să stea pentru o cantitate recomandată de timp de pe etichetă, apoi să blocați fața cu o cârpă sau prosoape de hârtie pentru a absorbi cât mai mult lichid cum puteți.
  • În mod alternativ, puteți aplica o soluție de oțel de oțet de 1: 1 și de apă în zonă, folosind o sticlă de pulverizare, permiteți să se așeze timp de 10 până la 15 minute, apoi se blochează cât de mult puteți. Presați fața locului cu bicarbonat de sodiu, lăsați să se usuce timp de câteva ore și vidați soda de copt.
  • Dacă mirosul de pee persistă în ciuda acestor eforturi, contactați fără întârziere un serviciu profesionist de curățare a covoarelor.

Dacă pisica dvs. pees într-o grămadă de rufe, spălați-o rapid folosind apă rece și un detergent enzimatic.

Cum să scapi de pisică pee miros de haine, foi și pături?

  • În cazul în care pisica dvs. pees în coșul de spălare sau pe patul dvs., clătiți bine articolele din apă rece.
  • Plasați în mașina de spălat cu detergentul dvs. de rufe și cu o ceașcă de bicicletă de sodiu sau o bucată de oțet. Alternativ, utilizați un detergent de rufe pe bază de enzime.
  • Aer uscat în soare pentru a îndepărta în continuare mirosul persistent.
  • Dacă doriți să uscați hainele în uscător, miroși mai întâi pentru a vă asigura că nu există mirosuri. Uscarea căldurii spălate, care încă miroase ca pipi de pisică poate pune petele de pisici pe piele și o face mai greu să scape de miros.

Cum să scapi de miros de pisici pee de pe pat, canapea și alte mobilier?

  • Dacă pipiul este proaspăt, încercați să ștergeți cât mai multă urină puteți utiliza o cârpă sau prosoape de hârtie. Dacă pipi s-ar fi uscat, puteți sări peste acest pas.
  • Clătiți zona afectată cu apă rece sau rece, apoi se blochează cât mai multă apă cum puteți cu prosoape și / sau un dispozitiv de curățare a covoarelor, cum ar fi un dispozitiv de curățare a tapițerii portabile (ca un vactar umed).
  • Utilizați un enzimă mai curat în zonă, urmând instrucțiunile de pe etichetă. Spray generos, așa că se înmoaie prin întregul loc.
  • Permiteți curățătorului să stea pentru perioada recomandată de pe etichetă, apoi să blocheze zona cu prosoape de pânză sau prosoape de hârtie pentru a îndepărta cât mai mult lichid cum puteți.
  • Alternativ, înmuiați zona cu o soluție de oțet de 1: 1 de oțet și apă folosind o sticlă de pulverizare, se lasă să se așeze timp de 10 până la 15 minute, apoi se blochează cu prosoape pentru a absorbi cât mai mult lichid cum puteți. Presați fața locului cu bicarbonat de sodiu, lăsați să se usuce timp de câteva ore și vidați soda de copt. Dacă pipiul este pe perne de canapea sau o saltea, aduceți-i afară să stea la soare, în timp ce soda de copt se usucă.
  • Dacă mirosul de pee persistă în ciuda acestor eforturi, contactați o companie de curățenie de tapițerie profesională cât mai curând posibil.
Pisoi pe pat

Dacă pisica ta pe patul tău, asigurați-vă că utilizați o doză generoasă de un curățător enzimatic, permițându-i să pătrundă în saltea.

Pisica peeing în afara cutiei? Este timpul să investigăm!

Curățarea accidentelor de pisici de pisici poate fi frustrant și consumatoare de timp, dar ia în considerare acest lucru: Dacă pisica dvs. se pipără în afara cutiei de gunoi, el ar putea suferi de o afecțiune medicală.

Aduceți-l la medicul veterinar pentru ca un examen să caute orice probleme de sănătate care le pot provoca urina în afara casetei. Dacă nu se găsesc probleme de sănătate, urinarea necorespunzătoare ar putea fi comportamentală. VET dvs. poate oferi sugestii despre cum să o oprești.

întrebări frecvente

Oțetul îndepărtează mirosul de urină pisică?

Oțetul este o modalitate naturală de a ajuta la neutralizarea mirosului de pisici. Deși oțetul însuși are un miros distinct, de obicei, dispare după câteva zile. Dacă oțetul nu face trucul, un Cleaner PET din enzime este o opțiune mai puternică de a neutraliza pisica pee miros.

Ce altceva poate mirosi ca urina de pisică?

Alte lucruri decât pisica reală care pot avea un miros similar includ anumite plante, probleme de canalizare și chiar anumite tulpini de matriță.

Cum să scap de mirosul de urină în casa mea?

Eliminarea mirosului de pisici de pisici necesită doi pași. În primul rând, curățați zona cât mai completă utilizând un dispozitiv de curățare non-amoniac, non-bleach. Apoi, neutralizați mirosul utilizând fie oțet, bicarbonat de sodiu, fie un detergent de companie pe bază de enzime.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să scapi de pisica pee miros?